2020-12-03

Stele verzi și albastre

Când omul nu are de lucru, își face. Așa și eu. M-am gândit să decupez steluțe verzi. Stele verzi, altfel spus, să le vadă și ceilalți, că prea le-am tot spus în ultimul timp că văd stele verzi.
 „Merge repede!” am gândit. „Șabloane am, carton colorat am...” Ha-ha! A „mers” așa de repede încât am fost tentată să renunț. Cartonul verde nu-mi ajungea pentru steaua dublă, așa că o parte e albastră, o parte verde (20 cm diametrul cercului din care era tăiat șablonul).
Tăieturile pentru îmbinare le-am făcut mai lungi decât era necesar și steaua părea că se dezmembrează, așa că am lipit cu bandă albă - de ce nu am ales una transparent
ă? - de ce?! - și am colorat cu sclipici (banda). Arăta teribil de urât! Am desprins banda (s-a jupuit și din carton pe alocuri, dar am pus sclipici); la îmbinări am pus lipici cu sclipici. Tot urât arată lipiturile, dar nu se văd pentru că am așezat steaua să nu se vadă "juliturile". În ansamblu, montajul arată bine.
După ce am decupat steluțele mai mici (primele două de 7 cm, următoarele de 4 cm, ultima de 6 cm) le-am lăsat pe masă, să merg să fumez. Când am revenit... unde-s trei steluțe? S-o fi făcut curent când am ieșit (pentru că era fereastra deschisă)? Habar n-am, dar am căutat steluțele de mi-au ieșit ochii din cap! Căzuseră fix – dar fix! - într-un sertar întredeschis! Toate trei! Și nu intrase nimeni în cameră în lipsa mea – pe Miki, cățelușa, o scot din calcul. Le-am găsit pentru că după ce am căutat unde ar fi putut să fie am căutat unde n-ar fi avut cum să fie!
La toate steluțele am făcut contur cu gel sclipicios, portocaliu (pe carton colorat se vede auriu – conturul îmi place cel mai mult la steluțele acestea!)
Șirul de steluțe e combinat: verde și albastru, să pară că s-au desprins din steaua mamă. Le-am legat între ele cu fir lamé auriu. Firul ieșea din ac, se încurca, nodurile se desfăceau, mi-am înțepat degetele de nu știu câte ori... Cred că-mi lua timp mai puțin să fac un șirag din o mie de mărgeluțe de nisip! Am montat lucruri cu adevărat migăloase, dar cu steluțele acestea a fost ceva de groază! Păreau că au voință proprie și nu se lăsau montate! Poate nu le place culoarea? De Paști poate fi cu verde și albastru, de Crăciun e cu roșu, tradițional! Decorațiunea în borcan e cu mașinuță verde pentru că n-am avut roșie, dar nu am ales steluțele doar pentru a se potrivi culorile!
A! Și încă ceva! Am fotografiat steluțele și când să fotografiez tot șirul... s-a terminat bateria la telefon! Atunci m-a pufnit râsul! Orice ar mai putea urma legat de ele.

20 de comentarii:

  1. Your stars are very lovely, Diana!

    Happy Thursday!

    RăspundețiȘtergere
  2. Surprinzatoare combinatia de culori!
    Nu prea îmi este clar cum ai facut steaua mare?! Ideea este foarte frumoasa si de mare efect, dar cred ca tu ti-ai pierdut un pic rabdarea!
    Oricum ar fi, mie îmi plac! 🌟
    O zi placuta îti doresc! Aici este noua fara un sfert (dimineata!) dar este inca atat de întuneric încat au lasat sa mai arda luminile pe strada! Si noaptea cea mai lunga trebuie sa vina înca .... 😰
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cerul albastru, iarba verde... de Pasti, ce mai! 😊 Daca n-am reusit sa "fac rost" doar de stele verzi! Ar fi trebuit sa micsorez sablonul pe care-l am dar... ai observat bine: m-a cam lasat rabdarea. 😊 (si nici nu aveam prea multa).

      Sunt doua sabloane: unul e taiat "la varf" (pana aproape de centru ar trebui) si celalalt e taiat in partea "de jos" - apoi se imbina pe aceste taieturi (se baga unul in celalat - sa zic asa).

      Multumesc, Ella draga! ❤️ Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu!
      Uau! La noi nu a fost niciodata intuneric la asa ora, nici chiar in cele mai innorate zile (sau nu stiu eu sa fi fost). Voi sunteti mai la nord... La voi chiar ca se "simte" clar noaptea cea mai lunga!
      Pupicios! 😘 😘 😘

      Ștergere
  3. Frumoase steluțele, o decorațiune de efect! Altfel chiar îți trebuie răbdare și timp și stare și diverse necesare. Te admir! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment. ❤️
      Trebuie sa recunosc ca imi place cum a iesit (uit ca are "carpeli" pe unde nu se vede) 😊
      Cred ca sunt putini oameni care sa vrea sa mestereasca ceva si sa nu reuseasca - mai ales dupa model.
      Starea de spirit potrivita imi cam lipseste, dar ma straduiesc s-o gasesc. 😊
      Pupici! 😘

      Ștergere
  4. Apăi, ai lucrat și la proiecte complicate din care si făcut artă, așa că nici nu m-aș fi mirat să nu scoți stele vrednice de pus în vârful bradului.. Seară frumoasă, Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru compliment, Stef! Imi tentezi orgoliul. 😊

      Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  5. Nu uita ca marea este o permanenta combinatie intre albastru si verde.
    Imi plac cum arata! Asta conteaza! Mie mi se intampla diverse cand nu ma concentrez pe subiect si am o morisca in cap.😊 Si ca sa stii, eu nu prea reusesc dupa model. Nu stiu de ce, dar pozele explicative le pricep foarte gresit. Asa ca...
    Apropo, la Lidl azi am vazut zapada ce ar fi buna la masinuta!
    Imi permiti un sfat prietenesc?
    Cand vrei sa incepi ceva, chiar sa vrei! 😊
    Pupici si o seara buna, draga Diana! Pupici!❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drept e: marea isi tot schimba nuanta, culoarea.
      Dada! De regula asa incep: cand vreau cu adevarat. Si felicitare vreau sa fac dar... nu ma dau ideile afara din cap - se pierd in vortex. 😊 Chiar am vrut sa incep stelutele, dar le-am vrut verzi. Cand am inteles ca nu am material suficient mi-a cam zburat rabdarea. 😊
      Ma bucur ca iti plac si tie! (ma bucur si ca nu vezi "carpelile") 😊
      Nu pot merge la astfel de magazine, momentan, pentru ca-mi pierd repede suflul (din cauza "mastii") si ajung greu la iesire, mai ales din zona casieriilor. Nu ma ajuta nici daca beau imediat apa, pentru ca e si prea cald in interior.
      Eu aleg modele dar... niciodata nu-mi iese cum e modelul. Stea dubla am facut cu ani in urma, si mi-am amintit cand mi-a venit ideea cu stelele verzi - doar ca nu mai stiam cat trebuie sa tai (si nici nu prea am gandit taieturile)

      Multumesc, Suzana draga! Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici! ❤️

      Ștergere
  6. Frumusețea acestei șuvițe de stele agățată ... m-a inspirat să o fac și ca decor de Crăciun și anul acesta. Vă mulțumim pentru distribuire.

    Salutări de la mine în Indonezia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for the compliment.
      With pleasure.
      I wish you a wonderful day!

      Ștergere
  7. Blue is definitely a beautiful color of Christmas. My dining room is decorated in green, silver and blue with an accent of lovely light fuchsia. The manger figurines are a light blue porcelain, and the entire effect is magical to me. I had to laugh along with you when reading this post, as it describes the frustration I've had at trying to decorate gift packages with shiny ribbon that has a mind of its own. Quite a bit of the ribbon went into the trash can, before I figured out what I can and can't do with it. Your stars look very pretty. Handmade items seem to radiate the love that went into making them. I also want to thank you for your lovely comment on my post. Makes the start of my day much brighter. Wishing you many happy and creative days this holiday season.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you very much for this message and for the compliment. ❤️
      You're right: this colors - bleu, green and silver - are very appropiate for Christmas! It's the blue sky of a clear day, after it snowed softly. Silver is the guiding star of the Magi.
      And the green color... is obtained from yellow and blue - in the symbolism of colors in the Bible, yellow is „the attempt”, blue is Word of God or life water (because of your words, I remembered the "symbolism of colors.").
      You have an all dining room in these wonderful colors, I only have a little piece for now. 😊
      Oooo! I don't know how to pack gifts at all! 😊
      Thank you! The same: I wishing you many happy (and creative) days this holiday season.

      Ștergere
  8. Eu am facut o steluta tricolor.... asa ca :))) Dar nu modelul acesta. Ah stai cred ca era fulg. Anyway, cine mai stie. important este ca ai facut ;D.
    Si au iesit asa frumos.
    Am si eu un aranjament de genul acesta, agatat la geam. Are cativa ani (cred ca vreo 6) si rezista bine mersi.
    Craciunul are ce culori vrei tu :*! Dar da, poti spune ca merg si la Paste. Si asa cum spunea si Suzana, aminteste de mare.

    Vai ce dor mi-a fost de voi! Si cate lucruri faine am pierdut de cand am facut pauza :(.

    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Steaua Romaniei... in grad de cavaler, sau fulgul Ro in grad de om de zapada. Cred ca iesit fain steluta ta fulg (fulgii de zapada pot fi numiti stelute, fara ezitare).
      Acum, ca mi-am amintit despre simbolistica culorilor sunt de acord: Craciunul poate avea orice culoare. Ideea e ca am vrut stelute verzi - de la stele verzi! 😂

      Si mie mi-a fost dor de tine si, cred, nu gresesc daca afirm ca si celorlalti le-a fost dor de tine. Ma bucur ca esti din nou aici! ❤️
      Si eu! 😘

      Ștergere
  9. sunt faine, au iesit bine, mai ales ca albastru e culoarea mea preferata :))

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.