2012-10-02

Leapșa: Subiectiv

Am preluat leapșa de la Vienela.

1. Ceva ce n-ai să înțelegi niciodată…
Cum poate un om să facă rău altui om; cum poate un adult să rănească un copil; cum poate un bărbat să lovească o femeie – și altele de gen.

2. Ceva ce te deprimă
Pierderea celor dragi, prin moarte – fie că sunt persoane fie că sunt animale. În astfel de momente Lumea se poate prăbuși în jurul meu, că nu-mi pasă! Mă deprimă – dar nu în asemenea grad – și moartea celor dragi apropiaților mei.

3. Ceva ce te-ar putea face extrem de fericit(a)
Fericirea celor dragi! Împlinirea dorințelor lor!

4. Ceva ce te tulbură
Sunt egoistă: suferința celor dragi mă tulbură în primul rând. Apoi: copiii abandonați; oamenii bolnavi – fie copii fie adulți; dependenții de alcool și/sau alte substanțe (sub influența cărora acești oameni fac mult rău și celor din jur); vânatorii…

5. Ceva cu care-ți place să te joci
Puzzle – dacă se poate spune că “mă joc” dar aș sta toată ziua și toată noaptea să potrivesc bucățelele de carton colorat!

6. Ceva ce te-a durut odată
O măsea. ;)

7. Ceva ce-ai schimba la caracterul tău
Trebuie să schimb ceva? :) Ar trebui să îmi dea ceilalți indicații în acest sens… Mi se reproșeaza cel mai adesea că “întorc lucrurile pe toate fețele” și până mă hotărăsc la ceva trece anul (asta aș schimba – dar cum?)

8. Ceva ce-ai schimba la partenerul tău
Decât să încerc să schimb ceva la un adult mai bine… schimb adultul!

9. Ceva ce porți chiar acum
Fustă lungă înflorată! Îmi plac culorile!

10. Ceva ce te înspaimântă
Mai multe, circa un minut – apoi crește mult nivelul de adrenalină și mă descurc bine. După ce trece “cauza înspăimântătoare” îmi pot permite să mă relaxez – și mă relaxez… în ultimul hal!

**
Cine dorește să preia leapșa este invitat!

7 comentarii:

  1. Si mie îmi placea sa fac puzzele cand eram mai tanara si aveam un prieten de familie care radea de mine zicea ca e "pasiune ptr nebun linistit"! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))) Asa-mi zic si mie!!! Dar e treaba lor! Mie imi place! Timp de-as avea! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La faza cu puzzelul exact asa este si fratele meu:| sta aproape toata noaptea numai sa termine puzzelul:| eu nu am atat rabdare:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Primul puzzle e mai greu! Apoi... zici ca-i joaca de copii! Dupa al treilea "merge snur"! Incepi sa vezi piesele necesare fara prea mult efort!

      Ștergere
  4. Daca as primi cadou un puzzle urias, de mii de piese...as sta si eu sa-l fac. Asa ca, n-am, nu fac, desi rabdare am foarte multa pentru asa ceva ;) Am facut din acelea mai mici, cat un format A3...mai mare n-am avut niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum au aparut si in... 3D! Inca nu am incercat... Primul puzzle pe care l-am facut avea 1500 de piese. Un peisaj cu dealuri, multi pomi, o manastire - un peisaj din Elvetia. Care mai de care "ma incuraja" ca n-o sa-l pot face, ca-i prea complicat pentru incepatori, nuantele sunt prea asemanatoare etc! Mi-a luat cca o luna pana am reusit! Dar e minunat peisajul! Apoi am primit numai dintre cele cu 1000 de piese si unul cu 500 de piese (niste catei in rafturi) - pe care l-am montat intr-o zi!
    Eu le "montez" si le lipesc pe carton, altii le desfac dupa ce le asambleaza! M-ar durea sufletul sa fac asta! :)

    Sunt ieftine si unele sunt chiar reusite! Si alunga gandurile... :) Eu, cel putin, ma pot gandi numai la piesele jocului si la nimic altceva!

    P.S. Am intalnit o fata care munceste la unul cu 10 mii de piese - si am vazut unul de cam tot atatea piese intr-un local! Sunt extraordinare, dar e nevoie de spatiu pentru ele - daca unul de 1500 de piese poate fi asamblat "pe bucati" pe hartie A4 (pentru "economie" de spatiu), la cele de 10 mii de piese cred ca e mai complicat! Ar fi... un top de hartie necesar!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dau la schimb o carte pentru un puzzle. Nu m-am mai jucat cu cartonase de cand era Ionut mic. :))
    Nu cred ca trebuie sa te schimbi, fiecare se comporta asa cum ii este cel mai bine, fiecare tie cel mai bine ce ii trebuie pentru a fi multumit de el. Ce este rau in a intoarce lucrurile pe toate partile?

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.