2019-12-31

Gȃndurile unui pesimist. Urare de An Nou!

La acest final de an mă simt pesimistă.Rețineți, vă rog: un pesimist este un optimist informat. Pesimistul spune: mai rău nu se poate! Optimistul zice: ba se poate! Pesimistul spune că viața e grea (și, uneori, chiar e grea), dar nu se resemnează, ci rezolvă / depășește problemele pe măsură ce apar - nu-i chiar așa de rău să fii pesimist o zi pe an.

Un Nou An, un nou început. Ce-a fost mai puțin bine, să dispară în trecut. Oh! Stop! De trecut scăpăm luându-l cu noi în viitor - zice un proverb. Atunci, să-l luăm, dar să nu-i permitem să ne tulbure prezentul. Să nu pornim la drum nou cu gândul că ceva, la un moment dat, nu va fi bine. Se va întâmpla așa? Poate; dar să nu ne gândim chiar de la primul pas pe noul drum - ne gândim la ce e de făcut atunci când e cazul. Multe dintre cele trăite în anul care tocmai se încheie vor continua în noul an, dar de multe noutăți vom avea parte și, probabil, alte visuri vor vibra in gândurile noastre - pe ele, cred, trebuie să ne concentrăm. Ce-ar fi ca toți oamenii să dorească bine pentru ceilalți, să își dorească să protejeze cu adevărat Natura și mai puțin să-și dorească “mașini străine” și gresie nouă în baie? Da, utopie - pentru că, înainte de orice, suntem oameni și e în natura noastră (a majorității covârșitoare) să ne gândim întâi la noi și la cei care ne sunt dragi. E atât de firesc încât aș zice că nu putem fi “acuzați” de egoism. Sau da?!
Ce-mi doresc: Să ne bucurăm de fiecare zi, să zȃmbim cât mai mult, să rȃdem… din orice! Să colecționăm amintiri frumoase! Să găsim empatie pentru semenii noștri mai puțin norocoși. Ah, da! Și-mi doresc să realizez măcar un sfert din ceea ce mă gândesc că ar trebui să împlinesc! Vă doresc și vouă să realizați tot ceea ce v-ați propus! Și să ne fie bine!
Anul care vine va semăna, în multe puncte, cu cel care tocmai se încheie (și cu alții care au trecut) dar vom fi măcar un bob mai înțelepți, asta-i sigur! Vom avea parte de stres, de zile mai puțin bune, de gânduri pesimiste, dar toate acestea să fie cât mai puține - și asta-mi doresc și vă doresc!
Sunt un șoricel; îmi doresc să nu mă dea gata pisica nici anul acesta! 
Să aveți un an minunat! Să scrieți in romanul vieții un capitol extraordinar!
Visurile să devină realitate!
LA MULȚI ANI! 

16 comentarii:

  1. Diana, eu nu sunt nici pesimista, nici optimista, sunt realista :).
    La multi ani cu sanatate si multe impliniri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect! Poate ca, realistul, e combinatia ideala dintre optimist si pesimist. :)
      Multumesc, la fel! Numai de bine! Distractie frumoasa!

      Ștergere
  2. La multi ani cu cele bune si cat mai multa inspiratie! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mona! Sanatate si multe bucurii! Petrecere frumoasa! :)

      Ștergere
  3. minunat articol, Diana draga, m-a bine-dispus extraordinar! Ai perfecta dreptate, întotdeauna exista doua fete ale monedei ;-) Absolut orice facem, orice vedem, orice spunem, poate fi interpretat in mai multe feluri, depinde de punctul de vedere al fiecaruia, depinde de fire, de caracter, de educatie, depunde de starea sufleteasca... depunde de tot! Este bine mai ales cand ne exprimam, sa gandim bine ceea ce spunem, ca sa existe cat mai putine motive si moduri de interpretare ☺ Spontaneitatea este o arta ☺☺☺
    Diana draga, iti doresc ca blogerita, un An Nou plin de articole interesante, prietenii durabile si motivatoare în sensul pozitiv, inspiratie si spirit de observatie agil, participare activa la viata sociala, în mass-media și în new media, multumiri si bucurii! Iti doresc sanatate în primul rând, fericire, noroc si LA MULTI ANI!
    pupici si îmbratisari, de la trio, pentru trio <3 <3 <3 Happy New Year 2020! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru compliment, Carmen draga! Ma bucur ca ai zambit! Un vesnic zambet viata sa-ti pastreze in suflet! ♥
      Oh, da! Spontaneitatea e o arta! Imi dau seama ca eu nu o stapanesc mai ales cand trebuie sa fac urari de bine, pentru ca nu gasesc (la timp) cuvintele care sa exprime macar 90 la suta din ceea ce simt pentru cei carora le fac urari. Si-mi ies "mesaje" standard, aproape seci.
      Iti multumesc si pentru urarile ca blogerita! ♥ La fel iti doresc si eu tie! Sa ai timp pentru toate!
      Sanatate, fericire si noroc! ♥ La multi ani! Aceleasi urari pentru toti cei dragi tie si pentru cei care le sunt dragi celor care-ti sunt dragi!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! ♥ ♥ ♥

      Ștergere
  4. Sanatate, liniste, inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deosebit acest text si este foarte mult din tine in el, ceea ce e firesc, evident! Totusi cum te-ai simti daca desi ai spus 'mă simt pesimistă', ti-ai repeta asa, ca o mantra: sunt cel mai optimist om cu putinta, vad mereu fateta pozitiva din orice lectie oricat de trista ar fi ea? La inceput nici tu nu vei cred asta, dar repetitia este mai importanta decat ne imaginam. De ce m-as gandi - si aici exemplul este clasic - la golul dintr-un pahar partial umplut, cata vreme ma pot bucura de licoarea din partea plina a lui? Raman la parerea ca merita sa ne cultivam optimismul cu simt de raspundere, pentru ca el nu apare peste noapte. Dar e o resursa care genereaza multe idei constructive pentru noi dar si pentru ceilalti.
    Diana draga, iti urez bine, frumos si optimism perseverent.
    La Multi Ani cu sanatate si dorinte dragi implinite! Ma gandesc ca vom trai in anul 2020 ceea ce este fabulos cumva. O singura data se intampla asta pe scara timpului! :D Trecerea dintre ani sa-ti fie minunata! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Suzana draga, pentru apreciere si pentru incurajari! ♥
      Cum zicea Adriana, mai sus: nu sunt nici pesimista, nici optimista, ci realista, in general. :) Sunt la capatul a noua ani destul de dificili - in sensul ca am pierdut multi (prea multi) oameni dragi si dragi celor dragi - si am o senzatie de gol in suflet.
      Multumesc si pentru urari! Inmiit ti le intorc, cu drag! ♥
      Am nevoie de un an fabulos! :)
      Minunat iti doresc sa petreceti si voi! Pupici! ♥ La multi ani!

      Ștergere
  6. La Mulți Ani cu Sănătate și Împliniri !
    Mulțumesc de cuvintele și gândurile frumoase !
    Să de-a Domnul să fim Sănătoși că restul le vom mai face noi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Stef! La fel iti doresc si eu tie!
      Cu drag!
      Asa e: sanatate sa avem, si le-om duce noi, cumva, greutatile ce le-om avea. :)

      Ștergere
  7. Foarte frumos ai scris. Mulțumiri pentru gândurile bune. Iar în noul an, să ne scrii la fel de frumos, cum ne-ai încântat și în 2019.
    La mulți ani! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru compliment, Alex draga!
      Cu drag!
      La multi ani! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.