2022-10-23

Pisica neagra din seminte. Materiale din natura

Toamna se adună roadele, se aleg semințele pentru culturile viitoare și pentru diverse decorațiuni. N-am adunat roadele pământului, n-am ales semințe, dar am căutat prin casă diverse semințe pentru tema cu numărul trei din volumul Calendar ReCreativ, capitolul Materiale din natură (tabelul pentru înscriere).

Bineînțeles că după ce am lipit, colorat etc. tabloul cu pisica neagră am constatat că mai aveam și alte semințe, și aș fi putut realiza ceva elegant – sau nu.

În mintea mea se vedea o pisică neagră cu soarele la apus în fundal și a ieșit pisică neagră șezând lângă o movilă de lut.

talou pe cutie invelita in servetel vopsita si cu seminte, si o pisica neagra lucrata din seminte de floarea soarelui

Tabloul e dintr-o cutie de la ciocolățele, învelită în șervețel și vopsită... după posibilități.

colaj cutia de la ciocolata invelita in servetel si vopsita
Pentru pisică am folosit un carton-șablon pe care am lipit semințele negre de floarea soarelui.

pisica neagra din seminte de floarea soarelui
Floarea este din semințe albe de floarea soarelui, vopsite – boaba din centrul florii n-am idee de la ce este.

floare din seminte de floarea soarelui albe, vopsite cu rosu ulterior
Gata! Nu mă laud, dar nici nu mă plâng! 😊

30 de comentarii:

  1. Since, dar sincer de tot, movila de lut s-o vezi tu liniștită că eu tot apusul îl văd. Sau răsăritul lunii. Pisica e bestială și mă duce cu gândul la un personaj de desen animat, pisicuța Luna, din Sailor Moon. Iar tabloul tău pare o scenă din film.
    Superb. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simpatica replica! :) E magulitor pentru mine sa zici ca vezi apusul. Tu cu Soarele, eu cu lutul. :)
      Am dat fuga s-o caut pe Luna! E dragalasa foc, si-am inteles ca e "vorbareata" - mi-ar placea sa vad desenele asa ca voi cauta.
      Iti multumesc, Niko! ❤

      Ștergere
    2. Daca vrei tu să fie lut, atunci lut să fie, dar numai să n-o mai zici in sens negativ cum l-am perceput eu din postare. Ideea e ca lucrarea mie mi s-a parut superbă, ca un fel de amintire a acelui desen animat, unul din preferatele mele în copilărie.
      Sailor Moon este un anime japonez, are mai multe sezoane iar personajele s-au mai schimbat, au evoluat. Primul sezon a fost cel la care m-am gandit.
      PS: am cautat acum pe net si vad ca anul trecut s-a facut si un film. Nu l-am vazut inca, dar il voi avea in vedere, sper că săptămâna asta.

      Ștergere
    3. Multumesc, Niko!
      Nu ma critic chiar asa de rau; doar ma "oftic" atunci cand ce am in "viziune" difera mult fatza de ceea ce reusesc sa fac. Cand sunt convinsa de ceva (imi place, stiu etc.) si de n-ar fi cum cred eu si tot mi-as sustine reusita. 😊
      Daca zici ca e si film e si mai simplu sa vad (daca o fi online, desigur)! 😊

      Ștergere
  2. Miau! Ce frumusețe a dintre pisicile pe exotică! Îmi plac ochișori ei verzi! Una dintre pisicile pe care le-am avut a fost neagră si o chema Isis, ea a fost bunica lui Mishu. A fost o pisica destul de ciudată, o mămică devotată, dar un pic agresivă cu noi. A fost pisica lui Gabriela pe care mi-a pasat-o mie cand sa plictisit de ea! A dispărut față urma după vre-o 3 ani de stat la mine. Cred ca a fost furată pentru ca era o pisicuță foarte frumoasă, așa ca si pisi a ta din seminte! O săptămână plăcută si cu spor îți doresc! PUPICIOUS! 😘🤗
    Ella sunt 🤪

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare ce am vrut să zic în prima fraza? 🙄 Cred ca " a dintre pisicile pe" poti sterge ... asa e cand scrii de pe telefon! 😁 Pupicios! 😘

      Ștergere
    2. Miau-miau! ❤ Isis! Superb nume! Nepotelul a iesit un blond frumos! ❤ Dragul de Mishu! ❤ Avea in grija puiuti... trebuia sa-i apere. Asa-s copiii: vor jucarii, vii, apoi le lasa la parinti, sa se joace si parintii - păi, nu? 😊
      Daca au furat-o, urat din partea lor, dar exista un fel de consolare: daca au vrut-o banuiesc ca au ingrijit-o; dar daca ea nu i-a vrut si a plecat... poate a gasit un loc unde sa-i placa daca nu a putut reveni la voi. :(
      Prea sunt rai oamenii... Imi amintesc de o pisicuta alba, ca un ingeras! Era, efectiv, diafana! La varful firelor de par avea portocaliu si parea aurita in lumina directa a razelor de soare. O hranea o vecina - a vrut s-o tina in casa dar mieuna disperata si zgaria la usa, alerga fara sa se uite ce loveste sau se ascundea sub un pat si pentru a o scoate era nevoie sa mute patul. Asa ca a lasat-o in mediul unde-i placea si o hranea, o rasfata - pisica era mereu prezenta in fatza scarii, dimineata si seara, sa pape. Un vecin, ofticat, probabil pentru ca cineva se bucura de pisicuta aceea, a vorbit cu niste pustani s-o ia si s-o duca de acolo (mi-a spus unul dintre pustani, peste ani).
      De curand, era prin zona o pisica superba! Era tarcata (parea kaki) si avea niste ochi foarte mari, verzi. Cred ca putini nu se opreau sa o fotografieze. O hraneau cativa vecini - unul ii facuse casuta, cand a venit iarna... Si una dintre vecine a luat-o in casa. Pisica aceea sta mereu ascunsa pe sub mobile - iese doar sa manance. De un timp, nimeni nu mai stie de ea... Banuiesc ca femeia a vazut cati oameni se bucura de ea si pare ca a luat-o intentionat, sa strice bucuria celorlalti. Putea s-o ia cu luni in urma, nu doar cand a vazut ca oamenii zambesc si o hranesc si etc.... Of!
      Am profitat ca functioneaza toate tastele! :)) Sunt cateva care se tot blocheaza (dupa "criterii" ce-mi sunt necunoscute) si atunci mai pot scrie doar in doc word, inserand caractere speciale (nu am posibilitatea unor combinatii de taste)

      Iti multumesc, Ella draga! La fel sa fie si pentru tine! Imbratisari! Pupicios! 😘 ❤

      Ștergere
    3. Ella draga, se intelege ca "e dintre pisicile exotice".
      Sa vezi cum e cand scriu si nu sunt atenta la tastele care nu "marcheaza" de fiecare data! :)) Tastele x,c,b,!,1 si virgula nu functioneaza cum trebuie - sunt atenta cat sunt, apoi vad ca sunt in faza de functionare si nu mai sunt la fel de atenta.
      Pupicios! 😘 ❤

      Ștergere
  3. Ha, ha! Ce simpatica pisica! Nu mi-ar fi trecut prin cap o astfel de abordare!
    Probabil pentru ca nu iau seminte de floarea soarelui in coaja. Mi-e imposibil sa le mananc... O pisicuta cu ochi hipnotici! Nu stiu, dar ma gandesc la Picasso!
    Nu credeam ca se vopsesc asa bine semintele. Nu am incercat inca.
    Mie imi place si ma amuza foarte. Asa ca multumesc pentru zambete, Diana draga! Pupici si noapte buna. O saptamana frumoasa! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu cumpar seminte in coaja, dar le sparg cu unghiile atunci cand primesc unele.
      Privind punga cu seminte negre s-a conturat aproape automat ideea unei pisici negre. Imi plac de numa', dar nu a fost sa fie sa avem si noi una neagra. Ne-au bucurat, oricum, toate - si acum de distram cu motanelul in varsta de... 12 ani. :)
      Nu m-as fi gandit la "stilul" lui Picasso - oh! nu zic ca ar semana, dar... daca privesc repede, printre gene... :)
      Cu acrilice am vopsit, si prinde fain vopseaua (luciul e dat de lac) - cred ca pot fi vopsite si cu oja (n-am incercat, imi dau dar cu parerea, in ideea ca lacul transparent pentru unghii s-a "prins" bine)
      Ma bucur sa stiu ca ai zambit si ca-ti place pisica pe care am reusit sa o fac!
      Si eu iti multumesc, Suzana draga! ❤️
      Noapte buna! Puipici! 😘

      Ștergere
  4. Ba să te lauzi, da? Că ai de ce! Pisica a ieşit bine de tot. Şi apus, movilă, fiecare vede ce vrea acolo ;)
    Bravo ţie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Potecuta! ❤
      Ma laud, acum! Dar numai cu pisica! Imi place cum am reusit-o. Am gresit "analizand" doar ansamblul... Mi-ai atras atentia asupra elementelor componente. :)

      Ștergere
  5. Te quedo tan lindo en especial el gato. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias!
      El gato también es mi favorito! :)
      Te mando un beso.

      Ștergere
  6. Nem todos se podem gabar de possuir essa capacidade para reaproveitar e utilizar, em funções decorativas, materiais que, à partida, não estariam destinados para essas funções.
    Abraço amigo.
    Juvenal Nunes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suas palavras são um belo elogio. Obrigada!
      Abraço amigo.

      Ștergere
  7. Diana,
    Que criativa sua arte!
    Amo arte e tenho uma quadrinho
    aqui de sementes de uma cidade
    que passei a trabalho.
    Qualquer hora eu publicarei
    lá no Espelhando.
    Bjins de bom andamento
    dessa nova semana.
    CatiahoAlc./Reflexod'Alma

    RăspundețiȘtergere
  8. Looks so cute and good idea! I like it :))
    Thanks for your sharing, have a good week :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Beautiful art and beautiful black cat. Black cats are the very best of all kitties.

    Have a fabulous day and rest of the week, Diana. ♥

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce pisicuta minunataaaa! Ah - am o poveste adevarata cu o pisicuta neagra. Unu la mana Tati a avut una cand era copil. Doi la mana (povestea in sine), cand ne luam ramas bun de la bunica mea, in curte a aparut de niciunde o pisicuta neagra (asa ca cea pe care a facut-o din seminte, cu ochi verzulii). Nu am mai vazut-o niciodata, dar venea la noi si parca stia ca avem nevoie de o imbratisare. Bunica mea le hranea mereu pe pisicute... :)
    Tot atunci a aparut si un fluture superb... jumatate de octombrie, la munte... brrr ..
    Dar sa revin la pisicile noastre. Ti-a iesit superb tabloul. si ce idee ai avut sa vopsesti semintele de floarea soarelui!! (ce mari sunt fata de celelalte, hihi, aveau cumva coaja tarcata? cu alb si negru.. parca alea erau mai mari).
    Imi place cum le-ai asezat si pe cele de bostan :D.

    Foarte frumos proiect!!!
    Pupici cu mult drag :)!!

    ps: Kouki intreaba daca se poate juca si el cu Pisicuta :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Olá Diana!

    encantador sua criatividade. Amei ver
    Tenha uma semana repleta de luz
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei. Mă uimești de fiecare dată. Super idee, frumos tablou.
    PS Știi că azi (27.10) e ziua internațională a pisicilor negre? Eu am patru. Întâi am luat puiuții (în trei ani succesivi) în ideea să-i plasez. N-am avut noroc. Sau am avut - păstrându-i. Ultimul băgat definitiv în casă e Ticu -tăticul lor. O blândețe de motan. Am aflat că cică pisicile negre nu sunt prea dorite căci nu ies bine în pozele pentru FB. Bine măcar că au dispărut superstițiile stupide.
    PPS Mă obsedează sămânța necunoscută. O fi linte?

    RăspundețiȘtergere
  13. Sempre muito bonito e criativo seu trabalho em arte.
    Desejo paz e luz, Diana!
    Beijinhos

    RăspundețiȘtergere
  14. Un weekend placut, Diana draga! Spor si inspiratie la tot! 😚❤

    RăspundețiȘtergere
  15. Hi Diana,
    Beautiful, creative and fantastic handwork.
    I loved the black kitten.
    Have a nice weekend
    Hugs and all the best

    RăspundețiȘtergere
  16. faina! weekend placut, Diana! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Hi, hi...eu credeam că pisi cea neagră este în dreptul unui zid (ca la foto, de decor...)...
    Felicitări că ai mai bifat cu "brio" o provocare 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu știam de ce se tot plânge vecinul meu, că nu are semințe de floarea soarelui pentru ulei. Uite că le-am găsit aici la tine în acest proiect drăguț. Mno, păi d-asta e criză de ulei, dacă semințele se pun în tablouri, nu? 😆

    Mi-a plăcut mult tabloul, felicitări pentru lucrare, dar și pentru aceste proiecte!
    O săptămână frumoasă îți doresc, Diana! 😇

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.