2013-02-03

Bine de știut (hw5)

Ouăle se prăjesc mai repede și mai bine dacă le puneți pe ochiul mare de la aragaz.

Icrele proaspete de crap sau știucă, dacă le presărați bine cu sare grunjoasă și le păstrați în congelator 3-4 săptămâni devin mai vechi.

Pentru friptură e bine să folosiți carnea de porc, bogată în glucide, proteine, lipide și vitamine. Excepție fac fripturile de miel, iepure, pasăre, vită, care se prepară obligatoriu din altă carne.

Cartofii prăjiți ies crocanți și savuroși dacă îi comandați la fast-food.

Mirosul de pește de pe mâini se curăță cu oțet. Mirosul de oțet de pe mâini dispare cu amoniac; mirosul de amoniac iese cu benzină iar cel de benzină iese cu pește sau deloc.

Dizgrațiosul miros de ceapă prăjită din păr este repede eliminat dacă radeți părul.

Dacă s-a ars oala în care ați uitat orezul la fiert frecați-o bine cu praful magic “arunc-o”.

Daca iubitul dorește să-i gătiți “ca la mama acasă” afumați mâncarea, nu scoateți coaja la roșiile pe care le folosiți în supă, fierbeți și picioarele de pui, cu gheare cu tot.

Nota:
Nu uitați că o sticla modestă de vodcă, pe lângă faptul că înfrumusețează masa, ascunde și eventualele rateuri culinare...
Happy Weekend! Editia a 5-a 

23 de comentarii:

  1. Ha,ha,ha!!!
    Faine!:))
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesante sfaturi ,am retinut1:))
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar că e bine de reținut!
    Ești grozavă, m-ai amuzat! Seară excelentă îți doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Indicatia despre cartofii prajiti am retinut-o si pot afirma: asa e! :)
      Multumesc.
      Saptamana minunata sa ai!

      Ștergere
  4. Am notat - am să devin o gospodină perfectă :))

    RăspundețiȘtergere
  5. :)))))
    Ce sfaturi faine! Am inceput zambind. De ce le citeam...radeam mai tare.
    Nu le stiam asa ca sunt extraordinare :)) Incep sa le aplic de luni, adica de maine ;)
    O duminica frumoasa, Diana draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De Luni, deci... pentru ca ziua la munca-ti petreci! :))
      Multumesc.
      Saptamana usoara! :)

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Sigur ca da! La orice ora! Nu ingrasa si nu cade greu la stomac! :)

      Sapatamana cu veselie iti doresc!

      Ștergere

  7. Imi plac icrelele , multumesc pentru sfat :))

    Totusi, fetelor, mi-e frica sa mai intru pe la voi pe site nemancat :))


    O Seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere!
      Nu-i bai daca vii nemancat! Te mancam noi! :) Insa trebuie sa recunosc: si mie mi-e cam teama sa mai vizitez locurile unde se prezinta mancare! Ca mi se face pofta rau de tot!
      Ziele fericite!

      Ștergere
  8. offf...sunt departe de a fi perfecta...ce ma fac eu?? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca esti departe de perfectiune! Nici acum nu am uitat... imamul care a lesinat! Si nici cei care s-au bucurat n-au uitat! :)))
      Dar... poti lua lectii de la mine! Ieri am invatat sa fierb apa!!

      Ștergere
  9. Am sa retin toate "sfaturile"!
    Dar ce ma fac ? Eu gatesc electric......:)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Numai sfaturi unul si unul aici la tine =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i?! Cum altfel? Sunt gospodina minune! :) Ma pricep! Si garantez ca preful "arunc-o" chiar e magic!!

      Ștergere
  11. ...deci urmeaza sa caut un chel sa-mi prajeasca ceapa !!! :)
    ...de restul ce sa mai zic: hahaha
    O saptamana voioasa, Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Cum gasesti tu rezolvare la toate! Auzi ce te-ai gandit: un chel! :) Da, buna ideea! Se piaptana cu prosopul ;)
      Zile fericite!

      Ștergere
  12. Este una dintre cele mai haioase postari happy weekend citite de mine in ultimul timp. Si cat adevar contine! Diana, vreau sa te felicit pentru articol, m-ai facut sa rad la prima ora a diminetii! :))

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.