2022-09-10

Suport pentru creioane. Back to school

Calendarul ReCreativ 2022 a ajuns la etapa cu numărul 5, etapă care se desfășoară între 4 septembrie – 2 octombrie. Regulamentul jocului și tabelul pentru înscrierea postărilor participanților sunt publicate pe blogul Explorator prin viață: Back to School.

Prima temă (5 – 11 septembrie) este despre suport pentru creioane – sau pentru pensule, pentru sticluțe cu ojă, tacâmuri s.a.m.d. pentru cei care vor să participe dar nu s-au întors la școală. Un suport pentru creioane, pensule etc. nu e niciodată în plus pentru cei care folosesc instrumente de scris în activitățile lor zilnice – și asta chiar și numai pentru a schimba ceva în decor.

De-a lungul timpului am confecționat câteva suporturi (pentru creioane dermatograf, pentru stilouri și altele), din diferite materiale, dar acesta e primul suport cu mai multe piese. Îmi place cum a ieșit, deși l-am lucrat pe repede înainte.

suport din carton si hartie colorata (mov, roz, galben) pentru creioane, pensule, ascutitori, guma de sters

Suportul e confecționat din cilindri de carton rămași de la role cu șervețele din hârtie: un cilindru cu diametrul mai mic (cel roz) și unul cu diametru mai mare - cel colorat și acoperit cu plasă de la fructe, din care am tăiat două inele, ca suporturi pentru gumă de șters, ascuțitoare (sau ce-o mai ajunge în ele). Baza suportului este din carton ondulat învelit în hârtie colorată. Pe unde a rămas un spațiu neacoperit am aplicat lipici cu sclipici.

sase foto cu etapele confectionarii unui suport din carton pentru creioane: 1. foto cilindri carton, 2. baza suportului, din carton si hartie mov,3. cilindrul lung in hartie roz, cilindrul scurt colorat, 4.cilindrul scurt invelit in plasa galbena pentru fructe,5.cilindrii lungi si cei scurti gata decorati, 6. suportul pentru creioane asamblat

Îmi place să colorez folosind creioane cu mină moale, dar nu prea-mi place să scriu cu creionul – am preferat întotdeauna cerneala, încă de când eram la „capitolul” „liniuțe și bastonașe”, dar învățătoarea ne-a permis să folosim stiloul numai pentru „temele de acasă”. Penița stiloului alunecă mult mai ușor pe hârtie, decât creionul sau pixul (sigur, azi sunt pixuri care au pastă ce alunecă pe hârtie la fel de ușor ca penița, dar tot stiloul îl prefer).

26 de comentarii:

  1. Te quedo muy bien y muy practico. Te mando un beso y ten un buen fin de semana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias, J. P.!
      Te deseo un hermoso domingo!
      Te mando un beso.

      Ștergere
  2. Querida amiga Diana!
    Que belos trabalhos, muito bom o artesanato e quando podemos fazer reciclando é maravilhoso.
    Amei seus trabalhos!

    Tenha um feliz domingo.

    Beijonhos💐

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obrigado, querida amiga Fatyma!
      Gosto de dar uma "nova vida" a coisas e objetos antigos que a maioria das pessoas joga fora.
      Bom domingo para você também!
      Beijinhos 💐

      Ștergere
  3. Nu stiu de ce dar citind articolul tau mi-am amintit de un suport banal pt creioane pe care l-am confectionat dintr-o doza de cola. Asta s-a intamplat cu multi ani in urma cand o guma de mestecat sau o cola reprezentau un lux.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar parea banal suportul! 😊 Afirm asta pentru ca stiu reactiile celor care au vazut (inainte de 1989) suportul meu, facut dintr-o doza de bere (nici nu mai stiu ce bere era!) Acum... sunt "confectionate" tot felul de obiecte din dozele de aluminiu.

      Ștergere
  4. Arata frumos colorat asa. Mi-am pastrat niste tuburi de carton de la pungi pentru alimente ceva mai rigide si ma gandeam ca ar fi utile pentru pensule. Suporturile mici le-ai fixat de cele inalte sau sunt separate? Imi place ca ai folosit si plasa.
    Cred ca are 'infinite' utilizari, sunt bune de pastrat. In bucatarie, unde mai citesc dimineata la cafea 😊, pur si simplu am acoperit un tub cu o banda adeziva colorata, pentru creion, pix, un marker pt. etichete...
    Lucrarea ta arata tare vesel! Sa te bucuri mereu cand o privesti. Nu stiu unde lucrezi mai mult, insa pe mine ma amuza tubul din bucatarie! 😊 Mi se pare simpatic sa am puncte vesele pe oriunde...
    Seara buna si o saptamana usoara, Diana draga! Pupicei!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare tare vesel, si ma bucur ca nu am avut hartie "pastel"! 😃 (de fapt, nu prea mai am materiale).
      Din tuburile (lungi) de la pungile pentru alimente (si de la unele servetele de hartie) am facut suport pentru esarfe.
      Plasa am folosit-o pentru ca nu mi-a placut cum am colorat printre fasiile de hartie colorata lipite.
      Toate tuburile sunt lipite pe cartonul baza (cele doua inalte si un pic unul de celalalt).
      Primul meu gand a fost sa invelesc tuburile in hartie autoadeziva, dar sulul nu era acasa, asa ca a iesit ceva mai vesel (ar fi fost cu patratele alb-negru). 😊
      Si mie-mi plac punctele vesele! In bucatarie petrec timp cel mai putin, dar sunt o multime de "jucarii" si pe acolo - inclusiv floricele desenate pe pereti. Adevarul e ca s-au cam jerpelit, 'ca de mult nu am mai dat importanta "decorului". Balconul arata cel mai jalnic, dar n-o rezolv cu "ornamente". 😃 Am observat zilele trecute, cand am fotografiat un pui de gugustiuc (si am vazut in poza!!)
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Saptamana usoara iti doresc sa ai si tu! Seara faina! Pupici! 😘

      Ștergere
  5. Olá Diana!

    Parabéns pela sua criatividade...
    Amei
    Tenha uma semana repleta de luz
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      Obrigada!
      Que você tenha uma semana repleta de luz!
      Abraços.

      Ștergere
  6. Chiar este o activitate ce te duce cu gândul la școală...Eu am avut parte de toc cu peniță în primii ani de școală ...aveam un săculeț mic unde țineam sticluța cu cerneală ...nu am știut ce este stiloul...am aflat târziu de stilou și de pix, și mai târziu...
    Felicitări pentru activitatea prezentată !👍
    Mulțumesc frumos pentru ocazia de a-mi reaminti de primii pași pe la școală..
    Pupici ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Temele de acum ale jocului mi-au amintit si mie unele faze de prin primii ani de scoala. 😊
      Am avut si eu un toc cu cerneala - era din plastic, lunguiet (adica mai ingust spre "coada"), cu un inel de metal unde era prinsa penita, dar nu am scris prea mult cu el (imi pare rau ca l-am aruncat, asa cum am aruncat multe alte obiecte de atunci, desi erau in stare buna). Un toc din lemn am folosit - mai tarziu - la desen tehnic.
      Si eu iti multumesc, inclusiv pentru impartasirea acestei amintiri despre toc.
      Pupici! ❤

      Ștergere
  7. He, he, he...eu mi-am făcut la serviciu, un suport pentru pixuri și nu numai, din două tuburi de carton de la rola mare de scotch. Le-am lipit între ele cu aracet pentru hârtie, apoi ca decor am folosit un ciorap..adică partea aceea elastică, apoi și pe ea am lipit-o cu aracet. Deja îl am de câțiva ani și e tot așa frumos. 😇
    Seară frumoasă îți doresc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ideea cu rolele de scotch! Am "colectionat" cateva, dar nu-mi venea o idee la ce sa la folosesc! Acum stiu! Nu neaparat sa le lipesc intre ele, dar mi-ai dat ideea de a le folosi pentru a depozita maruntisuri!
      Si mi-am amintit ceva! Cu aaaaani in urma, am imbracat un borcan in soseta flausata (noua! 😃 ) i-am pus urechi negre, botic si gura astfel incat sa semene cu personajul de desene animate Pluto! "Trebuia" sa zici mai repede de ciorap si acum aveam un nou Pluto! Dar nu-i tarziu.
      Multumesc, Stef! Saptamana frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  8. Hi diana,
    So much creativity and inspiration. This support is so beautiful and very complete.
    Hugs and all the best

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi Maria!
      Thank you for your appreciation!
      All the best to you too! Hugs!

      Ștergere
  9. I love this. I wished I lived close to you and I could ask you to make me some of this gorgeous crafty stuff. My younger one would have loved to meet you. Both my girls were super crafty when they were younger, but its slowly dwindled off.

    Biggest hugs and all my love my precious friend. Love you. <3

    https://natashamusing.com/2022/09/anticipate-natasha-musing/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for your kind words, dear Natasha! 💕
      In my youth I worked much more on such things, but then... life intervened and I took a long break. I started again only a few years ago, because I met someone online who launches such challenges.
      I wish you only the best! Big, big hugs with love! ❤

      Ștergere
  10. Foarte vesel și colorat suportul tau pentru rechizite. Îmi place că te-ai gandit și la rechizitele mai mici, ascuțitoare, radiera, agrafe, etc...Sa-l folosești cu drag.
    PS: cel mai mult mi-a plcăcut efectul dat de plasa pusă peste tubul de hârtie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia dupa ce l-am asamblat am realizat cat de vesel este, de fapt! 😊
      Plasa nu a fost "in plan", dar nu mi-a placut cum arata tubul colorat si a fost calea de-a ascunde "greseala".
      Iti multumesc, Niko!

      Ștergere
  11. Ce suport frumos ai facuuuuuut!!!
    Tare fain a iesit. Apropo de cilinidri... am facut si eu pe repede inainte anul acesta niste masinute. (si, desi masurasem eu sa iasa cum trebuie rotile. unele stau pe burta, asa bine am asamblat rotile - dar in aparearea lor a masinutelor cu roti puse alandala, eram cu un ochi la ele si cu celalalt la baieti, sa vad ce fac si ma grabeam sa le termin masinutele ..... hahahahahah)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa stiu ca iti place!
      Am vazut pe undeva cum se fac masinute din tuburi de carton, dar mi s-a parut cam complicat ce-am gasit pe ici-colo. Oricum, deocamdata zic "pas" la lucrusoare mai complicat/migalos de facut.
      Stiu cum e sa fii "cu ochii-n patru"! 😊 Mai ales cand e vorba de copii mititei.
      Pupici! 😘 ❤

      Ștergere
  12. Aveam către 20 de ani, cînd o profesoară de desen tehnic m-a ironizat că nu stiu nici să ascut un creion, deci e clar ce meseriaș voi deveni...
    Așa erau pe atunci metodele de mobilizare/motivare.
    Îmi place suportul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca nu observatiile profesoarei respective te-au motivat de-ai devenit bun in profesie. 😊
      Pentru ca tot ai amintit de ascutitul creioanelor... De-ar disparea ascutitorile nu stiu ce-as face! 😃 (sigur, as scrie cu stiloul sau pixul si-as colora cu carioca, pentru ca nu-s capabila sa ascut un creion cu un briceag, de exemplu)
      Multumesc!

      Ștergere
  13. Olá Diana!
    Passando para lhe desejar uma semana iluminada
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      Obrigada!
      Desejo-lhe dias lindos também!
      Abraços.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.