2018-03-19

Întrebările. Citate favorite

Orice progres al omului constă în a descoperi, una după alta, că întrebările lui n-au sens. (Antoine de Saint-Exupery).
Cine sunt eu? Ce doresc de la (?!) viaţă? Ce se întâmplă dacă răspundem (corect!?) întrebărilor de acest gen? Cum (când?) ştim că am răspuns corect? De ce ne punem astfel de întrebări? Pentru că ne spun alţii să ne întrebăm?
*
Când crezi că ai găsit toate răspunsurile, vine viaţa şi schimbă toate întrebările (Bob Marley)
*
Să pui întrebări dictate de altcineva nu înseamnaă libertate de expresie, ci spălare de creier (replică in nu-mai-ştiu ce film).
**
Dacă ambiţia ultimă a întregii ştiinţe e într-adevăr cum o cred eu, să elucideze relaţia omului cu universul, atunci trebuie să-i recunoaştem biologiei un loc central deoarece, dintre toate disciplinele, ea încearcă să pătrundă cel mai direct in inima problemelor care trebuie să fie rezolvate înainte de a putea măcar să o punem pe aceea a naturii umane in alţi termeni decât metafizici. (Albert Camus, Mitul lui Sisif).
Postare pentru jocul Citate favorite găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura in joc toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte, la un moment dat. 

16 comentarii:

  1. Hello dear Diana!
    Lovely quotes! I really enjoyed reading them!
    Enjoy your day!Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear DImi!
      Thank you!
      I wish you a wonderful day! Hugs!

      Ștergere
  2. Superba tema aleasa de tine aici, Diana draga! Cat adevar au aceste propozitii/fraze! Imi place mult si faptul ca ai introdus si o replica din film, ceea ce inseamba ca si tu ai un carnetel in care notezi tot ce te impresioneaza 😉 inca un punct in care ne asemanam.
    Un start bun in primavara, Diana draga. Chiar daca natura e acoperita de patura alba de nea, astazi e echinoctiul 😀
    Pupici si imbratisari de la trio pentru trio 😘😘🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga! <3
      Am o agenda, unde notez unele replici din unele filme. :) Mai apoi..., uneori, nu-mi inteleg scrisul. :) Le scriu repede. :) In unele filme sunt dialoguri excelente! :)
      La noi - cel putin in oras (in zonele pe unde trec mai des)- nu mai e zapada decat asa, ca o parere, dar am senzatia ca va reveni. :)
      O primavara minunata iti doresc sa ai! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  3. Într-adevăr, dragă Diana, ne căznim să aflăm răspunsuri la niște întrebări la care nu a răspuns omenirea de mii de ani, în loc să fim preocupați să trăim frumos... Cu toții!
    Săptămână frumoasă, în ciuda vremii! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Zina draga! <3
      Zile senine si calduroase iti doresc sa ai - la propriu si la figurat.
      *
      Sa traim frumos e esential! Cat despre intrebari... Cum zicea nu-mai-stiu-cine: e bine ca le stim! :)

      Ștergere
  4. Imi place mult si ideea lui Confucius: "Nu căuta răspunsuri imposibile. Mai bine schimbă întrebările". De multe ori o schimbare de abordare sau un alt unghi sub are privim intamplarile poate aduce mai multa lumina!
    Frumoasa tema aleasa! Cu raspunsurile e mai complicatel, dar nimic nu ne sperie... 😅😅😅
    O saptamana plina de realizari, Diana draga! Pupici! 😚

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place ideea lui Confucius; am evitat sa caut - in mod serios :) - raspunsul la unele intrebari. De mii de ani - cum observa Zina - nu s-a ajuns la o concluzie, la un raspuns cert si universal valabil, ma indoiesc ca as gasi eu unele raspunsuri. :)
      Multumesc pentru apreciere si urare, Suzana draga! In mod cert nu ne sperie... :) prea multe. :)
      Minunata zi iti doresc sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
  5. Aceasta este provocarea mea preferata, dar (din pacate) nu prea mai am timp sa particip! Ma bucur sa vad postari de genul acesta. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie-mi place mult! :) Imi aminteste de muuulte lucruri, de multe carti citite, de multi autori etc. s.a.m.d. :)
      Multumesc pentru apreciere, Laura.

      Ștergere
  6. Faine tare citate ai ales! Are dreptate Bob Marley când zice ce zice... :D Să ai o săptămână cu spor și bucurii, Diana dragă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere si pentru urare, draga Dana!
      Oh, da! Si Bob Marley o spune tare fain! :)
      Minunate zilele sa-ti fie!

      Ștergere
  7. Antoine de Saint-Exupery - superb spus. Chiar asa. Imi amintesc ca aveam si eu notate prin agende diferite citate din filme. Pe unul mi-l amintesc insa si acum "A tree is a moment of beauty". Era vorba despre Bradul de Craciun...

    Mi-a placut tare mult toata selectia aceasta <3.

    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt unele filme in care avem parte de dialoguri excelente! :) Nu sunt, neaparat, noutati, dar in contextul filmului sunt super - si accesibile oricui vede respectivul film. :) Eu am inceput de curand sa notez replici din filme. :)
      Un copac e un moment de frumusete chiar daca nu e chiar bradul de Craciun - asa cred. :) Mie imi plac copacii desfrunziti! Le vad... structura exterioara. :) Crengile formeaza modelul pe care-l vreau. :) Au un farmec aparte pomii desfrunziti. :) Pacat ca nu avem intotdeauna timp sa-i privim. Hm. Cred ca rar ne gandim sa privim copacii - desfrunziti sau nu. :)
      Multumesc pentru apreciere, Rux draga!
      Pupici! <3

      Ștergere
  8. Interesant subiect,intrebarile...dar deosebite sunt raspunsurile,diferite
    ,de la un ganditor la altul! Eu sunt perfect de acord cu cel ce spune:"orice progres al omului consta in a descoperi,una dupa alta,ca
    intrebarile lui n-au sens"!(Antoine de Saint-Exupery)Mai bine iubesti,
    ajuti...Cu drag si zile frumoase !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Natalia draga!
      Pfuuu! :)) Fiecare ganditor are un raspuns si - culmea! :) - toate raspunsurile lor pot fi (par / poate ca sunt!) adevarate. Care ar fi raspunsul meu la unele intrebari?! Ii cred pe cuvant (si) pe Antoine de Saint-Exupery si pe Bob Marley si... evit sa-mi mai pun intrebari fundamentale. :)
      Bine zici! <3 Mai bine iubim, ajutam...
      Zile frumoase iti doresc sa ai, cu drag!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.