2018-03-12

Miercurea fără cuvinte se mută

Am aflat azi, cu patru zile mai târziu decât a postat Călin, că Miercurea fără cuvinte va fi preluată de Carmen, din nou.
Motivele pentru care se întâmplă acest lucru le menţionează Călin pe blogul MFC. Miercurea fără cuvinte – şi nu numai! – este un joc pentru care cel care îl găzduieşte trebuie să dedice timp şi pasiune. Oricât de mult mi-ar fi plăcut să găzduiesc jocul ştiu că nu aş fi fost in stare!
Mie mi-a plăcut să mă joc şi când jocul MFC a fost găzduit de Călin, deşi nu am participat la primele ediţii – mă simţeam stingheră, mai ales pentru că MFC a fost primul joc la care am îndrăznit să mă alătur atunci când am luat blogul mai in serios si am participat doar pentru ca o ştiam pe Carmen – doar din “auzite” la acel moment.  Ce surprinsă am fost când am primit atâtea vizite şi comentarii! Habar nu aveam că trebuie să vizitez pe toţi cei care s-au înscris in tabel – sau, măcar, pe cei care au scris la postarea înscrisă de mine! Plus că, nu reuşeam nici să scriu răspunsurile! Era activată opţiunea de blocare “cookies”! Sunt atehnică, deh! Şi dacă la aşa ceva nu m-am prins, cum m-aş descurca cu tabelul MFC, mai ales dacă apar probleme tehnice? Şi acestea apar. Apoi… nici nu sunt consecventă, sunt haotică ş.a.m.d.. E uşor de participat, dar mai greu de organizat – e o regulă generală.
Din pacate, adresa blogului MFC n-am putut să o adaug in blogroll – dă eroare (mi se întâmplă şi cu alte bloguri)! E pe bara laterală stângă, doar că nu văd actualizările in timp util şi e destul de complicat să verific foarte des daca e un articol nou…
MFC are şi pagină de FB, şi de Instagram… Pe FB mai ajung foarte rar, când sunt anunţată altfel să verfic mesajele, iar pe Instagram nu am cont…
Am scris aceste rânduri pentru a şti Călin (şi oricine altcineva) că mie mi-a plăcut să mă joc şi când a găzduit el jocul şi să ştie că mi-a plăcut ideea provocărilor. Să ştie că nu m-a deranjat când n-a fost tabelul pe pagină – doar m-a amuzat, dar fără pic de ironie. Astfel de lucruri se pot întampla oricând şi putem fac haz de necaz!
Am scris aceste rânduri şi pentru a mai afla şi alţii că MFC se mută. Aşa cum eu am aflat târziu e probabil să afle şi alţii târziu sau să nu afle şi să nu înţeleagă de ce nu e tabelul unde ştiau ei că este.
Ştiu că există o opţiune numită “ping”, care trebuie să fie utilizată când vrem să atragem cuiva atenţia la o postare, dar habar n-am despre ce e vorba şi – clar! – nu ştiu cum se foloseşte! Nici nu ştiu dacă e valabilă şi pentru platforma Blogger! Vedeţi câte nu ştiu!?
Să ne vedem cu bine la o nouă ediţie Miercurea fără cuvinte! (şi nu numai). :) Din 14 martie ne întâlnim la Carmen.
Multumesc, Călin, că nu ai lăsat jocul să se termine! Multumesc, Carmen, că îl preiei. :)

16 comentarii:

  1. Draga Diana, emotionante cuvintele tale! Profit de postarea ta sa adaug si eu cateva cuvinte. Eu nu am de o saptamana internet -cablul a fost cumva intrerupt in pamant, de la panelul distribuitor din capatul strazii si pana la intrarea in casa. Urmeaza sa vina "specialistii"sa foreze si sa inlocuiasca cablul... Pe telefon mi se face rau sa scriu mult, si de postat pe blog nu imi mai face nicio placere 😢
    Am comunicat cu Calin pe Whatsapp si l-am simtit dezamagit. I-am spus va nu exista niciun motiv sa se fie suparat ca nu mai poate sa continue MfC sau ca numarul parricipantilor ar fi scazut. I-am spus ca in general interesul pentru bloguri a scazut mult, deci nu e vina lui. Ba chiar din potriva, fara el probabil ca astazi MfC ar fi fost doar o amintire.
    Acum doi ani cand am hotarat sa fac pauza de blog , mi ar fi parut rau sa se piarda acest joc minunat si imi amintesc ca te am intrebat daca nu vrei tu sa preiei proiectul si din pacate ai zis ca nu ai timp. Nici Pandora nu a putut asa ca am intrebat pe blog si singurul care a raspuns prompt Da, a fost Calin. Fara el astazi nu am mai fi avut MfC. Bineinteles ca a organiza asa un proiect impune disciplina si tump investit si daca nu as fi stiut exact despre ce vorbesc nu l-as fi laudat asa pe Calin. Ii sunt deisebit de recunoscatoare ca a reusit sa conduca acest timp si iata, ca se si potriveste ca sincronizare, acum eu as avea din npu timp si curaj sa reiau rubrica.
    I-am spus si lui Calun ca inca de la revelion i -am simtit dezamagirea si am incercat sa ii incurajez si sa-l motivez prin exemplul meu, sperand ca va depasi dificultatea. Insa iata-ne la mijloc de martie si apelul lui trebuie luat in serios. Deci cu drag voi relua MfC.
    Multumesc tie pentru aceadta postare, eu duoa cum zic sunt fara internet si probabil marti voi scrie despre mutarea rubricii. Miercuri va astept cu bucurie pe blogul meu.
    Diana draga, sper ca nu sunt multe litere lipsa sau litere tastate pe langa si ca se intelege ce am vrut da scriu.
    Multumesc inca o data lui CALIN pentru munca depusa la MfC. Happy WW 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga Carmen! <3
      Stiam ca nu mai poate gazdui jocul - scrisese in cateva comentarii - dar nu am putut fi de ajutor din motivele expuse in text (pe scurt, sunt cele despre care ti-am spus si tie). As fi vrut sa pot prelua jocul de la tine, apoi de la Calin, dar nu s-a schimbat nimic in ceea ce ma priveste...
      Apreciez foarte mult si munca depusa de Calin pentru a mentine jocul, pentru a-l face vizibil pe web!
      Eu doar intuiesc cata disciplina si timp impune gazduirea unui joc. Poate ca de ar fi functionat "postarea programata" m-as fi hazardat... Doar poate!
      Ma bucur tare mult ca MFC nu a devenit si nu devine amintire! Am si un motiv... sentimental. :)
      Cu placere, Carmen, pentru putin. Sper sa remedieze cat mai curand defectiunea! Imi pot doar imagina cum e sa scrii pe blog de pe telefon! Eu nici nu ma pricep prea bine sa scriu mesaje text spre altcineva! dar sa postez pe blog de pe un telefon?! Poate ca as invata sa scriu mesaje daca m-as indura sa iau un telefon mobil. :)
      Voi fi prezenta si miercuri! :)
      Se intelege foarte bine! :)
      Noapte buna!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  2. Si eu am aflat tot tarziu....
    Nu mai am blogroll-ul - am doua pagini pe care va trebui le aduc la zi, cu blogurile pe care le urmaresc (fie cu link- direct, fie cu banner) si bloglovingul in care imi apar actualizarile ca la blogroll. E foarte fain si inlocuieste vechiul servciu oferit de google (care din pacate nu mai exista :().
    Si cum in weekend am tras tare sa ajung cu "pozele" la zi, abia azi noapte am verificat sa vad ce se aude, daca au aparut temele si hop!
    :).
    Nici la mine nu a functionat ping-ul (cred totusi ca merge doar pe wordpress.. lol). Provocarile sunt pe butuci (in afara motivului principal - ca trebuie sa repar peste tot pe unde nu mai sunt poze) si din cauza tabelului - eu folosesc inlinkz-ul si probabil va trebui sa revin la varianta neplatita, cu trageri la sorti. Insa nu imi imaginam ca o sa imi scoata tabelele vechi in link extern daca ezpira abonamentul si chestia asta implica o alta distractie.... pfff lol

    Ne vedem miercuri... lol. Stati sa vedeti ca acum ma obisnuisem cu temele :))))). Pupici. <3

    ps: este, asa cum a constata si Carmen, o scadere a participarilor peste tot!!! cred ca una dintre cauze este si oboseala cauzata de fenomentul sufocant "mult si prost". au aparut multe chestii care obbosesc foarte tare si in viata reala si in cea virtuala. Si probabil ca asta se resimte pe noi toti. Eu am avut mari pauze (efectiv nu reuseam sa impac toate lucrurile pe care le aveam de facut) si la MFC si nu numai. Nu pentru ca nu mi-ar fi placut, din contra. Efectiv nu mai faceam fata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce voiam sa zic de fapt e ca si eu stiu cat de multa munca este in spatele organizarii unei astfel de rubrici :).

      Ștergere
    2. Mare pacat ca au disparut atatea poze! Personal, ma feresc de orice e contra cost pe net. :) Constat ca, indirect, ma feresc de unele neplaceri.
      Pffuuu! Cata munca pentru a remedia "defectele". Doar cand ma gandesc simt cum ma cuprinde o maaaaare oboseala si muuulte regrete. Iti doresc sa reusesti cat mai repede sa remediezi ce e de remediat.
      *
      Cred ca numai pe wordpress functioneaza "ping back". Citind randurile scrise de Potecuta, mai jos, am dat o tura pe net si am ajuns la aceasta concluzie. Pe Blogspot ar fi back link (sau ceva de genul) dar eu nu gasesc in "setari" cam unde as putea sa umblu pentru a activa optiunea (e posibil sa nu inteleg nimic din ceea ce am citit in romaneste) :))
      *
      Pentru ca citesc doar blogurile din blogroll nu mi-am dat seama ca numarul participantilor a scazut cam peste tot desi... am observat unele absente la jocurile unde particip.
      Am avut si eu pauze... cam din aceleasi motive ca tine, dar ceva ma tot trage inapoi. :) Cand se aglomereaza prea multe si eu ma simt coplesita si singurul lucru la care pot renunta e... blogul. :)
      Noapte buna, Rux! Pupici! <3

      Ștergere
    3. Sunt convinsa ca stii cata munca e in spatele unui tabel care... pare atat de simplu! :) Am vazut pe blogul tau ca ai mai multe rubrici de gen...
      Succese! Si puterea de a duce la capat, cu bine, tot ceea ce iti propui!

      Ștergere
  3. Hello dear Diana!
    It is very difficult to be a blogger and a good one too!
    I have a blogging list and I always visit my blogging friends except those that don’t visit my posts!
    It isn’t easy to make a post if you have family and so much work to do!
    I agree with your thoughts!Have a lovely evening!Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Oh, da! Cand am ales sa am un blog nu mi-am imaginat ca e dificil. :)
      Imi doresc sa vizitez, si eu, pe toti prietenii din lista, sa scriu mesaje pentru ei si sa raspund la toate mesajele dar uneori nu am timp, efectiv. :( Si regret tare mult! Viata offline ne acapareaza total uneori. :) Si e firesc sa fie asa...
      Multumesc.
      Noapte buna, si zi frumoasa! :) Hugs!

      Ștergere
  4. Ping-ul ăla, dacă aşa se numeşte, e treaba aia când pui un link spre un blog, dar nu spre blogul direct ci spre o anumită postare, adică copiezi linkul postării şi îl pui la tine pe blog. Aia înseamnă că cel "strigat" vede notificarea. Aia a vrut să facă şi Călin dar se pare că undeva ceva nu a mers că nici mie pe wordpress nu mi-a apărut.
    Sunt la fel de atehnică şi de împărştiată şi lucrez şi-n ture deci din start nu mă pot băga şla aşa ceva, ar însemna să vă încurc mai mult decât să ajut.
    Îi mulţumim lui Carmen că a preluat iar jocul şi spărăm să ne adunăm cât mai mulţi!
    Seară bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imediat ce am citit mesajul tau am dat fuga la dl. goo..., sa aflu mai multe. :) Am inteles ca "ping back" functioneaza numai pe platforma Wordpress. Pe Blogspot pare a fi numita optiunea "back link" dar... habar nu am cum sa folosesc pentru a atentiona" pe cineva anume... :( Si-am citit in romaneste! :))
      Oh, stiu asa de bine cum e cu "turele"! Ai dreptate sa nu te bagi. :) E unul dintre motivele care m-au retinut si pe mine: inclusiv programul de lucru imi e haotic...
      Fie-ti slova aurita! :) Sa ne adunam cat mai multi!
      Multumesc, Potecuta! Noapte buna, si zi frumoasa!

      Ștergere
  5. Eu am pe blog cateva linkuri despre care nu pot sti daca s-a innoit ceva. Dar nu mi-am facut probleme. Trec oricum pe acolo. Raman insa la finalul listei.
    Oricum, ii multumesc si eu lui Calin pentru rabdarea de a continua jocul. Sunt perioade si perioade, unele mai aglomerate decat altele.
    E musai sa ne optimizam. Asta depinde de noi! :)
    O zi minunata, Diana draga! La buna 'reauzire'!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In general verific si eu linku-urile care nu se actualizeaza (din nu stiu ce motive) dar daca verific acum, si peste o ora se posteaza ceva... e posibil sa ratez articolul...
      Si eu ii sunt recunoscatoare lui Calin ca a acceptat sa preia jocul, pentru ca nu e usor sa fii gazda unui astfel de joc.
      Multumesc, Suzana draga! Pupici! <3

      Ștergere
  6. Îți mulțumesc, Diana, pentru întâlnirile săptămânale, răspunsurile la Provocări ți comentariile în care ai legat între ele fotografiile. Provocarea din Provocare.
    Cu bine, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu, Calin!
      Oh! O "colectie" de fotografii cam de fiecare data poate forma o poveste! Cred ca, mai mult sau mai putin cu intentie, reuseai un... fotoreportaj! O fi... instinct profesional! :)
      Cu bine! Ce?! Cum, cu bine?! Ne revedem la MFC! Cu bine pana la urmatoarea intalnire! :)
      Succes in tot ceea ce ai de facut! Numai bine!

      Ștergere
  7. Sărut mâna, dragă Diana! Frumoase gânduri ai postat aici, despre „Miercurea fără cuvinte” - locul nostru drag de întâlnire, de atâția ani de zile. Când mă uit la numărul postărilor mele la MFC.... și sunt peste 350!, îmi dau seama cât de repede a trecut timpul. Anul acsta și blogul meu face 10 ani! Când au trecut așa de repede? Nu-mi vine să cred. Și am pornit de la o întâmplare care acum mă amuză. Am văzut la tv stirea că... Ion Iliescu și-a făcut blog. Blog? Ce-i ăla? Și așa am căutat pe net și am găsit platforma Wordpress și.... m-am trezit în acest „ocean al blogosferei”. Era multă efervescență atunci pe aceste pagini. Știu că vizitam pe cineva care era pe primul loc în topul Word press, cu câteva mii de vizitatori pe zi. Și... într-o zi am descoperit-o pe Carmen, iar titlul provocării ei - „Miercurea fără cuvinte” mi-a plăcut mult. Întâi am stat pe margine și am privit, apoi am decis să intru în joc. Și ce lume frumoasă am descoperit aici. Și oameni minunați. Nici nu aș concepe o zi de miercuri fără provocarea „fără cuvinte”.
    Mulțumiri, dragă Carmen! Mulțumiri, dragă Călin! Mulțumiri tuturor celor care au susținut acest frumos joc! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Alex draga! <3
      Cam la fel imi spun si eu: ce repede au trecut anii! Cand? Cum? :)
      Haha! Si eu am stat pe margine un timp, pana sa ma hotarasc sa particip. :) Si doar faptul ca o stiam pe Carmen, din auzite (mama ei fiind fosta colega si prietena cu a mea), m-a determinat sa ma avant; altfel, poate ca si azi bantuiam singura prin blogosfera - sau renuntam. :)
      Multumesc pentru povestea inceputului tau cu blogul. :) Auzisem si eu ca Iliescu si-a facut blog si mi-am zis: daca el poate eu nu pot? Am cautat pe net si tot gaseam articole de genul "cum sa faci bani cu blogul" nu ma interesa sa fac bani cu blogul asa ca am renuntat la idee (habar nu aveam ce e, de fapt, un blog! iar wordpress mi se parea foarte complicat - azi mi se pare la fel) :)) Apoi, un amic m-a intrebat daca nu vreau un blog... Ce sa fac cu el? Nici nu stiu sa-l fac! Mi l-a facut el si... iata-ma aici! Si ma bucur ca sunt aici! Am cunoscut - chiar daca numai in spatiul virtual - o multime de oameni excelenti! Intotdeauna am stiut ca sunt foarte multi oameni minunati pe lume, doar ca sunt "imprastiati" pretutindeni. Blogosfera e una dintre caile in care ii putem intalni. :)
      Si pentru mine, MFC, e ceva ce nu vreau sa ratez. :)
      Iti doresc, cu drag, sa ai o zi minunata!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.