2013-03-14

Din "intelepciunea populara"

Autobuzul 35, pe traseul Noua-Gară, adică vreo 16 stații, circa 10 kilometri. Puțini călători la ora aceea așa că ocup un loc. O doamnă încruntată și bine îmbrăcată, la vreo 60 de ani - poate mai mult, poate mai puțin - e așezată astfel încât să ocupe două scaune tapițate deși fundul i-ar încăpea și numai pe unul. A urcat tot la capătul de linie.
La a treia stație urcă și controlorii; își scot legitimațiile - de parcă ar ști cineva cu certitudine dacă legitimațiile sunt pe bune sau ba - și încep cu “biletul dumneavoastră, vă rog”. Călătorii arată biletele, dar doamna încruntată nu are ce să le arate. Unul dintre bărbații controlori o roagă, politicos, să coboare la prima stație. Indignată, doamna coboară. În secundele următoare toți călătorii râd cu poftă! Doamna a coborât pe ușa de la mijloc și fuga-fuga a urcat pe ușa din spate, chiar înainte ca ușile să se închidă. Condiție fizică de invidiat! La stația următoare controlorii au rugat-o din nou să coboare! De data aceasta n-a mai urcat - o fi ajuns la destinație!

4 comentarii:

  1. Mde, sa speram ca "intelepciunea populara" nu se reduce la doamna aia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din nefericire, cred ca spre asta se tinde: cei mai multi - tineri sau varstnici - refuza sa cumpere bilete si/sau sa le utilizeze, iar controlorii aproape ca ii ignora - doar au grija "sa-i coboare" la prima statie.

      Ștergere
  2. Dupa varsta ai fi presupus ca are o educatie mai de doamne-ajuta...
    Jalnic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate gresesc, dar cred ca la varste inaintate incepe sa se vada, cu adevarat, nivelul de educatie, sau... ne-o lasa mintea?! "Jalnic" poate descrie o intreaga viata de om! :( Ca n-o fi avut un leu, pentru o calatorie sau 2 lei, pentru doua calatorii, sa zicem... dar bunul simt - zic eu - ar fi trebuit sa o determine sa ia urmatorul autobuz, chiar daca urca tot fara bilet. Dar, cine stie? poate chiar nu avea toate tiglele pe casa si eu o... blamez. :( Nu! Am convingerea ca stia (stie!) exact ce face, dar profita de varsta. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.