2013-07-22

Rezumat la jurnal

Poposind pe blogul Zinei am citit una-două pagini din Jurnalul Zinei. Am citit apoi și la Carmen, Jurnal de sfârșit de săptămână… Sunt și alții care au ales să scrie în jurnal și ideea mi se pare interesantă. Primul meu gând a fost: și eu! și eu! Am trecut la Taniușa, de unde pare că a pornit ideea și apoi la Melly… Dar! E ușor de zis și mai greu de făcut! N-am ținut niciodată un jurnal! Abia m-au convins colegele – prin clasa a VIII-a – să îmi fac, și eu, “caiet de amintiri” – și nu-l mai am…
De-ar fi să țin un jurnal ar apărea ceva de genul:
M-am chinuit înfiorător să postez ceva pe blog; am chemat IT-stul să vadă ce are PC-ul; am mult de învățat, am citit trei pagini azi și nu-mi amintesc nimic! Am fost afară în plină noapte pentru a căuta – și hrăni – un pui de pisoi care se tânguia undeva în apropiere, dar nu l-am găsit. L-am căutat și în a doua noapte, pentru că numai noaptea miorlăia… până când cineva mi-a spus că… e un pui de cucuvea care țipă să fie hrănit de părinții lui. Am mai meșterit câteva perechi de cercei și un colier și am vărsat lipiciul folosit pentru confecționarea ambalajului; am scris câteva pagini și când să le listez am constatat că tuș în cartușul imprimantei nu mai este; am omis să verific căsuța poștală electronică și am fost sunată să-mi citesc e-mail-urile! Am pus cafeaua pe foc și am uitat, așa că am mai făcut una… Motanii s-au încăierat - din nou - și când m-am băgat între ei, de data aceasta s-au dat cu ghearele la mine… Am fost trimisă la piață să cumpăr leuștean și am venit cu frunze de țelină. Am spălat rufe dar am uitat să pun detergent, așa că am luat-o de la capăt… Iar am uitat să mănânc… Am prăjit cartofi la două noaptea și am distrus parfumul aerului înmiresmat… și un fluture mare și negru intrat pe fereastră m-a alungat din bucătărie, așa că s-au ars cartofii până a venit cineva să stingă focul!
De nu mi-ar fi capul legat de gât aș fi în situația de a scrie: mi-am pierdut capul și nu știu unde…
Sunt campioană la gafe și – ar zice unii – catastrofă ambulantă. Numai cei care nu mă cunosc au curaj să mă lase singură mai mult timp. Unii spun că tare mă iubește Dumnezeu dacă am reușit să ajung – întreagă – pânâ la vârsta asta.

Unde nu-i cap vai de picioare!


Ei, am exagerat puțin, dar campioană la gafe sunt.

6 comentarii:

  1. Ei, ei, pai daca gandesti asa, e firesc ca fenomenul sa se amplifice ! Esti un pic mai distrata, doar atat.
    Poate nu stii sa te concentrezi pe esential, sa ai o ordine a prioritatilor si sa le tratezi neaparat una cate una, nu mai multe odata...
    Chiar jurnalul te-ar putea ajuta sa te aduni, daca l-ai tine saptamanal si nu in rezumat !
    Sa ai zile frumoase, Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt distrata rau, de la un timp! Uneori ii distrez si pe altii :) dar alteori dau cu bata in balta si nici nu-mi dau seama pana nu-mi atrage atentia cineva :(
      Sigur nu stiu sa organizez ce si cum trebuie facut. Ma arunc in mai multe odata si... incep sa ma incurc. Incerc sa fiu organizata! Incerc cu toata convingerea dar...
      Sa stii ca, inca, ma mai gandesc la jurnal. Teama - sa zic asa - este ca nu voi reusi sa fiu consecventa si nu dor pentru ca nu as vrea, ci din cauza "uneltei" numita computer si care pare sa aiba personalitate proprie: cand e totul o.k. cand e in greva si nu stiu ce revendicari are! :)
      Zile fericite iti doresc!

      Ștergere
  2. Pline de dragalasenie sunt " greselile" tale :) nu exista persoana care sa se supere pe tine, sunt sigura!
    Simpatica pagina ta de jurnal!
    Sa ai o saptamana placuta! ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se supara, uneori. Din fericire, celor care ma cunosc le trece repede, pentru ca nu e rea vointa ci e o chestiune de putinta - sau neputinta :)
      Zile fericite!

      Ștergere
  3. :)))) oooh wooow! :) si eu care credeam ca sunt cea mai cea zuza! :)))) dar gafele tale sunt simpatice :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nunu! Nu esti cea mai zuza! :)) Cred ca sunt unii si mai si decat ne putem imagina! Am o prietena de gen :) Si cred ca "mi se trage" de la faptul ca m-am distrat pe seama ei candva. Acum inteleg altfel aceste chestiuni! :)) Le simt pe pielea mea!
      Zile fericite!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.