2022-07-25

De vorba cu floarea soarelui

După acel moment din orele dimineții, când a zărit acel curcubeu deosebit, Lulu a ajuns la concluzia că excursia pe care o câștigase mâncând înghețată era una deosebită, pe care fiecare participant o trăia „în modul său”. Poate după sufletul lui, fiecare, poate după alte considerente. N-o interesa prea mult, era doar curioasă ce-i este rezervat pentru ziua care tocmai începuse.

Micul dejun l-au luat împreună, toți membrii grupului, dar de data aceasta Lulu nu i-a mai așteptat și-a ieșit singură, pornind la întâmplare pe una dintre multele cărări care se deschideau în zona hotelului. Urca agale pe-o potecă tăiată într-un deal mititel. Voia să afle ce e dincolo – altceva tot n-avea ce face.

- Uite-o! Uite-o!
S-a oprit și-a ciulit urechile. I se păruse că aude cuvinte șoptite. Poate era doar vântul – s-a gândit, și a pornit mai departe.
- O să cadă! Se aud iar șoapte. N-o atenționăm?
- Nu. Are nevoie de vibrații pozitive. Își dorește în viață fericire, optimism, cinste, pace, admirație, loialitate. Toate acestea le simbolizăm noi. Degeaba, credeți, a ajuns aici? E mult timp de când n-a mai ajuns cineva aici, semn că nu foarte mulți își doresc acestea din tot sufletul.

diorama: papusa sezand langa trei floarea-soarelui din hartie si carton
Lulu pășea hotărâtă, privind mai mult spre cer, zâmbind larg, fiind sigură că urechile îi țiuie de la atâta liniște și are halucinații auditive. Când să termine un gând... a simțit cum calcă-n gol și poc! S-a trezit în fund, la poale de deal. N-a avut timp să se sperie, dar a cam durut-o aterizarea. Era semiobscuritate, habar nu avea unde se află. Își rotea gâtul, să cerceteze zona, cât putea vedea. Hopa, în dreapta a dat cu ochii de-o tulpină verde, așa-i părea a fi. Încetișor, a ridicat privirea. Trei fire de floarea soarelui! Una părea că privește fix spre ea! Știa că e o nebunie – prefera să fie vis! - dar a îndrăznit să întrebe, cu voce șoptită, ezitând.

- Floare a Soarelui, știi cum aș putea ajunge unde eram când... am căzut?
Floarea de mărime mijlocie – pe care Lulu, în gând, o numise „Mijlocia”, privi spre cea mai înaltă, ca și cum ar fi așteptat încuviințarea unui răspuns.
- Mai întâi, plecăm de aici – a spus „Înăltuța”.

Au pornit legănându-se, și Lulu le-a urmat împiedicându-se aproape la fiecare pas, pentru că vederea ei în semiîntuneric nu era așa de bună ca a lor. Parcă ghicindu-i problema, corolele galbene ale florilor au început să lumineze – nu mult, doar cât să vadă vizitatoarea pe unde merge.

Înăltuța mergea repede, și vorbea. Lulu se străduia să țină pasul, intuind că pentru ea vorbește...

- ... și ne întoarcem corolele spre Soare – o auzi pe Înăltuță – să amintim oamenilor că trebuie să caute o înțelegere spirituală mai profundă și – de ce nu? - iluminare. Încercăm să-i învățăm să fie devotați unii altora, animalelor, păsărilor, Naturii în general, să se respecte și să respecte tot ceea ce Natura a creat... Dar, ce fac oamenii?! Se bucură de uleiul nostru, de calciul din semințe, ne folosesc în alimentație, cosmetică – ba chiar să absorbim izotopii radioactivi din pământul pe care ei îl impregnează... și își văd de ale lor. Vorbesc frumos, visează la pace și armonie, la înțelegere între oameni făcând tot ceea ce n-ar trebui să facă pentru a obține ceea ce pretind că vor.

diorama: papusa in picioare, sprijinita de bustean confectionat din scoarta de copac, si trei floarea-soarelui din hartie si carton
Lulu asculta cu multă atenție, gâfâind de efort, pentru că florile soarelui erau rapide, nu glumă. La un moment s-au oprit lângă un buștean culcat în iarbă. Ceva mai departe se vedea silueta hotelului.

- Aici e granița dintre lumea ta și lumea noastră. Nu putem merge mai departe.
- Primește această mică floarea-soarelui – vorbește pentru prima dată cea mai scundă dintre flori, numită de Lulu „Micuța”. Poart-o asupra ta, arătând celorlați că ești loială celor pe care îi iubești, devotată profesiei și credinței tale, și crezi că pacea este la îndemâna oricui o dorește cu adevărat.
Cu ochii închiși de emoție, dar și de efortul depus, Lulu le-a mulțumit florilor-soarelui care au călăuzit-o înapoi la hotel.

- Lulu! Hei, Lulu!
A deschis ochii larg. Simțea pământul rece sub ea, și firele de iarbă îi gâdilau obrazul. Lângă ea erau două fete din grupul cu care venise în excursie.
- Hai, că ne-ai speriat! Ai stat prea mult în soare și ai leșinat... Cred că delirai! Vorbeai despre un joc Activități de vară, despre trei fire de floarea soarelui pe care trebuie să le înscrii în tabel imediat ce ajungi la hotel...

Lulu s-a ridicat, ajutată de celelalte. Își amintea că ascultase discursul unei floarea-soarelui deci clar delirase, dar nu-și amintea să fi simțit că leșină... Când a realizat că ține strâns în pumn tija unei micuțe floarea-soarelui n-a mai fost sigură de ceea ce i s-a întâmplat, dar a tăcut – avea timp să se gândească la asta.

trei floarea-soarelui din hartie si carton in vaza de portelan
Florile de floarea-soarelui sunt lucrate (mai mult sau mai puțin) după indicațiile de aici:
https://www.youtube.com/watch?v=e2x2gClkB-s
asamblarea corolelor florilor-soarelui din carton galben si mijloc negru
N-am rezistat tentației și am postat și o fotografie preluată de pe pagina de FB
Brașov, orașul sufletului meu, cu floarea-soarelui din apropierea orașului.
floarea-soarelui naturala, pe un camp din apropierea municipiului Brasov

30 de comentarii:

  1. Asta zic si eu o poveste frumoasa! Si sunt convinsa ca Lulu isi va da seama ca totul asa a fost chiar real! Si chiar ai talent sa faci diorame. Si sa visezi la minuni. Sa dea Dumnezeu sa se implineasca!
    M-am uitat pe tutorial putin. Nu m-am hotarat. Saptamana viitoare plecam putin si trebuie sa stabilesc ce mai am de facut. Ca sunt cam multe. Totusi m-ar tenta sa incerc si eu. Poate la intoarcere.
    Multumesc pentru poveste,, Diana draga! Pupici si noapte buna!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, Suzana draga! ❤️
      Oh, daaa! Sa visez ma pricep. 😊 Ar fi frumos sa se implineasca!
      Iar vacanta! Super fain! Reusesti sa "ordonezi" tot ce trebuie pus la punct! Florile-soarelui sunt rabdatoare, intelegatoare. 😊
      Cu drag! Noapte buna! Spor in ce ai de facut! Pupici! 😘 ❤️

      Ștergere
  2. Hi Diana,
    Such a beautiful story, as are the sunflowers, which enchant our eyes.
    Hugs and all the best

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi Maria!
      Thank you very much for the appreciation!
      All the best to you too! Hugs!

      Ștergere
  3. Me gusto la historia de Lulu y el girasol. Al igual que tus girasoles. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar avem nevoie de poveşti! Şi a ta m-a dus într-o lumea care mi-a făcut tare bine!
    Îţi mulţumesc!
    Ce faine au ieşit, te felicit! Arată bine de tot!
    Zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Si eu iti multumesc, Potecuta! ❤️
      Si mie imi face bine sa stiu ca iti place (va place) ceea ce scriu uneori, ceea ce lucrez. 😊
      Zi buna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  5. Olá Diana!
    Espetacular a história...
    Eu amo girassóis
    Tenha uma semana repleta de luz
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      Obrigada! Fico feliz em saber que você gosta.
      Uma semana cheia de luz para você também!
      Abraços.

      Ștergere
  6. Frumoasă povestea, dar și florile ți-au ieșit foarte bine! Știi, important este să-ți placă ceea ce faci! 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru complimente! ❤
      Oh, imi place! 😊 La unele ma pricep, la altele prea putin, dar sunt tare bucuroasa cand imi reuseste ceva... macar acceptabil in cazurile in care e prima data cand lucrez acel ceva. 😊

      **
      Daca e ok pentru tine, daca ai timp, la "Editati profilul" (pe contul tau de pe aceasta platforma), la "Despre mine" - "Linkuri" poti scrie adresa blogului tau, si din doua clicuri se ajunge la blogul tau. Nu stiu daca mai e "rubrica" "site-ul meu web", unde se puteau inscrie adrese de site-uri/bloguri (formatul meu de blog e mai "vechi")

      Ștergere
  7. Frumoasa si interesanta povestea ! Merci !
    Atentie mare la soare, si tu esti o gingasa floare, radiatiile intense sunt daunatoare, doar ploaia târzie e binefacatoare... :)
    Un sfârsit de saptamâna minunat în toate aspectele binecuvântat, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru compliment, Iosif!
      Am invatat, de copil, sa ma feresc de razele directe de soare, dar Natura a fost buna cu mine: incep sa simt disconfort cand sunt cca 40 grade Celsius la umbra.
      Iti multumesc! Weekend minunat iti doresc sa ai si tu! 😊

      Ștergere
  8. Mi-a plăcut totul. Inclusiv comentariile.
    Succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc - si in numele celorlalti participanti. 😊
      Weekend frumos iti doresc!

      Ștergere
  9. Amiga Diana!
    Uma linda história, como os girassóis que realmente nos encantam.

    Beijinhos💐

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obrigado pelas suas palavras, Fatyma!
      Beijinhos 💐

      Ștergere
  10. Minunată povestire! Sunt convins că fiecare Floare a soarelui pe care o admirăm, are ceva de spus, dacă o ascultăm cu atenție. Și dacă știm să intrăm în lumea de poveste a florilor și tuturor viețuitoarelor de pe pământ! Căci frumoasele povești.... tocmai asta ne învață!
    Numai bine, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru apreciere!
      Exact! 😊 Ai spus frumos: "sa intram in lumea de poveste a florilor si tuturor vietuitoarelor de pe pamant". Povestile ne invata sa ne deschidem sufletul (si mintea) spre tot ceea ce ne incojoara.
      Multumesc, Alex draga! 😊 Numai bine si pentru voi!

      Ștergere
  11. Cred că tuturor ne-ar prinde bine o conversație cu floarea soarelui, să ne amintească ce-i important în viață. E plină de miez povestirea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Jo, pentru compliment. 😊
      Pentru mine sigur e necesara o astfel de conversatie... De cand a inceput saptamana am raspuns "obraznic" mai multor persoane care au fost "obraznice" cu mine sau cu altii. 😊 Habar n-am ce ne-a apucat, pe toti de care zic! O fi de la caldura de saptamana trecuta.

      Ștergere
  12. Cred ca este cea mai frumoasa prezentare de pana acum a unuia din proiectele calendarului recreativ. Imi place enorm cum ai introdus datele despre floarea soarelui, informatii utile, pentru ce e buna, etc... toate intr-o poeste pe care Lulu o ascupta spusa de Floricelele lucrate de tine. Foarte frumos cum ai introdus in poveste si linkurile catre calendarul recreativ. Esti inventiva si creativa.
    Floricelel sunt minunate, imi place cum ti-au iesit. Si se asorteaza frumos langa Lulu.
    O vara frumosa in continuare si mult spor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit, Niko!
      Iti multumesc pentru complimente! ❤ Multumesc pentru ocazia pe care mi-ai dat-o sa ma joc! Si ma joc, nu gluma! 😊
      Am inceput cam cu toate "temele" deodata - cate un pic din fiecare - dar saptamana ce-a trecut am cam ramas in urma.
      Multumesc! Vara frumoasa in continuare iti doresc si eu tie! Spor in toate!

      Ștergere
    2. O sa ajungi tu la zi cu toate. Mult spor in continuare.

      Ștergere
    3. Sunt (aproape) sigura. 😊 Multumesc, la fel!

      Ștergere
  13. Chiar mi-a plăcut povestirea - ai putea realiza scenariul unui filmuleț dacă Lulu ar dori să devină star de cinema !!!
    Pupici ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc ca ai fost alaturi de Lulu, si de mine! ❤
      E prea timida sa fie star de cinema - sau doar nu-i place lumina reflectoarelor. 😊
      Pupici! 💕

      Ștergere
  14. Cand o vad pe Lulu printre flori ma duc iar automat cu gandul la Lidia in jurul lumii (sau floarea cu sapte culori) - asta pentru ca, atunci cand scriam pentru blogul de desene animate rezumatele, unele episoade le gasisem numai in italiana (sau era spaniola? haha nu mai stiu dar cred ca prima varianta) si acolo o chema Lulu. In japoneza era Lun Lun.
    Imi place mult floarea soarelui - hmmm acum vreau sa fac ceva si cu floarea soarelui. imi zboara gandul de la una la alta.
    Cred ca e foarte mult fum afara - probabil ca se ard diverse la greu, pentru ca aparatul meu de filtrat arata 22. Sper ca in Bv e aer mai curat :).
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ocazia Provocarilor verzi am cumparat 3 papusi mititele si numai pe aceasta o mai am - pentru ca nu a fost "solicitata". Fara P.verzi nu ar fi existat Lulu. :)
      Atunci cand lucrez la ceva ma gandesc ca voi mai face aia sau alta, dar... pace buna! Daca nu lucrez "pe loc" in general nici nu mai lucrez...

      N-as zice ca e prea curat aerul in zona unde locuim... Nu mai e duhoare asa des ca acum cativa ani, dar se mai simte noaptea sau spre zori de zi; aum e mai des o duhoare de... porumb ars (nu pot descrie mirosul a de cerelale arse de la care, uneori, ma ustura ochii - and e prea intens). Unii au zis ca ar putea fi de la ceva combustibil...
      In general, "per ansamblu", e destul de curat... mai ales daca nu iau in calcul ce lasa in urma lor anumite avioane care trec pe deasupra unor zone... (intre altele, Cincu - baza militara - e destul de aproape)
      Pupici!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.