2020-05-05

La frizer cu mască și mănuși

La frizer cu mască și mănuși, după 15 mai a.c., zicea Adrian Marinescu (ceva medic pe undeva). Cu mănuși ȋnțeleg; dar cu mască? Asta ȋnseamnă că mustăcioșii/bărboșii n-au ce căuta acolo decȃt dacă vor să-și aranjeze freza. La perciuni cum va interveni frizerul?
La coafor tot cu mască?
Probabil că la dentist tot cu mască și mănuși vom merge… Hm. La dentist, ȋți pune-n frunte pistolul termometru și ai febră din cauza unei infecții la vreun dinte (motivul pentru care mergi acolo, să zicem). Cum știe dentistul dacă febra e de la vreun abces sau de la…? Sau că nu e și de la… și de la…? Te trimite să-ți faci un test chiar dacă urli de durere? Sau ȋți face testul pe loc? Ar fi bine să fie date publicității și procedurile care ar urma in anumite situații. Poate ca omul nu vrea test și atunci stă acasă și-și pune ceapă coaptă pe abces.
Cred că intrăm in etapa “ziua și perla”.

Sursa foto: pixabay; autor: Cdd20

18 comentarii:

  1. La dentinst nu trebuie masca pentru ca dentistul se protejeaa, are costum de cosmonaut! :)
    Dar la frizer da, asa se pare ca va trebui toti sa purtam masca! Cred ca pentru aranjatul barbii sau barbierit nu este necesar neaparat frizerul dar tunsul este ceva legat de frizer. Am vazut imagini din Anglia daca nu ma insel unde o femeia la coafor (aici sunt amandoua incluse intr-un magazine, frizerie/coafor) era spalata pe cap si purta masca si ea si frizerul. Deci … se poate! La noi nu a dat drumul inca la frizerie/coafor! Toti suntem pletosi … inclusive regele! :)
    O zi placuta draga mea!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Bineinteles ca n-o sa stea pacientul cu masca! E o exagerare din partea mea, dar ma gandeam ca asa cum le vor aranja barbatilor barba/mustata prin masca :) vor face si detartraj, dentistii. Vor creste preturile le dentist, pentru ca le trebuie multe-multe materiale, dezinfectante, distantare sociala, dezinfectare cabinet dupa fiecare pacient... Cica la fel si la saloanele de frizerie/coafura - vor fi si acolo niste pretuuuuri!
      Frizerul poate purta masca - dar daca o poarta mai mult de 3 ore (si mai si vorbeste!) va fi nasol de el - dar nu stiu cum o vopseste pe ea, de exemplu, pe la tample, sau cum ii va face anumite frizuri. Vorba 'ceea: daca-i musai, se obisnuieste omu' si spanzurat. :)
      Cei trei barbosi pe care ii stiu isi aranjeaza barba numai la frizer (acum arata ca niste calugari!) :)) Abia dupa 15 mai vor putea merge - daca vor "prinde" o programare cat mai curand vor fi fericiti de-a dreptul! :)
      Multumesc, Ella draga! Zi minunata iti doresc sa ai si tu! Pupicios! <3 Muah! :)

      Ștergere
  2. Astia ma fac sa cred ca noi avem numai tampiti la conducere. Oricum, adevarul o sa iasa la lumina, cine nu-i orbit de bani, interese, deja il vede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i exclus! :)
      Asta care a dat-o cu masca la frizer e un medic care are frizura de "SEAL" ratat, asa ca-i e usor sa zica. Cu masina de tuns il poate ajuta oricine.
      Dintre toti cei care vorbesc la tv mi se pare cel mai ok dr. A. Rafila (le zice, efectiv, din carte, nu din ce aude ca au facut sau fac altii). O fi si motivul pentru care nu face parte din comisia anti cv19 (sunt curioasa daca a refuzat el sau nu a fost solicitat)

      Ștergere
  3. Ca intotdeauna, guvernantii "intai taie si apoi numară"...Poate isi fac timp si curaj să se uite si ei la televizor să vadă cum au făcut altii.
    Sănătate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca le atat de frica sa nu greseasca = sa piarda voturi (si mai multe) incat au ajuns sa omoare tantari cu tunul.
      Cel mai adesea si cand copiaza, copiaza prostii (in sensul ca nu se potriveste cu "stilul" nostru).
      Multumesc. Sanatate!

      Ștergere
  4. Bine ai revenit, draga Diana!
    Sincer, speram sa vii cu poze de pe munte! :)
    Iti urez o seara placuta sau odihna placuta! Ca despre mascari sau mascarade nu am chef! :D
    Pupicei! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine v-am regasit! :)
      Haha! Care munte?! Nu e voie pe munte! Am fost la "casuta cu_curte" - unde e un deal aproape dar nu ne-am incumetat pentru ca eram departe de domiciliu - la "casuta" am plecat justificat si am profitat, si-am ramas acolo. Am fi putut minti in declaratie, sa zicem ca ne-am "izolat" la resedinta aceea, dar... minciuna nu da bine chiar daca am fi stiut doar noi si chiar daca era tentanta! :) Degeaba ne-au "incurajat" nepotii spunand ca n-au vazut picior albastru prin zona. Am fi fost exemplu "asa nu". :)
      Multumesc, Suzana draga! :) Chiar am nevoie de somn! La postarea precedenta am scris despre oboseala.
      Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  5. Hai ca am uitat sa-ti las un link. (Mi-e cam somn!)
    https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/05/03/didier-raoult-savantul-francez-care-a-gasit-un-remediu-pentru-covid-19-vaccinurile-nu-sunt-intotdeauna-solutia-cea-mai-buna/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru link, Suzana draga.
      E logic - as zice - ca vaccinul sa nu fie tocmai ok pentru infectii precum gripa - an de an e alta tulpina, iar vaccinul pe care il fac oamenii nu poate fi (logic!) cu tulpina care abia a aparut. Si mai e un "dezavantaj" in cazul vaccinului antigripal: cei care-l fac au tendinta (de aproape 100%) sa nu mai aiba grija impotriva gripei si... se aleg cu ceva, uneori (sigur, se zice ca fac forma mai slaba - asa o fi, dar cativa dintre cei pe care ii cunosc n-au avut forme deloc slabe, desi erau vaccinati; dupa aceea nu s-au mai vaccinat impotriva gripei).
      Aproape intotdeauna sunt ignorate solutiile simple! Ce-ar mai fi ca acum, dupa atata tevatura si cheltuieli imense, sa recunoasca faptul ca puteau trata boala cu un medicament care exista pe piata de zeci de ani?! :)

      Tocmai am vazut un reportaj/documentar pe TV5 Monde despre faptul ca experientele din laborator se fac pe animale de sex masculin si acest aspect ar putea fi cauza pentru care femeile au reactii adverse mult mai puternice la anumite vaccinuri si medicamente, organismul femeilor fiind diferit de cel al barbatilor, dar tocmai pentru ca organismul femeilor e mai complicat studiile se fac pe animale mascul: e mai ieftin, rezultatele sunt mai devreme "corecte" pentru ca nu trebuie sa se tina seama de toate modificarile hormonale care au loc in organismul unei fiinte de sex feminin. Deh! Ce ti-e si cu cercetatorii astia care o iau pe scurtatura. E drept: nu am avut ocazia sa aflu o eventuala parere contrara. :)
      Pupici! <3

      Ștergere
    2. Foarte interesanta ideea! Nu ma gandisem la acest aspect, dar este evident tot chimie. Am avut colegi care s-au vaccinat si au facut niste forme naspa rau. Fara sa citesc prea mult despre subiect, mereu am avut aceeasi parere. Orice vaccin e facut pentru ceva anterior momentului. CIne poate sti cum evolueaza tulpinile in anul in curs. Si mai era ceva. Auzeam pe la radio: incepand cu... (data) incepe sezonul de gripa. Ei hai! Ma lasi!? Parca ai spune ca la semnalul urmator va fi apa calda! Cum pot crede in ruleta vaccineasca! :)
      Numai bine, Diana draga! Pupici! Si ma duc mai departe pe firul postarilor tale! :D

      Ștergere
    3. Haha! Le semnalul urmator incepe gripa! :))) La semnalul urmator se termina! :)
      Vaccinarile sunt bune - acele vaccinuri care au fost testate in timp si, de preferinta, sa nu fie 3 in unul pentru ca nu orice organism rezista la asa ceva - mai ales cel al bebelusilor. Un vaccin, oricum, nu te apara 100% de boala in cauza... In anii 1960 s-a facut un studiu in Franta, pt TBC, si au ajuns la concluzia ca un om vaccinat care "face boala" se vindeca mai greu decat cel nevaccinat care se imbolnaveste, acesta din urma neavand "rezistenta" la medicamentele necesare. Avand in vedere ca se cam merge pe "principiul": mai bine sute de mii cu reactii adverse/morti si cateva milioane in siguranta... ce sa mai zicem?
      Inca o data: vaccinurile sunt ok, dar inclin sa cred parerea unor medici (care nu-s putini): numai in cazul acelor boli care "dau" imunitate.
      Multumesc, Suzana draga! Numai de bine! Pupici! <3

      Ștergere
  6. I made cloth masks for us and we wear them when we are going to public places. It's the least we can do to help the stop of this pandemic. - Margy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I can't breathe with a mask, I run out of air after 15-30 minutes. After May 15, it will be mandatory in public places and I made one for myself to wear in the store or bus.

      Ștergere
  7. Mda... tocmai a explicat la TV dr. Musta de la Timisoara ca degeaba porti masca daca vorbesti cu cineva la o distanta de 1 metru, față în față...
    Asta am stiut de la inceput... Virusul fiind de dimensiuni infime trece prin mastile chirurgicale...
    Cele mai eficiente sunt mastile speciale folosite de doctori in spitale..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar si asa, e o protectie... Vorbind, particulele nu trec prea departe, pentru ca nu au "presiune". Apoi, sa vorbesti cand ai nasul si gura astupate e contraindicat (bine, nu doar doua-trei vorbe): se usuca mucoasele si incepe tusea... seaca. Nu ma crede pe cuvant: astupa-ti gura si nasul cu o masca si citeste, cu voce tare, timp de 10 minute. Daca nu tusesti inseamna ca masca nu e buna sau nu e potrivita bine. :)
      Acelea, da - sunt si mai scumpe - dar tinute mult nici cu ele nu e ok. Mi-a zis cineva ca din 15 mai vor fi obligati sa poarte masca la munca timp de 8 ore!! Sper sa apara cativa medici care sa explice clar si raspicat de ce nu e ok pentru sanatatea plamanilor, pe termen lung.

      Ștergere
  8. Ei, unii spun prostii. E bine că încă există oameni normali care ştiu cum se procedează. Că dacă îi ascultăm numai pe ameţiţi, o luăm razna cu totul. Da, vor mai fi declaraţii din astea halucinante, dar nu trebuie luate-n seamă alea.
    Să ai o zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei ca acesta - care par ca si-au tuns si mintea cand si-au tuns parul - sunt medici! Daca "oficialii" iau de bun ce dau ei pe gura s-ar putea ca in legea in care vor fi reglementate interdictiile in "starea de alerta" sa apara si fel de fel de nebunii care pot dauna grav sanatatii - nu acum, pe moment, ci mai tarziu. Fara o "ventilare" buna a plamanilor se duce naibii intregul organism, sistemul imunitar nemaireusind sa faca fatza nici celei mai banale infectii; sangele nu se mai oxigeneaza cum trebuie s.a.m.d.. :( Oare nu mai exista nimeni care sa tina cont de ceea ce scrie in tratatele de medicina?

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.