2023-04-15

Trandafirul alb rochie pentru papusa

Motivul pentru care m-am oprit la trandafirul alb: am considerat că-mi e cel mai ușor să-l confecționez ca rochie la o păpușă. Că nu a fost așa e altceva.

o mica papusa cu par roz imbracata in rochie alba ca o corola de trandafir

Am decupat materialul după tiparul obținut din dezmembrarea unui trandafir confecționat din ceva material care imită catifeaua

tipar petale trandafir si materialul satin din care a fost confectionat trandafirul

Cum am asamblat petalele... Eh, aici a ieșit ce-a ieșit - cei câțiva oameni care au văzut păpușa îmbrăcată au numit, fiecare, altă floare – între care: trandafir și anemonă.

corola de trandafir din satin alb asamblata

Zic aici despre săptămâna cinci a jocului Salvăm păpuși: Lidie, copilul florilor. E un serial de animație pe care nu îl cunosc. Am reținut – mai mult sau mai puțin – ceea ce a scris Rux despre această animație și despre florile care apar.

Aveam de ales dintr-o listă de flori, și-am ales trandafirul alb. Mda. Materialul e satin alb – era la îndemână (am și roșu, dar e mai greu accesibil deocamdată). Doar că satinul – când e în discuție priceperea mea - nu e tocmai potrivit pentru a confecționa trandafiri. M-aș descurca totuși dar apelând la ceva operațiuni gen apretare pentru a da formă clară petalelor.

Rochița ar putea fi și... anemonă albă. Hm. Nu m-aș fi gândit să confecționez anemonă din satin pentru că nu (mai)știam la acel moment cum arată anemonele. Sigur, știu că există o astfel de floare dar... Greu la mine cu plantele (abia am reținut numele câtorva dintre plantele pe care le avem prin casă, în ghivece). Căutatul pozelor pe net pare simplu, dar nu și când ești presat de timp și nu știi ce să faci mai întâi.

În lista lungă cu denumiri de flori unele nu le-am „recunoscut” (= nu știu cum arată) iar altele nu le-aș fi putut confecționa.

Despre trandafirul alb se spune că simbolizează bunătatea - am citit la drăgălașa Rux pe blog, pe pagina unde este tabelul. Și tot acolo am citit că anemona albă simbolizează sinceritatea – s-a străduit Rux să ofere cât mai multe indicații pentru ca cei ca mine (care nu au văzut animația) să poată participa la joc fără a rătăci pe net după informații.

Oamenii care au privit păpușa mică (7 cm înălțime) au fost nedumeriți în ceea ce privește floarea reprezentată... La fel de nedumerită privește Vivi, mesagera.

Vivi, papusa din textile, sezand pe canapea priveste papusa ros cu rochita alba-trandafir sau anemona

N-are idee cam despre ce ar fi vorba. Poate o zână a florilor, poate un spiriduș, poate o păpușică îmbrăcâtă pentru „prezentarea în societate”... Nedumerită sau ba, cred că-i place cum arată micuța cu părul roz, rochie albă și capă verde (capa in foto de mai jos).

o bulina verde din care e confectionata capa pentru papusa cu parul roz

Ce-ar gândi Vivi de-ar vedea-o în capsula din plastic transparent sub formă de ou tot nu mi-ar spune, dar mai bine nu i-o arăt, să nu creadă că și "Lidie" a fost teleportată.

papusa cu par roz in oul din plastic transparent

În capsulă erau câteva bombonele dulci despre care n-aș vrea să știu din ce sunt făcute (le-am ronțăit, oricum).

7 comentarii:

  1. Acum ma intreb cum as fi asamblat eu trandafirul. Poate ceva in stil quilling... A venit acum o idee... Oricum papusicii cred ca-i place noua imbracaminte si se pregateste de dans. Asa mi se pare.
    Imi place materialul satinat, dar si capsula. Mai putin bomboanele...
    Pupici, Diana draga! Paste fericit plin de lumina! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Realitatea este ca nu m-am gandit prea mult ce si cum, fiind "in vieza", doar ca-mi imaginasem ca va iesi mai... trandafir. Daca tin papusa cu picioarele in sus incepe sa semene cu un trandafir (mai ales ca i-am lasat si rochita portocalie pe ea). 😊
      Cred ca-i place, 'ca zambeste. 😊
      Pupici cu drag! ❤ 😘
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤
      Hristos a inviat!

      Ștergere
    2. Adevarat a inviat! ❤

      Ștergere
  2. Multe idei ai, realizări minunate iar fotografiile îmi plac foarte mult! Felicitări 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata!!! Imi era dor de Vivi, chiar ma intrebam ce mai faceti - surpriza de Paste!! Asta pregateati voi acolo :*
    Piticuta este o dulce. Clar. Rochita pe care i-ai facut-o (migaloasa nu joaca) este asa de diafana... imi aminteste de trandafirii cataratori! Era o tufa din asta fix spre scoala unde invatam :D. Mereu ma uitam la ei si cautam prilej sa trec pe langa, atunci cand era vremea lor.
    Imi place si capsula ei :D (are evident... potential... hahahaha - ce sa fac, cand vad un lucru, fara sa vreau, ma gandesc ce si cum.
    Ma bucur ca a fost de folos listuta (evident ca puteai alege orice alta floare, dar macar asa ca idee am vrut sa fie accesibil.
    Desenul in sine este foarte frumos si plin de invataminte. Dar trebuie ce e drept sa iti creezi atmosfera, sa scapi de bruiajul din afara, sa te conectezi la tine.. si apoi sa il savurezi.:D
    Pup cu draaaag!! :*
    Felicitari pentru trandafirasul imaculat :)
    Muah
    Paste fericit :D
    🌷💕

    RăspundețiȘtergere
  4. Și eu am vrut să fac o fustă-trandafir...dar materialul de la foste mărturii nu-mi permitea să-l decupez așa...se destrăma.!
    Imi place cum a ieșit costumația micii păpuși!
    Rareori (în ultimul timp), când ne destrăbălăm (cum glumim, eu și prietena mea) mâncăm ”otrăvuri” fără să mai cititm sau să ne gândim din ce sunt făcute.;))))- asta apropos de bombonicile tale.
    Pupici. Zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place costumația păpușii mici. Că a ieșit sau nu trandafir... nu mă pot pronunța, dar e ca o clopoțică mică albă. Asta a fost problema mea in a crea o costumație trandafir că nu stiam cum sa fac floarea să stea pe păpușă în sus, ca să se vadă corect ce e. Și totuși îîn poza cu Vivi se apropie mult de floarea dorită.
    Felicitări.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.