2023-04-19

Flori de Florii in Saptamana Luminata

De ceva timp am sentimentul că zilele sunt ca paginile rupte dintr-un calendar și împrăștiate de vânt. Acum e luni, acum e duminică! Acum e ianuarie, acum e aprilie! Și asta n-ar fi nimic, dar sunt împrăștiate! Ce-am făcut ieri?! Habar n-am! Poate ieri am lucrat câteva floricele; poate că floricelele le-am lucrat alaltăieri și ieri am fost în vizită. Sau... ieri am avut musafiri?! Nu știu.

Având în vedere cele de mai sus nu e deloc de mirare că pentru jocul Salvăm păpuși – aprilie am reușit să vin cu Florile de Florii după Paște.

felicitare carton galben, cusuta cu rosu si verde - floricele mici si frunze - si un fluturas mov cusut

Până să văd tema de la acest joc realizasem florile din cofraj pentru
Transformari creative, celălalt joc la care particip așa că
aici am ales flori cusute (stitching-card).

Am primt de la MNiko (Explorator prin viață) – între alte minuni – tipare pentru stitching-card și pentru iris-folding. Și-am cusut mai multe felicitări, într-un suflet – cum se zice – dar cartonașele cusute nu le-am lipit – pe toate – pentru a deveni felicitări. Nu-mi vine a crede ce spor am avut la cusut dar mai ales cât mi-a plăcut! Să nu-și imagineze cineva că nu am greșit! Am greșit, cu modelul în față.

etape coasere felicitare cu floricele rosii si fluturas mov, pe carton galben

Prezint felicitarea pe carton galben dintr-un impuls – prea era cenușiu afară când am ales felicitarea.

Am făcut pozele, le-am editat și... uuups! Citind instrucțiunile din nou îmi dau seama că ceva am pierdut din vedere. În jocul Salvăm păpuși e și despre de ce ai ales această floare? / ce simbolizează? Cum alte idei n-am am căutat pe net ceva gen plante cu flori în formă de piramidă și frunze lungi (să semene cu floarea cusută de mine).

Între multele fotografii cu plante am dat și de Hesperaloe parviflora, zisă și yucca falsă – pentru că seamănă cu yucca dar nu e yucca.

fotografia, in desert, a plantei yucca rosie falsa

Altă problemă: planta seamănă (zic io) cu yucca...
Simbolistica o fi semănând?! Despre yucca se spune că e despre noi oportunități, loialitate, protecție și puritate (puritate poate pentru că se spune că yucca purifică aerul). Despre yucca falsă (Hesperaloe parviflora)
nu am găsit ceva în acest sens.

Am lăsat-o pe Vivi să se sprijine de felicitare, la soare – în ziua respectivă (alta decât cea în care am fotografiat cartonașele cusute) se arătaseră câteva raze de soare (dar s-au ascuns rapid).


Nu-s prea sigură 
dacă Vivi știe că ceea ce vede e felicitare (n-am reușit să redau culorile reale).

Cam atât despre Flori de Florii în Săptămâna Luminată.

Autor foto yucca falsa: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Stan_Shebs 

15 comentarii:

  1. VAI ce frumos ai cusut! Îmi place mult mult de tot fluturașul, dar si floricelele sunt frumoase, seamana cu yucca din imaginea postata de tine! Am si eu în gradina Yucca Filamentosa (spune google ca se numeste) dar e foarte diferita de imaginea postata de tine......eu o numisem clopotei...ca habar nu aveam ca se numeste yucca:)))
    Felicitări ! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E frumoasa Filamentosa! Am vazut-o cautand pe net imagini cu plante. 😊 Pare ca ai acolo o mini gradina botanica! Super!
      Cand am vazut la Mihaela (MNiko) felictari cusute - si am cusut si eu una anul trecut in martie - mi s-a parut teribil de complicat si - clar! - imi lipsea rabdarea. Si cand am primit tiparele... nu-mi mai stateau mainile! 😄
      Iti multumesc!
      Pupici! ❤

      Ștergere
  2. Nu stiu ce culori sunt real, insa in poza sunt foarte asortate. Nu m-am incumetat la a coase o felicitare. Oare am permisiunea sa simulez cusutul? Este perfect ca ti-a facut placere sa le faci. Asta este si scopul! Mie imi place cum arata, asa ca nu te mai critica! Si pot pune pariu ca Vivi stie mai multe decat credem noi...
    Pupici si spor la tot, Diana draga!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In prima foto sunt cel mai aproape de real: galben pai pe galben soare de vara la amiaza. 😊 Contrastul galben cu rosu si verde imi place mult (am constatat cand am terminat de cusut) 😊
      De ce nu?! Important e sa arate bine (= sa-ti placa).
      Oooo, daaaa! Incredibil cat de mult mi-a placut sa le cos! Si cat ma "lamentam" in martie anul trecut! 😄
      Nu ma critic, dar simt nevoia de a sti si altii adevarul. In poza se poate vedea bine, frumos, dar daca e sa fie vazuta in realitate... ar fi un fel de lauda fara temei. 😊 Nu mai stiu unde-i tiparul... De l-as fi gasit si pozat "in paralel" s-ar fi vazut greselile (nu-s mari, la aceasta 😊)
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤ Spor si tie! Pupici! 😘

      Ștergere
  3. ce de munca! Minunat! ...Asa o felicitare este un lux! Hand made felicitare, de foarte apreciat!
    Pupici si imbratisari de la trio pentru trio ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru apreciere, draga Carmen! ❤
      Contrar aparentelor, nu e mult de munca pentru ca modelul e simplu - prin comparatie cu ce a lucrat Mihaela (MNiko). In plus, ea mi-a dat, efectiv, mura-n gura despre cum se face dar eu, grabindu-ma... am impuns si in directii gresite. 😊
      Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! ❤ ❤ ❤

      Ștergere
  4. Foarte frumos ai cusut! Nu știu ce ai putut greși că nu se vede, poți oricând să zici că așa e modelul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere! ❤
      Haha! Da, as putea zice ca asa-i modelul. 😊 In poze nu prea se vede dar am "pierdut" simetria la aripile fluturelui.

      Ștergere
  5. Uaaa, ce muncă! Dar ce frumos! A meritat efortul şi deşi spui tu de culori, în poză se vede foarte bine şi foarte frumos. Acum, că realitatea e şi mai şi, nu zic nu, dar şi aşa arată tare bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta! ❤
      Chiar foarte mult nu e de muncit, pentru ca nu e un model complex - e pentru incepatori, sa zic asa. Am incercat si ceva mai complicat (din punctul meu de vedere) - cand reusesc sa scriu despre celelalte se va vedea din avion ca m-am incurcat serios. 😊

      Ștergere
  6. Absolut superb!! Nu era obligatoriu (la flori) dar ma bucur mult ca aiscris - pentru ca mi se pare foarte interesant!!
    Felicitarea este minunata! Si mie imi place mult sa cos astfel de modele - dar pana acum nu am reusit sa fac nimic :O. :))))
    Imi iau eu candva (sper curand) revansa,
    Vivi a primit un dar minunat! Si eu m-am bucurat sa vad floricelele (dar si fluturasul atat de dragalas )
    Puuuup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru lauda, Rux! 😊
      Chiar obligatoriu nu era, dar... era acolo notat despre semnificatie si - cum am mai scris pe ici-colo - cand aleg sa fac ceva ma straduiesc sa fie... temeinic. 😊 Cand nu simt ca ma descurc prefer sa nu ma avant.
      Eeee! Tu si Mihaela sunteti deja experte! Eu abia le-am descoperit farmecul, dar daca nu aveam spor atunci cand le-am primit... Pur si simplu n-am prea mai avut timp.
      Uitasem ca Vivi ar trebui sa fie in poza si... am cam facut la repezeala poza. :(
      Pupici! 💗

      Ștergere
  7. Te ha quedado muy hermosa y me encanta lo que simboliza. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  8. Olá Diana!
    Amei seus cartões, simplesmente magníficos.
    Tenha uma semana repleta de luz
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
  9. Iar nu mai stiam daca am comentat sau nu. Mă bucur foarte mult pentru tine că ai prins gustul acestui tip de felicitare și că ai înțeles cum e cu acest tip de cusătură. Îmi place enorm culoarea fluturașului.
    Mult spor in continuare.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.