2020-02-20

Roaba cu trandafiri uscați

Într-o zi din luna noiembrie anul trecut gândurile păreau că au luat-o razna sub fruntea mea și aveam nevoie de o ocupație care să le stopeze, o activitate fizică “repetitivă”. Spălatul rufelor sau vaselor n-are farmec pentru că gândurile tot razna rămân, așa că mi-am amintit de un videoclip în care erau confecționate decorațiuni cu ghivece și sfoară. N-am avut acces la videoclip pentru că salvasem linkul în computerul bușit (nu l-am regăsit pe YT), dar pentru că mi-a plăcut foarte mult am ținut minte cum se face.
Am ales un ghiveci (diametrul de 12 cm) din cele subțiri în care se vând, de regulă, plantele în magazin, pentru a fi replantate în grădina. În jurul lui am lipit bețișoare (tăiate din bețișoare de bambus pentru frigărui) nu mai lungi decât înălțimea ghiveciului (8 cm) și le-am lipit la distanță de câțiva centimetri între ele, numai la baza ghiveciului, apoi am început să înfășor sfoară din cȃnepă printre bețișoare (pe sistemul în care se împletesc coșurile din nuiele). Pe fundul ghiveciului - in interior și in exterior - am lipit discuri din carton pe care le-am ȋmbrăcat in material textil asortat.
Roțile sunt confecționate din bucăți de carton mai gros, înfășurate în sfoară și lipite de corpul ghiveciului; mânerele roabei sunt din sârmă groasă și sfoară. Decorațiunea poate fi folosită și pentru a masca orice vas de sticlă in care pot fi puse plante in apă.
Roaba mea (cu roți cu tot are 14 cm ȋnălțime) nu e la fel de reușită ca cea din videoclip dar cine nu vede originalul zice că e destul de reușită și unora le-a plăcut chiar mult pentru că au vrut și ei, doar că eu am scăpat de năvala gândurilor și nu mai am răbdare să înfășor sfoară în jurul încă unui ghiveci.

22 de comentarii:

  1. ce dragut, imi place si mie sa mesteresc cateodata, am pregatite niste materiale, timp nu prea am!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ar fi fost de "mirare" sa nu te pricepi. :)
      Daa, cu timpul e destul de dificil. In cazul meu, cand am "pofta" de mesterit m-as apuca si greu m-as opri, si nu ma apuc (de multe ori) tocmai pentru ca nu-mi place sentimentul de insatisfactie ca trebuie sa lucrez "doar atata timp". :)

      Ștergere
  2. Sa stii ca arata bine, nu stiu cum arata originalul dar a ta arata bine. Eu nu am rabdare sa fac asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru apreciere, Adriana.
      Sa stii ca si eu stau destul de rau la capitolul rabdare, insa am momente cand as incepe si nu m-as mai opri din mesterit, dar "cotidianul" zice altfel... si atunci imi pierd rabdarea (si fuseresc)! :)

      Ștergere
  3. Wow! Super fain!
    Parca ti-am mai zis ca esti talentata … sau nu am zis?! LOL
    Sa ai o zi plina de inspiratie!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella draga! Mi-ai spus, cum nu. :)
      Sa fie! Vreau sa lucrez cateva martisoare, dar inca nu s-a conturat o idee despre ce si cum. :)
      Pupicios! ♥

      Ștergere
  4. Diana, te-ai întrecut pe tine! Doamne, ce frumos e! Te felicit! Să te gândeşti să mai faci, da? ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si tie, Potecuta draga, pentru compliment si incurajari. <3
      Prea curand nu cred ca ma mai incumet la asa ceva! :))

      Ștergere
  5. Imi plac creatiile cu sfoara. Am cateva in plan, dar inca nu m-am hotarat ce. Important e lipiciul. Ce filmulete am vazut au doua solutii: unele cu lipici clasic, altele cu got glue. Oricum ti-a iesit frumos. Si daca mai ai accesorii le poti lipi sau coase. Pentru ca se apropie Pastele, poate deveni suportul unui ou deco!
    Pupici si multa inspiratie, Diana draga! Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, si pentru idei! :)
      Faina ideea pentru suport ou - sau oua! :) Eeeee, artistul stie el ce stie! Mie nu mi-ar fi dat prin minte!
      :)) Daca modelul era fara accesorii, asa l-am facut si eu! Cand zic ca nu prea stau bine la capitolul imaginatie in "domeniu" nu exagerez! :)
      Si mie-mi plac creatiile cu sfoara, insa nu prea ma vad mesterindu-le prea des. Roaba a avut motiv sa apara! :))
      Am folosit pistolul cu silicon pentru a lipi rotile si "manerele". Am cautat pe net, dar nu prea am inteles ce e "gotglue" - un fel de superglue?
      Sper ca atunci cand vei lucra ceva cu sfoara vei posta, si voi pe faza pentru a vedea. :)
      Multumesc, Suzana draga! Seara minunata iti dorsc sa ai si tu! Si inspiratie iti doresc, desi stiu ca ai. :) Pupici! <3

      Ștergere
    2. Cred ca ai mai vazut: un pistol de lipit (se pune la curent) si prin el intra tubulete de plastic, care se topesc si plasticul topit curge prin varf. Poti face geometrii pe hartia pentru cuptor. (https://www.indiamart.com/proddetail/hot-melt-glue-gun-19932465730.html de ex.) Am incercat pe fetru si e ok. Pentru proiectele cu sfoara cred ca este cel mai bun mod de lipire, daca baza suporta. Se raceste rapid, dar nu-ti baga degetele in topitura imediat! :D Pupici!

      Ștergere
    3. Ce tolomaca sunt! :)) Exact un pistol de genul am folosit! Doar ca eram convinsa ca bastonasele sunt silicon. Haha! Cand am folosit prima data pistolul ghici ce-am facut? Am "netezit" cu degetul! S-a netezit lipitura si s-a bășicat degetul!
      Vazusem intr-un alt video folosindu-se un lipici "la cald", pentru textile, in special = dupa ce pui lipiciul unde ai nevoie folosesti fierul de calcat si, cica, lipitura nu se mai desface nici daca speli rufele la temperatura maxima a masinii de spalat (la acesta m-am gandit).
      Multumesc! Pupici! <3

      Ștergere
    4. Eu le-am spus plastic, dar tot silicon este in tubulete, asa cum ai spus!

      Ștergere
    5. A! Ma bucur pentru mine! :))

      Ștergere
  6. Am uitat sa spun ca sunt si batoane sclipicioase! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca mi-ai spus! N-am mai trecut de ceva timp prin magazinul in care se gasesc fel si fel de minuni pentru fel si fel de creatii - si cand merg aleg sa iau strict ce am nevoie, fara sa "arunc o privire generala" pentru ca mereu reusesc sa-mi destabilizez bugetul!
      Mi-am cumparat de curand niste adeziv cu sclipici - arata fain, dar sclipiciul se cam ia.
      Pupici! <3

      Ștergere
  7. Prima dată am citit titlul apoi m-am uitat la imagine și am crezut că este o poză de pe Pinterest. 😁
    Foarte mare îndemânare ai dar și rabdare să tot răsucești la sfori în jurul obiectului, apoi să ai răbdare să tot lipești..
    Te felicit pentru reușită, dar și pentru că odată cu asta ai practicat binecunoscuta formulă 3R..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Stef! :)
      Cand am infasurat sfoara eram "agitata la cap" = nu aveam stare pentru ca trebuia sa iau o hotarare importanta intr-un termen scurt (si detest termenele!) :))
      Multumesc! Da, 3R. :) Mi-e dor de Rux! Reuseste sa ma mobilizeze in astfel de activitati.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.