2023-03-24

Conserve decorate. Transformari creative

La început de lună, când a început a treia etapă a jocului, abia am făcut rost de cinci doze de bere, iar acum am două conserve de la porumb.

Cum de am ajuns să am conserve de la porumb? Am văzut la Rux un viermișor din mărgeluțe și mi s-a făcut poftă de porumb fiert! Porumb, să fierb, puțin probabil să fi găsit în apropiere așa că m-am mulțumit cu boabele din conservă. Prima conservă am golit-o în ziua când am cumpărat-o, a doua zi după ce-am văzut viermișorul de relaxare anti-stres la Rux (am căutat articolul la ea pe blog - dar nu am reușit să-l găsesc pentru că mi-a scris in secțiunea de comentarii unde ar putea fi)

Astfel, pentru această ediție de la Transformări creative – martie 2023, am învelit aceste două conserve în plasă aurie (și cu fire vernil, fără luciu) de la un buchet de flori, le-am legat cu panglică galbenă rămasă tot de pe la niște flori și am lipit câte o floare făcută cândva din romburi colorate (din plastic).

doua ghivece din conserve invelite in plasa aurie de la flori

Ce-am făcut am numit mască pentru ghiveci (h=8 cm, d=8 cm). Știu! La prima ediție din luna martie am făcut o mască pentru mini borcan (din lipsa conservelor).

cloaj: 1. conservele; 2. conservele invelite in plasa aurie

În ghivece subțirele (în care se cumpără, de regulă, răsaduri) am plantat câte trei fire dintr-o plantă curgătoare care s-a cam stricat peste iarnă.

plante verzi agatatoare, in pahar pe un pervaz

Acum am două ghivece cu luciri aurii (luciri care, evident, nu se disting în fotografiile mele). De-aș reuși să aranjez și balconul ar fi... culmea culmilor!

17 comentarii:

  1. o solutie foarte eleganta, imi place mult simplitatea acestor masti pentru ghivece! Am si eu trei floricele de acelea cu romburi ♥ Sunt "plantate" la loc de cinste, intr-un suport de perete, in curte. Asa am si eu flori nemuritoare - indiferent ce sezon e si cum e vremea ♥
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Carmen draga! 💕 Le mai ai, floricelele?! Esti o dulce! 😊
      Weekend minunat iti doresc! Cu odihna activa - sau cum vrei tu. 😊

      Imbratisari si pupici cu drag si de la noi pentru voi! ❤ ❤ ❤

      Ștergere
  2. Ce n-am înțeles încă e pentru ce temă este aceasta transformare, dar o să văd eu în tabel unde ai introdus-o.
    Admir însă transformarea conservelor. Au ieșit superb, iar floare pusă în ele mi-amintește de copilărie și de bunica.
    Felicitări și spor în ce ți-ai propus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tema 3: "cel putin doua". Scriind textul pe repede inainte nu am realizat ca nu am specificat... :( Acum realizez ca nici despre cum le-am lucrat nu am scris prea mult. Prima facuta are ceva lipituri cu silicon (mai putin estetice); a doua e mai eleganta - am folosit capsatorul sa fixez plasa.
      Am incercat zadarnic sa las un mesaj pe pagina cu tabelul ("a aparut o eroare" si bla-bla... refrenul pe care mi-l tot livreaza) Urmeaza sa revin. 😊

      Iti multumesc pentru compliment si urare! ❤ Spor si tie! 😘

      Ștergere
  3. Adorabil proiect :D Deci asa arata doua plantute fericite, alintate cu suporturi dragalase pentru ghivecele lor!! Felicitari :*
    (si sa iti fie de bine :D)
    Cred ca articolul era cel cu cosuletul din suportul de la lumanare :))). Cred. Ma intreb daca am notat modelul la „viermisorul„ acela antistres care sarata ca un porumb:))).
    Si eu am pastrat (si folosit) plasa aceea de impachetat flori. Mi se pare super faina. :D Unul dintre proiecte este un fluturas mascota al lui Ralu - tocmai ce am obsevat de curand ca si-a pierdut pe o aripa aplicatiile. Si nu stiu unde or fi cazut sper sa le gasesc sa le pot lipi din nou - dezavantajul benzii dublu adezive.. asta e. Mi-am amintit vazand cobinatia de plasa si flori (care apropo sunt geniale) - pentru capiesele erau flori (recuparate de la niste slapi.. haha) si plasa am folosi-o pentru aripi.
    Cat despre balcon subscriu. Dupa Paste trebuie musai sa intru in jungla. Pana atunci nu am cand ..

    pup cu drag :* !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Rux! Si pentru ca mi-ai scris unde as putea gasi poza cu "viermisorul". 😊 Am pus link.
      Vazand acum data postarii tale ma intreb: am pierdut notiunea timpului (n-ar fi de mirare!) sau neuronul s-a atrofiat de tot?! Nu e posibil sa fi uitat ca am macar o conserva goala! Sau e posibil?! Nici asta n-ar fi de mirare! Un lucru e cert: pofta nu mi-ar fi permis sa intarzii cu porumbul! :))) Hm.

      Sper sa le mearga bine plantutelor! Pana sa se "strice" firele si frunzele erau carnoase, solide.... Se "atrofiasera", la un moment dat tijele si a trebui sa le rup, sa le pun in apa pentru radaci noi...

      Plasa aceasta e "sarmoasa" si se desira cand o tai - am si una dintre cele "moi", ca de "spuma", dar nu stiu pe unde e (asa organizare am reusit!) Cu cea moale cred ca mi-ar fi reusit mai bine.

      Ooo! Pentru aripi de fluturasi (dar si de libelule sau alt gen asemanator de zburatoare) plasa se potriveste la fix! Pe vremuri am facut martisoare-fluturasi si am folosit ciorapi din matase (matase pe bune, adica, nu "sinteticii") - aratau super fluturasii (cu aplicatii margelute de nisip lipite) In cazul margelutelor de nisip (am constatat ulterior=de curand) adezivul prenadez sau aracet nu prea tine... Poate e vorba si despre materialele pe care sunt aplicate margelutele (nu sunt sigura).
      Cu banda autoadeziva nu am lucrat... De fapt, numai ochisori am lipit (si ma gandesc ca e tot ceva gen banda autodeziva) si s-au desprins, la un moment dat, de pe materiale lucioase, netede, sintetice.

      Daaa... :))) La mine a fost "dupa Craciun", "dupa Anul Nou"... Acum nu mai planuiesc nimic si cand am ceva timp mai misc ceva si pe acolo. In ritmul amintit as termina in.... 2030! :))))

      Pupici cu drag! ❤ 😘

      Ștergere
  4. Es una buena idea y siempre es genial plantar plantas. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Me gusta tener plantas en el balcón y las latas decoradas así son alegres.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  5. Anul trecut am avut o săptămână a transformărilor la grădi. În fiecare zi am salvat obiecte care ar fi ajuns la gunoi: Cofraje, cutii de supă, peturi etc. Voi iniția acest proiect și în acest an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E tare fain sa ai ocazia sa lucrezi cu micutii astfel de proiecte. Unii vor invata ca e corect sa refoloseasca pe ici-colo unele obiecte, altii... cine stie?! Isi vor descoperi un talent. 😊
      Succese! ❤

      Ștergere
  6. Ce dulci le-ai facut! Plasa aia este foarte de efect. Stii, gandurile zboara spre un tablou pe care sa o intinzi.
    Sunt infinite ideile de a face mozaic si tocmai ne-ai adus aminte cu acele floricele
    lipite pe cutii. Sper sa ajungi la acea culme. Zic asta ca sa ma mobilizez si eu. Ne mobilizam impreuna, asa, telepatic?
    Pupici si cred ca plantutele se simt altfel intr-un astfel de decor!
    Weekend linistit, draga Diana! Ganduri bune de la mine!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Suzana draga! ❤
      Genul acesta de plasa ar fi perfect pentru un tablou (am o rama careia nu-i gasesc utilitatea) 😊 dar numai daca e dreapta (abia taiata din sul). In general, floraresele "deformeaza" plasele pentru a le da o forma cu falduri (nu stiu cum sa explic) si nu le mai pot indrepta, iar daca tai din ea se desira (am incercat sa "stopez" desirarea cu flacara, dar n-am reusit - ar trebui un "tiv" ori din material ori cu silicon sau ceva de genul).

      Ideea cu mozaicul e de retinut - am si retinut-o! - dar nu am nici idei si nici prea mult timp, deocamdata. 😊

      Ooooh, da! Ne mobilizam telepatic! 😊
      Cred ca le place plantutelor. Ele nici nu sunt foarte pretentioase, in general, si sper ca decorul sclipitor sub razele soarelui le va face sa zambeasca. 😊
      Multumesc, la fel! Weekend cu bine si spor la ce vrei tu! Ganduri bune si de la mine pentru tine! Pupici! ❤ 😘

      Ștergere
    2. Stiam ca am o bucata de plasa si am cautat-o si haosul meu nu mi-a permis sa o gasesc. Imi da mereu peste maini, ca nu fac si eu niste liste macar, sa stiu care pe unde sunt...😊😊😊 Sa-mi fie rusinica....
      Ideea pe care am vrut sa o verific: o plasa din aia, oricum ar fi ea, pusa sub hartie de copt si calcata cu fierul. Cum gasesc bucata aplic ideea si iti spun. Ea fiind plastic, asa, cu miscari rapide ale fierului, e imposibil sa nu se indrepte.
      Pupici si spor la tot, Diana draga!😘❤️

      Ștergere
    3. Liste sau etichete. 😊 Prefer etichetele pe cutii pentru ca listele le ratacesc (cutiile mai greu sa le ratacesc). 😊 Stiu cum e cu haosul si nu pot face in toate cazurile cum fac cu hainele din dulap, scotocind, apoi luandu-le cu bratul si impingandu-le la loc in rafturi. 😄

      Sunt curioasa daca reusesti sa o netezesti cu fierul de calcat - daca nu e "modelata" cu falduri s-ar putea sa reusesti, dar e posibil sa se si "turteasca" firele. Abia astept sa aflu rezultatul experimentului - poate reusesc sa fac si eu acest experiment ('ca mai am o plasa, dar nu asa plina de "falduri" si firele din plastic sunt mai tari).

      Iti multumesc, Suzana draga! Spor la tot si tie! Pupici! ❤ 😘

      Ștergere
  7. Ce idee bună şi ce elegant arată aşa! Te felicit, chiar arată bine de tot şi e de pus în practică! Mulţumesc pentru idee! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Potecuta!
      Cu placere! 😊
      Saptamana frumoasa iti doresc! ❤

      Ștergere
  8. Ai făcut o magie cu cutiile - sigur balconul tău va arăta minunat !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.