2019-12-28

Cum vor unii să devină vizibili

Unii vor cu orice preț să iasă în evidență - probabil, pe principii de genul “mai bine să se vorbească de rău de mine, decât să nu se vorbească; publicitatea negativă tot publicitate este”.
Așa și cu vicepreședintele partidului U.S.R., Iulian Bulai, deputat, care se autodeclară ulterior ca fiind creștin catolic practicant. De Crăciun dă cu mucii în fasole, pe FB, descriind familia lui Isus, făcând o (stupidă) analogie (existentă doar în mintea lui) cu situația minorilor care sunt traficați în Ro și cu a celor care sunt în grija statului. (nu copiez aici textul scris de tip)
Pe FB se prezintă: “Deputatul tău. Iubitor de oameni decenți”. Mă bucur să aflu că iubește oamenii decenți - poate învață ceva de la ei.
Am înțeles că, de câțiva ani, ateismul e la modă. Știu că există dreptul la liberă exprimare. Unii nu înțeleg mare lucru nici din ateism și nici din libertatea de exprimare. E liber să jignească milioane de oameni exercitându-și dreptul la libera exprimare, dar trebuie să plătească dacă cineva se simte lezat și se plânge de el; altfel, de ce ne mai luptăm să eliminăm din școli (mai ales) “bullyingul”? Copil fiind nu am voie să-mi câștig autoritatea și puterea punându-i pe alții într-o lumină proastă dar ca adult am dreptul să mă exprim liber și să îmi bat joc de milioane de oameni, punându-i într-o lumină proastă?! Nu înțeleg așa ceva, dar înțeleg că nu e cazul să mă gândesc să votez pentru un partid care are în rândurile lui astfel de oameni. Un ateu care se respectă n-ar vota așa ceva. Niciun om care se respectă n-ar vota așa ceva! Fiecare e liber să spună și să facă ce vrea, dar trebuie să și răspundă, dacă încalcă normele. A fi liber să faci orice nu înseamnă a avea dreptul să faci orice - cine pune semnul egal între cele doua noțiuni (liber - drept) nu înțelege care-i treaba cu libertatea și eventualele pedepse ce ar putea urma după vreo "libertate".
Câțiva colegi de partid l-au apărat (între ei, desigur, Caramitru jr., un alt exemplu “așa nu”), dar mulți au cerut să fie sancționat. Un politician trebuie să fie diplomat, indiferent ce-i bântuie prin carcasă, dacă vrea puterea politică. Într-un fel, e bine că fac de-astea acum, când nu e prea târziu să-i marginalizăm.
Tipul și-a cerut scuze mai apoi, tot pe FB (sursa: digi24). Sunt aproape sigură că acest omuleț a încercat să câștige simpatia unei anumite găști, dar cine nu e răutăcios din fire reușește doar să se facă de rȃs imitând un comportament care nu-l caracterizează.
E nevoie de oameni cinstiți și inteligenți în Parlament, dar nu și de cei autosuficienți.

12 comentarii:

  1. Nu prea sunt cu politica, poate și din faptul că lipsesc de-acolo oamenii ăia cinstiți și inteligenți iar pe deasupra ești presat de împrejurări să te transformi în ceea ce nu esti, sau nu vrei să fi, făcând compromisuri murdare de dragul partidului..
    Mulțumesc, Seară Plăcută !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca votezi, politica te intereseaza. :)
      Din pacate, sunt multi cei care se compromit incercand sa "dea bine" pentru sefii partidelor din care fac parte = oameni fara coloana vertebrtala.
      Cu placere.
      Multumesc! Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  2. Mai aflu si eu noutati, ca pe FB nu intru decat pentru postarile jocurilor, adica rar... Buna poza ai pus! Stii ce ma intreb? Daca si-ar fi dat seama de gafa, daca nu ar fi fost reactii! As fi tentata sa spun ca nu! IQ-ul pe anumite paliere pare cam scazut, din pacate!

    Seara frumoasa, draga Diana si o duminica placuta! Pupici! <3


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe FB sunt foarte-foarte rar; am citit tampenia omului pe digi24 si am cautat informatii despre tip (si confirmarea informatiei).
      Him! Interesanta intrebarea ta! :) E foarte posibil sa nu-si fi dat seama de gafa! S-a simtit, cred, un "catolic practicant" "foarte" progresist, cand si-a scris aberatia.

      Multumesc, la fel, Suzana draga! duminica minunata iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Elucubraţiile lui Iulian Bulai nu au nimic comun cu ateismul, tipul a făcut pur şi simplu o comparaţie extrem de tâmpită, care denotă profunda necunoaştere a istoriei creştinismului. Nu trebuie neapărat să fii creştin practicant ca să-l critici, ceea ce contează mult mai mult în acest caz este lipsa de profesionalism a unui politician. Nu cred că a avut intenţia să jignească pe nimeni, aşa cum afirmă mulţi dintre cei care îl critică pe motive strict religioase. În multe dintre aceste reacţii eu găsesc la fel de clare accente de fariseism politic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ateismul, nu, cu acei "atei" imberbi pe care-i mai aud din cand in cand, da. El se declara crestin practicant - n-ar fi primul care zice una si simte alta (aici exagerez, in cazul lui).
      Jignirea n-o fi fost in mintea lui, dar rautacismul, da - nu cred ca-i iese cuiva ceva de genul daca nu are si o doza (marisoara) de rautate.
      Subscriu fariseismului politic la care te referi. :)

      Ștergere
  4. Tipul are cabinet parlamentar în apropiere (200 m) de blocul în care locuiesc în Roman...vederea este spre casa unde își are cabinetul de parlamentar, lângă biserica catolică... nu mai spun că este din comuna în care m-am născut...nu l-am votat ... știu prea bine ce îl duce mintea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare un lucru bun sa cunoastem - in mod direct - mai multe despre cei dintre care trebuie sa alegem pentru a conduce un stat; partea rea este ca prea putin suntem crezuti si cand e de bine si cand e de rau.
      Macar e la cabinetul acela?! Joi si vineri ar trebui sa fie acolo, dar si in vacantele parlamentare cand, teoretic, parlamentarii trebuie sa tina legatura cu alegatorii...

      Multumesc pentru vizita. :)

      Ștergere
    2. Nu m-a interesat dacă vine la cabinet sau nu. Dacă dai căutare pe Google cuvintele "Iulian Bulai, deputat" sub harta care indică punctele unde își are cabinetele parlamentare, respectiv în municipiul Roman, Piatra Neamț și în comuna Tămășeni, are program de a se întâlni cu alegătorii, dar nu știu dacă îl respectă...are trecut și numerele de telefon.
      Curios este faptul că pe aceiași stradă din Roman se află și sediul PNL la distanță de aproximativ 100 m de cabinetul parlamentar al acestui deputat, dar și sediul PSD cam la aproximativ 400 m de cabinetul acestuia.
      PSD-ul a fost primul cu sediul pe această stradă Ștefan cel Mare, după care PNL-ul s-a mutat în apropiere pe aceiași stradă, iar cabinetul parlamentar al acestui deputat USR s-a "băgat" între PSD și PNL. Ceva i-a apropiat pe toate aceste 3 partide. În Piatra Neamț am înțeles că PSD și PNL sunt neamuri între ei...este posibil și aici în Roman să fie în aceleași relații de s-au adunat toate 3 partide pe aceiași stradă, la câțiva metri distanță unul de altul...

      Ștergere
    3. E bine ca are, totusi, adresa si nr de telefon la care poate fi gasit (daca o fi acolo) - unii nu au publicat pe site-ul "parlamentului" unde pot fi gasiti, cand, iar unii au scris adrese la care nu e nimeni de gasit.
      Ca aceste cabinete sunt aproape unele de celelalte nu-i problema, dar "increngatura" dintre membrii diverselor partide suna cam rau. Relativ de curand, un consilier local PNL (la baza fiind PDL) s-a insurat cu una de la PSD - sigur, dragostea nu vede nici culoarea politica. :) Multi sunt neamuri, cum bine observi. Uneori am sentimentul ca indivizi din aceeasi familie se inscriu in diferite partide mari astfel incat oricare partid ar fi la putere sa le mearga bine tutuor.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.