2018-03-28

Pistolul meu din piele. Fleur and Color on Wednesday

Aveam vreo 30 de ani când colegii hotărâseră un bal mascat la care eram hotărâtă să nu merg – mai fusesem şi cei mai mulţi erau costumaţi in… ei. In ultima clipă, văzând cum se agită toţi pentru costume, m-a prins fiorul şi mi-am zis să merg. Costume nu aveam, la singurul atelier unde se închiriau costume (şi pe care-l ştiam in BV) era închis. Şi-mi dă prin minte: Dirty Harry! Adică, inspectorul Harry, interpretat de Clint Eastwood. Era cel mai uşor de imitat când timpul era atât de scurt.

Mi-a rămas pe retină o scena (m-a amuzat teribil) in care inspectorul Harry purta cămaşă albă, cravată neagră, vestă roşie tricotată, peste cămaşă, sacou şi pantaloni din stofă neagră (aşa reţineam eu, şi nu conta dacă nu era aşa). De haine am facut rost de la tata şi de la un prieten. Hamul pentru pistol l-am încropit dintr-o borsetă mică pe care am prins-o de două centuri montate astfel încât să pară ham pentru pistol dar… de unde un Magnum?! De unde orice pistol de jucărie la acel moment?! Scurt, mi-a venit ideea! Am luat câteva bucăţi de piele neagră, vată, sârmă, un inel de la un cercel (pentru gaura ţevii) şi-ntr-o jumătate de oră am avut şi pistol (nu seamănă a Magnum 44, dar cui îi pasă?!)

pistol confectionat din piele

Părul l-am prins într-o coadă pe care am ascuns-o sub părul dat din belşug cu gel, să pară cât mai scurt – eram un Dirty Harry cam pletos, dar mergea. Cu pantofii a fost mai greu: eu port 37 şi între bărbaţii pe care-i ştiam unul singur avea… 41 – un Dirty Harry cu pantofi de damă ar fi fost prea nu-ştiu-cum! Am pus mai multe şosete, dar tot mă cam împleticeam la mers.

Şi-am plecat la bal mascat, cu ochelari mari de soare pe nas! Câţiva au recunoscut personajul! Şi… culmea! Nu m-au recunoscut din prima!

16 comentarii:

  1. Cand te-ai hotarat,ti-a venit si ideea,si,inventiva cum esti,ai gasit
    si costumatia!I-ai pacalit pe mascati si cu cel mai tare pistol din lume!
    Frumoase amintiri,draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pistolul chiar a avut succes! :) Iar faptul ca nu m-au recunoscut din prima clipa m-a facut.. tare mandra! :))
      Ma crezi ca nici azi nu stiu cum de m-am gandit tocmai la Clint Eastwood in rolul inspectorului Harry?!
      Multumesc, Natalia draga! Pupici! <3

      Ștergere
  2. hahaha amuzanta amintire! ce vremuri frumoase, cu prieteni multi si petreceri mascate! Ce fain ca mai ai recuzita! ☺
    (nu stiu de ce, dar eu am in amintire ca tu porti 40-41 la incaltaminte... Sau poate sora ta?)
    Pupici si somn usor! îmbratisari de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut parte de vremuri tare faine! Acum... care mai de care e undeva prin alte tari, prin alte orase... :) Ne mai intalnim, in general, vara, cand cei mai multi vin in RO, pentru parinti, pentru prieteni. :)
      Tii bine minte! :)
      Cand e vorba despre incaltaminte sunt avantajata (cred ca numerele nu se mai "potrivesc"). Pot purta de la 36 la 42. Depinde de calapod, de forma, de stil, de marca. Pana prin anii 2000, cu incaltamintea romaneasca nu am avut probleme: 37 era numarul meu, dar mai apoi... Acum nu mai probez nici pantofii cand ii cumpar: imi dau seama "din ochi" daca-mi sunt buni sau ba. La fel si cu hainele...
      Pantofii barbatesti sunt prea largi! De-ar fi doar lungi cred ca n-as avea probleme! :))
      Multumesc, Carmen draga! Buna dimineata! :) Zi frumoasa iti doresc!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  3. Buna dimineata domnule inspector! Vi s-au mai lungit picioarele? Hahahaha! Faina amintirea ta! M-ai facut sa zîmbesc! Dar cu parfum barbatesc te-ai dat? :))
    Pistolul este destul de "real"! Nu vrei sa-l încerci într-o banca? Hahahaha ... Oops! Am uitat ca esti domn'inspector!
    O zi frumoasa draga mea! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, doamna draga! :)
      :)) Nuuu! Dar, de atunci, un pic-un pic s-au mai latit. :((
      Nuuu! Nici nu mi-a dat prin cap sa folosesc parfum masculin in acel moment (altfel, am folosit, si nu o data). Ma gandesc - acum - ca inspectorul Harry nu folosea decat, eventual, after shave. :)
      :)) Intr-o banca, da!!! Nu se poate - se vede bine teava, ca e cusuta (dar, in momente de panica, nu prea vad oamenii detalii). :)
      Crezi ca ar fi unicul inspector de politie care jefuieste o banca?! :)
      Multumesc, Ella draga!
      Paştele cu bucurie sa va fie!
      Distractie frumoasa! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Ce simpatic trebuie sa fi fost! Frumoasa amintire! Ma intreb daca nu te-a tentat sa partici in piese de teatru! Multumesc de zambet, Diana draga!
    Pupici si o zi minunata sa ai! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uitasem acest "bal mascat", dar eram in "criza de inspiratie" pentru "Fleur and Colour" si mi-am amintit de pistol - l-am cautat cam mult. :)
      In clasele a noua si a zecea am jucat in cateva piese de teatru - poate ca de nu jucam in prima piesa nu ajungeam sa ma machiez vreodata - sau... incepeam mai tarziu. Mi-a placut cum arat machiata. :) Apoi... altele mi-au atras atentia si nu mai aveam timp pentru repetitii, proba costume etc..
      Cu placere, Suzana draga. Multumesc pentru interes, si pentru urare.
      Weekend minunat iti doresc sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
  5. Fain ți-a ieșit pistolul și distracția trebuie să fi fost maximă. Zi frumoasă să ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut ca model schita unui pistol, din cartea de criminalistica, dar... intre patul pistolului si teava se vede ca nu e cusut. In poza, insa, arata foarte fain. :)
      Distractia nu a fost super, dar mi-a placut mult "personajul meu". :)
      Multumesc, Dana!
      Weekend minunat iti doresc!

      Ștergere
  6. Ahhh ce tare <3. Bal mascat ;)). Ador ideile acestea de party!!
    Pistolul este foarte reusit si mi-a placut mult ca nu te-au recunoscut din prima ;))))). Hihih. Un adevarat succes :D.
    Pupici cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac tare mult aceste "baluri mascate" dar... :)) La primul (exceptandu-le pe cele din scoala generala) am fost costumate doar eu si o alta fata: eu eram "gitana", ea era "cowboy"; ceilalti erau.... ei, si erau multi. :( De atunci am devenit sceptica in legatura cu "balurile mascate". :)
      Costumatia era total diferita de modul in care ma imbracam atunci (si acum) :), plus ca am parul foarte lung - si atunci parea scurt - iar ochelarii de soare imi acopereau o jumatate din faţă. :)
      A fost un succes costumatia. :) Multumesc, Rux! Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  7. Ce amintiri amuzante! Momente care ne aduc aminte de clipe frumoase, alături de oameni dragi. Îmi închipui ce senzație ai făcut atunci, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa... :) Din cand in cand ma gandesc la vremurile cand prea multe griji nu aveam. :) Toti ajungem, la un moment dat, la momentul in care mai avem doar amintirile - si cu cat sunt mai frumoase, cu atat e mai vesel. :)
      Au fost momente hazlii!
      Iti doresc sa ai un weekend minunat, draga Alex!

      Ștergere
  8. Faină și haioasă amintire, dragă Diana!
    Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe masura ce scriam randurile imi mai aminteam una-alta. :) Petrecerea n-a fost nemaipomentita, dar amintirea, in sine, chiar e faina. Unde-oi fi eu, cea de atunci?! :))
      Multumesc, Zina draga!
      Iti doresc sa ai un weekend minunat!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.