2018-01-10

România pitorească. Miercurea fără cuvinte

Fotografii pentru Miercurea fără cuvinte!  Jocul pornit de Carmen şi continuat de Călin. Sunt invitaţi în joc toţi cei care doresc.
Sursa foto: Luiza – Iaşi, Cluj, Agapia, Maramureş, Rarău şi M.M. – Braşov; salcia incarcata de zapada e a mea. :) 

Happy WW!

22 de comentarii:

  1. Bună Diana!
    Superbe fotografii,este frumoasă și iarna,dar este mai frumos
    când totul este verde!
    Îți doresc o zi frumoasă și plină de bucurii,draga mea!
    Pupici cu drag,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    P.S.Mesajul meu de la Pața Sfatului(fântână)nu a intrat,te anunțam că poate în weekend te bucuri de zăpadă,eu nu o aștept!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Ooo, da, e frumos-frumos cand totul e verde, cand soarele straluceste si incalzeste domol; si-mi place mult! Un pic de frig, insa, dupa o vara torida, nu strica. :) Si cand mai e si zapada... :)
      Ar fi frumos sa ninga la sfarsitul saptamanii, dar... daca e prea frig nu va ninge, si nici daca bate vantul - alunga norii cu zapada. :) Am inteles, de la meteo, ca sunt sanse de ninsoare (fulguieli). :)
      Multumesc! Iti doresc sa ai o zi minunata!
      Imbratisari si pupici, cu drag! <3

      P.S. Imi pare rau ca n-a ajuns mesajul - am verifica in spam, la comentarii, si nu e nici acolo. :(

      Ștergere
  2. Salcia incarcata cu zapada imi place cel mai mult! Ce bine ca-i ata! Sunt sigura ca-mi vei imprumuta si mie un pic de nea <3
    Happy ww!!!
    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee... Nu-i asa, cu zapada - salcia e fotografiata anul trecut, si am pus poza cu "legenda": "zapada din visul meu". :) Poate va fi! Macar in februarie! Imediat ce da zapada peste noi iti ofer si tie, daca n-o sa ai zapada ta. :)
      Multumesc, Rux!
      Iti doresc, cu drag, sa ai o zi minunata!

      Ștergere
  3. Ce selecţie frumoasă! chiar avem o ţară minunată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Potecuta. :)
      E frumoasa România si mi-e draga-draga! Cu tot cu oamenii ei! :)
      Zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  4. O selectie foarte frumoasa de fotografii!
    Ultima fotografie este favorite mea!
    Pupici, sa ai o zi excelenta! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si favorita mea! :)
      Multumesc, Ella draga!
      Zi excelenta iti doresc! <3

      Ștergere
  5. Ce minuni de imagini! Vreau si eu cu calutii! :)
    Cred ca trebuie sa inaugurez o lista cu destinatii, ca mare lucru nu am prea vazut pe "viu"
    Happy WW, draga Diana! O saptamana frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru plimbarea cu sania trasa de cai, sau caruta, vino in Poiana Brasov (cu sania doar cand e zapada, :) dar poti alege sa mergi calare) sau la Bran, pentru caruta trasa de cai. :)
      Am avut o lista cu destinatii dar... nu mai fac planuri. :)
      Multumesc, Suzana draga!
      Iti doresc sa ai o zi minunata! Pupici! <3

      Ștergere
  6. De zeci de ani, in fiecare iarnă, imi propun ca in vară să vizitez Maramuresul istoric. Desi am trait primul sfert de veac in nord-vest, nu s-a ivit nici o ocazie sa calatoresc in renumita zona...
    Cred că am scris cândva despre stramosii paterni care au emigrat, pe la 1800, din Maramures in câmpia Sătmarului...
    Happy ww!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stramosii au ramas, totusi, pe aproape. :) Mi se pare minunat ca stii despre unele ramuri ale arborelui genealogic. Am incercat si eu, pe linie paterna, dar e complicat rau pentru ca ungurii au schimbat, la un moment dat (prin traducere aproximativa), numele românilor si apoi aceste nume au fost schimbate inapoi, in româneste, tot prin traducere aproximativa... In unele acte apar intr-un fel, in altele altfel si trebuie sa caut sa aflu daca X este Y, de fapt, si tot asa... :( Am lasat-o balta, cel puţin deocamdata.

      E nu zic nimic! :) Doar pana la Bihor am ajuns (Curtici - un fel de a spune - si Oradea - Baile Felix, de fapt)...
      Multumesc! Iti doresc sa ai o zi frumoasa!

      Ștergere
  7. Tare frumoase imagini ai postat !Avem o tara minunata,si nu stim sa-i
    valorificam frumusetea,folclorul,continuitatea traditiilor din mosi-stramosi...Spunea cineva "tara frumoasa,pacat ca-i locuita",e o blasfemie;
    da,pacat ca e locuita si de parlamantari,guvernanti si tot felul de monstri !
    Salcia ta plangatoare,pare un trup de femeie,cu plete ninse !E frumoasa!
    Da,avem unde ne plimba,draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e draga România, cu tot cu oameni. :) De nu mi-ar fi draga puţin mi-ar pasa ce se intampla. :)
      Invatam. :) Am observat ca pe la "ziua" diverselor orase se pune accentul pe traditie, la fel si in cazul turismului rural, dar... mai avem mult pana departe. :)
      Monstrii si politicienii sunt tot ai nostri :( - sunt cei pe care nu s-a deranjat cineva sa ii educe, sa ii iubeasca, sa ii tina sub control (in cazul celor cu "deviatii")...
      Ce frumos ai descris salcia! E o supravietuitoare! Cu ani in urma au ciopartit-o unii - au lasat un ciot, si ciotul acela a devenit ce e acum. :) Ce putere de regenerare are Natura! <3
      Timp si sanatate sa avem (si bani), :) 'ca locuri idilice sunt chiar si unde ne asteptam mai puţin! :)
      Iti doresc sa ai o zi minunata, Natalia draga!

      Ștergere
  8. fiecare localitate din România are ceva frumos! Imaginile sunt tentante, o invitatie calda... îmi vine sa-mi fac bagajul si sa zbor, acum! :-)
    Am inca multe locuri pe care nu le-am vazut... dar concediul e scurt si abia la vara! Te pup.
    Salutari si îmbratisari dela trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai scris undeva, intr-un comentariu, candva, ca sunt multe locuri minunate in Ro dar greu de ajuns la ele, pentru ca nu sunt sosele bune, autostrazi si prea mult din concediu ar petrece cineva doar pe drum... E o idee pe care am preluat-o si o dau mai departe de cate ori am ocazia, pentru ca e un mare adevar! Degeaba sunt atatea locuri frumoase daca nu sunt accesibile si daca nu li se face reclama (sau invers: li se face reclama dar sunt greu sau deloc accesibile turistilor)!
      Multumesc, Carmen draga! Pupici! <3
      Imbratisari cu drag, de la trio pentru trio! :)

      Ștergere
    2. Acrsta este adevaratul motiv pentru care Ro nu are asa multi turisti strainu. Cei care vin,- in general varstnicii, vin direct intr-o statiune la tratamenr (pe litoral) sau vin pentru ca cel putin unul din familie e nascut in Ro. Majoritatea strainilor care vin in Ro sunt cu business si in timpul liber viziteaza cate ceva. Insa asa cum am zis, oamenii angajati normal, au maxim 30 de zie de concediu pe an. In general, nicii firma nu acorda mai mult de 3 saptamani de concediu intr-o bucata. Si atunci vrei sa te relaxezi, sa vezi, sa inveti multe si totodata sa te si distrezi. In Ro nu poti sa vizitezi mult pentru ca timpul petrecut intre o localitate si alta e lung.apoi in general acolo unde ai ceva intersant de vazut, nu ti se ofera si o alta activitate spre diversificare. In plus, stelele hotelurilor nu sunt acordate la standard international, insa preturile pretinse sunt ca in marile metropole ale lumii. De aceea, daca ai venit o data din curiozitate, si "te-ai ars" nu mai vii a doua oara. Ce care se reintorc mereu sunt cei nascuti in România. Cei care chiar daca vad atâtea nereguli si bombanim din cand in cand sau ne mai vaicarim din cand in cand in cercurile de prieteni, sarim ca leii daca auzim vreun strain ca zice ceva rau in legatura cu România noastra 😉
      Te pup Diana draga. Imbratisari de la trio pentru trio 😘

      Ștergere
    3. Iti dai seama ca am inteles acest aspect abia cand ai scris tu acel comentariu? :) Ma gandeam la cat de bun ar fi un aeroport in BV (chiar si numai pentru curse interne - de persoane - si cargo international si intern) dar la faptul ca pe sosele nu se poate ajunge in toate zonele care ar merita vizitate nu m-am gandit...
      Oh, daaa! Unele hoteluri (si pensiuni, restaurante etc.) practica niste preturi de zici ca au 10 stele! ca-s la nivelul luxos al celor de prin Dubai! iar serviciile... bleah! Si ospatari plictisiti... si ghizi care nu vorbesc decat romaneste... centre de informare unde nu gasesti nici pliante si nici harti... (atunci cand, totusi, le deserveste cineva)...
      Si inca ceva aiurea... Pana si la medicul veterinar daca ar merge cineva care locuieste (sau lucreaza) in strainatate, i se cere tarif mai mare pentru consultatia animalutului, pentru tratament... E posibil asa ceva si pentru ca nu peste tot sunt afisate preturile si nu toti "taie" chitanta.
      :)) Daaaa! Cam asa fac si eu, adeseori: bomban, dar cand cineva se ia de Ro caut scuze si alte cele. Eu pot sa zic "de rau", dar altul nu. :)
      Multumesc, Carmen draga!
      Imbratisari si pupici, cu drag! Salutari si ganduri bune de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  9. Faine poze din locuri minunate! Salcia se tine bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc.
      Dada, se tine bine salcia - si abia astept sa o vad, din nou, incarcata cu zapada. :)

      Ștergere
  10. Este o adevărată invitație la reverie și deopotrivă la călătorie în imaginile frumoase pe care le-ai adus astăzi.
    Trăiască România Pitorească!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Traiasca România Pitorească! :)
      In ceea ce priveste peisajele Ro se poate compara cu orice ţară, si are sanse sa câstige un "concurs de frumusete" in faţa multora. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.