2017-04-20

Cu Miki in iarna din aprilie

A-nceput de ieri să cadă, câte-un fulg… acum se scutură bine norii de zăpadă şi ne-am procopsit cu un strat destul de gros in luna aprilie. Nu-i prima dată când la Brasov ninge la mijloc de primăvară. Într-un an a nins in luna mai – vreo 30 de cm avea atunci stratul de zăpadă. In alţi ani, am plecat de aici cu pantofi de primăvara şi in Poiană am coborât din maşină in zăpadă care ajungea la glezne – acestea sunt trăite de mine, bătrânii au multe amintiri de gen. Pe scurt, sunt obişnuită cu aceste capricii ale vremii.

Când sunt pe fugă nu mă depărtez prea mult de bloc atunci când plimb căţelul. E o zonă foarte faină, cu pomi mulţi, cu iarbă, doar că nu sunt prea mulţi oameni şi, in general, îmi place să întâlnesc oameni – cu sau fără câini. Unii dintre cei întâlniţi se mai iau aiurea de cei care au câini, dar aceştia sunt excepţii, nu te-mpiedici de ei in fiecare zi.

Azi n-am fost pe fugă, dar am ieşit o dată in plus pentru a fotografia zona acoperită cu zăpadă – mă chinuia fotograful din mine şi trebuia să-i dau ce-i trebuie, pentru că ce-a imortalizat din balcon n-a fost satisfăcător. Teiul abia se ghiceşte de sub stratul de zăpadă.


Tuia, de ani de zile se îndoaie sub greutatea zăpezilor şi se zbuciumă sub rafalele de vânt puternic şi e aproape despicată, dar rezistă eroic.

In foto următoare sunt câteva urme in zăpadă – punctele acelea sunt perfect rotunde – nu sunt urme de pisoi; par a fi urme de baston, dar nu sunt şi urme de paşi in paralel şi niciun om cu baston nu s-ar fi îndreptat direct spre nişte tufe, venind de nicăieri. Cred că s-a jucat vreun copil, cu un baţ.

M-am hotărât să cobor, cu Miki, desigur, pentru că-i place zăpada. Şi, primul lucru, am fotografiat un stâlp de iluminat public. De-aş fi vrut să-l încadrez astfel nu cred că aş fi reuşit! E acolo de ani de zile, îl văd zilnic, dar când am facut poza nu mi-am dat seama că va fi exact in centrul fotografiei! L-am văzut abia acasă, când am descarcat fotografiile. Nici măcar un stâlp întreg n-am reuşit să cuprind in cadru! Ideea era să fotografiez zona cu pomi.

Desigur, am omis – din nou – sa iau in calcul faptul că Miki nu stă după mine să fotografiez, aşa că salcia – deşi am încadrat-o frumos – a ieşit fără vârf: Miki ajunsese la capătul lesei şi-a vrut să meargă mai departe. Un aparat cu “zoom” mi-ar fi util. Salcia e superbă! A supravieţuit unei tăieri ilegale – rămăsese doar un ciot, şi acum e o mândreţe – credeţi-mă pe cuvânt.

La final, poze cu Miki, aşa cum am reuşit să o surprind in timp ce-şi dădea interesul să adulmece sub zăpadă. “Ataşez” şi poza in care apare fără de cap – dacă tot am făcut-o…

Să fie scurtă iarna de primavară! 

20 de comentarii:

  1. Mi se pare ca esti impresionata de aceasta zapada.O vezi cu ochii unui artist.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-a impresionat stratul de zpada, e drept, si mi-am incercat talentul de fotograf amator (foaaarte incepator). :) Multumesc si pentru apreciere.
      Iti doresc sa ai un weekend minunat!

      Ștergere
  2. Esti grozava! Taman buna de fotograf pentru "The Adams Family" hahahaha!!! Aproape toate sunt fara ... cap! Inclusiv Miki! hahahaha...
    Acum hai sa-ti zic ceva! Cand eram în liceu diriginta îmi zicea Miki (duta) hahaha ... asa ca de cate ori o vei striga, îti vei aminti de mine! Pupici pentru Miki, ca doar e tiza mea si e o frumoasa!
    Sa ai o seara faina si sa va fie iarna, pardon primavera ... cum sa zic? Sa intrati în randul lumii ca e PRMAVARA! :))) Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahahaha! :))) Ce tare! Familia Addams! :))) Ce spirit de observatie super ai! Nu m-as fi gandit! :))
      De la Mikidutza i-am dat numele! :)) De cand a gasit-o avea niste figuri in ea! Si face niste mutrisoare! Aproape tot timpul e pusa pe sotii! In mod sigur va zbura gandul la tine! Multumesc! I-am dat un pupic din partea ta. :)
      Multumesc, Ella draga! :) Zi primavara! Poate se dezmorteste primavara! :)) Asteptam sa vina timpul primaverii... Si tot asteptam! Si-o dam direct in vara, fara o lina tranzitie. :)
      Iti doresc, cu drag, o zi frumosa; un minunat sfarsit de saptamana! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Ce nostim, super nostim! Zapada, vremea, Miki, teiul, tuiul, stalpul, totul este nostim povestit!! :) :) ;) ;) Mie imi place sa cred ca nici cand primavara nu-i ca iarna si nici iarna ca primavara... pfiuu...lol... ce noroc de potrivire! Si nici, nu mai vin, parca, asemenea lucruri prin surprindere; adicatelea, nu mai suntem asa cu gandirea 'perplexa'... parca incepem sa ne si obisnuim! Inainte am fi zis, ca situatia x, y...iar, "ne-a luat pe nepregatite"!!... Acum, suntem ceva, ceva mai mirati, daca prognoza 'receptata' nu se implineste.
    La mine e, inca, un soi de toamna lacrimogena, adicatelea ploua incontinuu si e un frig de ingheata oasele (la propriu si la figurat)...iar, caloriferele asteapta sa se incalzeasca si ele!!... Si cum de cateva zile tot incerc sa termin un post despre frumusetea primavarii, ma gandesc ca ar fi totusi cazul sa-l termin... sau sa astept iarna? lol doar au zis, ca de vineri da cu lapovita si ninsoare... 'Springter-ul' m-a dat peste cap. Confuzie totala. :)
    Toate cele frumoase ca instanturile pline de haz, si foto si literare! Salutari calduroase de April confuz! :)
    Si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alexa. :) Fac haz de necaz. :) Mi-e necaz ca in loc de floricele in culori vii avem parte de... flori de gheaţă.
      Chiar ca nu prea ne mai surprinde haotica succesiune a anotimpurilor! Mi-ar placea, totusi, sa avem in continuare parte de o tranzitie lina de vara la iarna, trecand prin toamna, si de l aiarna la vara trecand prin primavara. Suntem, cum s-ar zice, "setati" pentru patru anotimpuri si adaptarea prea brusca nu e ceva obisnuit pentru organismul nostru. Dar... ne adaptam. :)

      Nici ploaia nu-i buna, cand e prea multa... Exista riscul sa cadem in borcanul cu melancolie de la prea multa ploaie si frig - dar sa vezi cand s-o topi zapada pe aici! :) Iar baltoace namoloase... :(

      :) Sa termini acea postare despre frumusetea primaverii - s-o imbunezi puţin, s-o incurajezi, ca prea se lasa intimidata de iarna. :)
      Multumesc pentru urari si pentru ganduri.
      Iti doresc sa ai zile frumoase. Weekend minunat sa ai, iti doresc cu drag.

      Ștergere
  4. Ce faine sunt imaginile. Dar ar fi fost mai bine daca erau din luna ianuarie, nu din aprilie. #undeevara? :((( :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) E un fel de repetitie. In ianuarie cam la fel a fost...

      Ștergere
  5. Bună Diana!
    Frumoase fotografii,ai surprins frumos iarna din aprilie,uff ce vreme urâtă!?
    La mine a încetat ploaia și soarele se pitește după norii!
    Îți doresc un weekend liniștit și fără zăpadă!
    Pupici cu drag și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Multumesc pentru apreciere. Am profitat de situatie :) sa-mi completez colectia de fotografii cu zona. :) Daaa... ufff! Urata vreme! Iubesc (si) iarna dar cand se intinde cat ii este plapuma, sa nu ia si din teritoriul primaverii (sau al toamnei). Ce frumos ar fi sa fie cum vreau eu. Acum vreo ora fulguia... dar a fost scurt. A inceput sa se topeasca, incetisor, si aluneca de pe acoperisuri... Niic nu stiu unde sa ma uit mai intai: in jos, sa evit baltoacele sau in sus, sa evit eventuale alunecari de zapada inghetata...
      Multumesc. Iti doresc sa ai un weekend in care soarele sa se arate si sa incalzeasca. Imbratisari si pupici, cu drag! <3

      Ștergere
  6. Vezi ca ai facut si poze frumoase? Ce ziceai asa si pe dincolo!
    Stalpul e un "focal point" si parca e albastru! Ce zapada! Pe aici a fost doar frig, azi. Parca rezist mai greu la temperatura de cateva grade, decat iarna la minus...:D
    Daca scapa din lesa, o tuleste? Sau sta cuminte?
    Sper sa treaca repede acest episod alb! Cica de multi ani nu a mai fost asa prin aprilie! Sper sa nu se mai repete la fel de multi!
    Un weekend fain sa ai, draga Diana! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru incurajare si apreciere, Suzana draga! :) Eeee... Vorba Ellei: fotograf pentru filmul Familia Addams! :) Mai toate-s fara cap, fara varf - de la caz la caz. :)
      Stalpul chiar e vopsit in albastru. Sunt in oras stalpi vopsiti si in verde, rosu si galben - prin diferite zone ale orasului. Au mai ramas si unii argintii. :)
      O tuleste cand e libera din lesa, dar nu se departeaza prea mult - ne vrea in raza vizuala! :)) Cand il aveam si pe Boby, boxerul, el raspundea imediat la chemare si Miki venea repede dupa el. Daca o eliberez pe Miki trebuie sa ma prefac ca plec in viteza ca sa vina dupa mine. :) E tare incapatanata. In casa asculta imediat, raspunde la toate comenzile pe care le stie. Afara... cred ca se trezeste in ea "spiritul strazii". :)
      In Poiana Brasov si in Harghita a nins serios in luna mai 2014, dar si-or fi amintit corect: nu in aprilie. :)
      Multumesc. Iti doresc, cu drag, sa ai un weekend frumos si calduros. Pupici! <3

      Ștergere
  7. o, ce de zăpadă ! la noi nu a nins doar a plouat şi a bătut vântul ! este frig !
    fotografiile sunt simpatice, mai ales Miki care încearcă să ia urma zăpezii (să afle cine este expeditorul...) !
    cu drag, îţi doresc un weekend cât mai plăcut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici a batut vantul foarte-foarte tare in 19 aprilie. In spatele blocului nu parea sa fie atat de puternic dar cand am ajuns pe bulevard mi-a parut rau ca nu am luat cu mine un DEX, sa nu ma zboare vantul. :)
      Cand se va topi zapada va fi pamantul saturat de apa - sper sa nu ploua prea curand! Un pin din zona s-a rasurnat, din cauza greutatii zapezii - era plantat in panta (rezista de vreo 30 de ani) si azi a cedat: s-a "culcat" si oamenii l-au taiat - iesisera radacinile din pamant. :( Mi-a parut tare rau de el - conuri mici-mici erau imprastiate pe trotuar si aveam senzatia ca sunt... puisori ramasi fara mama.
      Multumesc, draga prietena-japoneza. Un weekend frumos iti doresc sa ai si tu. Pupici! <3

      Ștergere
  8. După cum observ, şi aici staţionează iarna mai mult decât permite legea! S-o amendăm!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am amendat-o, dar zice ca n-a primit procesul verbal! :)) Totusi, cred ca si-a revenit si si-a luat trena de nea la plimbare. :)

      Ștergere
  9. La noi sunt temperaturi mai blande, nu a nins cred ca nu mi-ar placea sa locuiesc in Brasov, urasc frigul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, pentru cineva caruia nu-i place frigul Brasov nu e un oras potrivit, dar... ce frumuseti sunt in jurul orasului! :)

      Ștergere
  10. Ai un umor teribil, dragă Diana! Cum faci tu haz de necaz, nu face nimeni. Mi-a plăcut faza cu stâlpul din mijlocul pozei. Chiar așa, cine să-l vadă, cu atâta frumusețe în jur. Și eu pățesc la fel și de aceea, când ies la plimbare, fac poze multe, ca să am de unde alege.
    O seară frumoasă îți doresc cu mult drag! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga Alex! :) Mi-ai dat o idee buna: sa fac mai multe foto, sa am de unde alege. Nu-mi explic cum de n-am vazut acel stalp in mijlocul ecranului telefonului! :) Vorba ta: cred ca urmaream sa fotografiez restul zonei - ca prea era frumos! :) Mi-am mai gasit si alta scuza: Miki, la care trebuia sa ma concentrez, ca tragea in lesa. :)
      Iti doresc, cu drag, sa ai o zi minunata! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.