2013-03-19

La pas, din Ploiesti la Brasov, 100 de km

Da, acest gest vor sa il faca zece temerari din Ploiesti, intre care si John, initiatorul!
Vor pleca din Ploiesti, de la Metro, in 23 Martie, la ora 6:20, vor parcurge traseul pe jos, si vor sa ajunga la Brasov in 24 Martie, seara. Si n-o fac doar asa, pentru a castiga experienta, ci pentru a atrage atentia asupra faptului ca sedentarismul dauneaza sanatatii.
Trebuie sa recunoastem: e o experienta unica, ce nu poate fi traita chiar de oricine! Personal nu m-as incumeta, desi stiu ca nu sunt sedentara - dar nu mai am antrenament pentru “curse lungi”.
Le doresc succes!

Proiectul se numeste “100 de km impotriva sedentarismului” si se doreste un semnal de alarma pentru oamenii care fac tot mai putina miscare si care consuma alimente gata pregatite prin diverse localuri (generic: fast food).
Mesajul acestei initiative este SEDENTARISM = OBEZITATE = CANCER!
Trebuie remarcat faptul ca din ce in ce mai multi copii sunt afectati de obezitate si nu sunt incurajati sa practice un sport sau macar sa se joace mai mult pe afara. Parintii ar putea organiza - la sfarsit de saptamana - cate o excursie de cateva ore (benefica atat pentru copii cat si pentru parinti) sau doar o iesire in parc.
Treizeci de minute de miscare, zilnic, ii poate redirectiona pe sedentari catre un stil de viata sanatos. Si pot spune ca, plimband caini din anii ’90 fac mai mult de 30 de minute miscare zilnic, pentru ca o plimbare dureaza mai mult de atata, si e efectuata de cel putin 3 ori pe zi! Sigur, nu chiar fiecare tura de plimbare trebuie sa dureze 30 de minute si nu chiar de fiecare data il plimb eu! Asadar, si plimbarea unui caine e un mod de a “scapa” de sedentarism.

Vienela sustine acest proiect (de la ea am aflat) si il sustin, la randul meu - desi am aflat abia acum cateva ore. Pe blogul lui John puteti afla mai multe si puteti sa il sustineti.

Daca va place initiativa, daca doriti sa il sustineti, puteti scrie pe blogurile voastre, cu trimitere spre articolul lui John sau puteti distribui articolul scris de el pe Facebook si pe Twitter.

6 comentarii:

  1. de ce nu sunt mediatizate aceste idei cu adevarat bune,nici nu are sens sa ma intreb...
    important este ca ele exista :)
    o zi cat mai frumoasa sa ai draga Diana! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista si se implica multi tineri. Sper ca nimeni sa nu reuseasca a le reteza aripile - ceea ce ei fac azi e si spre binele copiilor lor si a nepotilor nostri :) (dar si ai lor)
      Noapte buna, pandhora, draga!

      Ștergere
    2. Au fost mediatizate la nivel local. John lucreaza la o televiziune din Ploiesti. Dar oamenii care vor sa faca miscare nu asteapta sa ii vada pe altii, iar cei care aleg sa fie sedentari nu dau importanta acestor evenimente. Imi pare atat de rau ca nu am putut merge cu ei... :((

      Ștergere
  2. Cam radicala solutia si nu la indemina oricui.
    Prin statiile mijloacelor de transport (in Cluj) a aparut un afis de la Fabrica de medicamente Terapia,in care scrie: Ia autobusul din statia cealalta.Asa vei face putina miscare pentru inima ta.

    Pe de alta parte,sint de acord cu mersul pe jos.Merg zilnic la servici (si ma intorc) pe jos.Indiferent de vreme si anotimp.Sint cam 7 km pina acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. John a si zis aceasta: a ales un mod "dramatic" tocmai pentru a atrage atentia. Le doresc sa reuseasca si sa schimbe obiceiurile concetatenilor. Si le doresc sa aiba parte de vreme buna! Azi a fost vant puternic in BV, a si nins - dar stratul subtire de nea nu va rezista prea mult - dar e frig! Si cred ca va fi si la finalul saptamanii... In 23 Martie se termina raliul Brasovului - e posibil sa fie destul de aglomerat DN1.

      Afisul despre care amintesti e de top! Am preluat textul in postarea urmatoare, despre biciclisti :)

      Mersul pe jos face picior frumos la trup sanatos! :) Si eu aleg sa merg pe jos, pe distante relativ scurte... :) Merg pe jos in special pentru ca nu am rabdare sa stau in statie sau, cand sunt in masina, la semafoare... Si, bineinteles, cand plimb cainii! Desi am vazut ca pot fi plimbati si legati de portiera masinii :)))

      Ștergere
  3. Foarte frumos. Daca eram acolo ma bagam si eu. :) Aveam curaj.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.