2012-09-23

Happy Weekend (27) - Kōkutsu-dachi-"miau"

Adânc în umbra culturii umane pândește sâmburele distrugerii, la fel cum ploaia și fulgerul urmează vremii bune. Istoria este povestea unor suișuri și coborâșuri prin care au trecut toate națiunile. Schimbarea este legea cerului și a pământului; sabia și pana sunt la fel de inseparabile cum sunt cele doua roți ale unei caruțe. Omul trebuie să le cuprindă pe amândouă dacă vrea să fie considerat o ființă desăvârșită. Dacă e prea mulțumit de sine crezând că vremea bună va dura la nesfârșit, va fi prins într-o zi de furtună. Așa că e important pentru noi toți să fim întotdeauna pregătiți pentru cazurile extreme…
Karate este un BUDO – o disciplină de luptă a corpului și spiritului în care eficacitatea nu poate fi decât rezultatul îmbinării ambelor elemente. Radicalul BU reprezintă în japoneză ansamblul artelor marțiale, iar sufixul DO – alături de el – reprezintă drumul care duce la măiestrie de sine prin munca spiritului și a corpului conjugate.
(Gichin Funakosi, “Ryukyu Kempo: Karate", 1992)
(din cartea “Karate Kata Shotokan”, de Tudorel Simion, Ed Lux Libris, Brasov, 1994)

Maestrul Gichin Funakoshi (n. 10 Nov. 1868, Yamakawa, Okinawa – d. 1957) este fondatorul karate-ului Shotokan, zis "Karaté Modern". Este descendentul unei linii de samurai, familie care în trecut a fost vasala  dinastiei nobile Ryukyu.
**
Postura Kōkutsu-dachi

De câți karateka e nevoie să schimbe un bec?
Doar de unul, dar toți ceilalți stau în jurul lui și zic: “Nu așa a zis senseiul meu că se face!”

Aikido = artă marțială japoneză cunoscută și drept “calea cea mai rapidă de uniune cu pământul”

Sensei = “Profesor”. Alpha al dojo. Știe totul, poate totul – cel puțin așa se presupune.

Ninja = un individ confuz care se furișează noaptea îmbrăcat în pijamaua burdușită cu arme.

Happy Weekend! Ediția 27
Sursa foto pisoi:
http://www.satorikarate-bournemouth.co.uk/forum/showthread.php?tid=73&page=2 (in febr 2021 link invalid)

6 comentarii:

  1. Buna seara, Diana!
    Chiar daca la mine pe blog pare ca a fost OK...din punct de vedere al timpului meu n-a fost deloc. Nu mai am timp sa ma uit in spatele tabelului de inscriere sa vad cand ai reusit sa ajungi la mine, sa te inscrii la HW. Pur si simplu sunt in recuperari si sunt foarte grabita si aglomerata fiindca tot weekend-ul am avut multa, multa treaba si n-am avut timp de aproape nimic. Doar sa-mi fac datoria, din pacate nu cum mi-as fi dorit :)
    Interesante informatii despre acest sport.
    Pur si simplu, desi ma fascineaza, ca orice vine din acea lume, nu reusesc ca inteleg prea multe :) Probabil si de aceea fascinatia si am s-o las asa. Imi plac lucrurile pe care nu le stiu in amanunt ;)
    Poza motanului e extraordinara :))
    O saptamana cat mai buna iti doresc!

    P.S. - Acum am vazut ca ai si o poveste cu parfum :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Elly!

      Oooo... ce bine stiu cum e cu timpul! :) Avem si musafiri - cred ca pana Joi seara - si un catel in custodie (pe care ar fi trebuit sa il ia stapanii in seara ce a trecut :( dar nu au venit dupa el si nici nu au sunat - sper sa fie totul ok cu ei pentru ca de catelus avem grija. Plus maniacul acesta de PC! Dupa ce ca eram in intarziere (pe la ora 22, cred, am postat :( si m-am chinuit! de aceea nu am lasat acolo un semn al aprecierii pentru postarea ta) Aici nu am reusit (atunci) sa postez link spre site-ul de unde am luat foto cu pisoiul iar la Povestea Parfumata la fel: link spre celelalte povesti! Ma gandesc ca o fi fost reteaua extra incarcata...

      Cat despre artele martiale si pe mine ma fascineaza - dar nu voi reusi vreodata sa retin denumirea tuturor posturilor si altele de gen! In fond, important este sa stim sa le executam, nu sa le descriem :)
      Si mie mi-a placut poza! :)) Pe site-ul respectiv sunt mai multe de gen - pentru mai multe posturi - dar aceasta mi s-a parut cea mai haioasa!

      O saptamana minunata iti doresc!

      P.S. Zici de restante! :( Nici nu vreau sa ma gandesc ca ma apropii de starea de furie pentru ca nu pot face ce-mi place! Dar voi reusi! ;)

      Ștergere
  2. Pisica aia este cea mai tare :)))) desi nu este de ras, prin natura este felina si nu se stie niciodata. Putin educata in artele martiale si face prapad :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie, tare mi-a placut foto! :))
      Ai dreptate: nu se stie niciodata! :)) Oricum, pisicile sunt feroce in anumite imprejurari! Cand isi infig ghearele lor incovoiate e nasol de tot! Cine face greseala sa "amulga" o pisica ce-si infige ghearele o pateste urat! :)

      Ștergere
  3. Cand eram copil, tata incerca sa ne pregateasca, pe mine si pe sora mea, invatandu-ne judo, dar de mine nu s-a lipit nimic. Nu imi placea sa fiu violenta, nu simteam nevoia sa ma bat cu cineva. In schimb, sora mea era mai rea ca un baiat.
    Imi place pisicuta luptatoare. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i ca-i super pisica?! :))

      Hm... Despre lupte... :)) Violenta nu-s nici eu si nu-mi place sa ma cert sau sa ma bat - dar aceasta nu inseamna ca nu stiu :) Cand eram copii baietii faceau mereu misto de mine si ma plangeam lui tata, iar el mi-a zis intr-o zi: "da-i cu fundul de pamant" Si, cum sunt ardeleanca... zis si facut - cu prima ocazie l-am luat in brate si l-am dat (cu fundul) de pamant pe primul care m-a necajit! Mama lui a venit la mama mea si etc Dar tata s-a distrat, desi nu se gandise ca o voi face la propriu! :) In copilarie cunosteam "ciobaneasca"! Nimeni nu indraznea sa ma mai necajeasca! Apoi, dupa multi ani, am invatat impreuna cu un prieten ce si cum sa fac: "miscari de baza"

      Judo?! Hm... :) N-am incercat - inca :))

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.