2018-05-15

Bateria, bat-o norocu’

De câteva zile computerul face mişto de mine; se mişcă precum ochii mortului - se încarcă foarte greu, mai ales la deschidere… Pentru postarea de ieri am avut nevoie de mai mult de patru ore!!!! Şi mai zic ca n-am rabdare… Haha! Am scris "ieri"! Corectez: e azi - cealaltă postare de azi! Am început ieri, pe la ora 21, dar am publicat mult după miezul nopţii. 
Azi dimineaţă mi-a dat prin minte să citesc ceea ce tot apărea scris pe ecran înainte de “încărcare”. Între altele, scria că “timpul şi data” nu sunt corecte şi să caut in “control panel” pentru a remedia problema. Şi mai scria că e posibil ca bateria să fie descărcată. Bateria?!!!! Habar n-aveam că un computer are şi baterii! Am sunat pe cineva şi mi-a zis despre ce e vorba; mi-a zis ce trebuie să cumpăr, dar că nu are timp (deocamdată) să vină să schimbe bateria… dar, cică, e simplu s-o schimb singură! Simplu pentru el, nu pentru mine!
Am cumpărat baterii şi.. voi încerca să o schimb. Dacă dispar ca măgarul in ceaţă e din cauza de baterie. Poate, totuşi, nu dispar, şi am bafta să reuşesc să schimb bateria sau măcar bafta să reuşesc să pornesc computerul ca şi până acum, modificând zilnic “data şi timpul”, până amicul are timp să vină să rezolve problema.
P.S. Data, in computer, era… ianuarie 1980!  
(pentru publicarea acestui text am avut nevoie doar de vreo jumătate de oră – cine să mai inţeleagă un computer?!) 

5 comentarii:

  1. Sincera sa fiu nici eu nu stiam ...
    Tu vorbesti de computer, nu de laptop! Right?! Pentru ca laptopul are baterii! Computer cu baterii ... OK! Ce marca este daca nu sunt indiscreta? 😅
    Sunt convinsa ca ai sa reusesti si ne povestesti si noua cum ai facut, poate maine la "fleur and color", ca dupa o asa aventura chiar ca te "colorezi si înfloresti"! 😅
    Pupici! <3 Sa ai spor si bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De computer, da! :) E Hewlett-Packard, un model mai vechi, dar mai bun decat cel nou (Dell nu stiu cum) care sta pe tuşă!!! :(((
      Imi lipseste curajul de a deschide "cutia" si de a schimba bateria... :) Dar, cica, se vede imediat ce scot "capacul" (e ca o moneda de un euro, argintie) :) - si procedez ca la... ceasurile electronice de mana. Pare simplu! Dar trebuie sa caut pe net cum sa.... deschid "cutia"! :))
      Multumesc. Sa fie! :)
      Seara frumoasa iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Sigur o sa reusesti! Habar nu am cum e cu bateriile interne. Mereu exista cate un truc pe care il invatam. Si calculatorul meu da semne de nerabdare. Poate vrea o pauza! Asa ca cine stie ce si cum!😅
    Pupici si sa fie cu succes, Diana draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ceea ce imi doresc! :) Trebuie sa gasesc si curajul! Ma tot gandesc ca mai bine incetisor-incetisor decat deloc. :)
      Pffuuu! Nasol cand incep sa "scartaie" computerele. :(
      Multumesc, Suzana draga! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Gat, ai gasit curajul? ;)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.