2020-05-08

Dorințe care mai bine nu se ȋndeplineau

Mai mulți sunt cei care plâng pentru că li s-au îndeplinit dorințele decât cei care plâng pentru că nu li s-au îndeplinit. ** Ai grijă ce-ți dorești pentru că s-ar putea să primești.
Mi-am dorit ca în zona blocului să fie liniște așa cum a fost până prin anul 2010. Acum este.
Mi-am dorit ca aerul după ploaie să miroasă “a curat”, cum mirosea când eram copil. Acum miroase.
Mi-am dorit să nu mai fie așa de mult praf prin oraș. Acum nu mai este.
Mi-am dorit să scadă nivelul poluării. A scăzut.
Mi-am dorit ca oamenii să nu mai vină în vizită neanunțați, sunând direct la ușă. Acum nu vin.
Mi-am dorit ca oamenii să nu se mai înghesuie în mine prin magazine, la cozi, în mijloacele de transport în comun. Acum n-o mai fac.
Mi-am dorit să am mult timp liber, să pot pleca pe coclauri sau pe aiurea. Acum am, dar n-am voie să plec unde vreau, când vreau.
Mi-am dorit ca oamenii să se spele pe mâini după ce merg la budă, când vin de afară etc.. Acum o fac, cel puțin teoretic.
Mi-am dorit ca oamenii să-și acopere gura și nasul când tușesc sau strănută. Acum așa fac majoritatea.  
Toate dorințele înșirate mai sus mi s-au îndeplinit. Și cu asta, ce-am făcut? Nu-mi place prețul plătit. Am uitat să specific și in ce condiții aș fi vrut să-mi fie îndeplinite dorințele. 

Sursa foto: pixabay; autor: Kranich17

18 comentarii:

  1. Si ajungem la concluzia ca atragem ce ne dorim intr-un spectru anume al frecventelor. Gandirea este mereu incompleta. Acum este un moment prielnic sa realizam unde gresim. Ma intreb insa daca vom reusi. Sau mereu ne vom opri doar la dorinta si nu si la ce trebuie sa se intample pentru a se realiza ea in lumea reala. Acea combinatie teribila intre simplu si complicat! :) Este cea mai fascinanta provocare!...
    Un final de saptamana interesant, Diana draga!Pupicei! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai pentru ca atunci cand ne dorim ceva nu putem "vedea" urmarile in timp, nu ne putem imagina cam cum sa... ne dorim pentru a ne fi bine pe termen lung ar trebui sa urmam sfatul buddhist pentru a fi fericiti: eliminam dorintele si luam totul asa cum vine - zen! :) Complicat.
      Multumesc, Suzana draga! Interesant si weekendul tau sa fie! Pupici! <3

      Ștergere
    2. Mai este o varianta pe care am auzit-o, nu stiu in ce curent de gandire. De fiecare data cand cerem ceva sa adaugam ideea ca aceasta cerere sa nu afecteze in nici un fel vreun suflet, sau planeta sau...
      Mi s-a parut interesanta ideea.
      Pupici! <3

      Ștergere
    3. Am auzit si eu varianta! Si se pare ca am uitat-o, pana acum. :)
      Am sentimentul ca in acest fel dorintele nu prea le vom avea implinite pentru ca intotdeauna cineva, cumva, candva, ar putea fi afectat (chiar noi, poate). :) Dar si cand se implineste o dorinta sustinuta in acest fel!
      Le ce pret se plateste pentru indeplinirea dorintelor insirate mai sus... Viata, sanatate, libertate... Prea mult, cred. Sau... poate e un pret just pentru ce i-au facut oamenii Terrei, ce si-au facut lor?! Sa nu intelegi ca ma obsedeaza ideea dorinta implinita - pandalie - pret. :) Doar ca mi-au "sarit in ochi"... aceste dorinte implinite si situatia jalnica in care ne aflam, ca fiinte.
      Pupici! <3

      Ștergere
  2. Multe din dorințele astea țin de Civilizație, si bine ca măcar forțat, s-au împlinit. Au învățat oamenii forțați de situație, dar au învățat! Cat i-o tine buhul simt si dupa...
    Daca nu ar fi amenințarea bolii si a suferinței oamenilor, schimbările astea sunt chiar bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot face ceea ce nu am putut face cand avem de muncit. :) Cred ca e singura dorinta care s-a implinit fara folos. :)
      Oh, da! Sunt bune schimbarile! Mai ales cu tusitul "mascat", cu spalatul pe maini, cu nivelul de poluare - imediat ce-o sa se dea "liber", insa, marii poluatori se vor apuca serios de treaba si totul revine la... ce-a fost, in foarte scurt timp, pentru ca tot nu vor fi "oficiali" care sa-i tina la respect. :(
      Cred ca nu ma insel afirmand ca n-o sa-i tina pe prea multi bunul simt. S-a vazut si pana acum ca pe unii nu-i doare sa scuipe pe unde apuca, sa arunce manusi, masti etc. pe unde apuca... Intr-un fel, aceste schimbari in bine au avut loc cu pretul vietii unor oameni (macar din respect - sa zic asa - pentru ei ar putea oamenii sa isi revizuiasca unele atitudini).

      Ștergere
  3. Eu una zic sa te bucuri pana mai poti de aceste dorinte implinite ca acusi începe iar balamucul … :)
    Eu una ma simt ca pestele în acvariu … fericit ca are apa si mancare dar trist ca nu-si prea vede semenii! De luni se da drumul la noi la o gramada de lucruri … daca vreau pot sa ma duc sa ma "îmbat" la terasa! :))
    Weekend placut draga mea!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As minti sa afirm ca nu ma bucur de unele schimbari care ma afecteaza in mod direct: nu mai suna nimeni aiurea la usa! :)) Dar daca as fi stiut cu ce pret va fi platita indeplinirea unei astfel de dorinte... n-as fi gandit-o in veci! Nici linistea cartierului!
      Imi place si faptul ca de doua saptamani nu mai am nicio o obligatie si zac - un fel de a spune. M-as putea obisnui, dar nu am varsta de pensionare si nici o renta indestulatoare. :))
      Mi-ar fi placut sa pot sta cateva zile in cabana, pe munte, sau sa merg la mare - lucruri pe care nu am avut timp sa le fac in ultimii ani nici macar in weekend (dar n-as fi simtit mare lucru: abia ajungeam si trebuia sa plec) De calatorit in strainatate nici nu se punea problema!
      Bine zis: balamucul! :) Noi putem merge sa ne "imbatam" pe tersa din 15 mai (asa se zvoneste).
      Multumesc, Ella draga! Weekend minunat iti doresc sa ai si tu! Pupicios! <3 Muaaah! :)

      Ștergere
  4. In orice bine exista un mic rau, in orice rau exista un mic bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dada. Cred ca se intampla asa pentru asigurarea unui... echilibru.

      Ștergere
  5. Diana, ști ce mi-am dorit eu cel mai mult? Să pot merge cu bicla fără să fiu deranjat de pietoni și traficul infernal..crezi că mi sa îndeplinit ?
    Nici una, deșii trotuarele erau goale, mai ceva decât duminica, dar n-am avut curaj să colind orașul, de frica unor amenzi..

    Seară Frumoasă și numai de bine.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stef, dar ai voie sa te dai cu bicicleta in cartier (activitati fizice in apropierea domiciliului, dar nu sporturi "colective") - scrie si in ordonanta militara 3. Iti scrii declaratie (art 2, lit. d) - parca) si te dai cu bicla prin cartier. :) E drept, nu-i ca pe coclauri, dar sunt trotuarele goale la unele ore (la noi, cel putin; seara, mai ales, am vazut cativa biciclisti pe bulevard; si alergatori)
      O dorinta, insa, ti s-a indeplinit si tie: a scazut poluarea. :) Mi se pare cam mare pretul platit, dar...

      Multumesc! Noapte buna! Zi frumoasa! :)

      Ștergere
  6. vax albina09 mai, 2020

    Eu deja mă gândesc la cum va fi cu masca obligatorie. Cum vom transpira? Cum vom respira și cum ne vom ”bronza” pe caniculă. Și cum ne vom mai recunoaște?
    Azi un virus, mâine altul, parcă văd că măștile vor deveni precum chiloții (obligatorii în comunități normale)
    Tot ce sper e să nu ajungem la niqab (zâmbet trist).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greu va fi cu masca. O amica imi spunea ca din 15 mai li s-a spus ca vor sta la munca, 8 ore!, numai cu masca pe fatza (a si spus un medic, public, ca masca trebuie purtata max. 4 ore; unii zic o ora, altii 3). Dr. Rafila nici n-o recomanda pe strada (pentru cei care nu-s raciti; iar cei care sunt ar trebui sa stea in casa).
      Vara, mai ales pe canicula, va fi infern. Unii lesina si au palpitatii si cand pot respira normal. Tenul nu va respira, aerul nu va intra in plamani cum trebuie... Bine ca ne obliga s-o purtam doar in magazine si prin alte spatii inchise. Noroc ca sunt si chioscuri (in zona mea) de unde pot cumpara aproape toate cele necesare si fara a intra.
      Va fi hazliu vara! (zambet amar) Oamenii vor avea bratele si picioarele goale si vor purta manusi (unii) si masca - daca virusul se plimba prin aer se poate aseza si pe brate, piept si pe unde mai gaseste (doar ziceau ca sta si pe haine!) Multi isi dezinfecteaza produsele cumparate, isi lasa la intrarea in casa pantofii - cati si-au scos pantalonii la intrarea in casa? Pe manseta pantalonilor nu e praf cu potentiali agenti patogeni? Niqabul ar putea fi recomandat (daca tot l-au interzis - si masca au interzis-o unii - in unele state) (zambet amar)
      *
      un interviu cu streinu-cercel, cum trage de masca din cca 10 minute in 10 minute si ia cate o gura de aer:
      https://www.youtube.com/watch?v=1GzTWYS_X7w

      Ștergere
  7. Cam așa suntem mereu, Diana. Vrem multe, dar în condițiile noastre. Asta nu prea se poate.
    Să ai un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, Potecuta. Pentru aceste dorinte (enumerate) implinite, insa, pretul platit e prea mare - nu merita.
      Iti multumesc!
      Saptamana minunata iti doresc!

      Ștergere
  8. Asa cum foarte bine ai spus " ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca" :)) Eu folosesc foarte des fraza asta pentur a-mi tachina prietenii pentru ca orice dorinta are si o portita, nimeni nu specifica si conditiile in care sa se indeplineasca acele dorinte, exact cum foarte bine ai exemplificat
    Si mereu cand un prieten imi spune o dorinta, gasesc o portita, ii spun sa aiba grija ce isi doreste, imi spune ca asta si vrea, sa se indeplineasca, si apoi fac cumva sa se intample portita gasita de mine, imi place sa tachinez oamenii, da :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-as zice ca ii tachinezi, ci doar le arati ca nu orice dorinta indeplinita e si ok, pe termen lung mai ales. De-ar fi altfel cred ca ar fi muuuult mai putini oameni care ajung sa regrete, peste timp, anumite dorinte arzatoare care li s-au indeplinit. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.