2013-02-15

Discover new blogs

Mirela, initiatoarea Clubului Povestii Parfumate, m-a nominalizat intre cele pe care le admira in realitatea virtuala si am acceptat cu placere pentru ca a oferit din timpul ei si pentru a raspunde provocarii pe care a primit-o dar si pentru a formula intrebarile si a lansa invitatiile pentru cele la care s-a gandit. Un dar frumos: minute din timpul ei oferite altora.
Anastasia s-a gandit si ea la mine; am acceptat si provocarea ei pentru ca si ea si-a alocat timp pentru joaca.

Ca orice astfel de ,,joc” avem și niște reguli:
1. Numește și mulțumește-i persoanei care te-a nominalizat.
2. Scrie 11 lucruri despre tine.
3. Răspunde întrebărilor propuse și formulează un alt set de 11 întrebări.
4. Nominalizează 9 bloguri a căror stăpâne le admiri și care au ca și fallowers un număr mai mic decât 200.
5. Anunță-le acest aspect pe pagina lor.

I. Multumesc, Mirela, ca te-ai gandit si la mine. Sper sa nu te supere faptul ca nu dau leapsa mai departe altfel decat pastrand intrebarile tale si adresand invitatia celor care doresc sa o preia – pentru ca admir pe toate cele care, in vartejul cotidian, si-au gasit timp sa faureasca o insula numita blog. Plus ca nu la toate se vede – sau nu stiu unde sa citesc – cate persoane urmaresc blogul.
Anastasia, multumesc ca te-ai gandit si la mine. Banuiesc ca nu e nimic gresit sa primesc si invitatia de la tine - pentru ca imi face placere - dar sa nominalizez pe altcineva e mai greu si de aceea aleg sa nu o fac (ori au fost deja nominalizate de Mirela, de Melly (R.I.P.) si de tine, ori au peste 200 de “urmaritori”).
II. E usor jenant sa scriu despre mine deoarece am convingerea ca faptele descriu cel mai bine omul. Totusi:
1. Sunt ceea ce sunt si habar n-am ce vreau!
2. Sunt haotica si nu prea iau multe in serios, insa ar fi gresit sa se inteleaga superficialitate!
3. Sunt destul de nesociabila dar ma straduiesc sa… socializez – mai ales cand e vorba despre situatii impuse, de conjunctura. Cand cineva imi zambeste, insa, zidurile cad. Aceasta nu inseamna ca nu le pot ridica urgent!
4. Ma apropii destul de greu de oameni dar prietenia e sfanta pentru mine, si nu consider prieten pe oricine imi spune “ce ochi frumosi ai” (ca exemplu) dar stiu sa fiu prietena tuturor celor care ma numesc prietena. Prietenia, ca si iubirea, nu e intotdeauna reciproca (parerea mea).
5. Cand aleg sa exclud pe cineva din viata mea e pentru totdeauna, chiar de-ar fi sa-mi smulg inima din piept. La fel si in cazul celor care aleg sa ma excluda: e pentru totdeauna, chiar daca ne salutam cand ne intalnim intamplator si chiar daca ar vrea sa se razgandeasca.
6. Cei dragi conteaza mai mult decat mine. N-as putea spune nici despre prieteni ca la unul tin mai mult decat la altul – chiar cand simt o diferenta.
7. Ma straduiesc sa nu contrazic oamenii, dar nu-mi iese intotdeauna.
8. Cuvinte “mari” folosesc foarte rar.
9. Detest cu pasiune situatiile echivoce.
10. Incerc sa ma feresc de responsabilitati – uneori imi iese.
11. Nu-mi place sa vorbesc despre mine. Deja am scris prea mult si voi mai scrie. Dar n-am vorbit!!
III. Intrebarile Mirelei – raspunsurile mele.
1. Cât din tine dezvălui pe blog și cât lași departe de virtual, doar pentru viața reală?
Dezvalui foarte putin (spre deloc) in articolele pe care le postez – dar pot fi “gasita” in comentariile pe care le scriu pe ici-colo.
2. E importantă părerea celorlalți despre tine, sau primează părerea ta personală?
Parera mea e mai importanta dar si parerea celor care imi sunt dragi e aproape la fel de importanta. Parerea celorlalti, insa – mai ales cand e barfa (fie ca esti vorbit de bine fie ca esti vorbit de rau) – poate influenta negativ viata si e prea mare consumul de energie pentru a schimba o parere formata in baza unei cunoasteri superficiale sau in baza rautacismelor. De aceea, nu prea ma deranjez sa schimb parerile unora despre mine (fie ca sunt pareri bune, fie mai putin bune) si nu prea imi pasa dar, poate, chiar sunt (si) cum zic ei si merita sa analizez.
3. Viața e scurtă. Trăiești cu intensitate clipa, sau îți menajezi resursele pentru timpuri mai greu de străbătut?
Imi place sa cred ca traiesc cu intensitate. “Maine” exista intotdeauna dar nu stiu daca si pentru mine – ar fi pacat sa pierd ceva din spectacolul vietii.
4. Trebuie să salvezi de la distrugere operele de artă ale omenirii. Din păcate, nu ai voie să pui deoparte decât cinci. Le poți numi, oricât ar fi de dificil?
“Cina cea de taina” (cladirea nu, doar zidul pictat), capul reginei Nefertiti, statuia lui David (Michelangelo), Sfinxul din Cairo, Coloana Infinitului (ordinea e aleatorie)
5. Crezi că oamenii se pot schimba? Ce anume contribuie la capacitatea omului de a se schimba în bine?
Categoric, oamenii se pot schimba – in special cand isi doresc. Cred ca la capacitatea omului de a se schimba in bine contribuie si modul in care il trateaza ceilalti.
6. Ce părere ai, educația contează mai mult decât zestrea genetică?
Educatia este importanta. Bunul simt, onestitatea nu se transmit genetic.
7. Îți faci planuri amănunțite, sau lași totul în voia destinului? Crezi în Destin?
“Trecutul e prezent, prezentul e viitor”
Sa las totul in voia destinului? As zice ca nu, dar e ceva ce nu pot controla: nu stiu azi ce va fi maine. Planuiesc “din mers”, ca sa zic asa. Sa cred in Destin? Adica sa ne fie trasat “planul vietii”? Nu, e raspunsul scurt.
8. Regreți ceva din trecutul tău, ai schimba radical ceva?
Ar fi putin ciudat sa regret ceva ce nu pot schimba. Am facut unele alegeri gresite (stiu azi) dar care atunci mi s-au parut potrivite, deci ar fi pacat sa le regret. De-ar fi posibil as retrage toate cuvintele si actiunile prin care am ranit sufletul catorva persoane din trecutul indepartat.
9. Îți place să dai ordine, să fii șefă, să te asculte lumea? Să țină cont de sfaturile tale?
Imi displace total sa fiu sefa! Nu vreau sa ma asculte lumea in calitate de sefa si ma cam feresc sa dau sfaturi; spun ce cred ca ar fi bine, din punctul meu de vedere, sau ce cred despre ceva anume – lansez in discutie o idee pe care o consider buna dar nu vreau sa o impun cu orice pret. Cand e vorba de “echipa” sunt un bun colaborator (nu subordonat) dar ca sef as fi dezastru ambulant! Cel putin asa cred.
10. Definește stilul care te face feminină. (comportament, vestimentație, machiaj, parfum, etc)
Sa definesc…? E prima data cand ma gandesc ce ma face feminina! Ce stiu sigur este ca cel mai putin ma face feminina comportamentul. Stilul vestimentar: aruncati o privire la blog. Ador culorile puternice si imi plac accesoriile! Sa nu va imaginati ca arat ca un brad impodobit! Nu. Parfumul preferat este “Opium” – pur si simplu sunt indragostita de acest parfum extra-puternic si deloc potrivit (ar zice cunoscatorii)… dimineata! Ma si machiez - sa nu ma intrebe oamenii daca ma simt rau!
11. Oare ce înseamnă Dumnezeu?
Cred ca e dorinta omului de a fi / a deveni mai bun, si de a iubi si de a fi iubit. Sau, poate, e dorinta omului de a fi nemuritor pentru ca se teme de moarte.

Intrebarile de la Anastasia si raspunsurile mele

1. Ultima carte citită? V-a folosit?
“Conjuratia imbecililor”, de John Kennedy Toole. Descrie particularitatile orasului New Orleans; relatia amoroasa a personajului principal este una… deosebita! Personajul e comic, are un spirit imens si inventivitate extra! E un intelectual, ideolog, mancau, fraier, lenes, infumurat, dispretuieste tot si toate, e in razboi cu toata lumea: Freud, homosexuali, heterosexuali, protestanti; impotriva variatelor excese ale vremurilor moderne. Romanul e o tragicomedie!
Cum sa nu ma ajute? M-am distrat! E despre lumea in care traim – chiar daca e scrisa in anii ’80.
2. Ultimul film vizionat (integral)? Ce v-a impresionat?
Fast and furious, cu Vin Diesel. Cursa de masini, loialitatea celor implicati in actiune (tocmai l-am revazut Miercuri – de aceea e ultimul)
3. Hobby? Care / câte?
Puzzle. Handmade (diverse).
4. Ce dar v-ar face fericite la aniversarea primului an de căsnicie? Dar după trei?
Chiar nu-mi dau seama. Orice ar fi, daca ar fi sa fiu in situatie, pentru ca e de la persoana draga.
5. Cât de des vă amintiţi de persoane dragi care nu mai sunt printre noi?
Zilnic, de unele; destul de des, de celelalte.
6. Ce aţi face cu 100.000 euro?
Cumpar apartament pentru familia unei amice; platesc mamei un circuit turistic prin lume si ce ramane las in banca, pentru zilele negre.
7. V-aţi gândit să înfiaţi un copil? Da / nu - argumentaţi.
Nu m-am gandit sa infiez si nu m-am gandit sa nu infiez – nu mi-am pus problema.
8. Spuneţi o maximă care vă mobilizează sau vă reprezintă în acest moment al vieţii voastre.
Zambeste! Maine poate fi mai rau!
9. Cu ce actor cunoscut aţi accepta să serviţi cina?
As accepta sa cinez cu mai multi, dar mi-ar placea sa fie Hugh Laurie (dr. House) – l-ati auzit cantand?
10. Ce vă linişteşte cel mai repede? Şi nu mă refer la calmante sau spa... :)
Muzica rock, hard rock, gothic rock (ati ascultat baladele trupelor de gen?)
11. Credeţi că ne vom întâlni vreodată la o cafea?
Nu stiu. Pot doar sa sper si sa doresc.
IV. Pentru cele care ar dori sa se joace notez aici intrebarile adresate de Mirela si Anastasia celor pe care ne-au nominalizat (in ordinea in care am citit despre invitatie):
1. Cât din tine dezvălui pe blog și cât lași departe de virtual, doar pentru viața reală?
2. E importantă părerea celorlalți despre tine, sau primează părerea ta personală?
3. Viața e scurtă. Trăiești cu intensitate clipa, sau îți menajezi resursele pentru timpuri mai greu de străbătut?
4. Trebuie să salvezi de la distrugere operele de artă ale omenirii. Din păcate, nu ai voie să pui deoparte decât cinci. Le poți numi, oricât ar fi de dificil?
5. Crezi că oamenii se pot schimba? Ce anume contribuie la capacitatea omului de a se schimba în bine?
6. Ce părere ai, educația contează mai mult decât zestrea genetică?
7. Îți faci planuri amănunțite, sau lași totul în voia destinului? Crezi în Destin?
8. Regreți ceva din trecutul tău, ai schimba radical ceva?
9. Îți place să dai ordine, să fii șefă, să te asculte lumea? Să țină cont de sfaturile tale?
10. Definește stilul care te face feminină. (comportament, vestimentație, machiaj, parfum, etc)
11. Oare ce înseamnă Dumnezeu?

Intrebarile de la Anastasia:
1. Ultima carte citită? V-a folosit?
2. Ultimul film vizionat (integral)? Ce v-a impresioant?
3. Hobby? Care / câte?
4. Ce dar v-ar face fericite la aniversarea primului an de căsnicie? Dar după trei?
5. Cât de des vă amintiţi de persoane dragi care nu mai sunt printre noi?
6. Ce aţi face cu 100.000 euro?
7. V-aţi gândit să înfiaţi un copil? Da / nu - argumentaţi.
8. Spuneţi o maximă care vă mobilizează sau vă reprezintă în acest moment al vieţii voastre.
9. Cu ce actor cunoscut aţi accepta să serviţi cina?
10. Ce vă linişteşte cel mai repede? Şi nu mă refer la calmante sau spa... :)
11. Credeţi că ne vom întâlni vreodată la o cafea?

4 comentarii:

  1. enigamtica Diana :)
    te imbratisez in mod special pentru Opium pe care l-am purtat multi ani >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a plăcut să descopăr ce-ai lăsat la vedere! Cântă dr. House :) -pentru mine așa rămâne- :)? Se cere ascultat imediat. Mulțumesc de informație!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase raspunsuri. Scurt si relevant ceea ce dezvalui despre tine. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. In calitate de sef, eu sunt insuportabila. Mereu am senzatia ca nimeni nu isi face treaba asa cum ar fi bine. Prefer sa raman coechipier, pentru ca din aceasta postura imi vad lungul nasului. :))

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.