2024-08-08

Tineri care se pregatesc de vacanta

Ooo! Nu mă pregătesc de vacanță! Într-un fel, mi-ar plăcea, în alt fel... mi-e cam lene (și lenea vine odată cu înaintarea în vârstă?). Irelevant, da.

Ieri seară, pe la ora 21, cred (afară nu se întunecase), udam florile din balcon și undeva, lângă una dintre mașinile parcate în zonă, se auzeau voci de băieți (în mod sigur adulți, dar nu cu mult peste vârsta de 20 de ani - i-am văzut când au urcat în mașină, altfel erau mascați de coroanele pomilor de lângă bloc).

Prindeam din zbor cuvinte pentru că nu voiam să știu ce discută, dar am ciulit urechile când unul a zis de cumpărat băutură, iar un altul a zis ceva gen:

- E ok să luăm un bax de bere pentru când ne cazăm, dar să nu ne întindem cu băutul și discutatul până spre dimineață, iar dacă cineva merge mai repede la culcare să păstrăm liniștea, nu să dăm muzica tare și să strigăm unii la alții.

*

Pui de găină in primele zile de viata
La prima "vedere" e o banalitate pentru unii. Am ales să scriu aceste rânduri pentru cei care trăiesc cu impresia - greșită - că "tineretul de azi" (cât mă amuză sintagma - toți au fost, vor fi incluși, cândva) 😊 "e vai mama lui". Nu-i! Sunt foarte mulți tineri cu bun-simț. Și îmi pare relevant.

Sursa foto pixabay, autoare Eveline de Bruin

12 comentarii:

  1. Hay de todo en el mundo gente sensata y no. Me gusto la imagen. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Es cierto. Creo que los más sensibles son muchos numerosos;de lo contrario, el mundo habría desaparecido hace mucho tiempo.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  2. Sunt de acord cu tine Diana. Avem in jurul nostru foarte multi tineri educati, respectuosi si cu mult bun-simt. Totul este sa ne dorim sa ii vedem.
    Iti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că reușim să mai observam astfel de oameni intr-o "era a generalizrilor" (între altele). Uneori, prea ne lăsăm orbiți de perdele de fum... 😊
      Îți mulțumesc, Ioana! Zi frumoasa și pentru tine. 💗

      Ștergere
  3. Așa este, DIana! Avem tineri inteligenti! Ca orice pădure, avem și uscături, dar nu e bine să generalizăm! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori am senzația că cei care sunt toată ziua puși să critice stau prea mult la tv sau cunosc vreun puștan nepoliticos și îi "judeca" pe toți după acela sau... au uitat cum e sa fii puștan - între altele, mai ales în grup, nu prea sunt tinerii atenți la ce-i in jurul lor și pot părea nepoliticoși in anumite circumstanțe.
      Hm. Sigur că am întâlnit câțiva nesimțiți cu diploma, dar nu-i bag pe toți în aceeași traista. 😊
      Pupici!

      Ștergere
  4. Nu-ti dă decat sperantă că nu se duce totul de râpă datorită parentingului modern, acela care nu stie să pună limite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că "tactica moderna" de a creste-educa pe copii e înțeleasă... cam greșit de unii părinți... Și, da, speranța e vie. 😊 Sunt mai mulți adolescenții cu bun-simt decât ceilalți, dar când formează grupuri e posibil să iasă în evidență cei mai puțin educați (iar alții să-i imite) sau... variațiuni pe temă. 😃

      Ștergere
  5. Văzând fotografia, dar și din experiență, zic așa: în general băieții sunt o rezultantă între ”puiul mamii” și ”flăcăul lui tata”.
    ______________________________________________________________
    Nota: eu am două fiice...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent... punctat! 😊 E adevărată psihologie in ceea ce ai scris!

      Știu. 😊 Am reținut din vremea când erai mai activ pe blog. Să fie sănătoase și să aibă succese in continuare! 🍀
      Toate cele bune!

      Ștergere
  6. Si bine ai facut!! Nu ai idee ce buccurie e sa stiu ca mai sunt. Nu vrei sa iti relatez ce am auzit eu vara asta si cum a trebuit sa stau cu gemuletul inchis de... „tinerime” :))))).
    Si nu ca sunt carcotasa... O cantare la chitara... chiar daca era seara.. nu m-ar fi deranjat deloc.. dar.. mai bine sa pastram imaginea frumoasa descrisa de tine :D.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu ce zici. Cât timp au fost bănci în spatele blocului era jale - în anotimpul călduros, în special - de seara până dimineața. Și asta îmi reamintește chestia cu "sa fie parcuri!" E bine să fie, dar e bine să fie și ceva polițai la datorie, altfel e jale pentru cei care au parc langa ferestre.
      Pupici! 💞

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.