2015-07-08

Un american beat la volan

In luna mai scriam ca vin americanii… Americanii au venit, s-au instalat si pe la Sambata de Sus (Fagaras) si au pornit sa vada… frumusetile patriei, sau sa distruga…

Marti seara, 7 iulie, pe la ora 20, un betiv soldat american la volan, care n-a adaptat viteza la conditiile de drum, intr-o curba a pierdut controlul, a lovit un parapet si a fost proiectat pe contrasens lovind masina unor tineri care urcau in Poiana Brasov. Tanara (22 de ani) a fost transportata la spital si s-a constatat ca are patru coaste rupte. Tanarul a scapat mai usor, refuzand sa mearga la spital, dar masina lui a fost distrusa.
Cei doi tineri accidentati fac parte dintr-un grup de prieteni pentru care masinile sunt bijuterii si lucreaza pentru a le face cat mai frumoase.

Procurorii militari (dar si altii) sositi la locul accidentului au observat fara probleme ca americanul e vizibil baut dar nu s-au putut apropia sa-i masoare alcoolemia. (sursa info: newsbv.ro)

Avand in vedere astfel de accidente de ce sa ma mai mire ca unii lanseaza peste scoli drone care transporta explozivi, calca pe mine, pierd sateliti, trag in tot ce misca s.a.m.d.? Mahmureala nu-i ajuta sa se concentreze in ziua care urmeaza dupa o noapte uda.

Ce bine ca au venit americanii! Betivii autohtoni la volan nu erau suficienti… Americanul, cica, a stat o noapte in arest, urmand sa fie trimis in S.U.A. pentru… proces. Si acesta, probabil, va scapa cu o mustrare si va fi trimis la o baza militara din alta ţara, unde sa aduca sau sa mentina pacea, sa apere democratia sau sa o instaureze.

Fapt divers
Masina lovita de american, marca Mercedes:

Soseaua (Calea Poienii) care leaga Brasov de Poiana Brasov (Poiana Soarelui) a fost inaugurata in 19 decembrie 1964 si incepe in Livada Postei, cu multe serpentine pe dealul Warthe, curbele fiind dese, periculoase unele si deosebit de periculoase altele.
***
Actualizare, ora 19:38
Americanul, imbracat civil la ora accidentului, face parte dintr-un grup cazat intr-un hotel de langa gara. Alcoolemia a fost de 0,65 in aerul expirat si 1,3 la mie in sange – era beat crita.
Tanara care ocupa locul de langa sofer in masina lovita de american a suportat o operatie si e in stare grava, avand ambii plamani perforati de coastele rupte; urmatoarele doua zile sunt critice. (newsbv.ro)

8 comentarii:

  1. Asta e legislatia, ne conformam. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cate accidente produc betivii am senzatia ca e obligatoriu sa urcam beti la volan... :(

      Ștergere
  2. Am vazut si eu acesti americani prin Fagaras.Nu erau bauti,dar probabil ca printre ei se afla si din astia care fac legea la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se imbata seara, probabil, cand au bilet de voie pentru a merge in oras...
      Cu siguranta nu sunt toti betivi, dar unul e suficient sa-i faca de cacao pe toti...
      Adevarul e ca ma "enerveaza" prezenta soldatilor in oras. :(

      Ștergere
  3. Of, şi nu e singura situaţie de acest gen. Ştim cu toţi cum a murit Teo Peter şi nu s-a luat nicio măsură. Or fi ei americani şi mari "salvatori" ai planetei, dar trebuie să ştie bine care sunt regulile elementare pe care trebuie să le respecte, cât stau pe aici, pe la noi. Muşamalizarea acestor abateri grave nu este o protecţie a soldaţilor, cât mai ales o sfidare neruşinată. Cred că şi autorităţile române ar trebui să fie mai ferme.
    Să dea Dumnezeu şi să scape cu bine cei doi tineri accidentaţi.
    O zi bună, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt carne de tun, sarmanii soldati, dar asta nu le permite sa faca ceea ce fac... Salvatori sunt doar in mintea lor, pentru ca mai mult zgandare roiurile pentru a "democratiza" toate acele state unde sunt zacaminte fel de fel si resurse de care SUA au mare nevoie... Altfel spus, sunt "salvatori" (cu ghilimele, asa cum ai scris)...
      Autoritatile romane... Valeu! Oamenii care ar trebui sa fie fermi sunt doar papusi de paie, santajabili sau obedienti, urmarind interese numai de unii stiute s.a.m.d. Vorba ta: nici in cazul lui Teo Peter nu s-a intamplat mare lucru... Populatia ar putea sa ii trateze cu indiferenta, dar nici cetatenii nu se deranjeaza... :(
      Baiatul are o entorsa si acuza ceva dureri - jeepul a lovit masina din dreapta, unde statea fata. :( Sper din tot sufletul sa isi revina dar de suferit, probabil ca va suferi toata viata...
      Multumesc.
      Zile fericite iti doresc, cu drag! :)

      Ștergere
  4. ce trist! absolut trist!... sunt fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trist, intr-adevar... :(
      Ma abtin sa scriu ce simt...

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.