2019-12-19

Salvăm păpuși - ultimele patru teme ale jocului. Provocări verzi

S-a încheiat jocul cu păpușile, la sfârșitul lunii noiembrie.

Când am intrat în jocul cu păpușile știam că voi întârzia cu unele probe, dar nu mă așteptam să fiu chiar atât de întârziată! Pentru că am vrut, totuși, să termin ce am început - chiar dacă mai târziu - am salvat și păpușile pentru temele la care am lipsit cu desăvârșire.
Așadar, restanțele!

Tema nr. 10: PăpușaToamnei.

Imaginasem un altfel de decor dar n-a mai fost timp.

papusa cu parul scurt, blond, circa 30 cm inaltime, imbracata in hine in culorile toamnei
În galeria de creații puteți vedea și celelalte păpuși ale Toamnei.

Tema nr. 11: Păpușa din Tablou.

Pentru care a fost permis, am ales două păpuși care seamănă (sunt aproape identice): “Zȃna Verde Fluturaș” e cea din tablou și cealaltă își admiră portretul. Păpușa cu rochiță înflorată e așa de ciufulită pentru că mi-am imaginat ceva de genul: “a doua zi după sărbătoare”.

doua papusi roscate, cu par lung, una imbracata in haine din denim (fusta, top, cozoroc), alta cu rochita inflorata

Alte păpuși sunt prezentate în galeria de creații.

Tema nr. 12: Preagătiri de iarnă.

Păpușa aleasă a fost cea care a jucat rolul "Păpușa Toamnei" pentru că hainele originale erau de toamnă-iarnă, așa că am avut de lucru numai cu fularul; cizmele sunt cele pe care le-am făcut pentru rolul Păpușa Toamnei. Păpușa mea face repetiții pentru colindat. Omul de zăpadă e nou făcut: dintr-un butoi din plastic în care mama n-a pus niciodată murături - decât să stea pitit în cămară mai bine e decor în balcon, deocamdată.

papusa blonda imbracata cu jacheta din blanita cu gluga, fular din mohair alb-bleu, in decor de iarna langa un om de zapada

În galeria de creații sunt și celelalte păpuși care s-au pregătit de iarnă.

Tema nr. 13: Colțul verde.

Eeee, aici a fost complicat! O păpușă trebuia să fie în centrul atenției și toate celelalte în jurul ei, cu hainele lor cu tot! Deși am avut o altă păpușă pentru cele mai multe teme, tot a trebuit să schimb câteva, iar hainele - cerința jocului - era necesar să apară în fotografia “de grup”. Complicat rău pentru mine deoarece am avut păpuși mici, mijlocii și mari. A ieșit o… aglomerație. Hainele pe care nu le au pe ele abia sunt vizibile pentru că nu mai aveau loc în cadru dacă le așezam pe umerașe (sau ceva de genul) așa că pe ale lui Gi le-am pus într-o cutie - doar casca am lăsat-o la vedere, și gentuța. Se mai văd rochița pictoriței amatoare și cea purtată de Păpușa Toamnei.

grup de papusi de marimi diferite

Sus, într-o cutie, este “păpușa centrală”, care le-a invitat la reuniune pe toate celelalte. Am fotografiat-o și separat pentru a se înțelege ceva din ea.

papusa blonda cu par lung, 15 cm ialtime, imbracata cu fusta rosie din satin si top roz, cu pandativ rosu cu fir auriu

Evident: in galeria de creații sunt și păpușile celorlalți.

Gata! Jocul s-a încheiat, participanții știu ce locuri au ocupat! Am premiul trei. A fost frumos! Mulțumesc, Rux!

La Carmen, patru păpușele drăgălașe foc, pregătite pentru iarnă!

20 de comentarii:

  1. Bravo, Diana! Te felicit pentru tot!
    Butoiul m-a topit, e minunat, haios şi dulce foc. Iar păpuşa colindătoare are o făţucă, aşa, cu fulărel, de-mi vine să o chem şi la mine la colindat :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta!
      Ma bucur tare mult ca-ti place omul de zapada! Scena am facut-o cu mult... dor de zapada. :) Nu te-ar refuza! :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc (si in numele celorlalte) pentru compliment! :)

      Ștergere
  3. superba "joaca" asta cu papusile! excelente vestimentatii ai conceput!
    Nu e inca târziu sa te lansezi în lumea Creatoarilor de moda ! Mustacesc ☺☺☺ fetele mele când erau mici si se jucau cu papusile Barbie, creau din orice petecel de stofa o noua vestimentatie si Raluca era inventiva de-a dreptul! O laudam mereu si visul lor (la 5 si 6 ani jumatate) era Raluca sa devina "croitoare de moda" (☺☺☺) si Adela, fotomodelul ei ☺☺☺ Nu am corectat-o pentru ca mi s-a parut delicioasa expresia "croitoare de moda" ☺☺
    Revenind la postarea ta, cea mai frumoasa mi se pare tema de iarna! MINUNATA vestimentatie ai reusit!
    Uite ca mi-ai amintit, trebuie sa pun si eu o postare la tema aceasta... fara diorama, dar cu papusele imbracate de iarna ☺
    Te pup. Imbratisari si ganduri bune de la trio pentru trio <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut tare mult sa ma joc cu papusile - in copilarie nu prea mi-au placut papusile, dar haine le faceam. :) Multumesc pentru compliment, Carmen draga! Eheee... Stiu cum e cu lansatul in lumea "modei". :)) Dar nu asta-i problema, ci... imaginatia (saraca) sau... rabdarea (nu prea sunt consecventa). In copilarie, cand ceream "resturi de materiale" la cele doua croitorii din cartier (pentru a face haine la papusile noastre si ale prietenelor), voiam sa fiu "modista". :))
      Ce fain! Chiar e delicioasa expresia! <3 Si-au ales alte drumuri, dar cred ca s-ar descurca perfect si in lumea modei - ca modele sau... croitoare (chiar imi place cuvantul!).
      Oooh, pantalonii si hainuta papusii sunt cele originale (doar fularul si cizmele sunt facute de mine). Ma laud un pic: :) as fi putut sa croiesc alti pantaloni si alta hainuta (am o bucata de "blanita" care imita blana tigrului) dar nu am avut timp.
      Te pup si eu! Multumesc si pentru papusile-bebe aaaaataaaat de dragalaseeee! :) Imbratisari si ganduri bune de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  4. Vai ce frumoase sunt! Imi place rau tema cu rama si ideea ta de ''papusa oglindita'' (eu n-as fi avut-o veci...). Dar si tema cu iarna arata foarte bine. De apreciat migala, imaginatia si disponibilitatea voastra. Va invidiez (la modul bun) pentru ce reusiti. O sa va arat si eu odata papusile mele. Un weeekend frumos! Puupicii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea cu rama mi-a venit pentru ca mai facusem candva ceva asemanator, dar numai pentru ca am vizionat clipul cu "indicatii" facut de Rux am ales 'scena" - altfel nu as fi stiut ca e permis si as fi sarit tema din lipsa de timp si idei. :)
      Iti multumesc, Ina, pentru ca mereu ai fost aici! <3
      Abia astept sa vad papusile tale!
      Multumesc! Weekend minunat iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  5. Toate sunt frumoase dar "gemenele" din "papusa din tablou, m-au cuceri!
    O zi frumoasa draga mea si un weekend placut!, Diana!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timpul (si lipsa de imaginatie) sunt "raspunzatoare". Ma laud ca am vazut clipul de prezentare facut de Rux, pentru ca altfel as fi sarit tema. :)
      Multumesc, Ella draga! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu! Pupicios! <3

      Ștergere
  6. Saniuta Mosului dar si bicicleta, sunt grozave! Imi place tare mult "cand te joci"!
    In fiecare an zic ca fac si eu ceva, dar mereu raman fara … timp!
    Ai idee de unde se cumpara? Sunt franta!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Ella draga! <3
      Fara jocurile initiate de Rux nu cred ca as mai fi facut podoabe noi pentru brad si... cred ca mai nimic din ceea ce am facut de cand cu jocurile ei. :)
      N-am idee! :)) As vrea si eu! Mai gassc timp pentru mesterit in timpul pauzei pentru... tigara! (tigara se fumeaza mai mult singura, pentru ca nu pot face chiar orice cu paiul intre degete) Apoi... imping altele mai incolo si ma joc - si cand se termina cu jocul trag tare sa recuperez.
      (nu m-am lasat de fumat cat am fost la Oradea, dar am fumat muuult mai putin decat acasa).
      Timp pentru odihna iti doresc! Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  7. Bravo, felicitari pentru ca ai reusit sa ajungi in finalul provocarii!
    Si cu premiu! Si ti-ai adaugat cateva culori noi in casuta!
    Este minunat!
    Un weekend plin de bucurii, Diana draga! Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga! <3 Ma bucur ca am reusit sa finalizez provocarea, si nu-mi lipseste nicio tema. :) Dadada! Imi plac culorile!
      La fel iti doresc si eu: multe-multe bucurii! Pupici! <3

      Ștergere
  8. Si dupa ce a trecut ora 12 caleasca s-a transformat in dovleac si Cenusareasa... ah stai ca era alta poveste aici :))). Glumesc. Abia acum am strans si eu cu lucrul si tot si am ajuns sa ma bucur de povestile ultimelor 4 teme <3.
    Abia le asteptam. Sa stii!
    Abia astept sa fac calendarul lui 2020 ;))).
    O sa arate atat de frumos!
    Vai cand o sa reusesc sa recuperez si eu restantele ma intreb. <3
    Nu stiu dar abia astept. :D
    Pupici cu mult drag si felicitari!!! Sper sa reusim sa mai scriem un capitol si in anul ce vine. <3
    Muah!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo! E alta poveste aici dar... caleasca chiar s-a transformat in dovleac: papusile sunt inchise intr-o valiza si sunt in debara (usor de "accesat"); nu mai sunt asa de inghesuite (oropsite) ca pana sa le salvez. Efectiv, nu mai e loc si pentru ele - e tare inghesuit, totul! :) Cu Zana de la tine va fi altceva! Deja stiu unde va sta!
      Sa pierd ocazia de a ma lauda cu papusile?! Neeee! Glumesc! Nu ma laud, doar le-am expus.
      Si eu astept sa vad calendarul pentru 2020, dar asta nu inseamna ca vreau sa te grabesti. Nunu! Sa ai cat mai mult timp pentru tine iti doresc. :)
      Incetisor, cate una, le recuperezi. Ce nu mai e important... nu mai recuperezi. :)
      Multumesc, Rux draga! Pupici! <3
      O! Pentru mine va fi mult mai complicat, in cazul in care aleg sa merg la Oradea o luna da, o luna ba - s-ar putea sa fiu... defazata. :)

      Ștergere
  9. Mi-o plăcut mult cum ai încadrat-o pe păpușica toamnei, dar și blonda, șefa de la reuniune mi-a plăcut mult.. Toate sunt frumoase,
    Bravooo !!!

    Ps. Româncuţă mi-a tras cu ochiul și ma întrebat, când mai am de gând să mă ocup de ea, ha, ha, ha, ha, așa că poate îmi fac în aceste zile puțin timp să o convoc la croitor pe frumosa româncuţă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment. :)
      Eheee... Ne-ai abandonat si pe noi, nu doar pe româncuţă! :)) La cat ai amanat-o cu proba crezi ca va mai veni? :) Daca ai timp, mi-ar placea (cred ca nu doar mie) sa vedem costumul facut de tine.
      Numai de bine!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.