2017-06-08

Mă las de fumat

Actualizare 18 august 2017
In comentarii se regăsesc unele metode pentru "lăsatul de fumat". :) 
Felicitări tuturor celor care au reuşit să renunţe la fumat. Mie nu mi-a reuşit, de data aceasta. Am reuşit doar să trec de la ţigara "normală" la cea electronică, dar greu deşi in 2014 trecerea a fost uşoară (şi m-a ţinut până in 2016). Ideea nu e de a schimba ţigara "normală" cu cea electronică pentru că - se spune - nici cea electronică nu e sănătoasă. Ţigara electronică trebuie să fie doar "faza de tranziţie" spre renunţare. .
Succes tuturor celor care au această dorinţă de a renunţa la fumat! 

In februarie anul acesta s-au implinit 31 de ani de cand fumez. E cazul sa renunt. E drept, in 2014 si 2015 am fumat tigara electronica – a fost satisfacatoare până cand n-a mai fost si, incet-incet, am dat-o iar pe tigara “normala” – si m-am cam saturat. Partea rea este ca, se pare, nu pot renunta la nicotina daca pastrez rutina zilnica. Profit de aceasta perioada de aparenta acalmie – dupa o lunga perioada de stres continuu – si ma “ascund” departe de computer, de citit, de conversatii de… tot ceea ce fac in mod firesc zi de zi.
Lăsatul de fumat e motivul pentru care nu voi mai aparea un timp online nici pe blog, nici pe FB si nici prin alte parti. M-am saturat sa simt nevoia de tutun cand mi-e lumea mai draga (sau mai puţin draga); m-am saturat sa-mi miroasa parul si hainele a tutun; m-am saturat sa miroasa camera a tutun… M-am plictisit de aceasta dependenta. Imi propun sa reusesc. E a doua mea incercare de a renunta la tutun. Prima data cand am incercat am rezistat fara tutun… trei zile.

Nu vreau sa renunt pentru a nu mai arde bani, nu ma simt rau, nu “trebuie” sa renunt pentru a-mi “recastiga” sanatatea, dar vreau sa renunt pentru a nu o pierde – 31 de ani de fumat cred ca sunt suficienti. Practic, aleg sa renunt pentru ca m-am plictisit. Ar trebui sa fie usor… dar stiu ca nu e, pentru ca nu-mi doresc cu adevarat, nu simt nevoia sa renunt ci doar sunt… plictisita de tutun, sunt plictisita de a avea “grija” sa nu raman fara tigari, plictisita sa tot ronţăi frunze de patrunjel pentru a “echilibra” vitamina C pe care nicotina o “consuma” – vitamina care, oricum, nu e produsa de organism – si nici nu vreau ca nivelul de fier din sange sa fie mai mult decat e necesar si sa ajung sa am fel si fel de probleme. M-am plictisit sa dau marunt din buze atunci cand sunt copii de faţă (pentru ca n-am fumat in prezenţa copiilor decat o data sau de doua ori in toti acesti 31 de ani, dar ei au fost prezenti adesea si mie-mi ardea buza dupa o tigara si nu ma puteam concentra la ceea ce aveam de facut). In plus, dependenta de tutun – ca orice dependenta – e obositoare si mare consumatoare de resurse materiale si nu numai…

Absenta online de până acum a fost cauzata de altele, de multe altele care m-au si condus, intr-un fel, spre aceasta dorinta de a renunta la tutun.

De ce scriu despre asta? Pentru ca, intr-un fel, a declara public ceva e ca un angajament; apoi… e o explicaţie pentru absenţă.

Sa ne revedem cu bine! Zile fericite tuturor!

Pentru prieteni
Va rog sa ma iertati ca nu voi reusi sa citesc ceea ce veti scrie si ca (deocamdata) nu va intorc vizitele celor care ati trecut pe aici, dar voi recupera cand voi reveni, chiar de va fi peste o luna, chiar de va fi peste trei luni. Va multumesc. 
Cu drag, 

62 de comentarii:

  1. Diana draga iti pumnii si sa reusesti in acest demers!
    Poti sa te gandesti ca odata facut primul pas, deja ai parcurs o parte din drum.
    Sa-ti fie bine si sa te bucuri de reusita. Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga!
      Am facut un pas inainte si doi inapoi. :) Ma bucur, totusi, ca am reusit sa rezum fumatul la "electronica". :)
      Zile armonioase iti doresc, cu drag. Pupici! <3

      Ștergere
  2. Eu m-am lasat de fumat acum 8 ani! Nu am fost o fumatoare "înraita" dar fumam! Te rog eu, nu te izola de lume! Iti faci si mai rau! Te condamni la "închisoare" exact acum cand ai nevoie de sprijin moral!
    Scrie pe blog, plangi sau fugi pe munte, dar nu te izola... "Crizele' dureaza 2 minute si daca stii ce sa faci cu mainile în astea doua minute... este ok! daca te izolezi, prelungesti chinul asa. Iti tin pumnii si asculta la mine ... e foaie verde prastie sa te lasi de fumat! Pupici, pupici, pupici! O fosta fumatoare! 😅

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fericito! :) Si sora mea s-a lasat, cu multi ani in urma, si s-a lasat brusc, de pe o zi pe alta - vorba ei: n-am motivatie, chiar daca motive am gasit. :)
      Se pare ca ai avut dreptate in ceea ce priveste izolarea... Ar fi trebuit sa incerc pur si simplu, dar a fost o experienta interesanta, chiar daca am reusit doar sa inlocuiesc "naturala" cu "electronica"...
      Cand ma gandesc ca nici macar nu trag fumul in plamani! Ce-o fi asa de greu in mintea mea? :)) 'Ca foaie verde prastie pare sa nu fie pentru mine - dar mai incerc! :)
      Multumesc. Pupici, cu drag! <3

      Ștergere
  3. Ţin pumnii să reuşeşti. Eu încă nu mi-am propus aşa că nu ştiu dacă aş putea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. :) Am reusit sa trec (din nou) la "electronica" - nu-i sanatos (uni zic ca e chiar mai daunatoare electronica)... In final tot voi reusi... Ceva tot am reusit: nu-mi mai arde buza dupa tigara atunci cand sunt in locuri unde nu se fumeaza. :)

      Ștergere
  4. Sa ai puterea si rabdarea sa reusesti! Renunta de pe o zi pe alta! Parintii mei asa au facut...tot asa ca tine, dupa decade de fumat! Tata zicea ca numai dupa momentul ala a inceput sa simte gustul mancarii, iar mama si-a dat seama ca are mai mult timp liber asa. Nu-ti ingadui tie sa dai inapoi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am apucat pe acest drum al abandonarii tutunuli si trebuie sa reusesc - acum am dat-o iar pe electronica... E bine si-asa rau. :) (zambesc trist).
      :) Avea dreptate tatal tau: gustul mancarii e altul. :) Si sora mea tot despre timpul liber vorbea cand s-a lasat de fumat! :)
      Trebuie sa reusesc! :)
      Multumesc, Mona.

      Ștergere
  5. Îți doresc să reușești, dacă tot ți-ai propus cu atâta hotărâre. Este un obicei tare „puternic”. Căci plăcerea pufăirii devine ceva tare greu de înlocuit sau stăpânit.
    te așteptăm să revii cât mai curând, dragă Diana! Poate îți face mai bine să ne povestești cum treci prin această experiență ce poate fi motivațională și pentru alții!
    Numai bine și zile minunate! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alex draga!
      Deja stii ca nu am reusit decat pe jumatate (sau pe sfert): am trecut la "electronica". :(
      E tare greu pentru mine - imi lipseste vointa, se pare. :( Imi zicea cineva ca am motive dar nu si... motivatie. :)
      Multumesc, la fel! Duminica frumoasa in continuare iti doresc.

      P.S. Acum am vazut randurile tale (din cine stie ce motiv au ajuns la spam). :(

      Ștergere
  6. Curaj si incredere in propria vointa !M-am lasat brusc acum zece ani si
    sotul meu acum unsprezece ani !
    Iti tin pumnii si...roaga-te !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vointa m-a ajutat, uneori, si in situatii in care unii mi-au spus ca e peste puterea mea, dar nu stiu de ce e asa de greu cu tutunul... :) Cred ca va trebui sa incerc si varianta "brusc". :) E, practic, singura solutie logica. Acum am dat-o, din nou, pe "electronica" - nu e mai sanatoasa dar nu mai e fum si miros urat. :)
      Multumesc, Natalia.

      Ștergere
  7. Salutari cordiale cu multa sanatate! N-am fumat, vreodata; Tata, insa, in urma unui incident personal (ulcer), cu fffff multi ani in urma (vreo 6o si ceva) s-a lasat si a reusit. Azi are 85 de ani, si din punctul acesta, nu are nici o problema. Deci, cu vointa se poate. Imbratisari si toate cele faine sufletului iti doresc! Weekend placut, in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine ca n-ai aprins tigara vreodata! :) In anturajul meu de amici toti fumau, cand aveam 20 de ani - cand m-au vazut cu pipa aprinsa au holbat ochii, pentru ca rezistasem oricarei tentatii. :) Am aprins tigara intr-o perioada de "mare disperare", un fel de "paiul inecatului", cum mi-a zis la acel moment cineva - si atunci m-a ajutat (chiar daca pare o aiureala ce scriu). Acum, insa, vreau sa scap de tutun - inclusiv de electronica. Acelasi "cineva" din trecut imi spune ca mi-e mai greu, probabil, pentru ca asociez acel eveniment tutunului... Poate ca e asa, si nu constientizez. Dar tot voi renunta!

      Multa sanatate tatalui tau! Si tie, si tuturor celor care iti sunt dragi! Cu drag iti doresc. <3
      Pupici!

      Ștergere
  8. Mult succes in acest demers...desi o sa fie foarte greu !!! O zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ciprian! Tocmai am constatat cat e de greu! :) Am reusit sa o schimb (din nou) cu "electronica".

      Ștergere
  9. Trebuie sa recunosc ,eu am fumat mai multi ani,decat tine.Nu mi-am propus niciodata sa nu mai fumez,dar am fost nevoita.Am 13 ani de-atunci si-mi dau seama ca raul tutunului,ma urmareste toata viata.Asta este!Nu pot sa fac pe lupul moralist,dar admir pe toti fumatorii care se lasa de tutun,din proprie initiativa.Incerca si vezi cat rezisti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Floarea.
      In aceasta perioada au fost zile in care n-am fumat deloc, dar apoi... recuperam. Am reusit, totusi, sa trec, din nou, la "electronica".
      Inca nu simt efectele nocive ale tutunului (desi exista: tenul e tern, parul miroase a tutun etc. - si acestea nu sunt "efecte" grave!) si nu vreau sa ajung la a le simti pe cele grave... Sper ca in final voi reusi sa scap de tutun. :)
      Numai bine!

      Ștergere
  10. Diana draga, iti trimit ganduri bune si iti urez sa-ti amplifici dorinta de reusita. Pur si simplu ai luat decizie perfecta pentru tine, oricat ar fi grea.
    Si mai preling un citat mititel: "Ai grija de corpul tau pentru ca este singurul loc unde va trebui sa traiesti" (Jim Rohn) :)
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga!
      Oh, cat adevar in citat! Si de-ar fi doar tutunul "cel" care mi-ar putea narui corpul... :( Trebuie sa rezolv si partea cu... somnul. :) Sunt atatea de facut incat nu stiu de unde sa mai "iau" ore, asa ca le iau de la somn. :)
      Pupici! <3

      Ștergere
  11. Succes draga mea! Sigur e nevoie de multa multa tarie. Ma bucur pentru tine si tin pumnii stransi.
    Pupici de la trio penzru tine dar si pentru mami si surioara ❤😗😗😗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga mea Carmen!
      Am reusit sa revin la electronica, dar nu ma satisface faptul... :( Dar sa nu zic ca n-am reusit macar un pic. :)
      Multumim! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! :)

      P.S. Trebuie sa gasesc timp sa ajung pe Fb, pentru ca mi-e dor de tine, de fotografiile pe care le postezi si - nu in ultimul rand! - de nebunaticul Leo! <3

      Ștergere
  12. De asta ai dispărut tu...
    Și eu m-am lăsat de fumat, acum mulți ani. M-a ajutat să îndepărtez din casă orice amintea de ocupația asta (brichetă, scrumieră etc.). M-a mai ajutat enorm tricotatul. Nu sunt o maestră, am tricotat tot lucruri drepte - șaluri, fulare, veste - ajunsesem să tricotez și în timp ce citeam, fiindcă, de!, înainte fumam când citeam! ☺ După perioada de sevraj (câteva luni durează) a fost excelent! Mi s-a schimbat vocea, mi s-a schimbat culoarea tenului, nu am mai avut dureri de cap, nici insomnii. Faci un lucru minunat și îți doresc din toată inima să izbândești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa... Si n-am rezolvat decat sa trec, din nou, la electronica... :( M-am "retras" intr-o casa unde nu erau scrumiere, nu am luat bricheta cu mine, dar... am luat tigari si pipa electronica (a fost una dintre greseli).
      Haha! Am tricotat! Mi-am luat andrele groase si fire subtiri - am facut un dreptunghi! Am tricotat ca disperata (desi nu am cine stie ce talent). Mi-au fugit ochiuri, am inmultit unele... :) O sa pastrez dreptunghiul, sa-mi amintesc cu cata disperare am tricotat! Tricotam si ma uitam la filme! :))
      Da, se schimba culoarea tenului, isi recastiga stralucirea! Am observat aceasta cand am trecut prima data la "electronica". Nu reusesc sa depasesc sevrajul! Cand mi se face pofta de tigara ma abtin cat ma abtin dar daca nu trag macar un fum (acum din electronica) am senzatia ca-mi pocnesc venele la tample. :(
      Efecte negative serioase nu pot zice ca simt, cel puţin nu inca, si nu vreau sa ajung la acestea, asa ca trebuie sa reusesc.
      Multumesc, Zina!
      Zile fericite iti doresc!

      Ștergere
  13. multă baftă ! şi eu m-am lăsat demult de... tutun ! se poate ! ce minunat este să scapi de această dependenţă ! pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie! Inca nu am renuntat la idee, desi am reusit doar sa trec, din nou, la electronica.
      E asa de bine fara tutun, fara tenul tern, mirosul urat din par, haine, casa, fara gustul amarui in gura... :) E atat de linistitor fara tigara! :)
      Pupici! <3

      Ștergere
  14. Bună Diana!
    Îți doresc mult succes,răbdare și nu te izola că nu faci bine!
    Zile senine și ușoare îți doresc,draga mea!
    Pup cu mare drag și te îmbrățișez!
    Ai grijă de tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Multumesc! Da, ai dreptate: izolarea e o greseala - acum stiu. :) Am reusit sa trec, din nou, la electronica. Surprinzator, mi-a fost greu. In 2014, cand am primit tigara electronica, a fost simplu - pur si simplu am facut "trecerea". In 2016 am inlocuit, treptat, electronica cu "normala" si acum mi-a fost tare greu sa revin la "electronica" - n-am idee de ce! :)
      Iti doresc, cu drag, zile armonioase! Te imbratisez! Pupici! <3

      Ștergere
  15. Succes !
    Nu ca ar avea importanta povestea mea, dar vreau sa spun ca se poate; eu am renuntat, dupa vreo 45 de ani, cand, tot cautand marfa ieftina (fara timbru), m-au inselat de cateva ori "dilerii".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      In mod sigur are importanta orice poveste care implica lasarea de fumat. Si mi-e ciuda ca am reusit doar sa revin la elextronica! :)
      Citind toate randurile scrise la aceasta postare ma copleseste un sentiment de jena: am ratat ceva ce-mi doresc foarte mult si... toti cei care m-au incurajat stiu acum ca am ratat. :( Dar nu renunt!
      :)) Imi amintesc si eu zilele cand traversam orasul pentru tigari mai ieftine. :) Obositor obicei acesta al fumatului. :)

      Ștergere
  16. Cele mai bune ganduri se îndreapta spre tine! ♡
    Sper ca esti bine ...
    p.s. îmi lipsesti ca tigara unui fumator ... :))
    Please, come back! :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella draga!
      :)) Ce draguta esti! "ca tigara unui fumator". :) "Savurez" niste aburi cu aroma de... tigarile ce le fumam. Ma consolez cu ideea ca electronica nu e asa de puturoasa si de costisitoare ca "normala". :) Renunt eu si la asta!
      Pupici! <3

      Ștergere
  17. Succes! O cunostinta s-a lasat dupa 45 de ani de fumat cu ajutorul tigarii electronice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cristi!
      In 2014 am reusit, fara efort, sa trec la electronica - m-a tinut pana in 2016. Am reusit si de data aceasta sa trec la electronica, dar foaaaaarte greu. :)

      Ștergere
  18. Hei! Iti trimit numai ganduri bune! Sa fii mandra de tine!
    Eu nu pot spune ce a spus Ella, din cauza lipsei experimentului, dar chiar imi lipsesti...
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga!
      Eiiii... nu-s deloc mandra de mine - ba mi-e chir cam jena! Am reusit nu! Faptul ca scot aburi si nu mai scot fum nu se pune. :) De renuntat, insa, nu renunt - doar ca nu ma mai gandesc... ostentativ la asta; imediat ce ma gandesc mai scot un "puf". :)
      Iti doresc, cu drag, zile-armonie. Pupici! <3

      Ștergere
  19. Să ai succes....Au reușit și alții, crede-mă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      Mi-as dori sa ma numar intre cei care au reusit. Reusita mea, de data aceasta, e doar o schimbare: de la "normala" la "electronica" (din nou)... :(
      Zile armonioase iti doresc.

      Ștergere
  20. A inceput a doua luna de vara. Aici ne topim. Sper ca pe la tine e mai racoare un picut! Pupici! Sa-ti fie bine! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) E cald si aici, dar unde am locuit era racoare (in casa).
      In 7 iulie am "revenit" si chiar de a doua zi am avut senzatia ca am nimerit intr-un carusel stricat... Totul a luat-o razna si nu stiam in ce directie sa fug mai intai! Acum s-au mai linistit lucrurile, s-a mai linistit si sufletul meu dar tot ceea ce s-a intamplat era gaz pe foc in ceea ce priveste dorinta mea de a renunta la tutun... Din fericire, nu ai experienta, dar cei mai multi fumatori se agata de tigari in momente de cumpana... Am reusit, insa, sa ma abtin de la aprinde vreuna, multumindu-ma cu aburii electronicii. :)
      Multumesc, Suzana draga! Imbratisari si pupici! <3

      Ștergere
  21. Doamne fereste! ... acum am vazut ... "chiar de va fi peste o luna, chiar de va fi peste trei luni"!!! Tu chiar vrei sa ma usuc de dorul tau? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Multumesc, Ella! :)
      Voiam sa fiu sigura ca reusesc... Dupa prima luna, insa, mi-am dat seama ca mai mult decat a schimba "normala" cu "electronica" nu voi reusi, asa ca am "revenit", cu coada-ntre picioare dar chiar din a doua zi totul a luat-o razna in jurul meu! Acum s-au mai linistit lucrurile si cele mai multe sunt spre bine. Oameni dragi celor care imi sunt dragi au traversat momente de cumpana...
      Sa ne regasim cu bine cand revii din vacanta! Pupici! <3

      Ștergere
  22. Felicitari pt decizie, te sustinem! dar mai vino pe aici sa ne scrii ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc.
      N-am reusit chiar ceea ce mi-am propus dar... mai sper sa scap si de "electronica". :)

      Ștergere
  23. Speram să fie ”peste o lună”... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Lupta" a durat cam o luna si s-a terminat cu... armistitiu. :) Apoi... totul parea ca se naruie in viata unora dintre cei dragi - acum s-au mai asezat lucrurile.

      Ștergere
  24. Foarte sincer si eu speram...
    Pupici si sa-ti fie bine! Mai ales in vacaaaanta! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga!
      Vacanta?! Ce este aceea vacanta? :) Anul acesta a fost unul... tare agitat! Si mai e mult pana la finalul anului! :)
      Pupici! <3

      Ștergere
  25. Salutari din Brasov! :)
    Cum mai este?
    Nevoie de ajutor?
    Spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      E... armistitiu. :) Am reusit sa trec (din nou) la electronica. Oh, da! Am nevoie de ajutor, dar e chestiune de vointa! O bagheta magica ar fi ideala, dar prea ar fi usor. :)
      Multumesc, Robert. Multa sanatate si spor in toate!

      Ștergere
  26. Mult succes Diana! Sper din suflet sa reusesti, daca asa ti-ai propus! Dependentele sunt grele. Stiu de multi care s-au lasat de pe o zi pe alta, dar asta nu functioneaza la oricine. E nevoie de multa forta de voluntate. Timpul care inainte il ocupa o tigara, acum trebuie ocupat cu altceva, si de multe ori acest altceva e mancare. Nu ca ar fi bine, chiar deloc.
    Daca nu reusesti dintr-o data, da-ti un timp. Fumeaza mai rar, daca inainte fumai un pachet sau 10 tigari pe zi, acum treci la 3-5. Nu mai fuma in casa deloc, casa va mirosi mai bine, iar daca va trebui sa iesi mereu ca sa fumezi, vei fuma mai putin. Renuntatul la o dependenta iti va aduce mult stres, probabil. Incearca sa nu combini lasatul de fumat cu o alta activitate stresanta (sau care sa te oboseasca in exces).
    Nu stiu cat de util e ce am spus, a si trecut mult timp de cand ai postat, asa ca poate (si sper) ca in momentul acesta ai reusit deja ceva :)
    Avem rabdare sa te intorci cand vrei! Si eu lipsesc mult in ultima vreme, chiar mult..
    Te pup si imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Evelyn, pentru sustinere.
      Nu am reusit decat pe jumatate (e un mod optimist de a vedea lucrurile): am trecut (din nou) de la "normala" la "electronica" - sper sa scap si de electronica...
      Am rontait fel de fel in loc sa aprind tigara, dar nu aveam rabdare sa mestec asa cum trebuie; am baut enorm de multa apa - de cate ori imi venea pofta de tigara beam apa 9asa a scapat de tutun un unchi) - la mine n-a functionat; am si tricotat, in timp ce ma uitam la filme (sa-mi tin mainile ocupate; am tinut in loc de tigara un creion, din care mimam ca trag (cum mi-a zis un medic)... Am incercat cam tot ceaace a functionat la altii si am reusit doar sa trec la electronica... Prima data cand am facut schimbarea (in 2014) a fost fara efort: era ca si cum "electronica" avusesem toata viata! De data aceasta a fost foarte greu - si acum inteleg pe cei care afirma ca nu ii satisface tigara electronica. :) Mie mi se parea simplu - acum stiu ca nu este.
      A fost, probabil (sau e doar o scuza in mintea mea) si faptul ca tocmai trecusem o perioada foarte stresanta si amintirile erau vii; colac peste pupaza: cand "am revenit" de unde ma izolasem, am avut parte (chiar de a doua zi) de o noua serie de stres...
      E foarte util ceea ce ai scris - e confirmare pentru unele si idei pentru altele. :) Multumesc.

      Am observat ca lipsesti si sper sa iti fie bine in continuare, sa rezolvati ceea ce aveti de rezolvat si sa fiti sanatosi.
      Te imbratisez cu drag! Pupici! <3

      Ștergere
  27. Cioc, cioc! Ce mai faci Diana? Așteptăm să te întorci cu forțe proaspete. Ne este dor de tine și de articolele tale faine!
    Numai bine și o vară fruoasă în continuare! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit, Alex!
      Multumesc pentru apreciere.
      Am revenit, si sper sa-mi revina si "fluxul de cuvinte". :) Inca am o oarecare jena pentru semi-reusita. :) Chiar am fost sigura ca reusesc, altfel nu faceam tam-tam. :)
      Multumesc, la fel! ZIle fericite iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  28. Îți dosesc succes și-ți țin pumnii,de la un fost fumător înrăit tare care e „curat” deja de 14 ani.Merită efortul e mult mai plăcut aici în partea aceast,fără fumat !
    SUCCES,ȚIN PUMNII pentru reușită !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi doresc atat de mult sa fiu "curata" incat ma intreb cum de am reusit doar sa trec la "electronica"! Gandul renuntarii la tutun nu ma paraseste si din moment ce samanta e semanata trebuie sa prinda radacini, sa se dezvolte si sa renunt! :)
      Banuiesc ca e mult mai bine acolo fara tutun, pentru ca e si foarte cald.
      Multumesc pentru sustinere. Sper sa-mi treaca si sentimentul de rusine (oarecum) ca am reusit pe jumatate. :)
      Numai bine!

      Ștergere
  29. ai ales calea grea dar daca asta simti asta si trebuie sa faci :)
    eu am incercat de 3 ori si abia a treia oara am reusit si iata ca au trecut 4 ani de cand am renuntat
    eu am renuntat brusc
    sa micsorezi numarul tigarilor fumate mi se pare o prostie, eu una nu faceam decat sa ma gandesc cand voi fuma urmatoarea tigara dar acum, am acasa un pachet cu tigari
    gandul ca daca mi se face pofta pot aprinde o tigara imi da o stare de bine :)
    in acesti ani doar o data am incercat si gustul mi s-a parut groaznic...
    iti tin pumnii si astept sa te revad cu bine aici <3
    te imbratisez cu drag >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum stiu ca am ales calea gresita. :) O singura data am mai incercat sa renunt, si m-a tinut trei zile, 3 zile in care n-am facut decat sa rasfoiesc reviste! O multime de reviste am cumparat atunci! :)
      Acum am reusit, foarte greu, ceea ce in 2014 am reusit din prima: sa inlocuiesc tigara "normala" cu cea electronica... I-am inteles si pe cei care spun ca nu e usor sa treci de la "normala" la "electronica". :) Mie mi s-a parut usor in 2014 (m-a tinut pana in 2016).
      Nici mie nu mi se pare o ideea buna renuntarea gradat - am incercat si, cum zici tu: eram cu ochii pe ceas si gandul numai la tigara. :)
      Sora mea, cand s-a lasat de fumat, avea mereu un pachet de tigari la ea - oferea fumatorilor, in general, pentru ca ea nu a mai aprins vreuna dupa ce s-a lasat (cu 20 si ceva de ani in urma). Aproape un an a umblat cu tigari la ea.
      Eu am incercat si varianta de a trage "la rece" din tigara; fara sa o aprind am tot tras din ea si era satisfacator pentru un timp... Cand am aprins acea tigara nu mai avea gust! Foarte interesanta chestie! E ca si cum fumam... ceva insipid care scotea fum. :)
      Multumesc pentru sustinere, Elena draga! Te imbratisez cu drag! <3

      Ștergere
  30. Ce mai faci, Diana? Vara cu a ei caldura torida, intre timp de cand nu ti-am mai scris de la sfarsitul primaverii, a venit si s-a instalat comod; dar sper ca la tine se simte cat de cat mai racoros. Toate bune? Imi lipsesc articolele tale cu subiecte diverse si care imi aduceau doza de informare, dar si de reamintire a unor lucruri pe care le stiam mai mult sau mai putin. Sper sa ne revedem in virtual, curand!
    Multa sanatate si toate cele frumoase in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru gandurile bune, Alexa draga! Si pentru apreciere iti multumesc. Ma simt, inca, epuizata; nu dupa "efortul" de a renunta la tutun, ci dupa perioada dificila pe care au parcurs-o unii dintre cei dragi celor care imi sunt dragi. Si ma simt si jenata pentru semi-reusita mea in lasatul de fumat. :) Cand am publicat postarea am avut mandria de a fi sigura ca reusesc - si, cumva, m-am laudat... ca si cum ar fi ceva extraordinar sa-mi doresc sanatate. Eh, si mandria "se plateste". :) Eu am platit cu o semi-reusita (o numesc astfel pentru a nu-i spune clar: nereusita). :) De incercat, mai incerc, dar voi fi discreta. :)
      Multumesc, la fel! Zile senine si meteo racoroase iti doresc. Imbratisari cu drag! <3

      Ștergere
  31. Doar o trecere scurta cu muuuulte urari de bine!
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga!
      Ma bucur sa te regasesc, si iti multumesc.
      Am revenit cu coada intre picioare. :) Ii scriam Alexei mai sus ca mandria se plateste. :) Am fost sigura ca reusesc sa renunt si, cumva, m-am laudat. Ca si cum ar fi mare mandrie ca ma las de fumat dorindu-mi sanatate. :))
      Zile senine iti doresc. Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.