2023-03-01

Vivi si martisorul. Salvam papusi

Vivi tot nu-și amintea care-i treaba ei în anul 2023, dar părea că nimănui nu-i prea pasă. Sau... gândeau că de n-o presează pe vizitatoare să-și amintească, și discută despre orice altceva, ceva-ceva îi va readuce în minte mesajul. Poate nu era despre vreun mesaj, ci doar despre participarea la joc?! Evident, n-avea cum ști – posibilități erau prea multe.

Când a ieșit din camera rezervată ei i s-a părut că e pustiu sediul Salvăm păpuși. În hol, pe un afiș, a văzut scris cu roșu și alb: 1 Martie, Ziua Mărțișorului

martisor cu amuleta formata din trei inimi suprapuse: una din fetru roz, a doua din spuma rosie, a treia sticker cu sclipici mov-roz

A zâmbit. La ei nu se prea păstra tradiția. La începutul secolului XX erau puține femei care purtau la mână sau la gât șnurul alb-roșu care simbolizează, prin culorile lui, lumina, puritatea, candoarea – prin alb – și vitalitatea, tinerețea, prin roșu. Poate erau multe, dar nu le-a v
ăzut ea. Va privi mai cu atenție cand se va întoarce în timpul ei.

Acest șnur răsucit, numit mărțișor, era menit să ocrotească de rele, să aducă noroc și sănătate persoanei care-l primea. Ea nu-și amintea să fi purtat un șnur roșu la încheietura mâinii sau la gât – cu atât mai puțin pe piept (cum observase în fotografia aflată lângă afiș). Se pare că tradiția purtării mărțișorului se schimbase un pic, prin adăugire, cel puțin, prin alăturarea unei amulete la mărțișor.

A pornit spre ieșire, nerăbdătoare să se mire în continuare. Lângă ușa de intrare, pe o măsuță, era un mărțișor cu o amuletă formată din trei inimioare suprapuse. 

papusa Vivi langa martisorul din fetru roz, spuma rosie si abtibild cu sclipici movuliu

L-a ridicat și l-a privit cu atenție, apoi a ieșit, lăsând mărțișorul unde l-a găsit.

Privea spre femeile care-i ieșeau în cale, căutând simbolul acesta al primăverii. Poate îl purtau la încheietura mâinii sau la gât, pentru că n-a văzut decât două care aveau mărțișorul prins în piept. Celor două le-a zâmbit și le-a urat „Primăvară frumoasă!” Ele i-au mulțumit la fel, zâmbind.

Mărțisorul e realizat în cadrul primei teme a jocului Salvăm păpuși, la Provocări verzi.

materialele si sabloanele pentru martisorul cu inimi suprapuse

E confecționat din fetru roz, spumă roșie și o inimioară rozaliu-movulie din setul de inimioare primit de la Mihaela (Explorator prin viață).

Primăvară frumoasă să avem! Cu bucurii și veselie!

17 comentarii:

  1. imi place mult serialul Vivi! Ce frumos ai legat traditia martisorului de experienta Vivianei ♥
    Un 1 Martie cu noroc si bucurii, Diana draga! Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio, la acest inceput de primavara ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru urari si apreciere, Carmen draga! 💕
      Mi-ar placea sa reusesc o poveste coerenta in continuare dar nu-mi prea iese. 😊 Parca fug ideile de mine! 😄
      Primavara minunata si pentru voi! Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! ❤

      Ștergere
  2. Tarzan... nu era totusi mai bine Jane? :)
    Imi place tare mult cum se contureaza povestea! Calatoarea in timp cu siguranta va aduce alte perspective asupra multor lucruri!! Ceea ce va face totul cu atat mai fascinant :D.
    Imi place mult si ce martisor ai ales sa faci!! Un simbol superb. Inima si snuruletul. Adica trei inimi!! (apropo, acela este emoticonul meu preferat care are trei inimioare suprapuse 💗 - aici nu il au :)))
    Pupici cu drag si iti multumesc ca ai spart gheata!!hihih!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tarzan e mai puternic, mai rapid! 😊 Acum cateva ore am scris la tine: "ioooo... Ja ne!" 😊
      Sper si eu acest lucru dar... e cam vid de idei in capul meu. 😂 Am pus la rostogolit cuvinte si idei... poate iese, totusi, ceva.
      Iti multumesc pentru apreciere, Rux! ❤
      Ideea inimioarelor suprapuse mi-a placut si mie - o aveam de ceva timp in cap, ideea.
      Acu'.... si io, ca unu' c-un singur neuron (si ala ametit): "aici" unde nu au emoticonul cu inimioare suprapuse? 😊
      Pupici cu drag! 💗 😊

      Ștergere
    2. Am vazut ulterior si m-am amuzat foarte mult cum ne-am sincronizat :))))).
      Stai linistita ca si la mine e la fel. Nu am lucrat deloc pe temele astea - ceea ce vedeti voi in articolul anuntat in ianuarie asta stiu si eu. Niciun plan, nimic nimic - nici sa fi vrut sa trisez si nu am avut cum :)))).
      De fapt, dupa cate observi - ai fost mai rapida ca mine la prima tema :))).
      Aici - era aici la comentarii.. nu se vede inimioara cu 3 suprapuse ca pe whatsapp de exemplu (am ales una pe care o ai si tu - adica aceasta: 💗 - gandindu-ma ca ea ar trebui sa fie cea cu trei inimioare despre care povesteam.. ia stai, ca poate reusesc sa o gasesc pe aceea si sa o inserez cu copy paste aici... nup apare tot asa 💗 - deci presupun ca e echivalentul la cea roz cu trei inimioare suprapuse)
      Pupici!!!💗

      Ștergere
  3. "Nerăbdătoare să se mire în continuare"? Imi place mult aceasta idee...
    Neuronii mei par a fi satisfacuti de formulare. Iar eu sunt multumita ca ei sunt multumiti...
    Vad ca povestea incepe sa se contureze, iar martisorul este un model perfect chiar si pentru plic. Azi ma gandeam cum sa inlocuiesc rondeaua pentru fir, pentru ca totul sa fie totusi bidimensional.
    Felicitari pentru noua poveste, Diana draga! Nu mai stiu cum sa fac slalom printre povesti, idei, experimente, postari si... altele!
    Pupici si un final de saptamana cu bucurii! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce draguta esti! ❤ Ma simt magulita de ceea ce ai scris despre "mirare". 😊 Recunosc: m-a surprins.

      Zici de inelul prin care trece firul?! Daca da... depinde de material; poti doar gauri materialul, iar martisorul ar putea fi prins in piept fie trecand acul prin acea gaura, fie prin nodul de la fundita. Ha! Sunt sigura ca la varianta asta te-ai gandit si tu, dar daca tot o am si eu... 😊 am scris-o!
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤
      Cam in aceeasi situatie sunt si eu... Si-s in urma rau de tot cu vizitele, cu raspunsurile la mesaje, cu postarile... Nu renunt! 😊
      Weekend cu bucurii si pentru tine! ❤ Pupici! 😘

      Ștergere
    2. Stiu ce spui, doar ca de exemplu pe fetru - material moale - nu prea mi-a placut nici inel nici sa trec cu acul firul. Nu ma intreba de ce...ca nu stiu. Daca e chiar sa fac martisoare si sa le trimit prin posta, grosimea mi se pare importanta. Si acolo legatura cu firul as vrea sa o fac altfel. Dar nu stiu inca. Poate croseta ar fi o varianta. Am niste ineluse, insa sunt pentru a confectiona biuterii, doar ca trebuie sa caut mai mici.
      Pup si weekend placut, Diana draga!😘❤️

      Ștergere
  4. Me gusto la historia y es muy lindo el corazón. Gracias por preocuparte de mi salud. Ya estoy mejor. Muy pronto publicaré de nuevo. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias por la apreciación!
      Me alegro de que estés bien ahora. Me di cuenta de que publicaste, pero no pude acceder a él...

      Ștergere
  5. Un inceput în forță cu o poveste pe măsură și un mărțișor minunat. Felicitări pentru realizări!
    O primăvară minunata, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De m-ar tine forta! 😊
      Iti multumesc, Mihaela! 💕
      Primavara minunata si pentru voi! ❤

      Ștergere
  6. Olá Diana!

    Isso é maravilhoso, ando aprendendo muito com suas exposições e até me aventuro um pouco na criação depois que vejo seus post.
    Tenha uma semana repleta de luz
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
  7. Un mărțișor foarte frumos! Felicitări! Spor în tot ce ți-ai propus! O primăvară frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate că Vivi nu-și aduce încă aminte unele ...dar are un suflețel curat ce simte magia mărțișorului ❤️
    Pupici❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.