2018-02-14

Prima dată e mai greu. Fleur and Color on Wednesday

Sâmbătă şi duminică a trebuit să stau de veghe (nu, nu in lanul de secară) şi pentru că aveam timp mi-am luat cu mine ceva materiale, să treacă nopţile mai repede. Şi m-am jucat cu serveţele, cutii din carton şi vopsele.
Ideea nu-mi aparţine, dar am modificat-o pe cea descoperită cu ceva timp înainte pe YT
https://www.youtube.com/watch?v=Qs9zgpnOTm0
caseta, vaza din carton vopsit, tehnica servetelului
E prima dată când aplic tehnica serveţelului” şi am ales o cutie de carton de la şerveţele, doua role mici de la banda adezivă (pentru cutia rotundă), un carton de la hârtia igienică pentru vază. Pentru ”căpăcelele” cutiuţei rotunde şi pentru suportul vazei am tăiat cercuri dintr-o copertă de caiet şi le-am lipit cu adeziv tip aracet. Pe fiecare am aplicat bucăţele de serveţel, bucaţi de serveţel răsucite, ”bumbi” din bucăţele de şerveţel şi pentru vaza am folosit şi câteva mărgeluţe.
decoratiuni din cutii de carton reciclate, tehnica servetelului
Bucăţile de serveţel le-am lipit pe carton cu aracet uşor diluat cu apă (nu am avut adeziv mai subţire şi transparent iar aracetul nu se întindea prea uşor (aşa că l-am diluat şi totul a mers mai uşor). După ce am lipit toate ”decoraţiunile (cu aracet nediluat) am vopsit totul cu vopsea acrilică (gri foarte închis); am combinat apoi roşu cu albastru pentru a obţine mov (am adăugat un strop de alb pentru ca movul să fie mai deschis - fără a pierde prea mult timp combinând culorile in nuanţa dorită) şi am ”şters” pensula pe cutie, inistând pe modelele evidenţiate. Apoi am atins totul cu bronz auriu. A ieşit ce vedeţi in fotografii – de fapt, in realitate arată ceva mai bine. Le-am fotografiat când am ajuns acasă, dar tot nu m-am încadrat in ”lumina zilei”.
Altele:

O idee de joc  lansată de Ella: Fleur and Color on Wednesday

23 de comentarii:

  1. SUPERB! absolut superb tot ce ai realizat! nici nu-mi vne sa cred ca nu sunt vase de cupru sau bronz ☺ Absolut fermecator setul tau! FELICITARI! wow sunt impresonata! Neaparat voi incerca si eu metoda ta, m-ai fermecat! Au aspect ancient ♥
    Te pup si transmit imbratisari de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga!
      De-ai sti cat ma bucura admiratia celor care si-au "dovedit" talentul de-a lungul timpului! Nu uit curand minunile iesite (si) din mainile tale. :)
      Aspectul "antic" m-a atras, si-am vrut, neaparat, sa vad ce-mi iese (si mi-a iesit ceva frumos - un pic mai frumos decat am reusit sa arat in foto) :) Daaa, ma laud! :))
      Multumim! Imbratisari si pupici, cu drag, si de la noi pentru voi! <3

      P.S. Am gasit mesajul in spam. N-am idee de ce se intampla asta... :(

      Ștergere
  2. Wow, ce faine sunt! Am crezut la început pana sa citesc, ca ai lustruit ceva antichitati si le-ai fotografiat! Foarte frumoas si de effect ceea ce ai realizat!
    Eu nu am lucrat niciodata "cu servetelul" si acum m-ai facut curioasa!
    Iti multumesc pentru postare!
    O seara placuta, draga Diana! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Antichitati" am lustruit de zor in ultimii ani de liceu - si le vindeam strainilor. :) Ce toanta am fost! Cate "frumuseti" as fi putut avea azi. :)
      Multumesc pentru apreciere. De n-ar fi fost acest "joc" al tau probabil ca as fi luat cu mine un puzzle sau o carte. :) Asa... imi exersez "abilitatile" - spre surprinderea mea, chiar mi-a placut ce a iesit (avem un "set" nou in hol - intre timp am facut cam la fel si rama unei oglinzi mici din hol). Cand ma chinuie talentul, ma chinuie, nu se joaca! :)
      Multumesc, eu, pentru ocazie! :)
      Ziua buna iti doresc sa-ti fie, Ella draga! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Beautiful, Diana!!!!!!!!!!! Kisses from Greece!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you very much, Mia!!!
      Kisses from Brasov, Romania!! <3

      Ștergere
  4. Diana draga, cauta te rog la spam ca am comentat imediat dupa ce ai postat... :-(
    Spuneam ca sunt impresionata foarte tare de lucrarea ta. Pur si simplu MINUNAT ti-a iesit acest set. Am fost sigura ca e ceva de cupru sau bronz! Si lucrarile tale au si aspect ancient... SUPERB!
    Mi-ai facut o pofta teribila de hand-made :-) voi incerca si eu, dupa descrierile tale - sper sa iasa la fel de frumos.
    Felicitari ♥
    PS: Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit mesajul. N-am idee de ce, uneori, se intampla sa ajunga la spam mesaje de la prietenii care trec des pe aici. :( L-am postat, si... m-am laudat in raspunsul scris. :)
      *
      Copiaza link-ul postat (YT), de unde m-am inspirat (e mult mai clar decat am explicat eu, in viteza)
      Oooo! Sunt sigura ca va iesi superb! Doar am vazut ca ai maini indemanatice! :) Indraznesc prea mult scriind: abia astept sa vad lucrarea ta? :)

      Multumesc, Carmen draga! <3
      Imnratisari si pupici si de la noi pentru voi! <3

      Ștergere
  5. Mai ții minte cum scriam la Școala generală, în dreptul lucrărilor de la ora de Lucru manual? „Iată ce pot face, două mâini dibace”!
    Felicitări pentru creația ta, dragă Diana! Și... să continui, pentru că sunt tare faine.
    Numai bine și zile cât mai frumoase! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dragut esti! :) Multumesc, Alex draga!
      M-a cam prins flama! :)) Intre timp am facut si rama unei oglinzi mici, din hol, cam in acelasi stil - sa fie "in serie" - si am montat cateva cutiute din cartoanele sulurilor de hartie igienica. :)) Ma mir de mine! :) Timp sa am, ca pofta... Asa e cand ma chinuie talentul! :)
      Multumesc. Iti doresc, cu drag, sa ai zile senine! :)

      Ștergere
  6. Ce frumos a iesit setul!!! <3.
    Eu decupajul l-am lucrat cu lipici de orez :)))))). Ah si imi place mult ca e "verde" - adica din materiale reciclate <#
    Superb :*!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eheeee, Rux, tu ai o maaaare contributie la acest set! Tot bantuind pe minunatul tau blog m-a cam prins dorul de a mesteri ceva. :)
      Oh, da! Sunt "verde"! Imi place sa dau o "noua viata" unor materiale. Am multe suporturi (pentru diverse) facute din pet-uri ("sticle" din plastic de la sucuri, sampoane etc.)
      Multumesc!!
      Pupici! <3

      Ștergere
  7. chiar ai talent, nu glumă ! am crezut, mai întâi, că ai lustruit ceva vechi, realizat prin alte timpuri... felicitări din inimă pentru realizare !
    să fii fericită !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, draga prietena-japoneza. :)
      Nu aveti idee, cei care m-ati laudat, cat sunt de bucuroasa citind cuvintele vostre de apreciere. :) Sunt sigura ca sunteti sinceri pentru ca... asa trebuie sa fie prietenii (fie ei chiar si doar in spatiul virtual) :)
      Multumesc! Fericirea iti doresc s-o ai si tu in viata ta, zi de zi! Pupici! <3

      Ștergere
  8. Un set excelent! Imi pare tare bine ca ai mesterit asa ceva! Sentimentul ulterior este superb, trebuie sa recunosti! :)
    Asa ca te rog frumos sa continui, ca sa ne bucuri si pe noi!
    O zi excelenta iti doresc, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
  9. Dacă nu te „trădai”, juram că sunt din bronz! Diana dragă, ai realizat cu mare artă aceste obiecte și văd că tehnica șervețelului are tot mai mulți adepți și bine face! Mai ales când îi schimbi complet înfățișarea și faci o muncă de artist, plină de originalitate!
    Felicitări pentru creativitate și execuție!
    Îmbrățișări și pupici, o săptămână de vis în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună Diana!
    Au ieșit superbe,nu zici că sunt din hârtie,așa cum spune Carmen ai impresia că sunt din bronz,felicitări pentru munca depusă!
    Îți doresc un sfârșit de săptămână minunat,draga mea!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hello dear Diana!!
    Your box and all the set that you made are so beautiful!!
    Great creations!I make with Decoupage and i know that technique the leather effect!
    Great work!!
    Wishing you a lovely week ahead!Kisses!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai mai ca nu cred!!!!nu sunt din bronz???? Woow ce tare au iesit!!! Ma uimesc lucrurile handmade si oamenii care sunt asa talentati! Felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Minunate lucruri ai creat,cu multa imaginatie,talent si rabdare !Este
    uluitor ce poti face,cutii de bijuterii,rame de oglinda,si cate altele...
    iti doresc din suflet sa perseverezi,in crearea unor lucrusoare frumoase,
    care ne incanta si te satisfac estetic,draga si admirata Diana !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. ...da, tehnica asta a servetelului poate sa aduca o multime de surprize, precum asta facuta de tine. Eu nu am rabdare, insa tie ti-a iesit de minune. Te salut, Diana, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ţi-a ieşit de minune, mai ales că e pentru prima dată. Ştiu că e nevoie de îndemânare şi imaginaţie pe care tu le-ai dovedit din plin. O seară frumoasă să ai, Diana dragă!

    RăspundețiȘtergere
  16. Esti tare harnicuta! Si indemanatica! Spor la lucru sa ai, draga mea!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.