2018-05-28

Din film culese. Citate favorite

Din serialul Dispăruţi fără urmă (Without a Trace) am adunat replicile de mai jos, scrise cu albastru. Poate nu au foarte mult sens scoase din contextul acţiunii serialului care a fost difuzat între anii 2002-2009, dar mi s-au părut interesante şi le-am adăugat la colecţie.
₪₪
Uneori se întâmplă să ai ceea ce vrei dar să nu ai ceea ce îţi trebuie.
*
Poate nu vreau să fac lucruri măreţe, ci lucruri mărunte…
*
Progresul, eficientizarea producţiei poate distruge vieţi - cifrele aduc eficienţa, dar oamenii nu sunt numere. Progresează, inventează, dar gândeşte-te la consecinţe
*
Toţi oamenii au secrete; trebuie doar să-i supraveghezi suficient de mult şi să afli care sunt.
*
Nici un antrenament nu te pregăteşte pentru ce sunt capabili oamenii să-şi facă unii altora.
*
Dumnezeu nu ascultă ce zic oamenii cu gura, ci ceea ce spun cu inima - aşa că nicio mirare că multe dorinţe nu se îndeplinesc.
₪₪
Postare pentru jocul Citate favorite găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura in joc toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte, la un moment dat. Click&Comment Monday! e sloganul acestui joc.
₪₪
Dispăruţi fără urmă este un serial genul drama şi are ca protagonişti un grup de agenţi ai departamentului Persoane dispărute din cadrul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din New York City.
Agenţii din echipa condusă de agentul Jack Malone (Anthony LaPaglia): Samantha Spade (Poppy Montgomery), Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste), Dany Taylor (Enrique Murciano Jr.), Martin Fitzgerald (Eric Close) şi Elena Delgado (Roselyn Sánchez) sunt într-o luptă permanentă cu timpul - practica a dovedit că o persoană disparută care nu e găsită in primele 24 de ore are şanse tot mai mici să fie găsită in viaţă, mai ales când este vorba despre copii.
Without a Trace e coproducţie CBS-Warner Bros. Television; creatorul e Hank Steinberg şi producătorul e Jerry Bruckheimer - acesta din urmă este in spatele a multor seriale şi filme de acţiune, fantezie, dramă, între care: CSI: Crime Scene Investigation, CSI: Miami, CSI: NY, Cold Case (seriale difuzate şi la televiziunile româneşti); Black Hawk Down, Top Gun, Enemy of the State, Pearl Harbor, Pirates of the Caribbean, Beverly Hills Cop, Bad Boys, Armageddon (filme).
Fiecare episod urmăreşte câte un caz, agenţii luptând nu doar cu timpul, ci şi cu reticenţa rudelor victimelor de a spune absolut totul despre persoana dispărută (pentru ca şansele de a o descoperi la timp să crească). Poveştile sunt axate (nu prea mult) şi pe viaţa membrilor echipei pentru a ilustra modul in care experienţele personale le dau o perspectivă asupra cazurilor.

10 comentarii:

  1. Iată că și într-un serial găsești idei profunde... Cât de adevărat este că ”Nici un antrenament nu te pregăteşte pentru ce sunt capabili oamenii să-şi facă unii altora.”
    Nu urmăresc seriale, nu am răbdarea necesară, dar acesta cred ca ar fi meritat. Mulțumesc pentru prezentare!

    Săptămână minunată să ai, dragă Diana! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe seriale "politiste" in care sunt dialoguri profunde doar ca - furata de actiune :) - nu le remarc de fiecare data sau... n-am rabdare sa le notez.
      Nici eu nu am rabdare sa vad seriale, la TV (mai sunt si multe reclame, nu doar multe zile pana la urmatorul episod).
      Cu multa placere, Zina draga!
      Multumesc. Iti doresc sa ai si tu o saptamana minunata! <3

      Ștergere
  2. Nu am vazut serialul. Dar nici nu cred ca acum m-ar tenta sa vad lucruri atat de triste. Citatele, chiar asa scoase din context cum spui tu, sunt perfect adevarate sau posibile.
    Multumesc, Dian draga! O zi de Rusalii minunata sa ai si o saptamana cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E realitate - realitatea celor care au avut nesansa sa aiba parte de necazuri de gen. In film, ca si in realitate, multe cazuri sunt rezolvate pozitiv, ceea da speranta ca unii "politisti" chiar stiu sa-si faca meseria. :)
      Cu multa placere, Suzana draga!
      Multumesc, la fel!
      Iti doresc sa ai o saptamana minunata! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Sincer, regret că nu am vizionat acest film serial !!!
    Citatele alese de tine sunt interesante și le-am citit cu multă atenție !
    Îți doresc o seară liniştită !
    Pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am vazut de doua ori, la interval de mai multi ani: prima data la TV, apoi pe net. :)
      Multumesc pentru apreciere si urare, draga prietena-japoneza.
      O zi linistita iti doresc! Pupici!

      Ștergere
  4. Am vazut cateva episoade din acest serial. Urmaream cu Ralu CSI-ul mai ales. Ni se parea interesant sa incercam sa gasim vinovatii si apoi mai erau tot felul de detalii despre care habar nu aveam.
    Acum nu stiu daca m-as mai uita... prea multa violenta si prea se repeta. Dar serialele au fost reusite. Meritau.
    Mi-au placut citatele :).
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am urmarit toate "licentele" CSI. :) E drept ca, la un moment dat, totul se repeta dar... asa e munca criminalistilor din laborator: rutina; satisfactia creste cand, in cazuri dificile reusesc sa inoveze, sa gaseasca un raspuns care sa-i duca mai aproape de faptasi, pentru a face o bruma de dreptate victimelor.
      Ceea ce realizau agentii din Disparuti fara urma mi-ar placea sa fie posibil si in realitate - o multime de oameni "dispar" zilnic si... nimeni nu-i cauta (mai ales pe cei care nu au o familie careia sa-i pese de ei)...
      Iti doresc sa ai o seara frumoasa, Rux! Pupici! <3

      Ștergere
  5. ,,Poate nu vreau să fac lucruri măreţe, ci lucruri mărunte…,, - imi place asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie! :)
      Ma gandesc la cei care urmaresc vreo "maretie" si trece viata pe langa ei. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.