2017-04-07

Personalitatea mea conform unui test

Ella a descoperit un test de personalitate şi l-a dat mai departe. Am răspuns la provocare şi rezultatul este: “Aventurier”. Sunt multe trăsături pe care le recunosc, dar şi unele despre care cred că nu-mi sunt caracteristice. 
Iată ce scrie despre “Aventurier” (ISFP-A):
Motto: Mă schimb de-a lungul unei zile. Mă trezesc şi sunt o anume persoană, iar când mă culc ştiu cu siguranţă că sunt altcineva. (Bob Dylan)

Tipurile de personalităţi ISFP sunt artişti adevăraţi, dar nu neapărat în sensul obişnuit în care stau afară în natură şi pictează copăcei fericiţi. Sunt capabili însă şi de acest lucru destul de des. Dar mai degrabă, aceştia se folosesc de estetică, design şi chiar de alegerile şi faptele lor pentru a împinge limitele convenţiei sociale. ISFP-ii îşi găsesc bucuria în a deranja aşteptările tradiţionale cu experimente în frumos şi comportament – probabil aceştia au spus mai mult de o singură dată propoziţia Nu mă încadraţi într-un tipar!

Fericiţi să fie ei înşişi
ISFP-ii trăiesc într-o lume colorată, senzuală, inspirată de conexiunile cu oameni şi idei. Găsesc plăcere în reinterpretarea acelor legături, reinventarea şi experimentarea atât cu ei, cât şi cu perspective noi. Nici un alt tip nu explorează şi experimentează mai mult în acest sens. Se creează astfel un simţ al spontaneităţii, ce îi face pe ISFP-i să fie imprevizibili, chiar şi pentru prietenii cei mai apropiaţi şi cei dragi.
În ciuda acestor lucruri, ISFP-ii sunt categoric Introvertiţi (I), surprinzându-şi prietenii şi mai mult atunci când păşesc în afara reflectoarelor pentru a fi ei înşişi atunci când îşi încarcă bateriile. Doar pentru că sunt singuri nu înseamnă însă că acest tip de personalitate este pasiv – aceştia dedică timp introspecţiei şi evaluării principiilor proprii. Preferă să se gândească la cine sunt decât să se concentreze asupra trecutului sau viitorului.

Trăiesc pentru a găsi modalităţi să îşi forţeze pasiunile. Comportamente riscante precum jocurile de noroc şi sporturile extreme sunt mai frecvente la acest tip de personalitate decât la alte tipuri. Din fericire, flexibilitatea şi mediul lor le permite să se descurce mai bine ca alţii. Se bucură de asemenea să comunice cu ceilalţi şi au un farmec irezistibil.
Ştiu întotdeauna exact ce compliment să spună pentru a înmuia o inimă care este pregătită să le spună că riscurile lor sunt iresponsabile şi nechibzuite.
Cu toate acestea, dacă cineva reuşeşte să îi critice, situaţia poate avea un final nefericit. Unii pot face faţă unor comentarii spuse cu blândeţe, apreciindu-le ca fiind o altă perspectivă care îi va ajuta să îşi forţeze pasiunile în direcţii noi. Dar dacă aceste comentarii sunt mai mult acide decât sunt mature, personalităţile ISFP îşi pot pierde cumpătul într-un mod spectaculos.

Sunt sensibili la sentimentele altora şi apreciază armonia. Poate fi o adevărată provocare pentru persoanele cu acest tip de personalitate să facă un pas înapoi într-atât de mare încât să nu se lase prinşi în vâltoarea momentului atunci când se confruntă cu critici. Ancorarea în prezent are însă două tăişuri, şi odată ce spiritele încinse ale disputei se răcesc, ISFP-ii pot de obicei să lase trecutul în trecut şi să meargă înainte ca şi cum nu s-a întâmplat nimic.

Fiecare expresie a vieţii are un sens
Cea mai mare provocare pe care o au de înfruntat ISFP-ii este plănuirea viitorului lor. Găsirea unor idealuri constructive, pe care să îşi bazeze scopurile, şi îndeplinirea ţelurilor, care creează principii pozitive, nu sunt sarcini uşoare. Spre deosebire de tipurile Santinelă, ISFP-ii nu îşi plănuiesc viitorul în termeni de agoniseală şi pensionare. Aceştia plănuiesc mai degrabă acţiuni şi comportamente care vor contribui la identitatea lor, construind un portofoliu de experienţe şi nu de acţiuni la bursă.

Dacă aceste scopuri şi principii sunt nobile, ei pot acţiona cu altruism extraordinar – dar se poate întâmpla ca oamenii cu tip de personalitate ISFP să îşi stabilească o identitate centrată în jurul propriului eu, dând dovadă de egoism şi manipulare. Dezvoltarea şi menţinerea unui obicei nou este posibil să nu fie ceva natural pentru ei, însă dacă îşi dedică în fiecare zi timp pentru a-şi înţelege motivaţiile, vor putea să îşi folosească punctele forte pentru a putea să urmeze tot ceea ce au ajuns să iubească.
O idee a Ellei. Testul aici: https://www.16personalities.com/ro/test-de-personalitate-gratuit

12 comentarii:

  1. Da, da, da ... Asa (cu aproximatie) o vad eu pe Diana!
    Desigur nu mi-o imaginez într-un cazinou jucand la ruleta si nici facand bungee jumping, desii ... 😅 o vad fericita cand poate fii ea însusi si mai ales cand o înconjoara parfumul de santal şi mosc ... nu am uitat! 😅
    Din toate "povestirile" ei se pare ca a fost o rebela, asa ca daca nu mi-o imaginam brunet si cu ochii albastrii, cred ca aveam portretul complet al zeitei ... 😅

    Sa fi fericita, asta îti doresc cel mai mult si sa-ti traiesti viata asa cum îti place tie! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Cu aproximatie, se potrivesc unele trasaturi. :) Intr-un an am reusit sa zugravesc camera cu banii castigati la poker. :)) M-a invatat tata sa joc, atunci cand aveam vreo 14 ani. In alt an, la Cheile Rasnoavei, mi-am dat drumul cu capul in jos, pe coarda elastica; pe la 17 ani am invatat sa merg pe motocicleta. "Santal si mosc", cu muuulti ani in urma, as zice ca mi-a salvat viata. :) Sau, poate, motocicleta mi-a salvat viata. :) Cred ca nici nu mai conteaza. N-as zice ca sunt aventurier, dar nu-mi plac tiparele si - in mod sigur! - nu sunt deloc precauta (nu provoc soarta, dar nici nu ma asigur). :)

      Multumesc, Ella draga! <3 Zile fericite iti doresc, cu drag! <3 Pupici!

      Ștergere
    2. M-ai lasat bouche bée !!!! 😅
      Si eu saraca de mine jucam pocar pe bete de chibrite ca sa "întretinem admosfera" 😅😅😅
      Esti grozava! 😅

      Ștergere
    3. :))
      Multumesc, Ella! <3
      Eu n-am vrut sa joc pe bani atunci, dar ceilalti au insistat. Ghinionul lor! Din pacate, sunt cam multi ani de cand n-am mai jucat...
      Cand aveam vreo 20 de ani, intr-o camera din hotelul "Aro" se organizau (ilegal, evident) "seri de poker" si unii dintre cei care ma cunosteau ma indemnau sa merg si eu, ceea ce n-am facut pentru ca nu am fost vreodata ceea ce se numeste profesionist.
      In cazinouri n-am jucat niciodata, nimic. Poate, intr-o zi... :))
      Pupici! <3

      Ștergere
  2. Bună Diana!
    Nu am făcut testul și nici ție cred,că nu ți se potrivește ce ți-a ieșit!
    Să ai o zi frumoasă(acum la mine este soare)și un weekend plin de soare
    și căldură în suflet!
    Pupicei cu drag,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Unele se potrivesc: nu sunt deloc precauta si mi-au placut... extremele. :) Imi plac si acum, dar... :) Si nu-mi plac tiparele - le evit cu pasiune. :)
      Acum s-a mai luminat si la noi, dar e frig...
      Multumesc, la fel! Iti doresc sa ai un weekend minunat!
      Imbratisari si pupici, cu drag. <3

      Ștergere
  3. Buna, Diana!
    Am mai ajuns si eu pe aici. Pare interesant testul. Reusesti sa ma uimesti de fiecare data cu ce mai dezvalui despre tine! Cred ca nu mai stiu nici un joc de carti. Tablele si sahul cred ca inca mai merg, dar le joc atat de rar... Oricum, poate am timp in acest weekend sa-l fac si eu.
    Un sfarsit de saptamana minunat sa ai! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Suzana draga!
      Ma bucur sa te revad. :)
      Am fost destul de... sarita de pe fix (n-o scriu ca lauda) si-ai mei au avut ceva de tras cu mine. :(
      Table nu am reusit sa invat - stiu, in teorie, dar mereu trebuie sa numar "triunghiurile" si mereu uit cum se face "poarta-n casa". :) Poker n-am mai jucat, dar sah da - cu o pustoaica din vecini (ma bate de ma rupe). :)
      Mi-ar placea sa gasesti timp pentru test. Deh! :) Sunt curioasa.
      Multumesc. Iti doresc sa ai un minunat sfarsit de saptamana. Pupici! <3

      Ștergere
  4. O personalitate de care cred că ești mulțumită, dacă ești așa cum te descrie testul! ☺
    Să ai un weekend minunat, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) In cateva puncte se potriveste (faza cu "extremul" si cea cu lipsa de precautie s-au potrivit). Sunt, insa, curioasa daca ar fi acelasi rezultat daca repet testul peste cateva saptamani. :) De nu uit il voi repeta.
      Multumesc, Zina draga. Weekend minunat iti doresc.

      Ștergere
  5. Mi-a iesit INFP-T (MEDIATOR, precum Shakespeare, Tolkien...)
    Acum, urmeaza sa salvez rezultatul si sa-l analizez...
    Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! :)
      Cred ca - in mare masura - se potriveste; fac afirmatia in functie de ceea ce am citit pe blogul tau, in special in "materie" de politica. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.