2018-01-14

Se desfâşoară prin Braşov in 14 ianuarie

Există un “Ghid local” online – şi mai multe site-uri unde sunt amintite diverse evenimente de cultură sau pentru distracţie, dar sunt atât de împrăştiate şi amestecate cu diverse cursuri sau “workshopuri” încât te încurci in ele şi-ţi piere cheful să mai cauţi ceva. Mie, cel puţin, imi piere cheful, aşa că… am rugat câţiva prieteni să mă ajute şi să îmi trimită ce au găsit ei pe ici-colo şi am facut o selecţie. Poate reuşesc să fac “un rezumat” şi pentru alte zile…
Aşadar…
La Teatrul Sică Alexandrescu (Piaţa Teatrului nr. 1), in 14 ianuarie, se joacă piesa Un cuplu ciudat, de Neil Simon, de la ora 19 la ora 21:30 (cu pauză). Biletele costă intre 10 si 15 lei.
Neil Simon (n. 4 iulie 1927) este unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi americani şi unul dintre cei mai jucaţi, atât in SUA cât şi in lume.  Între anii ’60 și ’80, numele lui devenise echivalent, pentru teatru, cu numele lui Steven Spielberg, în lumea filmului.
Tot de la ora 19, in Sala Studio, va fi jucată piesa Fluturii sunt liberi, de Leonard Gershe, in regia lui Ion Mircioagă.
Proiecţie de filme la Sala Patria, Cinemateca Patria (sala mică), la etajul întâi – sala cu 72 de locuri – pentru Cinemateca intrarea este liberă. Excepțiile sunt evenimentele, sau proiecțiile-eveniment, festivaluri sau filmele românești de vineri, pe cât posibil și cu invitați speciali, seara de film european de luni (aşa scrie pe site-ul Sălii).
Adresa: Bd. 15 Noiembrie nr. 50A.
In 14 ianuarie 2018:
Ora 11, matineu pentru copii: Kung Fu Panda 3, dublat in limba română;
Ora 17, Golden Classics: Zece negri mititei (SUA, 1945), după romanul omonim scris de Agatha Christie, cu Barry Fitzgerald, Walter Huston, Louis Hayward; regia René Clair.
Ora 19, Seara de Oscar: Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei (SUA, 2014) regia: Alejandro González Iñárritu, cu: Michael Keaton, Edward Norton. 4 premii Oscar 2015.
Concert Lucky Thirteen, o formatie de progressive metal din Braşov, fondată in anul 2015. In 14 ianuarie, de la ora 20, in Deane's Irish Pub & Grill, str. Republicii nr. 19, trupa va lansa primul material discografic sub semnătură proprie. Albumul Standing In The Shadows a fost lansat in noiembrie 2017, iar acum e “sărbătorirea”. Grupul a participat la diferite festivaluri şi concerte prin toată ţara.
Detalii şi rezervări la nr. de telefon:  0734-010.203. Numărul maxim de participanţi: 100.
Poftă mare de gogoşi in 14 ianuarie, la Jurnal Café, str Republicii nr. 9, et. 1, de la ora 20. Gogoşi frământate şi rumenite, umplute cu fel de fel, pentru pofticioşi, oferite de Tibi Cercel.
Jurnal Café - restaurant, cafenea şi pub, deschis zilnic intre 10 si 00:00. Are şi terasă. Sunt servite băuturi, cafea şi gustari (inclusiv mic-dejun).
*
Level’s Pub, de pe str. Grigoraş Dinicu nr 2 – in “oraşul vechi” (la capătul str. Nicolae Bălcescu, când vii dinspre magazinul Star), organizează Karaoke in fiecare duminică seara, de la ora 19. Cântăreții cei mai curajoși primesc shoturi din partea casei, iar cel mai harnic și talentat cântăreț al serii va avea onoarea să fie fericitul câștigător al unei sticle de șampanie!
In fiecare miercuri de la ora 20, Deane’s Irish Pub & Grill, str. Republicii nr. 19 (deschis zilnic intre 10:00 si 03:00) ne invită să petrecem seara alături de prieteni într-o atmosferă plăcută şi să ne testăm cunoştinţele într-un mod distractiv la un concurs de cultură generală mai diferit. Rezervări la: 0729.899.149. Regulament concurs aici:
*
Pe str. Prundului nr. 1, la Art Point Gallery, de luni până joi între 10:00-17:00; vineri între 11 şi 17, sâmbăta şi duminica de la ora 11 la ora 14, poate fi vizitată (până in 3 februarie) expoziţia de fotografii făcute în expediția din Zona de Excludere Cernobîl după 31 de ani de la dezastrul din 26 aprilie 1986: Cernobîl – urmele trecutului. Expoziţia e organizată de Artcreation.

Sărind diverse distracţii pe ici-colo (cu iz de reclamă şi cam atât), sărind diferite cursuri care se organizează contra cost (machiaj, coafură, dans, iconografie, arme şi muniţii etc.), sărind diferite workshopuri mi se pare că nu rămâne mare lucru. Desigur, e posibil să nu fi descoperit noi toate evenimentele culturale, in special. Nu e o concluzie tocmai plăcută, având in vedere că Braşov a concurat pentru fi “Capitală Europeană a Culturii”.

12 comentarii:

  1. Bună draga mea,Diana!
    Sunt o gramadă de evenimente culturale la tine,nu am mai fost la un teatru de vreo 4 ani(ultima dată am fost la” Un străin în noapte cu Florin Piersic și partenera lui mai tânără”),mi-ai făcut poftă de gogoși,poate în weekendu-ul următor imi voi face pofta!
    Duminică frumoasă și săptămâna ce începe să-ți fie cât mai ușoară!
    Pupici cu drag,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      S-ar putea spune ca sunt multe evenimente, dar la cat de mare e orasul... Si nu prea sunt popularizate unele evenimente - sunt afise pe ici-colo, dar au "acces" la ele cei care ajung in zonele centrale - in cartiere mai indepartate de centru mai greu... Sunt anuntate online, multe, dar le cauta prea putini... Da, cine doreste, le afla... doar ca nu toti bantuie pe net si unii nu au idee ca ar putea fi anuntate pe diverse site-uri. Nu stu cum e cu "presa scrisa".
      Eu nici nu stiu de cand nu am mai fost la teatru! :) Inainte de 1990 mergeam saptamanal; apoi am mai fost de cateva ori (mai mult la "Teatrul Particular") si gata... Dar nici nu ma mai atrage atmosfera... iar "teatrul modern" nu-mi place deloc.
      Eu am mancat deja gogosi! Mi-a facut sora mea, nu am fost la local. :)
      Multumesc, draga Elena! Iti doresc sa ai o saptamana minunata!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  2. Zece negri mititei!! Ahhhh uite la filmul acesta chiar as merge. Mi-a placut tare mult cartea ! :D Si sunt foarte curioasa cum este ecranizat ;)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a placut cartea si mi-a placut si filmul. Au fost mai multe ecranizari - una facuta si de rusi, in 1987, pe care am vazut-o si o consider reusita. O ecranizare facuta de britanici am mai vazut, dar nu si varianta din 1945.
      Iti doresc sa ai o saptamana minunata! Pupici! <3

      Ștergere
  3. La care din ele sa-mi fac rezervare?! 😅
    Pupici! Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zece negri mititei! :)
      Multumesc. Iti doresc sa ai o saptamana minunata! Pupici! <3

      Ștergere
  4. "The Beer and Knowledge" suna promitator.
    Distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E hazliu! :) Am nimerit intr-o seara - habar nu aveam ca se organizeaza (apoi am uitat); n-am jucat, dar ne-am amuzat urmarindu-i pe "concurenti". Toti pareau o maaare gaşcă de prieteni! :)
      Multumesc! :)

      Ștergere
  5. interesantă incursiune prin oraş - pentru cine a vrut să colinde în weekend !
    nu ştiu dacă sunt multe sau puţine evenimente - bine că totuşi sunt,poate în viitor va fi mai bine !
    îţi doresc o săptămână cât mai plăcută !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facand "conspectul" mi-am dat seama ca cineva care nu are vreo idee cum sa-si petreaca duminica poate alege sa plece de dimineata si sa revina acasa seara si sa nici nu cheltuiasca prea mult pentru distractie. :)
      Eu consider ca sunt putine pentru un oras atat de mare si care a candidat pentru titlul de "Capitala culturala europeana". E bine ca sunt, da... Pana acum n-am dat de ceva organizat in ideea "anului centenar". :)
      Multumesc. O saptamana minunata iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  6. mi-e dor de o tura prin Brasov, Cluj, Sibiu si Bucuresti. Sa umblu de dimineata pana noaptea, de la un spectacol la altul, de la un muzeu, la un concert si la fiecare pauza între aceste activitati, sa servesc o prajitura cu ciocolata si o cafeluta ♥ Ce pofta mi-a facut articolul tau! Hmmmm ce mintiri ai ravasit! Parca a fost ieri si totusi au trecut aproape 6 ani! mda, ar fi timpul sa-mi programez un concediu...
    Te pup draga mea :-* Imbratisari si pupici si pentru celalalte membre ale trioului ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-e dor de o tura prin unele orase din Ro desi sunt aproape de ele. :) Si cred ca tu ai sanse mai mari sa-ti ostoiesti dorul! :)
      De la una la alta "alergam" in tinerete, si tare fain mai era! Stiam despre aproape tot ce "misca" in oras: ce filme erau, ce piese de teatru (mai puţin cu opera, opereta, filarmonica) :), ce expozitii etc., unde gaseai sa cumperi... orice. Acum gata, parca am pierdut legatura cu orasul. :) Aveam cofetariile, terasele, restaurantele preferate si eram "ca acasa" pe acolo. Imi placea mult la "Orient", unde faceau (intre altele) cafea la nisip si o serveau cu o prajiturica langa; puteai bea si ceaiuri fel de fel... Era ceva nou pentru Bv atunci.
      Multumesc, Carmen draga! Multumesc si in numele "fetelor mele". :) Imbratisari si pupici cu drag, si de la noi pentru voi! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.