2024-09-13

Psihopatie... politica

A fost odată ca niciodată, o țară frumoasă, cu oameni frumoși - cum prezenta un fost prim ministru, unui robot, țara in care s-a născut. A trecut timp de atunci - nu mult, dar secunda pare veșnicie, uneori, în țara unde politicienii își descriu locul natal ca mai sus. 

Un trup cu mușchi evidențiați și cap un balot de paie
Două partide politice presupus rivale (unul de stânga, celălalt de dreapta), cu doctrine total opuse (se spune doctrină, dar partidele din această țară frumoasă nu mai au doctrină de treizeci și ceva de ani sau... au una comună: abonarea la banul public) și-au dat mâna peste țară, împotriva voinței cetățenilor, dar cu votul acestora, după ce juma de an s-au porcăit. Scopul declarat? Stabilitate, siguranță pentru țara lor frumoasă cu oameni frumoși - deh, se plângeau cetățenilor personajele din cele două partide: nu vrem unire, dar război la graniță, criză economică, criză mondială, criză biliară... Ne sacrificăm pentru binele comun - binele lor comun, dar pe asta n-au spus-o. In vară, în prima etapă de împărțire a cașcavalului, au rămas mai mult sau mai puțin uniți, tinzând spre despărțire. Acum, la împărțirea a ce-a mai rămas din cașcaval, par a fi devenit, din nou, mari rivali. Război la graniță mai este, și crize fel de fel. Gata cu stabilitatea și securitatea? Ah! Cu securitatea, nu! Cu siguranța, da!

Și mai zice in poveste că oamenii frumoși din această țară frumoasă n-au nicio problemă cu toate aceste manevre, și se pregătesc să se încoloneze pentru a vota. Înainte de-a vota, stau cu sufletul la gură ca să afle ce-o urma. Au mai văzut ei multe, de când votează în țara frumoasă... Marele partid de stânga, cu nu prea mulți ani în urmă a demis prin moțiune propriul prim ministru. La precedentele alegeri, cei de stânga au câștigat, dar neavând majoritate... partidul de dreapta, unit cu unul progresist și c-o organizație politică, ceva, a preluat puterea, cum s-ar zice. Nimeni nu prea știe cum de azi câștigă unii și țara frumoasă, cu oameni deștepți frumoși, ajunge să fie condusă de alții. Votează roșu, dau de galben, și invers! Alianța celor trei a funcționat un pic, apoi galbenii au zis jos cu progresiștii, jos cu organizația politică și s-au mai târât așa până când... unirea cu stânga, pentru stabilitate și securitate. Cetățenii n-au avut nimic de zis. Cei din organizația politică, tare supărați, au început o campanie împotriva ursului brun care năvălește-n sate și orașe. Cu ani înainte, spitalele erau prea multe și s-au hotărât să le închidă, susținuți de un partid. Progresiștii, mai vioi, au ales ca să-i conducă interpreta din Muscel. Roșu are-un plângăcios ce se pretindea cândva erou al Revoluției; acesta, când vorbește, zici că se milogește. Galbenii, oameni de soi, sunt conduși de-un ex-gradat cu multe stele, pretins erou prin Orient, scriitor de top acum, despre care poți să crezi că atunci când vorbește e la un pas de-a rămâne fără aer. Vine, tare, încă unul, care se vrea președinte - a mai fost cândva, dar doar o noapte, iar acum a mai scris o carte.

Cică, acum se discută, despre ce note aveau în liceu ăștia de vor să fie președinte! Și votanții, curioși, stau pe margine și comentează, aburiți - ca de-obicei - cu false probleme. Timpul trece, iarna vine... vai de mine și de mine! 

Când primul președinte votat în democrație, de majoritate, a fost un comunist cu școală serioasă de partid... a început distracția pe teritoriul care, peste ani, va fi descris ca fiind o țară frumoasă, cu oameni frumoși.

Poate nu-i epidemie de psihopatie în țara frumoasă cu oameni frumoși, ci-s doar partide cartel - de nu mai știu alegătorii care-i răul cel mai mic.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/users/geralt-9301/

16 comentarii:

  1. :)Si toti joaca frumos la scena deschisa. Sper ca si-au innoit franghiutele ce ii tin pe suporturile papusarilor. Nu de alta dar cu atatea la granita, prin aer, cu siguranta si securitatea.... care canva erau una si asa mai departe, le trebuie ceva cabluri de sustinere serioasa ca nu vrem accidente. :)))

    Tara frumoasa... oameni frumosi.
    Da
    Si bogata foarte bogata... candva si mai bogata. Si vanduta, tare vanduta ... si asa mai departe....

    Dar sa-i dau mai bine somnului ce al lui... dreptul :))).
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frânghiuțe cu valoare monetară... Vorba unuia: "nu pot fi atât de ticăloși gratis". Cablurile de acest gen cedează la unii și sunt prinse la alții, alții parcă tot mai... răi? incompetenți? analfabeți funcționali? toate la un loc?
      Mai mult concesionată decât vândută, dar pe "preturi" de nimic... Vândută mai mult în sens de trădare: pare că se face totul pentru a importa cât mai mult, pentru a ține oamenii în incultura (un fel de a zice), pentru a ține oamenii dependenți față de stat...

      Sper că somnul și-a exercitat dreptul.😊
      Pupici! 💞

      Ștergere
  2. Muy interesante y la verdad cada vez es más dificil votar por el mal menor. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. En otras palabras: está empeorando en todo el mundo. 😔
      Te mando un beso.

      Ștergere
  3. Şi am încălecat... că de n-ar fi... sperăm de decenii întregi la şi au trăit fericiţi, dar încă aşteptăm minunea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! Și minunea nu și nu! 😃 O poveste fără sfârșit...

      Ștergere
  4. Încă o dată spun, jurnaliștii din ziua de azi nici examenul de bacalaureat nu cred că l-au trecut, altfel nu îmi explic dezacordurile ori faptul că nici cratima nu o pun unde trebuie, când trebuie. Cu toate, astea, generează niște discuții în societate care ne îndepărtează foarte mult de ,,esențial". Nu știu care-s mai ,,rătăciți", ei ori consumatorii de presă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mvaaai! Jurnaliști? Or fi și jurnaliști, dar nu mai apar la tv. Cei mai mulți sunt purtători (ilegal) de microfon și/sau cititori de prompter!
      ...și pleonasme (intră înăuntru, avansează înainte), flecari ce repetă același lucru cu alte cuvinte pt a "acoperi" spatiu de emisie ce pare obligatoriu..
      Având în vedere câți bani primesc de la partide (indirect) televiziunile unde lucrează acești "jurnaliști" cred că putem spune că acesta e scopul: îndepărtarea telespectatorilor de esențial. 😔
      Cred că și unii și alții.

      Ștergere
  5. În legătură cu candidații la președinție, mă simt din ce în ce mai aproape de cetățeanul turmentat. Nici măcar nu știu care ar putea fi răul cel mai mic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zici! Care o fi răul cel mai mic?! In tura asta de alegeri e ceva de speriat! Avem de ales intre "foarte jalnic" și "extraordinar de jalnic"...

      Ștergere
  6. Nu stiu ce s-ar putea adauga, decat ca mi se pare incredibil cat de jos am ajuns. Nu pare sa fie nimeni nemanevrat, ca sa spun asa.
    Ma apuca ameteala cand ma gandesc la ceea ce se intampla, planificat si cinic. Tinand cont de ce evenimente sunt pe planeta, condimentate cu diferite subiecte medi_cale scapate din lab-uri, nu stiu cat mai rezista 'colonia' noastra. Mereu zic, sa ne pastram mintea intreaga, ca suntem cam pe cont propriu.

    Pupici, Diana draga! Zile frumoase de toamna!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte jos. O "vorbă din bătrâni" spune că un om care cade atât de jos încât mai jos nu se poate, va începe să se ridice pt că a ajuns la un punct de sprijin 😊 De e așa cu un individ ar putea fi și cu o națiune?
    E posibil să fim in punctul "scapă cine poate"... Și când te gândești că cele mai multe rele se întâmplă pentru profit cu orice preț... Omenirea pare că și-a găsit un nou zeu: profitul. Pentru a-l câștiga de partea sa o minoritate face tot ce poate, fără să-i pese de majoritate. Într-un fel, se întâmplă și la scară mică și foarte mică.

    Mulțumesc, Suzana draga! 💗😘 La fel să fie și pentru tine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceea ce se face la noi în țară nu se poate numi politică, iar la președenție candidează numai bufoni. Țara asta frumoasă a fost transformată în circ. Mă țin, cât pot, cât mai departe de aceste subiecte despre politică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Potrivit perfect: bufoni! Doar că... bufonii aceștia distrug și ce-a mai rămas...
      Mă implic cât simt că mă țin puterile... Semnez petiții, merg la manifestații, merg la ședințe de consiliu, îmi spun părerea... E aiurea sa ne ținem departe - doar o părere, desigur. Bufonii s-au prins că ne descurcam individual și, în unele cazuri, ne ajutăm între noi și ei consideră că asta e ok: persoanele fizice / organizațiile non-guvernamentale să îndeplinească atribuțiile reprezentanților statului...

      Ștergere
  9. Intr-o țară în care politica e făcută de presă și de televiziuni, eu refuz să votez. E prima dată când cred că nu voi merge la vot. N-am cu cine. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât de mult as vrea sa te pot contrazice! 😊 Tare tristă realitate...
      Și eu știu că nu am cu cine să votez... 😔 Încă sunt hotărâtă să merg. Ar fi frumos ca jumătate plus unu dintre cei cu drept de vot să nu se prezinte... și atunci s-ar organiza din nou, cu alți oameni pe liste (nu vor fi indivizi mai capabili dar, cumva, faza le-ar strica rău socotelile).

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile scrise dupa trei zile de la data publicării articolului vor fi moderate. Multumesc pentru intelegere.