2023-05-04

Trei flori din cofraj

Floricele pe câmpii... Nuuuu! Floricele din cofraj în borcănele! Sigur, la acest moment sunt floricele și pe câmpii.

trei flori confectionate din cofraj: una cu opt petale, doua cu patru petale; una roz, una rosie, una galben-portocaliu, asezate in vaza plastic decorata cu servetel, staniol si fluturasi metalici verzi cu sclipici

Pentru luna aceasta, în cadrul jocului Transformări creative – aprilie 2023, Mihaela s-a gândit la refolosirea cofrajelor. Astfel, a treia temă propusă este despre flori: trei floricele, cel puțin, orice model, așezate în coșuleț, vază, coroniță, lipite sau cum vrem.

etapele confectionarii florilor din cofraj, a tulpinilor si frunzelor si asamblarea pieselor

Desfăcând (desfășurând) un colț de cofraj am observat că are forme ovale așa că am decupat pe contur și au ieșit ca niște petale.

Floarea mai mare (roz închis de felul ei) e confecționată din doi colți de cofraj; cele mici (roșie și galbenă-portocaliu) din câte un colț (pentru că nu aveam colți pentru trei floricele mari).

Mijlocul e carton galben înfășurat și franjurat.

Codițele sunt din sârmă mai groasă învelită în hârtie creponată; frunzele din aceeași hârtie creponată.

Pentru asamblarea pieselor (corolă, tulpină) am folosit pistolul cu silicon.

Ideea vazei mi-a venit în vizită la cineva – am văzut un borcănel cu ceva pastile gen suplimente alimentare și-am întrebat (cam într-o doară) dacă nu are vreun borcănel ca acela, gol. Mi-a oferit două, identice.

etape decorare vaza din borcanel de medicamente

Le-am șmirgheluit etichetele și ce se vedea din plastic, le-am uns cu aracet și le-am înfășurat într-o jumătate de șervețel cu dungi în nuanțe de portocaliu.

Pentru că arătau cam sărăcuțe le-am pus eșarfă din același șervețel și două inele aurii – tuburi făcute din staniol. Tot mi s-au părut prea modeste așa că le-am lipit și câte doi fluturași verzi, cu sclipici, tăiați din ceea ce fusese cercel cândva.

Am făcut două vaze pentru că aveam florile-soarelui cărora nu le găsisem un loc (la vedere)...

vaza din borcanel decorat cu servetel si trei flori galbene din carton

Acum am două vaze, și floricele, care-și vor găsi loc în balcon – nu au nevoie de apă, nu sunt pretențioase la temperatură și lumină, și vor colora zona fie iarnă, fie vară. N-o să le așez chiar în bătaia soarelui, să reziste culoarea cât mai mult timp.

doua vaze cu cate trei flori din cofraj si din carton

Am tot văzut lalele pe ici-colo, așa că nu am rezistat tentației de a fotografia lalelele aduse de mama înainte de Săptămâna Mare - sa ofer, la randul meu, un buchet de lalele prietenilor care trec pe aici.

noua lalele (sapte rosii, un boboc roz si una galbena) in vaza

În grădină are multe-multe! Cu muuuulți ani în urmă, reușise să planteze câțiva bulbi în jgheabul (jardiniera) balconului – au făcut flori! În anii următori, însă, nu s-au mai arătat lalele, deși bulbii fuseseră plantați.

Stiu că sunt in afara jocului dar întarzierea a fost lipsă conexiune Internet, în principal.

10 comentarii:

  1. Sunt tare frumoase floricelele, și se potrivesc foarte bine in vazele gemene!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce dor mi-a fost de tine, Diana draga ♥ ma bucur ca ai reusit si ca esti din nou aici ♥
    Minunate florile de cires - par reale! Florile de Floarea soarelui sunt ca o pictura de VanGohg! Vaza este deasemenea foarte reusita!
    Cat despre lalele... si eu le iubesc, asa ca te inteleg! Dupa atata ploie, frig, dupa atâta gri... ce bine fac aceste suave flori colorate!
    Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  3. Suuuuuuper! In primul ran ma bucur ca ai reusit sa recuperezi conexiunea - stiu ce inseamna lipsa ei, in momentul in care ai nevoie sa folosesti acest servici, pentru care, pana la urma platim. Bine ca s-a rezolvat. Vezi ca am impresia ca Mihaela a facut (Sau a zis ca va face) un tabel pentru cei care nu au reusit sa se inscrie la timp --- in acest sens si pe Provocari este Ati pierdut o provocare (pagina din meniu, dreapta) in care se pot adauga articolele :D (asta ca sa nu uit).
    Revenind insa la articole. in primul rand multumesc pentru minunata fotografie cu lalele. Cred ca era minunat in gradina cu multe multe lalele. Cat despre cele plantate .. nu stiu ce s-a intamplat, dar la noi in oras, pe vremea cand ma plimbam eu cu Dodo (si cu Kouki,dar mai putin) am tot vazut lalele rasarite pe ici pe colo prin spatiile verzi nu atat de sapate .. chiar m-am tot intrebat cum de apareau pe acolo (dar apareau cam in fiecare an (erau cateva prin gardul viu, haha). Banuiesc ca au fost plantate de cineva sau ... poate cand s-a facut saparea de primavara or fi „migrat” cumva bulbii prin locuri mai ferite si uite asa apareau anual. Mi-am amintit acum, cand citeam la tine. :D

    Florile din cofraj au iesit extrem de frumoase- ce idee faina ai avut! Imi plac tare mult. Si vazele ti-au iesit foarte dragute (si eu am cerut niste recipiente de la tati :))))) - deocamdata am una.. dar sper sa nu ma uite, ca as vrea sa mut in ele margelute si alte comori de gen). Sigur vor infrumuseta balconul. Si acum mai am cateva floricele din tub pentru hartie. :D
    Felicitari pentru floricele!!
    Pup cu drag 🌷

    RăspundețiȘtergere
  4. De doua ori m-am reinscris pe goagal sa pot comenta!😊
    Imi dau seama ca materialul de cofraj este chiar interesant. Mi-am propus sa-l ai explorez combinandu-l cu alte teme, daca imi va da voie...😊 Daca nu, nu!
    Adevarul este ca imi plac mult petalele alungite, asa cum le-ai confectionat.
    Si multumesc pentru lalele, sunt tare frumoase. Netul pare sa se fi intors, in cele din urma. Ceea ce e de bine!
    Spor si inspiratie, draga Diana! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. Oi Diana!
    Como semppre é um belo trabalho.
    Ficou lindos os jarrinhos, amei a ideia!
    Linda foto das tulipas!

    Tenha um feliz mês de Maio e excelente fim de semana.

    Beijinhos

    RăspundețiȘtergere
  6. Me encantaron los tulipanes. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi place cum au ”răsărit” floricele tale din cofraj! Dar și floarea soarelui este destul de interesanta, și...ai dreptate, nu sunt deloc pretențioase!
    Mulțumesc pentru frumoasele lalele!
    O zi cât mai frumoasă să ai! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi pare bine ca ti-ai recuperat serviciul de net. Florile din cofraj ți-au ieșit minunat. Era și păcat să nu faci articolul cu ele. Am făcut momentan doar tabelul de inscriere pentru lucrările restante sau pentru cei care mai vor să mai faca și altceva, o a doua lucrare. Va fi deschis până pe 10. Îl găsești pe blog pe coloana din stânga. Urmează și un articol pe aceasta temă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ai revenit, Diana!
    Ce bine au ieşit şi ce frumoase sunt! Păstrez şi eu cofrajele, dar să le dau celei de la care cumpăr ouă de casă. Ar fi o idee să îi arăt că poate face şi altceva cu ele :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Floricelele tale sunt la întrecere care sunt mai frumoase !!!
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.