2019-12-14

Vis in vis. Jocul cuvintelor (232)

Am apăsat pe buton și am auzit un clopoțel sunȃnd. Atunci am crezut că m-am trezit, dar era un vis reactivat in alt vis. Sunt conștient că visez și, totuși, simt moliciunea acelui cojoc ce-mi atȃrnă pe umeri, și in aer se simte un parfum dulce. In semiobscuritatea camerei necunoscute, pe o măsuță acoperită cu un șal de catifea ce-mi pare roșie ca focul, văd o cutie metalică pentru biscuiți - ȋntind mȃna să iau unul și ajung să duc la buze o bezea. Ciudate mai sunt visele! Cine să le ȋnțeleagă? De ce ar vrea cineva să le tălmăcească? Și cum ar putea fi sigur că tălmăcește corect? Exclus! Da, cȃnd visezi urȃt poate că ai mȃncat prea tȃrziu seara și digestia ȋntȃrziată provoacă un coșmar… Așa cum pisica ce doarme lȃngă umăr poate crea in vis senzația de cojoc. Dar cum știi că una sau alta ȋnseamnă aia sau cealaltă?! Nu știi! Un vis e ca un spectacol sau… e un fel de ghioc imaterial in care unii ȋncearcă să ghicească? Poate, o fi ceva și cu visele astea! Dar de ce să zgȃndări un dragon adormit?
₪₪₪
Exercițiu de imaginație: Jocul celor 12 cuvinte găzduit de Eddy pe blogul său, Cartim.
Cele 12 cuvinte: buton, clopotel, biscuiti, reactivat, spectacol, exclus, dulce, cojoc, trezit, bezea, dragon, ghioc.
₪₪₪
Tabelul este inchis, si nu conteaza. Citind cele 12 cuvinte de mai sus, pe blogul lui Eddy, acestea au pornit sa se invarta si sa se aseze in propozitii si fraze. Le-am lasat sa-si faca de cap si le-am asternut pe hartie, apoi le-am transcris aici.

6 comentarii:

  1. Superb exercitiul tau de imaginative … si totusi atat de real!
    Sincera sa fiu mie nu-mi place cand visez ceva … Stau a doua zi sa despic firul în patru si sa ma întreb oare ce o fi însemnat acel vis?
    Sa ai o seara placuta si o duminica frumoasa draga mea, Diana!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    P.S. Am întrebat specialistul cum poti sa depistezi cine trimite mesaje obscene, pentru ca stiam ca fiecare mesaj are si o iscalitura electronica! Chiar daca nu se iscaleste dansul poti depista ip address-ul de unde este trimis si poti face o plangere la Google! Si uite asa scapam de un neispravit! Si asta nu este o gluma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Ella draga!
      Eu rar de tot imi amintesc ce visez, si ma bucur ca e asa. :) Stiu o tipa care a avut, de cateva ori, vise premonitorii, dar la modul cert - in sensul: "cutare nu vine pentru ca a cazut din pom si si-a rupt mana"! A zis-o despre iubitul unei prietene, cu ani in urma. A doua zi aflam exact ce ne-a zis tipa. :))
      Multumesc! Iti doresc sa-ti fie bine! Pupicios! ♥

      Multumesc. Cu ceva timp in urma avea un cont de G+ si unul de Blogger, dar apoi (se pare) a renuntat la conturile respective; IP-ul era din Franta (m-a ajutat un baiat sa aflu), doar ca diferea de la o aparitie la alta - se tot schimba (e o denumire pentru asta, dar nu-mi amintesc); acum e anonim (in sensul de "fantoma") :) si din ceea ce am inteles (de la baiatul amintit mai sus) e destul de complicat sa fie gasit. Cei de la Google ar zice sa pun filtru pentru obscenitati - si iar ar fi complicat, pentru ca tare aiurea functioneaza aceste filtre si cine stie ce inteles dau algoritmii la unele cuvinte si ma trezesc ca sunt blocate comentarii decente. De cand moderez comentariile foarte rar mai scrie... S-a prins ca pierde timpul aiurea. In final trebuie sa se vindece.

      Ștergere
  2. Chiar eram curios să văd cum incadrezi in context cuvintele bezea și ghioc, dar mi-a plăcut, te-ai descurcat super bine !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos impletite cuvintele! In anumite momente si eu am trecut prin faza de a visa ca visez ceva anume. O increngatura pe care odata treaza nu o mai puteam despleti.
    Pupici si o zi frumoasa, plina de imaginatie pe toate planurile! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Suzana draga!
      Ciudate astfel de faze! Din visul din vis te trezesti si... te simti ciudat, pentru ca esti tot intr-un vis! Am patit-o cel putin o data, cu ani in urma, cand inca-mi aminteam ce-am visat.
      Multumesc, la fel! Zile senine! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.