2013-09-07

Bărbatul e un vânător și femeia e prada lui

HAPPY WEEKEND!
Bărbatul vânator, ca în primele timpuri ale omenirii, încă există. În ciuda tuturor discursurilor feministe și a marilor progrese ale femeii, când e vorba despre relația amoroasă, e preferabil să fie  lăsat bărbatul să vâneze. Asta îi dă impresia că stăpânește situația și că nu e prins în capcană. Femeia, fiind pradă, își poate alege întotdeauna vânătorul.
sursa
Ca să fie remarcată de vânătorul pe care și l-a ales, femeia trebuie să respecte unele principii:
- fie că îl cunoaște deja, fie abia l-a cunoscut, să nu-i dea niciodată mai mult decât acesta cere. El trebuie să simtă că decizia îi aparține, chiar dacă pentru femeie e clar cine hotărăște de fapt;
- să nu insiste să fie remarcată; trebuie să-l lase să se apropie de ea; dacă ea îi vorbește trebuie să-l lase să conducă el conversația. Pentru a fi un vânător bun, și pentru a considera femeia o pradă bună, ea nu trebuie să conteste ceea ce el este, forța lui, slăbiciunile sau calitățile lui;
- să nu întindă capcana în locul lui și să nu se lase prinsă mai înainte de a-i fi trecut lui prin minte că ea e o pradă; când femeia e și pradă și vânător el nu va fi interesat de ea;
- să-i servească regulile jocului și să-l lase să conducă partida, pentru că o să îi facă o mare plăcere și va juca după regulile ei.

Un bărbat care conduce operațiunile în materie de seducție, care decide etapele ce trebuie depășite și momentul depășirii, va fi mai curajos și mai îndrăzneț decât unul căruia femeia i-a spus ce să facă.
(fragment)

Un fel de concluzie:
Găina vede un cocoș mișto care-i aruncă ocheade. Se gândește ea: dacă stau, zice că-s ușuratică; dacă fug, poate că nu mă prinde; așa că mai bine fug și mă-mpiedic.

Adaptare (exceptând concluzia), dupa Caroline Gauthier, Trouver son Prince Charmant et le garder, 2002.
Happy Weekend! Editia 35 - Blind Love                    

14 comentarii:

  1. Deci asa sta treaba defapt, uite ca am mai invat si eu cate ceva despre prada si pradator :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :))

    La interviu:
    - Sunteti casatorit?
    - Nu.
    - Ne pare rau, noi avem nevoie de persoane care sunt obisnuite sa se subordoneze...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foaaarte corect! :) Sau ciudat?! ;)

      Care-i lucrul cel mai inteligent pe care-l poate spune un barbat?
      - Asa cum zice nevasta mea...

      Ștergere
  3. Să ai un weekend liniștit și fain.

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelenta analogie, ca sa nu mai zic de concluzia cu impiedicatul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place bancul cu gaina si m-am bucurat ca am avut ocazia sa-l "potrivesc" ca o concluzie la niste "sfaturi" ciudatele.

      Ștergere
  5. "sa nu-i contesti forta, slabiciunile si calitatile lui". Oare trebuie sa-i lasi impresia ca-i faci si statuie?. E interesant ceea ce a scris autoarea in cartea ei, insa cartile de genul asta nu le consider bune de urmat pentru ca in mare parte se bazeaza pe niste experiente proprii si nu se aplica in majoritatea cazurilor. Si eu pot sa scriu o carte cum sa cuceresti un barbat, bazandu-ma pe experienta de a-mi fi cucerit sotul, dar asta nu inseamna ca asa cuceresti fiecare barbat.
    Concluzia e cea mai tare si foarte adevarata. E buna de pus in aplicare.
    Sa ai un weekend cat mai frumos, Diana draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macar impresia sa i-o lase cine crede in astfel de "sfaturi". :)) De nu m-as "lovi" in drepturile de autor multe as avea de comentat. Ups! Categoric ca nu e bine sa fie urmate astfel de sfaturi. S-or potrivi uneori, or fi si realitati dar pentru a putea "executa" ceea ce scrie prin unele carti si - mai ales! - reviste trebuie, cred, sa te nasti capabil de una sau alta. Cum ai observat: fiecare cu experienta sa.
      Minunata viata sa iti fie! Cu drag!

      Ștergere
  6. Asa cum dupa mii de ani de domesticire, cainele inca mai pofteste la carne cruda, asa si instinctul de vanator al barbatului nu cred sa se fi atrofiat total, el persista la unii mai slab, la altii mai puternic.
    Femeile au doar impresia ca au cucerit un barbat la un moment dat. La fel ca pe-o cetate, trebuie apoi sa aiba forta si inteligenta sa-si mentina cucerirea, altfel... Asa cum fug cateii dupa masinile care trec pe langa ei, asa alearga si ochii barbatilor dupa o noua "prada" atunci cand cea pe care o au nu le mai starneste interesul...
    Deci pe un barbat nu-l cuceresti, ci ii starnesti tocmai instinctele de vanator si curiozitatea pentru tot ce e nou si se misca sau arata altfel...
    Cineva zicea "Monotonia in cuplu e moartea pasiunii"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric! Instinctul de vanator nu e atrofiat la toti barbatii! Mai sunt destui... "masculi alfa" :)
      Cum zicea nu-stiu-cine: e usor sa cuceresti un barbat; e mai greu sa-l pastrezi! Si se mai zice: o femeie trebuie sa o cuceresti in fiecare zi! Ajung, astfel, la concluzia scrisa de tine: monotonia e moartea pasiunii! :) Un adevar pe care nimeni nu il poate contesta, dar multi afirma ca pasiunea e... trecatoare. Acum, depinde ce intelege fiecare prin pasiune. Dar monotonia o ucide! :)

      Ștergere
  7. Nu stiu cat de adevarat este. Cunosc atatea cazuri de barbati vanati...incat as tinde sa o contrazic putin pe autoarea respectiva. Dar cunosc si situatii in care barbatul se crede mare vanator :))
    Concluzia ta e perfecta insa. Cu ea sunt de acord ;)
    O saptamana minunata sa ai, draga Diana!

    P.S.- De abia acum ajung sa vizitez postarile de HW. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ohoooo! Sunt destui barbati haituiti - unii sunt si prinsi, dar le trece la un moment dat sau ea se satura si pleaca. :) Cum observa Tina, mai sus: autoarea si-a povestit experientele, combinate, eventual, cu experientele altora, dar pentru asa ceva nu exista reguli fixe! Am fi roboti daca ar fi asa!
      Da... Sunt si "mari" vanatori! Unii se impiedica in burta! :) si cu greu isi pot vedea... bombeurile fara oglinda! :) Vaneaza si ei, ce pot. :) Dar, din pacate, numai banii sunt de ei! Or fi banii cel mai puternic afrodisiac dar nu stiu pe ce termen are efect.
      Minunata viata sa iti fie!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.