2024-08-26

Preambul - Romania dorita

Cașcaval electoral
In luna septembrie a.c. va avea loc o nouă bătălie pentru cașcaval (cașcavalul e tot mai mic). Politicienii vin cu fel și fel de stratageme pentru a-și atrage mai mulți votanți... Ei chiar cred că mai păcălesc pe cineva. Partea rea este că deși oamenii nu se mai lasă amăgiți pot alege numai dintre cei aleși de politicieni să candideze pentru diferite funcții politice. In septembrie este despre alegerea președintelui... Editare ulterioară (27 august) în septembrie începe distracția și pentru alegerea parlamentarilor nu doar a președintelui. Campania electorală începe la 1 noiembrie... Deh, și eu, ca tuta, scriu cu jumătăți de idei. Am o scuză: am citit bazaconiile de pe platforma amintită mai jos.

Reprezentanți Partidului Social Democrat s-au gândit cum să facă să obțină cât mai multe nume și adrese de e-mail de la cetățenii români părerea cetățenilor români cu privire la o bună guvernare, valabilă pentru toți românii (zic ei). Și au cheltuit niște bani pentru a le fi construită platforma online numita, aiuristic, România dorită.

Cârcoteli: 1. In ce sens dorită, România; dorită de cine? 2. de câți ani e acest partid în Ro reprezentanții acestuia ar fi trebuit să știe ce vor românii pentru că se strigă toată ziua ba pentru una, ba pentru alta (de prin 1990 se tot strigă)

Zic ei, pe site-ul in cauză - romaniadorita.ro:
Scopul nostru este să construim un program de dezvoltare a României care să adune în primul rând ideile valoroase venite de la oamenii obișnuiți, nu să fie un plan realizat, ca de obicei, doar de politicieni și de experții stabiliți de conducerea partidului.

Cârcoteli: ce înțeleg ei prin oameni obișnuiți? In viziunea lor, cine e om obișnuit: ciobanul, agricultorul, lucrătorul comercial, lucrătorul care igienizează localitățile, pensionarul special, pensionarul cu 40 de ani de muncă muritor de foame, tânărul absolvent de orice școala care nu are unde se angaja, profesorul universitar, cercetătorul științific, matematicianul, scriitorul, jurnalistul, tânărul care părăsește instituția de așa-zisă ocrotire in care a trăit până la vârsta de 18 ani și are mici șanse să se descurce singur, arestatul, condamnatul, liberatul din închisoare fără șanse reale de reabilitare...? 

Îi roagă pe români să se implice (citez):
Te rugăm să ne scrii cum vezi tu soluții punctuale la cele mai importante probleme din viața unui om simplu și a familiei sale: ce se întâmplă cu educația copiilor, cum va fi dacă mă voi interna într-un spital, cum vom avea mai repede autostrăzi prin toată România, cum facem să respirăm un aer mai curat sau care sunt soluțiile ca să redeschidem fabrici și uzine locale ca să producem mai mult în România.

Cârcoteli: 
1. Ce înțeleg ei prin om simplu? In contextul dat pare că e om simplu acel om care nu are funcție politică/nu e politician, nu e apropiat unuia cu funcție politică (sau angajat la stat într-o înaltă funcție de conducere) etc..
2. Bălării! Cetățenii români i-au mandatat să se descurce, să rezolve, să știe cum și ce să facă!! Întrebând cetățenii dovedesc faptul că n-au habar ce și cum să facă. Nu era nevoie de această platformă pentru că cetățenii au, oricum, dovada că mandatarii lor n-au habar ce și cum să facă. O diferență notabilă, totuși: cu această platformă își recunosc în scris neputința, incompetența, habarnismul.

Pentru cunoștința politicienilor din Ro: într-o republică sunt numai cetățeni, nu oameni simpli și politicieni.

Președintele acestui partid - candidat la funcția supremă în stat - a anunțat pe FB lansarea acestei platforme online, unde cetățenii pot scrie ce doresc de la guvernanți în următorii 4 ani, el promițând că opiniile exprimate vor fi luate în calcul la crearea unui program de dezvoltare a României. 

Mai scrie șeful PSD pe FB:
Vă propun să construim un program de dezvoltare a României care să plece de la ideile venite de la oamenii obișnuiți. Este momentul ca prioritățile reale ale românilor să se reflecte în acest plan pe baza căruia să administrăm țara în următorii patru ani. De aceea, lansăm această platformă prin care dorim să adunăm propuneri pe fiecare domeniu important, de la sănătate, educație, muncă și mediu la economie, transport, agricultură și justiție.

Uf! Numai un pic! M-am înecat de râs!! Prioritățile reale...?!!! Când și-au ținut promisiunile politicienii din Ro, indiferent de culoarea politică? Orice a fost, au găsit pe cine să dea vina: ba opoziția, ba UE, ba vecinul de la Răsărit... ba vecinul de la Apus... ba vremea... le-a stat împotrivă, i-a împiedicat să...

Sursa foto: pixabay.

10 comentarii:

  1. Daca oamenii ar vota in proportie de peste 90%, as putea spune ca i-au mandat, insa asta nu s-a intamplat, asa ca nimic nu este surprinzator in comportamentul astora. Nu mai cred ca procesul se petrece corect si pe cale de consecinta ei sunt acolo ca sa faca exact ceea ce fac...
    Doar un gand matinal, ca apoi ziua se complica! Pupici si o zi pe placul tau, Diana draga!❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoretic, politicienii au fost inventati pentru a se ocupa de administrarea statului în interesul/folosul cetățenilor pentru că
      cetățenii să își poată vedea liniștiți de viață... 😃 Suna fain teoria. Practica, însă, ne distruge - un fel de a spune. Ciudat, cumva.. Românii se cam descurca - mai mult sau mai puțin - pe cont propriu, iar politrucilor le convine asta și profită... Când românii vor reuși să se gândească unii la alții, sa fie solidari in chestiuni complexe, atunci, probabil, va fi mai altfel, spre bine-bine pentru tot mai mulți... Teorie, desigur. 😃 Mai corect: utopie.
      Îți mulțumesc pentru gând și timp, Suzana dragă! 💗 Bănuiesc că ai făcut tot ce ți-ai propus. 🍀 Spor in toate! Pupici! 😘

      La mine, săptămâna trecută a fost "complicată" și speram că gata, s-a rezolvat.. Neeee! Continuă! 😊

      Ștergere
  2. Cașcavalul e din ce în ce mai mic, iar candidații din ce în ce mai tâmpiți! Iar noi, alegătorii, din ce în ce mai turmentați. ,,Eu cu cine votez?" Nu am nici măcar unul singur pe plac, dar voi merge la vot, în ideea că voi contracara poate altul ce susține circul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine i-ai caracterizat pe politicieni! Ne dovedesc in fiecare zi că sunt tâmpiți - sau doar nemernici?!
      Mergem la vot și votul nostru schimba, din păcate, un rău cu un alt rău - speram un rău mai mic, dar... Știm noi ce votam, cu adevărat? Avem de ales intre neghina și neghina. 😭

      Ștergere
  3. Ca de obicei, calitatea scade de la o ediție la alta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scade teribil! Peste alți patru ani ce-om ajunge sa votam?!

      Ștergere
  4. vax albina29 august, 2024

    Perfect. Corect. Și cu asta ce-am făcut?
    Ai grijă de tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Ce-am făcut? Mai nimic... Știu și politrucii asta...
      Mulțumesc! Grija de tine sa ai! 💗

      Ștergere
  5. Astia toti sunt fix ca reclamele la tampenii. noua formula imbunatatita ofera mai multe chimicale ca sa se justifice mai multe pastile :)))).
    Bufoniada ar fi fost un nume de album bun... Cine sa il mai faca?
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mișto de tot ai zis! Formula îmbunătățită cu mai multe chimicale! 👍 Am citit/am văzut/am auzit?! că în Marea Britanie vor să interzică, de la nu știu ce oră până la ora 21, reclamele tv pt "junk-food" (online vor sa le interzică total) - cică, pentru că sunt prea mulți copii supraponderali. Părerile, însă, sunt împărțite cu privire la amestecul statului în afaceri private și cu privire la cât de benefică ar fi această măsură pt a reduce consumul acestui gen de produse...
      Bufoniada de care avem parte. 😊
      Pupici! 💞

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.