2022-07-29

Căutarea Binelui în Rău

A căuta Binele în Rău și Frumusețea în Urâțenie – și de a le exprima - înseamnă a obține un efect binefăcător în Lumea Dorinței, în Lumea Iluziei, în Lumea în care trăim. E indicat să căutam binele în toate lucrurile fiindcă are o mare putere în lupta împotriva răului. Folosind/acceptând afirmații false sau negând răul îl accentuăm și îl perpetuăm. Căutând binele și creând o formă puternică a acestuia, reînnoind-o adesea, poate avea ca efect dezintegrarea răului și înlocuirea lui prin bine.
Binele și răul, frumosul și urâtul sunt noțiuni relative – dar numai în Lumea Iluziei, nu și în plan spiritual.

De secole, în special pe cale orală, circulă multe povești despre viața lui Isus, și nu doar în rândul creștinilor ci și în rândul musulmanilor și altora. Una dintre aceste povești e cea pe care am scris-o mai jos.

imaginea unor nori albi, pufosi, pe un cer senin ziua, si stele
Într-o zi, Isus și discipolii săi se plimbau prin orașul vechi care avea străzi foarte înguste. La un moment dat au dat peste un câine mort, al cărui trup intrase în putrefacție; câinele murise de mult timp și duhoarea umplea toată strada.

Discipolii care îl întovărășeau pe Isus și-au acoperit nasul, și-au ferit poalele hainelor și unii s-au întors cu dezgust.

Oh! Ce duhoare!” a exclamat unul. „Numai să-l văd îmi face rău!” exclamă un altul. Unul câte unul și-au făcut loc pe lângă creatura moartă. Unii dintre locuitorii orașului se adunaseră în jurul cadavrului și observau urâțenia a cea ce cândva a fost un câine.

Isus s-a oprit lângă câinele mort, a îngenuncheat și a privit câinele cu dragoste. După o pauză destul de lungă a spus:

- Lăudat să fie Dumnezeu! Nici chiar perlele nu sunt mai albe decât dinții lui.

El a fost hotărât să găsească Frumosul.

Într-o altă versiune Isus ar fi spus: „Această făptură îi aparține lui Dumnezeu”.

Ce doresc înțelepții să ne învețe cu astfel de pilde?! Nu să contemplăm cadavre de animale moarte (dar nici să le batjocorim).

Astfel de pilde sunt spuse pentru ca fiecare să găsească în inima lui pe Isus (pe Mohamed sau Buddha sau oricare altul). În momentele în care aude sau vede urâțenia sau răul fiecare om să caute frumosul sau binele. Nimeni nu ar trebui să aibă îndrăzneala să afirme că urmează pe Isus, pe Mohamed, pe Buddha sau alții dacă nu se comportă ca aceștia.

Atunci când întâlnim bigoți putem fi siguri că spiritul plin de compasiune al lui Isus, Mahomed, Buddha sau alții nu a pătruns încă în sufletul lor și nu l-a transformat.

Religia nu este o simplă chestiune de credință într-o dogmă sau într-o altă viață și de mântuire în viața de apoi, ci este o chestiune de transformare a inimii, a sufletului, Aici și Acum.

Cel care găsește Frumosul în Urât, Binele în Rău nu va readuce câinele la viață, nu va transforma hoțul în om cinstit, nu va face ca omul care spumegă de furie împotriva religiei, opiniei / gustului altuia s.a.m.d. să devină un om modelat divin, dar va fi transformat el.

A face rău pentru a obține bine nu e o formă viguroasă de bine. A răspunde cu jignire la jignire nu are un rezultat benefic niciodată. A îndrepta o nedreptate cu altă nedreptate nu e deloc o formă de bine.

Privind la persoana care manifestă (prin vorbă, fapte) orice urâțenie (minciună, jigniri, furie, hoție, violență etc.) ar trebui ca omul să își amintească prezența divină din interiorul său și să se străduiască să o descopere în cealaltă ființă. Ființa nu e una și aceeași cu vorbele sale, cu faptele. Înseamnă asta să tolerăm violența fără a o pedepsi (legal), să nu lovim dacă trebuie să ne apăram și nu putem fugi s.a.m.d.? Din punctul meu de vedere, nu! Greșesc? Cine nu greșește? Toți oamenii sunt „lumină și întuneric”, au în ei o parte putredă și una superbă. Care parte va deveni mai puternică...? Depinde de fiecare om în parte, ca în povestea cu cei doi lupi.

Cum bine a zis Rumi, poet persan sufit din secolul al XIII-lea: Fiecare dintre noi este un idiot, cu aripi de îngeri atașate.

Oamenii au capacitatea de a se schimba, de a evolua...

***

Postarea este pentru Citate favorite, joc preluat de Suzana de la Zina, pornit în colaborare cu Ella.

48 de comentarii:

  1. What a beautiful post and so very relevant for the current times we live in. Times where people focus on the negative, the ugly.

    He who finds the Beautiful in the Ugly can be transformed, is so true. Have seen that in my own life.

    Give you an example. I was travelling to the freezing Ladakh and when we reached there after almost a 10 hour long journey by road, I discovered that my baggage/suitcase had not arrived with us and had got left behind in a destination beyond our reach.
    My instant reaction was to say, "How wonderful!" My friends started to freak out saying what would I do. I just smiled and said, "I am carrying my warmest jacket and if i need clothes I will buy the local Tibetan clothes and that would be so lovely."

    I was calm as a cucumber, and guess what lo! behold, a car that came to the same hotel as ours carried my suitcases and bags which had got left by the concierge at the earlier place. That's how the universe works. Dear Di. <3 <3

    If we see good in things the good manifests.
    Sorry to bore you with this long winded story, but I just felt like sharing, as it was a life altering experience. <3

    I love you and I wish your light shines brighter than ever.

    Blessed weekend sweet sunshine. xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Calm as a cucumber!" How much I like the expression! I will remember it! 😊

      To bore me?! Oh no, Natasha dear! Thank you. 💕
      The incident told by you convinces me once more how a positive attitude leads to positive deeds.
      I also had experiences in which I reacted with serenity when others around me were agitated, angry. It still bothers me a lot when a person hits, offends, etc. another person, but when it comes to material goods I don't spoil my harmony. It also bothers me a lot when someone I love is sick... I know I can't help much in some situations and I feel helpless...
      Thank you for your kind words, Natasha! Love you too! I wish that your light shines even brighter.❤
      A blessed weekend for you too!
      Big hugs! 😘

      Ștergere
  2. Cred ca bine si raul sunt oarecum niste chestiuni relative. Eu le-as denumi cunoastere sau lipsa cunoasterii, lumina sau intuneric, vibratie joasa sau inalta, samd.
    Eu cred ca toti acei maestri ascensionati amintiti de tine doreau sa ne invete un singur lucru si anume sa ne bucuram de viata/creatia la care participam acum. Cu alte cuvinte sa savuram momentul si sa experimentam bucuria creatiei. Daca venim si aplicam tot felul de restrictii, fie de natura religioasa, sociala, nationala, atunci experientele noastre din aceasta lume vor deveni limitate
    Acest lucru sufletul nu si-l doreste. Noi suntem aici sa intelegem aceasta lume si mai apoi sa o transcendem, sa trecem/vedem dincolo de voal. Fara experiente si experimentari libere nu putem realiza acest deziderat, fie ca acestea sunt unele bune sau rele.
    Multumesc penttu articol.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In universul fizic, da - bine si rău se prezinta sub forma de concepte; in lumea spirituala devin experiențe (la fel ca adevarul si eroarea).
      Probabil ca suna absurd, dar sunt oameni care n-au deschis in viata lor o carte (vorba vine) dar au un nivel de intelepciune extraordinar (intelepciunea fiind diferita de inteligenta - e cert). Despre acesti oameni se poate spune ca au dobandit cunoasterea pe căi care celor culți le-ar putea fi (sau le sunt) straine - dar acesti oameni... nu stiu asta (sau o stiu la un nivel... subconstient). 😊 Vorbesc, se comporta ca si cum ar fi... "initiati in mistere". Cumva, ei au pus in spirit, in locul credintei, certitudinea cunoasterii. 😊 (imi ameteste neuronul, pentru ca nu reusesc sa explic!)
      Sunt oameni pe care-i consideram "fiii intunericului" si ne pot surpinde cu un gest extraordinar de... empatic (in circumstante exceptionale).
      Chiar si numai pentru o secunda, o vibratie joasa poate "urca", in circumstante deosebite.
      Cred ca asa ceva incearca sa ne spuna cei pe care i-am amintit. Ei nu au "ordonat" restrictii... Restrictiile existente sunt ale unor oameni care doresc sa mentina omul la un nivel scazut de cunoastere, la nivelul unei vibratii joase si se folosesc de numele respective, inseland increderea oamenilor.
      Indraznesc sa afirm ca, in primul rand, trebuie sa ne intelegem pe noi (fiecare pe sine, altfel spus), apoi sa-i intelegem pe ceilalti si abia mai apoi lumea fizica, si relatiile dintre noi si aceasta lume fizica. Lumea fizica (cea care se vede cu ochii trupului) este, inca (si va mai fi) diferita de lumea spirituala (cea care poate fi vazuta numai cu ochii spiritului), dar numai cautand "pozitivul" un om se poate transforma si poate privi dincolo de văl. Nimeni si nimic nu ne poate impiedica (sau obliga) - deci suntem liberi in mod absolut din acest punct de vedere - sa vedem ceva bun in cel mai rau om, de exemplu - toti oamenii au fost, candva, bebelusi (au fost puri si buni prin definitie, se poate spune - teoriile criminologilor care afirma ca "omul se naste rau" nu le iau in seama pentru ca sunt absurde), dar experientele traite, oamenii intalniti etc. au facut din ei ceea ce sunt azi - fie buni, fie răi (si aici intervine relativitatea notiunilor) 😊
      Cam asa simt...
      Cu placere! Si eu iti multumesc!
      Noapte buna, weekend placut!

      Ștergere
  3. Tocmai am dat drumul la citate, daca vrei sa introduci aceasta postare.
    Este un subiect deosebit si despre care am putea vorbi la nesfarsit. Pe mine ma uluieste cum este disimulat raul in anumite poleieli si cum poleiala ia ochii multora. Samanta celesta este in fiecare dintre noi, insa a descoperi acest adevar este cumva o aventura. Fie o auzim de la un maestru, fie avem un declic 'electrocutant'. Pana la urma daca observam cu atentie fiecare moment al nostru cu noi in propria realitate, s-ar putea sa se constituie tot intr-o metoda de a afla. Este o experienta personala, chiar daca nu-mi permit sa o extind.
    Recunosc ca speram ca aceasta perioada sa fie una de trezire interioara dar am fost cam naiva. Daca nu s-a intamplat acum, mi-e foarte neclar ce ar trebui sa se intample pentru a se petrece.
    Imi place cum ai formulat concluziile, transant si corect. Si energia lor sper sa se ajunga unde este nevoie!
    Multumesc mult pentru ideile de azi, Diana draga!
    Pupici si weekend placut! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O voi inscrie; multumesc ca mi-ai zis. 😊
      In mod sigur, tema este... infinita - nu in sensul ca nu poate avea "finalitate", ci in sensul ca fiecare are "certitudinea sa", "teoria sa" s.a.m.d. Ceea ce-mi pare interesant (si usor amuzant) este faptul ca toate teoriile, credintele, cunostintele etc. duc spre acelasi "punct", dar pe căi diferite. Amuzant mi se pare in sensul ca traim intr-un fel de... cetate Babel, "contrazicandu-ne" pe astfel de "teme" ca si cum "calea ta" (nu a ta, personal) 😊 trebuie sa fie si "calea mea" (nu a mea, personal) sau invers.
      Indraznesc sa afirm ca răul nu e deloc disimulat, dar nu poate fi recunoscut oriunde, oricum - sa nu uitam nicio clipa ca in lumea fizica (si) răul este relativ.
      Putem auzi de la oricine despre existenta semintei celeste din noi... Trebuie sa fim deschisi unei astfel de idei pentru a crede si, evident, pentru a o cauta si a o... recunoaste (cand o gasim).
      Posibil sa existe unele treziri. Ceea ce cred ca s-a intamplat este faptul ca am inteles mai multe despre noi si despre ceilalti. Am cunoscut cati sunt teoreticieni si cati sunt dispusi sa actioneze, cati au spirit liber si cati doar pretind ca au (chiar daca la o scara destul de mica). Din punctul meu de vedere este fantastic! Un spirit liber nu ia de bun ceea ce i se serveste, ci verifica, scormoneste, cauta "contrariile" si incearca sa le uneasca (coincidentia oppositorum).
      Iti multumesc si eu, Suzana draga, pentru apreciere si interes. 💕
      Weekend placut sa fie si pentru tine! Pupici! 😘

      P.S. Azi a fost o noua zi in care - pentru prea mult timp! - nu mi-am putut publica propriile comentarii pe propriul blog! :(((

      Ștergere
    2. Mi s-a mai intamplat si mie. Cam bizar fenomenul. Daca aprofundam mai mult calculatoarele... Si intr-adevar, cautarea raspunsurilor este esentiala.
      Doar ca pe masura ce caut imi dau seama ca nu stiu nimic. Insa un lucru il cred simtind ca il stiu, chiar daca suna straniu. Am fost creati cu toate mecanismele necesare pentru a trai bine, fericiti si sanatosi si exact asta nu se intampla. Firul acestei creatii cred ca avem datoria sa o intelegem. Un singur om daca o face in esenta acestei idei, poate fi scanteia necesara pentru toti ceilalti. Citesc si imi suna si mie bizar, dar nu sterg. Stiu ca intelegi aceste idei si de aia imi place sa comentez la tine.

      Mai sunt infinite lucruri de facut si am cam tras de timp, dar postarile sunt facute asa ca sunt multumita. De luni mai vad doar de pe telefon ceva, daca s-o putea.
      O duminica placuta si si o saptamana usoara, Diana draga! Pupici!
      ❤️😘
      si noapte buna!

      Ștergere
    3. Cine afla ca exista ceva si vrea sa gaseasca isi fixeaza "țelul" si cauta calea/caile care il duce/duc acolo.
      Probabil ca detinem toate mecanismele respective dar... nu pentru "vremurile astea". In contextul Creatiei, Adam si Eva ar fi trebuit sa-si vada de ce le-a zis Dumnezeu, nu sa guste din fructul cunoasterii. Toata aceasta evolutie - a industriei, a tehnologiei apoi etc. - nu e benefica sanatatii (a se vedea poluarea inerenta, "toxicitatea" unor alimente si nu numai), dar omul se adapteaza "noilor conditii", mai lent sau mai repede. Cat despre fericire... Chiar si dintre bolnavii care stiu ca mai au de trait numai cateva zile sunt unii care pot fi fericiti, pentru ca fericirea... nu o gasim in exterior (parafrazez o multime de altii). 😊
      Iti multumesc pentru compliment. La fel! 😊 Imi face placere acest schimb de idei.
      Mai e un pic si e luni! 😊 Vacanta frumoasa sa aveti!
      Maine dimineata, pentru mine incepe un adevarat tur de forta! :)) (pana pe la ora 19).
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤ Duminica frumoasa - si cu spor in ce mai ai de facut! Pupici! 😘

      Ștergere
  4. Olá Diana!
    Eu, acredito na lei do retorno, Tudo o que vai, volta.
    Tenha uma semana repleta de luz.
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      E acredito que o que oferecemos receberemos em algum momento - nesta vida ou em outra.
      Obrigado!
      Desejo um final de semana repleto de luz!
      Abraços.

      Ștergere
  5. Bella reflexion yo creo que uno debe tratar a los demás como desea ser tratado y ver el lado bueno de las cosas. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias!
      Es un modo por el cual podemos llegar a una relativa (al menos) armonía.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  6. Inteligenta "omului faradelegii"este cea mai periculoasa si sângeroasa "fiara" sustinuta, dezvoltata si perpetuata genetic de catre sistemul "Antichristic" prin intermediul dumnezeului acestui sistem "Mamona" caruia omenirea întreaga îi aduce jertfe înca de la fabuloasa scena a Gradinii din Eden.
    "Nu te lasa biruit de rau ci învinge raul prin bine"
    Un weekend minunar, binecuvântat si luminat, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi, conjunctural, n-am avut de ales si am fost in preajma unui tembelizor deschis: am auzit/citit unele titluri care m-au cam lasat masca: "oamenii vor fi tinuti in case pe timp de canicula"; "Germania e in intuneric!" (ca exemple) Ori isi bat unii joc de cei care stau lipiti de TV, ori "oamenii faradelegii" pun, din nou, ceva la cale. 😊
      Iti multumesc, Iosif! La fel sa fie weekend-ul si pentru tine!

      Ștergere
    2. "Vai de cel ce strânge câştiguri nelegiuite pentru casa lui, ca să-şi aşeze apoi cuibul într-un loc înalt şi să scape din mâna nenorocirii!"
      O duminica relaxanta, în toate aspectele binecuvântata draga Diana !

      Ștergere
    3. Vai, vai de cel care...! Dar cand?! 😊 Se spune la fel inca de cand, probabil, Christos mai era pe Pamant. S-a spus de cel putin o mie de ori: "acestea sunt semnele sfarsitului, nu mai dureaza mult" ("mult" insemnand cât?), "acum urmeaza..." (au trecut o mie de "acum") s.a.m.d. 😊
      Iti multumesc, Iosif! Duminica frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  7. Excellent reflection. I agree that we all have a good side and a bad side and that, as in the story of the wolves, the side that we feed the most wins. We should all treat others as we would like to be treated, but there are people whose side they have chosen is so dark that they will hardly ever reach the light and become good people to others.
    Thank you Diana for all the visits and beautiful words you leave.
    Hugs and a happy and joyful weekend

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for the appreciation!
      Man is a fascinating being! Sometimes I wonder what that person whose dark side dominates must have suffered... They must have been deprived of love since they were born or suffered some physical or mental trauma...

      The pleasure is mine! I thank you too, Maria!
      A happy and joyful weekend for you too! Hugs!

      Ștergere
  8. https://www.youtube.com/watch?v=GBDpEVbGU3s&t=191s

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru video, Iosif!
      Sunt interesante ideile (nu am vazut si "Odiseea" pentru ca nu am putut activa subtitrarea si limba franceza o inteleg bine cand e... scrisa) 😊
      (intre altele) E destul de ciudat ca oamenii sa fie amenintati cu pierderea locului de munca si chiar sa-l piarda pentru ca refuza sa faca parte dintr-un experiment medical, acceptand introducerea unei substante experimentale in propriul organism...
      M-a "distrat" Macron, cu una dintre declaratiile lui: bla-bla... "sa evitam pacea! Scuzati! Sa evitam razboiul!" "Gura pacatosului adevar graieste"! 😊

      Ștergere
  9. Hola!!! que linda entrada <3 y tan hermoso blog. Un placer haberte encontrado :D me quedo como tu nueva seguidora para seguir leyéndote :) si gustas visitarme mi blog es http://plegariasenlanoche.blogspot.com/ nos estamos leyendo <3

    Un beso desde Plegarias en la Noche.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hola!
      Bienvenidos! Gracias por su visita y apreciación!
      Te deseo buenos días! Un beso.

      Ștergere
  10. Ai încheiat interesantul tău articol cu ideea că ”Oamenii au capacitatea de a se schimba, de a evolua...”. Probabil că au această capacitate, dar prea puțini o folosesc. Poate la nivel individual, pe ici pe colo, să se înregistreze vreo evoluție, dar la nivelul speciei umane, nu! Uită-te ce a devenit Pământul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru compliment, Zina draga! ❤
      Pot doar sa-ti dau dreptate... Poate e ceva de genul "va fi mai rau inainte de a fi mai bine"...
      Intr-un fel... e "obligatoriu" sa credem ca oamenii se pot schimba, pot evolua altfel, in contextul crestinismului, Isus a murit degeaba.
      Zile senine iti doresc!

      Ștergere
  11. Sărut mâna, dragă Diana!
    Ce temă frumoasă pentru meditație! Mi-am amintit această pildă, pe care am auzit-o pentru prima oară acum foarte mulți ani în urmă, în predica unui Părinte bătrân. Chiar și atunci când ne lovim de urâțenia cea mai profundă, să avem puterea de a vedea și acel strop de frumos care mai dăinuie într-o făptură a lui Dumnezeu.
    Mi-a plăcut tare mult cum ai subliniat această idee: „Religia nu este o simplă chestiune de credință într-o dogmă sau într-o altă viață și de mântuire în viața de apoi, ci este o chestiune de transformare a inimii, a sufletului, Aici și Acum”.
    Puțini înțeleg cu adevărat acest mare adevăr, care transcende orice diferențe confesionale. Acel îndemn „Pocăiți-vă!” cu careși-a început Hristos misiunea între oameni, se referă tocmai la transformarea inimii, la schimbarea în bine a vieții, a modului de a gândi și de a trăi alături de semeni. Simplele formalisme în care mulți se pierd, nu au nicio valoare, fără această transformare interioară.
    Mulțumesc mult! Multă sănătate și numai bine! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa te revad aici, Alex draga! 😊
      Pilda am copiat-o intr-un caiet cu multi ani in urma, si am dat de ea cautand altceva. Cum de-am ratacit-o prin ganduri nu stiu (poate ca acesta a fost momentul potrivit sa o regasesc)
      Atat de frumos ai scris incat orice as adauga despre "transformarea inimii" ar fi... anost. 😊 Iti multumesc pentru aceasta - indraznesc sa scriu - completare!
      Cu placere!
      Multumesc! Multa sanatate si pentru voi! Si bine, bine, bine!

      Ștergere
  12. Olá Diana!
    Evoluir é a grande questão.
    Precisamos urgentemente
    Desejo-lhe uma semana repleta de luz
    braços Loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      Grande verdade! Precisamos evoluir, urgentemente!
      Obrigada. Te desejo dias repleta de luz!
      Abraços.

      Ștergere
  13. Frumoasă și necesară dezbatere!
    Felicitări!




    RăspundețiȘtergere
  14. O completare binevenită la învățăturile desprinse din povestirea cu floarea soarelui, pe care tocmai am citit-o. Greu de obținut, de regulă ne pierdem în amănunte insignifiante... de aceea un reminder nu strică niciodată. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amanuntele ne vor "invinge"... 😊 Drept zici: greu de atins un astfel de ideal... Cand ne izbeste răul, aproape ca nu mai putem gandi dar sa mai cautam si binele in acel rău! Poate, in timp, descoperim binele dintr-un rău sau altul. Multa putere are omul care reuseste sa vada binele din rău intotdeauna, imediat.
      Si eu iti multumesc, Jo!

      Ștergere
  15. Olá amiga Diana!
    Sua mensagem é edificante para todos que gostam de ler.
    Creio que a solidariedade que vem do coração, essa sim é verdadeira e edifica o ser humano.
    Nada justifica uma pessoa criticar outra, porque é feia, preta, magra, gorda ou pobre.
    Não temos esse direito de descontar nossas raiva nas pessoas que não fizeram nada conosco.
    Se alguém precisando de nossa ajuda, devemos ajudá-los independente de quem seja.
    Tudo o que fazemos de livre espontanea vontade, estamos agradando ao Deus pai onipotente.
    Gosto de todas as religiões, sei que cada uma tem um Deus para os proteger.
    Muito obrigada pela partilha.

    Tenha um feliz novo mês e uma boa semana.

    Beijinhos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Fatyma!
      Obrigado por estas palavras!
      Só a solidariedade que vem do coração é verdadeira, sim; solidariedade mostrada apenas para salvar as aparências não é solidariedade - é mais "obrigação social".
      Acho que podemos criticar algumas ações de uma pessoa, mas nunca algo que não dependa dela.
      Não temos o direito de criticar a religião de ninguém - de certa forma, é como ferir a alma de alguém.
      Desejo-lhe dias felizes, querida amiga!
      Beijinhos 💐

      Ștergere
  16. There is so much evil, but I choose to focus on the positive and not the negative. All the hate and disrespect.

    Have a blessed day and rest of the week, Diana. ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. To much evil! Sometimes I have the feeling that it is not real what is happening, what people are doing to each other.

      Thank you, Sandee! I wish you the same! ❤

      Ștergere
  17. În ziua de azi, oamenii nu mai văd binele nici măcar în bine, darămite luminița în întuneric.
    Mi-a plăcut mult povestea!
    Întotdeauna putem vedea puțin bine în rău, doar să vrem.
    O după-amiază plăcută îți doresc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca bine zici, cu binele pe care nu-l vad toti, dar binele fiind o notiune relativa cred ca e, cumva, de inteles. Cu luminita e un pic altfel, pentru ca lumina e lumina pentru toti - mai intensa sau mai slaba, dar e.
      Ma bucur sa stiu ca ti-a placut povestea.
      Iti multumesc! Zile senine iti doresc!

      Ștergere
  18. Olá Diana!
    Realmente,parece que ninguém se importa com ninguém.
    Só pensam na individualidade.
    Desejo-lhe uma semana repleta de luz
    Abraços loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      Idealmente, devemos pensar de boa vontade no bem dos outros; se acabamos sendo constrangidos pelos políticos em nome do "bem comum", não é nada bom.
      Obrigada!
      Desejo um final de semana repleto de luz!
      Abraços.

      Ștergere
  19. Exista o Lege Absoluta, care se aplica dintotdeauna în toate dimensiunile si la toate nivelele perceptibile, Lege care este deasupra tuturor legilor natiunilor pamântesti relative, imperfecte, interpretabile si modificabile, instituite vreodata de catre omenire pe Terra, iar aceasta Lege Unica si Sfânta, echilibreaza continuu extremele dualitatii din macro si microuniversurile lucrurilor si fiintelor existente, astfel încât, evolutia miscarii si expansiunea universala sa se desfasoare conform planului Creatorului Legii.
    Ce a fost va mai fi şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare.
    O vacanta minunata, magica si binecuvântata în toate, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aiurea este atunci cand politicienii isi doresc putere absoluta... Legea despre care zici nu pare a avea efecte... :(
      Ce a fost va mai fi... M-am gandit la regimurile politice, la sistemele politice... Ne-om intoarce la "seful de trib"? 😊 Chiar daca zambesc, nu glumesc.

      Ștergere
  20. Cam asa mi se pare, însa diferenta este mare, între Luna si Soare, chiar si între stelele cazatoare, câte una este mai mica iar o alta muuult mai mare ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cazatoare mica, mare... sa nu cada pe oameni - asta ne mai lipseste. :)

      Ștergere
  21. Exact ce aveam nevoie sa citesc - sincer. Cand citesc asa ceva ma simt cumva mai putin singura, mai ... sustinuta de faptul ca nu incerc si ma incapatanez sa gasesc macar ceva bun in tot.
    Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La momentul cand am scris si eu aveam nevoie de ceva care sa ma "sustina" - acum, recitind, am tot un moment in care imi doresc sa gasesc puterea de a vede "sufletul omului din spatele cuvintelor/faptelor", dar nu reusesc. Uneori "imi iese", si gasesc binele, dar sunt si momente in care nici nu ma gandesc s-o fac... :(
      Pupici!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.