2016-03-10

Laura Stoica – In Memoriam

sursa
Adriana Laurenţia Stoica s-a nascut in 10 octombrie 1967 si decedat in urma unui accident de circulatie, in data de 9 martie 2006.

Este singura cantareata românca ce mi-a placut la modul absolut. Mi-a placut vocea ei, mi-a placut stilul… Am vazut-o in concert numai la Cerbul de Aur; nu as zice ca am fost fan dar melodiile ei mi-au placut si le ascult cu drag de cate ori am ocazia. In 1992 si 1997 participa in concursul festivalului: in 1992 castiga premiul I pentru debut discografic si premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia "Focul”; in 1997 castiga premiul al II-lea la sectiunea discografie cu albumul “Nicio stea”.
Am inteles de la un prieten ca era nu numai frumoasa, ci si un om minunat.

S-a lansat in anul 1990, la Festivalul de la Mamaia, unde a castigat premiul I la sectiunea de interpretare cu melodia “Da, Doamne, cantec” si trofeul editiei. Un an mai tarziu e declarata cea mai buna solista pop-rock si melodia “Un actor grabit” (compusa de Bogdan Cristinoiu) a fost aleasa piesa anului.

Ca actrita a jucat cu succes pe scena Teatrului "Toma Caragiu” din Ploiesti.

Era alaturi de logodnicul ei, Cristian Margescu, se intorceau in Bucuresti de la un concert sustinut in Urziceni. De Craciun aflase ca e insarcinata. Cristian si Laura se logodisera de Dragobete, si isi propusesera nunta dupa iesirea din postul Pastilor. Nunta au facut-o in cer, pentru ca un tanar care a intrat cu masina pe contrasens le-a curmat firul vietii…

Odihneasca-se in pace.

13 comentarii:

  1. E un gand frumos aici, la tine. Imi placea cum canta. Si cand se curma vietile unor oameni, oricum s-ar numi ei, in felul acesta, ma gandesc la destine intrerupte si ma intreb de ce si raspunsurile evident ca nu vin... aici, pe pamant.
    Odihneasca-se in pace.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doare cand mor batraneii asa brusc, doare cand mor cei mici si tinerii...
      Saptamana trecuta a fost spulberata o copila (16 ani) pe o trecere de pietoni din BV - cei de pe banda 1 si de pe banda 2 au acordat prioritate, dar tanarul (23 de ani) care venea cu viteza pe banda 3 a spulberat-o... As fi zis ca raspunsul la intrebarea "de ce?" este neatentia, ignoranta teribilistului dar... nu! E asa cum ai scris tu: raspunsurile nu sunt aici... De ce ea? De ce atunci? De ce asa?
      Odihneasca-se in pace.

      Ștergere
  2. Bună Diana!
    O voce și o prezență foarte plăcută,păcatcă ne-a părasit așa timpuriu!
    Un weekend minunat îți doresc,draga mea!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Elena!
      Tare rau mi-a parut cand am auzit vestea mortii ei...
      Multumesc.
      Un minunat sfarsit de saptamana iti doresc la randul meu.
      Imbratisari si pupici cu drag!

      Ștergere
    2. e nascuta tot pe 10 cum sunt si eu ( nu in anul 2007 a murit , eram peste hotarul Romaniei , mi-am spus : Lumea are de ce sa fie trista , stiam ca felul ei calduros sau autentic , a adus ceva in sufletele noastre ale oamenilor care vorbesc romaneste .
      Sefa ? nu vrei sa-ti zic sefa ? , am voie sa-ti trimit un mesaj , privat , este trimis !
      O traisca cu bucurii si materiale fine . :) Dumnezeu sa-ti ajute si tie :P

      Ștergere
  3. Vocea și muzica ei nu erau chiar genul preferat de mine, dar m-a durut mult sfârșitul tragic al acestei tinere femei care nu a mai apucat să-și aducă pe lume pruncul! Dumnezeu să o odihnească!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era o voce care s-ar fi putut impune in genul de muzica abordat... si langa numele ei ar fi fost si numele ţării. :) Sau poate nu... dar ramane tragedia...
      Dumnezeu sa o odihneasca.

      Ștergere
  4. Era din Targoviste.Aveam un coleg ,prieten cu familia ei.Pacat ca s-a dus atat de tanara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru informatie - am cautat (poate nu prea intens) sa aflu locul nasterii, dar n-am gasit.
      Tare rau mi-a parut si mie, si-mi pare rau de toti artistii care au talent si care inca traiesc dar pentru ca nu mai sunt tineri si frumosi foarte putini sunt cei care ii mai asculta, ii mai vad, se mai intereseaza de ei... Iar dupa ce mor, o zi se discuta despre ei si gata... :(

      Ștergere
  5. Cel mai trist este când mor oameni din inconștiență unor animale.Oameni care au ceva de spus în viață.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti avem ceva de spus in viata, chiar daca numai pentru cei care ne iubesc...
      Ai dreptate: e trist cand inconstienta unora face victime...

      Ștergere
  6. parca ieri a fost :(
    trist eveniment!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :( Trist... Cred ca e pacat ca cei mai multi au si uitat de cei doi... :(

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.