2018-05-23

Ca la muzeu. Miercurea fără cuvinte

Fotografii pentru Miercurea fără cuvinte!  Jocul pornit de Carmen, continuat de Călin Hera şi preluat de Carmen, din nou. Sunt invitaţi în joc toţi cei care doresc.
Provocarea: La muzeu.
HAPPY WW!

26 de comentarii:

  1. Of, Doamne! Am tresărit când am văzut scumiera din ultima fotografie. Aveau bunicii mei şi îmi amintesc bine că, fiind copil, am crezut că acolo e chipul lui Iisus şi nu înţelegeam cu e posibil să pună scrum peste o icoană :D
    Mulţumesc pentru reamintire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la bunici o am si eu. N-o folosim prea des, dar de cate ori o vad imi amintesc anii copilariei, aitineretii - chiar si locul unde o tineau bunicii, la ei acasa, il am in memorie. :)
      Cu multa placere. :) Seara frumoasa iti doresc! Happy WW! :)
      *
      P.S. Posibil sa ma insel - capul cred ca e lucrat dupa o pictura dar... "vastele" mele cunostinte in materie de arta ma impiedica s-o identific. :)

      Ștergere
  2. Stii ce-mi plac cel mai mult? Rasnitele! Cea mica e buna pentru scortisoara! Nu prea inteleg ideea de tutun regal. De ce se numea asa?
    Faina colectie! Multumesc mult, Diana draga!
    Happy WW si pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai avut cateva rasnite foarte vechi dar... unele le-am aruncat, altele le-am dat (la vremea aceea nu apreciam deloc "vechiturile"). :)
      S-a numit “tutun regal” pentru ca era produs la Fabrica de Tutun Regala (infiintata in 1846, Timisoara, inainte de "instaurarea" monopolului de stat pentru tutun).
      Cu multa placere!
      Iti doresc sa ai o seara minunata, Suzana draga! Pupici! <3
      Happy WW!

      Ștergere
  3. Radioul acela aduce atât de multă nostalgie! Bunica mea avea unul, cred că la fel. Bâzâia de numa, numa, dar eu tot ascultam le el teatrul radiofonic. Ce prieten bun mi-a fost în vacanțele de vara!Iar râșnită ... o aveam pe cea lunguiață! Seară plăcută, Diana dragă! Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obiectele vechi ne "induc", uneori, o stare de nostalgie. :) Mie-mi place, din cand in cand. Doar cateva dintre aceste obiecte sunt "la vedere" pentru ca nu le pot potrivi in "ansamblul general" din lipsa de spatiu.
      E probabil sa fi fost la fel; de la bunici l-am "colectat". Cel din imagine e Armonia S561A - aparatele s-au produs la Fabrica Popular din Bucuresti candva in anii 1950 (al nostru cred ca e din '56 - nu se mai distinge bine ultima cifra pe "eticheta" din spate). Fabrica aceasta s-a numit initial, pana in 1948, "Philips Aparate Radio"; in 1960 a devenit "Uzinele Electronica", apoi, in 2004, a fost privatizata "Electronica" si azi... in locul colosului e parc industrial (n-am idee daca a mai ramas acea "parte" care prin 1990 mai producea ceva aparate).
      Bunicul prindea posturi straine. ;)
      Ce "ciudate" mi se par azi aceste rasnite! :)
      Multumesc, Ella draga! Noapte buna! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Hello dear Diana!
    Great post and wonderful pictures of the museum and the old antiques!
    My grandmother had the same radio! Thank you for sharing!
    Have a pleasant evening! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      My pleasure! Thank you!
      Your grandmother's radio device (I guess) is made by Phillips; mine is made by “Fabrica Popular” - the communists nationalized the Phillips factory from Bucharest (in, maybe, 1948-’50) and I think they stole the pattern (I do not know for sure). :)
      I wish you a lovely evening! Hugs!

      Ștergere
  5. Ai avut o idee minunata!
    Am o rasnita identica cu cea cilindrica; e defecta, dar de azi o voi privi altfel.
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :)
      Obiect decorativ in bucatarie. :)
      Rasnita noastra mai da ceva randament dar cafeaua e cam mare dupa macinare si... cine rasneste face muschi. :)
      Happy WW!

      Ștergere
  6. ce amintiri frumoase... Scumiera aceea a avut-o si bunica, doar ca ea o folosea ca savoniera ☺☺☺ Daca pui un smartphone lânga si te gândesti ca peste lucrurile astea au trecut doar 50 de ani... te ia cu ameteala!
    Multumesc pentru acest moment de nstalgie <3 Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio.
    Happy WW, Diana draga ! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dadeam din colt in colt si cautam o idee pentru MFC! :) Cum n-am avut aparat de foto cu mine cand am fost prin muzee... am fotografiat unele dintre "vechiturile" adunate de-a lungul timpului. Imi pare rau ca nu am avut mai mult timp, sa fac niste poze mai bune. :)
      Stii ca-i o idee buna sa transform scrumiera aceea in savoniera?! :)
      Ohoooo, daaa! :) Asa ma gandeam cand am fotografiat unele dintre obiecte. :) Tehnologia evolueaza c-o viteza fantastica! :)
      Multumesc, Carmen draga!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
      Happy WW!
      P.S. Mi-am tot propus sa fotografiez obiectele vechi si tema de azi m-a impulsionat, asa ca... nu mi-au mai ramas prea multe de fotografiat. :)

      Ștergere
  7. Interesanta colectie de muzeu!Si eu am avut o astfel de colectie,si cu
    fiare de calcat,cu carbuni,rasnite,etc.,dar mi le-a cerut fiul meu,sa le
    aranjeze pe un raft.Eu am aranjat,tot pe un raft de lemn,deasupra canapelei,toate lucrusoarele aduse din calatorii,roci...(e cam greu cu
    praful).Apropo de uzina Electronica,a fost transformata intai in IPRS
    Baneasa,care producea aparate radio,cu carcasa de lemn,pentru export!Apoi
    ...a fost dupa noi potopul! Zile senine,draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) E bine ca au ramas la voi. <3 Neinspirata cum am fost... eu am "scapat" de multe de-a lungul timpului. La un raft special m-am gandit si eu, dar... nu stiu unde sa il amplasez astfel incat sa devina "piesa de rezistenta" din incapere. :) Inca nu am renuntat sa caut un loc.
      Noi avem un fier de calcat vechi care avea un "cuplaj" de ceramica la firul care se introducea in priza. Unul cu carbuni are o prietena - in "epoca de aur a economiei de energie" :) - amandoua foloseam aceste aparate, incalzindu-le pe plita, curatandu-le talpa mai apoi... Complicata operatie era atunci! :)
      Multumesc pentru informatie, Natalia draga! De IPRS nu stiam - mai stiam doar ca, prin anii 1990, o "parte" din fosta fabrica producea ceva aparate de transmisiuni militare (ceva de genul - nu mai sunt asa sigura). Mare pacat ca au distrus fabrica! Dar ce n-au distrus?! :( Acum s-au retras apele si ne doare capul de la ce-a ramas. :(
      *
      Am avut o colectie (mititica) de roci - ne-au cerut la geografie, in scoala generala... Ce pietre frumoase avusesem! :( Nici azi nu uit rocile (aurii) de mica! Ce toanta am fost cand le-am... aruncat! Nici nu vreau sa ma gandesc! :((
      Multumesc, la fel, draga Natalia! Noapte buna! <3
      P.S. Stiu cum e cu obiectele mititele adunate ca amintire. :) Sora mea, cand vede "maruntisurile" mele se tot mira ca am rabdare sa sterg praful pe acolo. :)) Dar ce frumoase sunt! :) chiar si mai prafuite, uneori (in cazul meu). :)

      Ștergere
  8. comooooooooori!!!!! <3 si mie imi plac... :D
    imi sunt dragi lucrurile care au trecut prin timp si au povesti de spus (si au si rezistat - nu ca acum.. iti scumperi azi un lucru si daca rezista o luna esti mare... gunoi.... poluare... pf ).

    ce idee faina ai avut :D.
    pupici cu drag
    happy WW :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-s dragi lucrurile care au rezistat timpului - au zeci de povesti de spus.
      Ohooo! Acum... comertul pare a fi mototrul vietii. Profit cu orice pret! Raportul calitate-pret... da-l incolo de raport! Sa tina putin, sa mai cumpere oamenii! :(
      Multumesc si pentru apreciere, Rux!
      Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana minunata! Pupici! <3

      Ștergere
  9. Bună Diana!
    Ce colecție impresionantă,amintiri frumoase,din păcate nu am păstrat decât o scrumieră care are în centru un chip de femeie!
    O zi minunată îți doresc,draga mea!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Imi plac obiectele vechi si pentru ca au povesti de spus. Prea multe am aruncat sau am dat... Altfel spus: cate povesti am aruncat. :)
      O fi in genul scrumierei care apare aici in ultima foto?
      Multumesc, la fel! Iti doresc sa ai o zi minunata!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  10. Faine obiecte de muzeu! Mi-au amintit de multe de prin casa bunicii mele dinspre mamă. Îmi pare rău că nu le-am păstrat, eram prea mică atunci când a murit...

    Zi senină, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obiectele vechi au acest "dar" de a trezi amintiri. Multe am dat si aruncat si eu... dintre cele pastrate de parinti (mai am de la unchi, multe - ei au pastrat ce au considerat ca le e necesar) :)
      Multumesc, Zina draga!
      O minunata zi iti doresc sa ai!

      Ștergere
  11. Frumoasă lecție de istorie recentă!
    O săptămână minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Maria, si pentru urare.
      Saptamana minunata iti doresc sa ai! :)

      Ștergere
  12. Chiar ca la muzeu. E făină provocarea aceasta. S3ară frumoasă să ai, dragă Diana și zile liniștite cu bucurii! 😊🌺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar placea sa am o camera special amenajata pentru obiectele care nu pot fi "intercalate" oriunde ca obiecte de decor - dar nu e... loc! ;)
      Multumesc, Dana draga!
      Zile frumoase iti doresc sa ai, si multe bucurii!

      Ștergere
  13. Ce faaaaaine sunt! Stii ce ma intreb? Ce o sa fie antic peste 50 de ani?.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa reactionez si eu cand vad cate un obiect "patinat". :)
      Intre cele expuse aici, cateva au depasit suta de ani; peste 50 de ani toate vor fi. Despre multe care se produc si se vand azi sunt (si eu) curioasa cate vor rezista atata - unele nu ajung, cred, nici la "stadiul" de vintage. :)
      Iti doresc sa ai o zi minunata!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.