2022-10-31

Fantome prietenoase din coji de ouă

Începutul unui nou an se apropie cu viteză, nu glumă. Parcă ieri făceam urări de „an nou fericit!” și-am clipit de câteva ori și sunt la un pas de Crăciun.

S-a schimbat ora – din cea de vară în cea de iarnă – s-a schimbat peisajul – din verde crud în auriu, roșu, maroniu; doar banii nu se schimbă: din fără putere de cumpărare în bani cu putere de cumpărare. Sunt tare! Descriu evidența!

Calendarul ReCreativ e deschis la pagina Materiale din natură. Cine participă la ilustrarea acestui calendar s-a jucat pentru tema patru cu ceva coji de la ouă.

Am bântuit prin oraș în căutarea unui șaman specializat în „aducerea tastelor înapoi” și-abia am găsit unul dispus să rezolve „pe loc” rematerializarea tastelor care nu se mai lăsau văzute „imprimând” semnul pe ecran. M-a trimis șamanul în lumea fantomelor unde – zicea el – sunt și tastele mult căutate. Le-am văzut, și-mi dădeau cu tifla, așa că le-am întors spatele și pentru că tot eram în lumea fantomelor... Ups! Am văzut două, cu capete din coji de ouă!


Veneau spre mine unduind ușor, tăcute, dar nu păreau să mă vadă sau, oricum, eram neesențială pentru că au trecut prin mine – ori eu prin ele; cine să știe? Când au intrat într-un con de lumină au luat-o la goană!


După cum arată cea mică – rozalie toată – sunt sigură că-i îndrăgostită de fantoma neagră.

Le-am lăsat în pace și mi-am văzut de taste, apoi am făcut jucăriile pentru Calendar, din coji de ouă:


capac de metal de la un borcan, decorat cu bucățele din coji de ouă, colorate mai apoi


și un ghiveci mic, dintr-o găoace


De speriat, cred că nu se sperie cineva de fantomele cu capul găoace!

Răul să se spele!

Happy Halloween!

32 de comentarii:

  1. Ce idee frumoasă ai avut cu fantomițele. Atât de drăgălașe! îmi plac și capacul și minighiveciul.
    Felicitări!
    PS: Să înteleg că ai reușit totuși să rezolvi problema tastelor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Niko!
      Fantomitele imi plac si mie, de numa'! In realitate sunt tare-tare dragalase!

      Mesterul mi-a spus ca nu garanteaza ca va tine foarte mult reparatia facuta de el, dar acum functioneaza - uneori mai greu, alteori din prima. E ceva cu "pierderea legaturii" intre placa si taste (ar trebui schimbata placa, ceea ce s-ar traduce prin "mai bine un dispozitiv nou") 😊

      Ștergere
  2. Vai esti geniala :D!!!
    Fantomele sunt super dragalase (exista si fantome super dragalase - si prietenoase ).
    Trebuia sa le intrebi daca nu cumva era pe acolo si spiritul pierdut al tastaturii vechiului meu laptop... nu de alta dar, cine stie, poate il induplecai tu sa ii dea liber la ecranul albastru sa pot deschide din nou minunea ca sa recuperez ce nu am reusit :)))).
    Imi place mult ideea capacului decorat cu coji de oua. Iar ghiveciul cel mic este asa de dragut! cu tot cu plantuta lui !

    Tocmai am realizat ceva - stii ca eu am 3 oua de broasca testoasa? :))). Trei am reusit sa salvez (unul dintre ele s-a crapat si strans asaciudat ( poate de la caldura.. ce stiu eu). Ma gandeam intr-un timp sa incerc sa le pictez pe cele intacte. :))))). Hmm...

    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Rux! Iti multumesc!
      Cand am vazut ce bazaconie mi-a iesit la vopsirea cojii cu negru a fost aproape automat gandul la fantoma. :))) Si i-am facut si pereche, sa nu se plictiseasca! 😊
      Nu m-am gandit la spiritul tastaturii despre care zici! :)) Dar daca tastaturile au obiceiul sa se comporte asa cum par ca o fac... mi-ar fi dat cu tifla! :)) Sau... spiritul tastaturii tale a trecut "pragul", nu se mai poate ajunge la el asa usor - poate cu un saman foarte puternic. 😊 Sper sa reusesti sa rezolvi - stiu din experienta cum e sa pierzi o multime de fisiere... Totusi stiu ca se pot recupera intr-un fel.

      Oua de testoasa! Uau! De la Ralu si Peta?! (intreb prostii?!) 😊
      E super interesant daca sunt de la testoasele tale! Ca tot veni vorba! Transmite-le salutari din partea mea! 😊
      Pupici! ❤

      Ștergere
    2. Da, da - de la ele. Unul cred ca il stii de la MFC - ma intrebam eu atunci daca vom avea un pitic de testoasa sau nu (se pare ca nu.. pana la urma). De atunci am mai salvat unul care s-a spart efectiv - probabil cand s-a uscat. Si al treilea cred ca anul acesta l-am salvat (e mic mic...).
      Le transmit - la ele mergeam sa le dau dovlecel sa manance... nu de alta dar sa nu adorm cu laptopul in brate in sufragerie :))). Ca prea ma sforaie Kouki in somn....

      ps: cat despre tastatura si recuperari, ma entuziasmasem eu vara asta ca voi transfera memoria intr-o cutie speciala sa o fac externa. Teapa... ca hardul la laptopul meu e din cel mai vechi si nu e compatibil cu ce gasisem (doar cu niste cutii mai complicate, care au nevoie si de alimentator... si mda)

      pupici!!

      Ștergere
    3. Pfuuu... Nu-mi amintesc de ou. :(
      Am o strangere de inima gandindu-ma la oul cel mai nou, din care nu apare un "brotacel"...
      Cred ca am mai scris candva: am avut ocazia sa am si eu broscuta testoasa (imi plac foarte mult) dar am refuzat deoarece nu as putea ingriji o testoasa asa cum are nevoie.
      Si Miki "rupe" canapeluta dormind! Intr-o ora trebuie sa ma trezesc, asa ca n-are rost sa mai incerc sa dorm. :))) Voi dormi mai incolo, daca se iveste ocazia... 😊

      Daaaa! E buna tehnologia! Uneori de incurca de numa'! 😊
      Cu legatura paralela 😊 la ce ai scris: in anii 1990 mi-a spus cineva ca cel mai bun suport-mobil (extern) pentru stocarea/pastrarea datelor e discheta. Si a avut dreptate! Fisierele salvate pe dischete, in anii 1990, sunt perfecte! (doar ca le pot vizualiza pe un computer cam la fel de vechi - sper sa nu se "duca" acel PC prea curand; daca nu s-a dus pana acum...) 😊 Unele fisiere salvate pe stick, de exemplu, desi sunt doar de cativa ani stocate, sunt corupte...

      Pupici! <3

      Ștergere
    4. Da... eu le-am salvat pe astea trei - dar probabil ca am salvat doar asa ... intre ghilimele (daca nu le vad le hapaie nebunaticele :))). probabil ca in alt habitat, cu nisip, planture, ar avea si urmasi dar asa... hmmm.
      De fapt ele sunt ale surioarei mele (eu m-am rugat o gramada fara ecou sa imi ia, hahah n-am avut succes - cred ca ti-am povestit ca si pe Dodo Ralu l-a adus.. ). Sunt cateva hopuri cand sunt mai micute.. apoi, Slava Domnului, ne descurcam. Acum pe dovlecel.

      Ștergere
    5. E foarte interesant e zici. Hm. Sa-si manance puii, practic - ca si cum ar fi constiente ca nu sunt conditii optime pentru supravietuirea acestora sau "stiu" ca ouale/puii sunt cu probleme.
      Ca surioara ta l-a adus pe Dodo imi amintesc bine, de testoase mi-am reamintit acum ca am citit ceva la un moment dat. 😊
      Cred ca deja ai in reflex ingrijirea lor si, ma gandesc, de aceea zici ca nu e foarte complicat.
      Am zambit imaginandu-mi cum molfaie ele dovlecel. 😊

      Ștergere
  3. You are really talented at writing a beautiful story, as well as creating and making beautiful things and I enjoyed looking at your photos. And it was very beautiful. Wish you lots of beatiful moments for each day. Best regards from NL, Tine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi, Tine!
      I am grateful for the words of appreciation.
      I had problems with the keyboard (I still have problems but it's not as bad) and I think that's what inspired me for the story. 😊
      Thank you! I wish the same to you!
      Warm greetings!

      Ștergere
    2. Perhaps you can use the Using the on-screen keyboard (OSK) to type. Search at this on your browser and you can learn more. I sometimes use this also.

      Ștergere
    3. Tine, thank you, thank you, thank you! 💕 💕 💕
      I'm happy! It's so easy now! I can't belive how easy it is! There are not many keys that don't work, so I can write from both the physical and the virtual keyboard! It's great!
      I am grateful to you for this immense help!
      I'm happy, happy! 😊 Maybe what I am saying seems exaggerated, but only those who have had such problems know that I am not exaggerating!
      I wish you all the best! 💕

      Ștergere
  4. Sa stii ca astfel de fantome de voi vedea, voi sti ca mi-ai trimis un semn...
    Eu nu am reusit pana acum sa scot o coaja atat de intreaga. Pentru ca
    ouale erau fierte! Tare mult imi plac, ca sa nu mai spun de povestea brodita in jurul lor. Oare cum o fi o carte povestita de fantome? Ca animalutele au cartile lor. Ce zici de idee? Iti dai seama cate au de povestit tot invartindu-se prin lumea asta stranie...?
    Capacul insa si micul ghiveci sunt geniale. Chiar daca zici tu ca suprafata este micuta, insa arata minunat ca decor.
    O gramada de idei pe la tine, Diana draga! Multumesc frumos!
    Pupici si o zi frumoasa! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeeesti simpatica! 😊 Dar se pot obtine gaoace si de la oua fierte doar ca trebuie tinute in apa rece inainte de a fi sparta, cu atentie, coaja. (cand ouale sunt foarte-foarte proaspete ar putea fi un pic mai greu)
      Oooooo! Cred a nu vreau sa stiu ce au de povestit fantomele! :))) La cate or fi vazut de cand sunt prinse "intre lumi".... Si, totusi, mi-ar placea sa citesc o astfel de carte. Ce idei ai si tu! 😊
      Cu placere! Si eu iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘
      Seara frumoasa!

      Ștergere
    2. ”Ana în veșmânt de sânge” are un personaj o fantomă. Si cred că in Vampirii din Morganville mai o fantomă. Dar nici aici fantoma nu e tocmai personajul principal

      Ștergere
    3. In serialul "Being Human" (UK) e si o fantoma... Fantoma, un vampir si un varcolac sunt prieteni buni si locuiesc impreuna - pana la un punct serialul mi-a placut. Dar fantoma nu povestea ce a vazut pe unde a bantuit - nici nu era de prea mult timp fantoma. :)
      Multumesc pentru cele doua titluri. :)

      P.S. Acest mesaj era - inexplicabil! :( - in spam, unde ajung si alte mesaje care n-ar avea ce auta acolo avand in vedere ca sunt scrise de prieteni care trec pe aici in mod mai mult sau mai putin constant...

      Ștergere
    4. Cred ca am vazut si eu sporadin ceva episoade din acel serial, dar ... chiar uitasem de el. In ”Gost whisperer” mai povestesc fantomele ce au făcut dar fantomele sunt personaje episodice.

      Ștergere
    5. Daaa! Am vazut serialul, dar sigur nu pana la final (nu mai stiu la ce sezon m-am oprit). Un altul care mi-a placut a fost "Tru Calling", cu o tipa care lucra la o morga si fantomele celor ucisi ii "vorbeau"... Mai e un serial "povestile fantomelor" sau asa ceva, dar nu m-am oprit (inca) sa vad despre ce e vorba in film. Oricum, sunt multe cu fantome, dar intre cele vazute nu e vreunul in care fantomele sa povesteasca despre lume, in geeral ci, eventual, despre ce s-a intamplat de-a lungul timpului in locurile unde au ramas ele blocate.

      Ștergere
  5. faina idee! si eu desenam cojile in copilarie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      Am sarit peste etape: in copilarie nu am desenat pe coji de oua. :)) Recuperez acum. :)

      Ștergere
  6. Olá Diana!

    incrível como o ano passou rápido!
    Lindo Halloween
    Tenha uma semana iluminada
    Abraços loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      O tempo voa e passa através de nós!
      Obrigada!
      Desejo-lhe dias claros!
      Abraços!

      Ștergere
  7. Good idea. Looks sweet :)
    Thanks for sharing. Happy Halloween and have a good day :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hello Diana, I thank you for your message on one of my blog. And I am very glad I could help you. In the years of being on the internet and on my laptop I learn more every day as I also read a lot how and what something works or can be done better. And now you can use both and am really very happy for you. Greetings, Tine wish you also the best and send you my greetings hereby.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Tine!
      The pleasure is all mine! I can still feel the excitement!
      When I have problems with a device, I look too for information first - sometimes I solve it myself, but most of the time I don't. In the case of the keyboard keys, I didn't succeed and went to a specialist - the keyoard keys worked for almost three days and that's it. He didn't tell me about the visual keyboard... You were attentive to my problem and offered me help when I needed it most!
      Thank you! ❤ Friendly greetings!

      Ștergere
  9. Wow! Cat de faine sunt! Când vrei ai răbdare, așa se pare! 😁 Încearcă de Paști să pictezi ouăle, nu sa le scufunda în vopsea! 😀 O zi plăcută și o mie de PUPICIOUS! 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru Wow! si popasul aici! 💕
      Eeeee! Doar pare ca am rabdare... 😊 Cu gaoacele a fost simplu; capacul l-as fi vrut ca un mini tablou-mozaic, cu cercuri concentrice, dar nu mai razbeam cu lipitul bucatelelor de coaja. 😊
      Iti multumesc! Zi placuta si pentru tine si o mie de pupici! 😘

      Ștergere
  10. Lindos fantasmas, te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.