2024-09-03

Economie. Romania dorita

Fructele Pământului: banii

Am ajuns la secțiunea Economie... Distracția a fost mare și în cadrul celorlalte trei secțiuni de pe platforma online a partidului roșu, numit și social-democrat.

Ce îți dorești TU de la modul în care se dezvoltă economia României? suntem întrebați. Ăștia au citit ceva cărți de comunicare de ne iau cu TU accentuat, ca și cum am fi tâmpiți și-am crede că-i interesează părerea fiecăruia în parte dacă lasă impresia că se trag cu noi de șireturi.

Bifează problema sau scrie răspunsul tău în căsuța de mai jos

Nu bifez pe platformă. Comentez aici.

Vreau ca prioritatea să fie în continuare construcția autostrăzilor.

Asta-i de râsul curcilor! Să fie in continuare prioritate? A fost vreodată prioritate, altfel decât pe hârtie și în discursuri sforăitoare ținute de politicieni aroganți?!

Vreau ca România să susțină toate investițiile care produc local bunuri cu valoare adăugată.

Ce naiba vrei să înțeleg de aici, politicianului? Că TU ești Romania? Altfel, ce naiba să susțină un teritoriu? Mă mir că vă mai suportă pe voi! 

Înainte de orice să permiți cetățenilor astfel de investiții - și să te deranjezi și TU, politicianule, să vii cu ceva investiții. Sau să nu vii, dar nu ne mai încurca cu birocrația ta, controalele aberante (niciodată acolo unde s-ar impune) și taxele până la cer și un hectar mai sus!

Vreau ca micile firme de familie și afacerile începute de la zero să fie sprijinite de stat cu prioritate.

Nu, nu vreau așa ceva! Nu ne mai sprijini, lasă-ne in pace, că ne descurcăm noi. Ai făcut ca aproape să nu mai existe diferențe între persoane fizice autorizate etc. și firme și acu' vrei să-mi dai bani cu niște condiții care m-ar duce la sapă de lemn in al doilea an de funcționare? Nu plătești la timp - și tot scazi - subvențiile la care te-ai angajat deja și vrei să cred că va fi altfel de acum înainte? Acorzi amnistii fiscale marilor datornici, scazi pedepsele pentru evazioniștii de top, hăituiești pe cei care au "ratat" să plătească un impozit infim (prin comparație cu ce amnistiezi), aberezi legi prin care distrugi o sută de firme ca să prinzi un evazionist de doi lei și vii să-mi spui că vei sprijini cu prioritate nu știu ce? Micșorează taxele și ne descurcăm singuri. Nu te mai băga, că te pricepi doar să mărești sau să inventezi taxe și impozite.

Vreau să existe mai multe produse alimentare procesate în România, la prețuri decente și să renunțăm la importuri.

TU, politicianule, faci mișto de noi? Prin ale cui firme se fac cele mai multe importuri? TU, politicianule, rezolvă chestiunea care se întâmplă în supermarket-uri, apoi vino să-mi zici de prețuri decente și produse alimentare... procesate in România. 

Ți se pare că noi, cetățenii, trimitem la export tone de fructe de pădure (și nu numai) și importăm diverse produse făcute la alții din fructele culese în România? Ți se pare că noi exportăm lemn/cherestea și importăm mobilier și alte cele? Ah, da! Lemnul nu-i produs alimentar... Dar dacă tot ai amintit de importuri...

Vreau ca resursele noastre naturale (apa, aerul, gazul, vântul) să fie folosite în interesul românilor, indiferent de naționalitatea proprietarului.

Politicianule, TU chiar faci pe glumețul?! Dă-le și altora, dar cu redevențe serioase, nu cu doi bani... Apa pe care o mai captează câte un șmecheraș din Ro nu se pune? Pe ăsta nu-l vezi? Te-am rugat eu să vinzi aerul? Alții își dezvoltă industria și tu vii cu texte să folosim aerul în folosul nostru? Zici de aer, dar uiți că-i poluat, în cea mai mare parte. Vântul, politicianule, nu ți-l ia nimeni. Cine te oprește să construiești fabrici in care să fie produse... mori de vânt? La eoline mă refer, deși sunt o nenorocire pentru mediu, pe termen lung.

Politicianule, apa, aerul, gazul și... vântul nu sunt singurele resurse naturale ale României. Te faci că uiți de celelalte? De exemplu, ce zici de păduri? Nu le folosești în interesul românilor?!

Hopa! Stai așa, politicianule! TU vrei să te apuci să naționalizezi munca străinilor în Ro?! Haida-de! Ia labele de pe investițiile lor. Eu le-am vândut (și vreau să le mai vând) chestii de interes național? Noi, cetățenii, le-am concesionat nu știu ce pentru sume derizorii?

Vreau ca statul să investească masiv în construcția de locuințe pentru tineri și în infrastructura de sport pentru copii și adolescenți.

Iar?! 😂 N-ai investit destul în săli de sport, bazine de înot care au fost deschise doar la inaugurare, că n-ai mai avut bani pentru personal, pentru întreținere? N-ai investit destul în terenuri de fotbal in pantă?

Ai tăiat banii unor cluburi sportive și acu' vii să zici că investești în infrastructură? Degeaba investești in construcții și alte alea când zici că n-ai bani pentru altele. E plină țara de construcții începute și neterminate - și nimeni nu pare că a fost tras la răspundere pentru risipirea banului public. Prietenii știu de ce. Poți afla și TU, politicianule, urmărind reportajele documentate de cei de la Recorder, de la România, te iubesc! și alții.

Locuințe pentru tineri... Din patru în patru ani ne servești asta... Cine te mai crede? Poate bebelușii să vă mai creadă, politicienilor.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/users/mohamed_hassan-5229782/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=6560705

6 comentarii:

  1. Uno siempre desconfía de los politicos. Te mando un beso

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Es lo mismo en todo el mundo... Es muy triste.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  2. Cum ziceam, totul a fost distrus-demolat si raman la parerea mea. Ca pentru asta au fost plantati. Intrebarile sunt chiar grotesti cand stii din partea cui vin. Si culmea ca se intelege spre deloc ceea ce se intampla. Insa mereu e loc si alte caderi, Doamne fereasca- ne.
    Continui sa te admir ca mai ai puterea sa scrii despre.
    Hai sa spun o faza minuscula.La noi au disparut 3 chioscuri de ziare intr-o zi. M- am enervat si am trimis un msil la primaria de sector, sa imi spuna cand le pun la loc. Ca in alte zone au pus altele noi... Imi raspund, dand un numar de inregisttare spunand ca l-au dat mai departe la un alt compartiment ce se ocupa. Un micro exemplu de raspuns catre cetatean...Chiar ne trebuie nervi tari si lamai multe....
    Pupici si imaginatie, Diana draga!❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum incep să construiască... blocuri foarte înalte intre case, mini centrale nucleare, gropi de gunoi pe dealuri, căsoaie în pădure, poduri care cad la prima ploaie...
      Oamenii din diferitele comunități unde nimic nu pare a funcționa au o oarecare culpă: nu se implica (de frica, din lipsa de informare...)
      Mulțumesc pentru compliment. Scriu, dar unde e posibil, incerc mai mult decât atât... Evident, nu singura. Uneori reușim, alteori nu...

      Chioșcurile... depinde care e motivul dispariției... Și în Bv au dispărut multe. Unele pentru că urmau lucrări în zona, altele pt că firmele care le dețineau au falimentat/au redus numărul de chioșcuri/nu au mai primit autorizație pt locul respectiv...
      In "circuitul întrebărilor/plângerilor spre instituțiile statului" răspunsul birocratic pe care l-ai primit e legal, moral etc. Trebuie sa te adresezi fix serviciului/direcției care se ocupa (pare că depinde de la oraș la oraș). Și... vei primi un răspuns că au intregistrat cererea iar răspunsul îl vei primi în termenul legal iar daca nu te mulțumește, in termen de x zile te poți adresa secției de contencios administrativ. Pe scurt: birocrația e menită să ne descurajeze în acțiuni. Totuși, o cerere trimisa "generic" pe adresa primăriei trebuie direcționată spre cei care se ocupa (secretara, sa zicem, nu știe răspunsul la problemele diverse). Da, e nevoie de nervi de oțel când vrei să obții răspunsuri, când vrei să obții ceva fara a da șpagă s.a.m.d. Se poate spune că e unul dintre motivele pentru care nu se implica prea mulți oameni în a schimba unele lucruri..
      Mulțumesc, Suzana draga! Zile senine! 💗😘 Pupici!

      Ștergere
  3. Mă abțin, in realitate e mult mai rău decât pe platforma, acest roșu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat. E o bătaie de joc la adresa cetățenilor...

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.