2023-03-27

Un nou personaj si recuzita. Salvam papusi

Cei doi melci, Kiyi și Yogo, sunt din alt timp, din altă lume – a aflat Vivi, mirată, însoțindu-i în drumul lor. Ea crezuse că povestea s-a transformat în realitate.

Cumva, trecutul s-a întrepătruns cu viitorul când ea era aici – poate așa trebuia să se întâmple? Îi era total neclară posibilitatea universurilor paralele, posibilitatea lumilor paralele... Dar trăia această posibilitate și se străduia să o înțeleagă – poate nu trebuia să înțeleagă, ci doar să accepte posibilitatea.

Frații melci erau pe drum pentru că Yogo a răcit rău când a căzut într-o băltoacă cu apă foarte rece...

Fragment din povestea Cei doi melci, Kiyi si Yogo, unde scrie cat de mult se iubeau cei doi frati melci si cum Yogo a cazut intr-o balta cu apa rece si a racit.

Pentru a-l ajuta pe Yogo, la început Kiyi l-a acoperit cu o frunză, să-l ferească de răcoare, dar frunza a fost luată de vânt. 

fratii melci, Kiyi si Yogo, confectionati din material textil - Yogo e acoperit cu o frunza verde confectionata din matase

Mai apoi, Kiyi a căutat un adăpost mai sigur și a găsit niște găuri într-un zid – în una din ele și-au și găsit adăpost frații melci; Kiyi a adunat frunze uscate făcând un culcuș călduros. Când Yogo s-a vindecat au ieșit la plimbare, pentru că era soare, era cald dar – vai! - soarele s-a ascuns și din cer a început să toarne cu găleata, iar Yogo a răcit din nou, pentru că n-a ajuns la timp în adăpost. Și atunci au plecat să-l caute pe vraciul Bufniță.

ilustratie din cartea de povesti: vraciul bufnita, melcul Kiyi si melcul Yogo acoperit cu o frunza

La un moment dat, după ce frații melci au vorbit cu vraciul Bufniță, și acesta nu prea i-a putut ajuta, Vivi a hotărât că e mai bine să îi lase pe cei doi frați singuri, dar să stea pe aproape, știind că o vor căuta pe doamna Broască țestoasă.

broasca testoasa cu ochi albastri confectionata din material textil si o cutie de crema invelita in material in nuante de maro

Ce-au vorbit cu doamna Broască țestoasă Vivi știa deja, din cartea de povești, dar se temea ca prezența ei să nu sperie țestoasa și, astfel, să schimbe trecutul, dând viitorul peste cap - mai ales viitorul lui Yogo.

De ce nu apare Vivi

Lucrând pe repede înainte am uitat sa fac o poza în care să apară, pe undeva, și păpușa-mesager Vivi... Așa că am inventat un motiv pentru ca ea să stea deoparte în acest episod.


Cum am confecționat broasca țestoasă și frunza

O frunză căzută trandafirului japonez am vopsit-o cu galben apoi am presat-o pe o bucată de mătase verde și am decupat pe contur frunza – după ce s-a uscat vopseaua.

colaj patru foto etape de lucru frunza din matase verde si broasca testoasa cu o carapace din cutie de crema invelit in material textil

Carapacea pentru broasca țestoasă e dintr-o cutie de cremă învelită într-o bucată de material rămasă de la covorașul împletit.

Capul, picioarele și coada - din materialul amintit mai sus - sunt umplute cu melană. Sunt croite separat și toate sunt lipite între cutia învelită și un carton verde. Ochii sunt albaștri – m-a amuzat să fac o broscuță cu ochi albaștri.

Broasca țestoasă e un nou personaj în serialul Salvăm păpuși, iar frunza e recuzita – recuzita fiind tema cu numărul trei din jocul găzduit pe blogul Provocări verzi

Broscuța cu ochi albaștri apare aici pentru că ideea unui alt personaj - alături de cel principal - nu e respinsă.

9 comentarii:

  1. "Poate nu trebuia să înțeleagă, ci doar să accepte posibilitatea." Vezi? Cred ca asta face parte dintr-un fel de esenta a universului nostru... Asa simt de multe ori ca trebuie sa fac. Ca oricum nu pot intelege tot, ca sigur as lua-o pe alte carari...
    Faina realizarea si broscuta... nici nu stiu cum sa ma exprim. Daca nu ziceai de cutia de crema, nu ma prindeam...
    Arata minunat scena, felicitari multe, multe. Iar bufnicioara vraci, un deliciu.
    Ma intreb cum cartile astea din copilaria noastra erau atat de... altfel, mai spre suflet, mai pentru imaginatie si vis... Cat de mult s-a schimabt totul...
    Multumesc pentru poveste, Diana draga! Doar bine si alte idei minunate! Pupici!
    😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibilitatile pot fi acceptate - "problemele" apar atunci cand unii vor sa dovedeasca una alta (unele lucruri nici nu trebuie dovedite - exista oricum, intr-un fel sau altul)
      Cei care cauta raspunsuri au, uneori, sansa de a ridica un "colț al vălului" - vor intelege (intr-o masura sau alta) sau nu vor intelege ceea ce vad. Ce vor face mai apoi depinde de puterea lor de perceptie. Hm. Cand e vorba despre perceptii nu exista obiectivitate. Ups. Altfel spus, fiecare va ramane "credincios" proprie-i realitati. Cine incearca sa inteleaga ar putea s-o ia pe alte carari (exact cum zici) 😊 dar ar putea si sa ajunga mai departe (daca are puterea de "a simti ca e adevarat" ceea ce afla - dar chiar este acela adevarul?). ooooffff! 😊 Sunt asa de buna la "explicatii pe scurt" incat mai mult zapacesc oamenii. La acea lista a intrabrilor pe care le-ai scris tu in articolul "o gramada de intrebari" mai am si eu de adaugat - o multime! 😄 Cu raspunsurile e mai greu.
      M-am departat nepermis de mult de tema melcilor si a doamnei Broasca testoasa. 😊 Ma bucur sa stiu ca iti place ceea ce am reusit sa fac. Multumesc.
      Sunt si azi carti minunate pentru copii... dar! 😊 Am sentimentul ca cele mai multe sunt cumva "pragmatic-educative" si mai putin metafore, legende... povesti. Fix cum zici: mai putin pentru imaginatie si vis.
      Cu placere! Si eu iti multumesc, Suzana draga! ❤ Seara frumoasa in continuare! Idei faine si spor in cele ce le vrei face! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Scrisesem intr-un comentariu linkurile astea, insa nu stiam daca le vei vedea:
    https://stiripentrucopii.com/2021/04/30/locuri-de-poveste-din-romania-harta-magnoliilor/
    https://www.whisperwanderlust.com/ro/magnolias-bucharest/
    https://ideiroscate.ro/harta-magnoliilor-din-bucuresti/
    https://lipa-lipa.ro/2022/04/activitate-de-weekend-harta-magnoliilor-din-bucuresti/
    Asa ca le-am pus si aici! Pup.😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca ai lasat si aici link-urile. ❤ Le-am vazut, ulterior, si la tine - de regula revin sa vad ce ai scris si las macar un semn de "like".
      Frumusete de arbusti! Am vazut si magnolia galbena! Bucurestiul pare plin de magnolii! Aici nu stiu pe unde sunt - sunt si in oras dar cred ca mai multi arbusti sunt pe dealuri, in curtile caselor (sau nu).
      Pupici! ❤ 😘

      Ștergere
  3. esti grozava, Diana draga! Broasca este atât de reusita, ca pare vie, de altfel ca si cei doi melci!
    ideea de frunza este colosala!
    Abia astept sa aflu ce va face Vivi? Se va întoarce in viitor - in prezentul ei? ♥
    Te pup si iti doresc multa inspiratie pe viitor.
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru complimente, Carmen draga! 💕
      N-am cea mai vaga idee despre ceea ce va face Vivi. 😊 Totusi, va trebui sa se intoarca in prezentul ei, sa nu dea peste cap viitorul. 😊
      Multumesc! La fel iti doresc si eu tie!
      Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! ❤ ❤ ❤

      Ștergere
  4. Ce tare e frunza!!! Iar testoasa - ce idee faina ti-a venit :D. super dragutaaaa!!
    Ah clar. uite fata bufnitei - am mai vazut-o. stiu cartea.. :D.
    Vivi a stat in spatele camerei :D :P !! Te-a sustinut!

    Vai ce m-am speriat - tocmai ce s-a auzit ceva ciudat afara, de parca ar fi furtuna. Cred ca e cazul sa ma retrag si eu :)). Am vrut insa sa las cate un gand bun :*
    Pupici!!
    Si felicitari! 😍

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbă „recuzita”. broscuța clar face partea din aceeași poveste cu cei doi frați melci, nu doar că zice cartea ci și prin coloristica asemănătoare. deja îmi vine să caut cartea să citesc povestea. Cred că ai reușit cu brio să scoți la lumină cartea aleasa!
    Felicitări

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi place doamna broască țestoasă !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.