19 aug. 2013

Bună dimineața SoareLasă grijile, începe să trăiești

Oricare zi e bună pentru a începe și cu atât mai mult o zi de luni!
*
A ajunge să realizezi o împărțire echitabilă între muncă și distracție reprezintă “cea mai mare încercare”, spune Ray Stata de la Analog Devices.

Pe termen lung importantă este familia; nu salariul, nu pachetele de acțiuni, nu o casă de vacanță ci o viață de familie fericită; timpul liber este esențial. Cei mai mulți oameni ar răspunde la fel. Și, totuși, majoritatea oamenilor nu pun în aplicare aceste concepte, nu privesc echilibrul ca pe o prioritate și devin victimele obiceiului de a se concentra asupra carierei, din cauza presiunii imediate pe care aceasta o exercită, și pierd din vedere satisfacția imediată sau pe termen lung care decurge dintr-o viață personală împlinită.
Încercați să nu faceți nimic măcar o oră pe zi! “Irosiți-vă” astfel timpul. Apreciați-vă familia, prietenii, mediul în care trăiți, pe dumneavoastra înșivă, orice vă face să nu vă mai gândiți la carieră.
Munca fizică e o metodă terapeutică: să greblezi frunzele căzute, să tunzi pomii, să plantezi flori. Unii meditează dimineața, când e liniște și se pot destinde; se pot gândi la ziua ce tocmai începe.


Cum puteti începe să vă echilibrați viața? Primul pas este să vă schimbați atitudinea. Trebuie să încetați să mai considerați timpul dedicat familiei, sportului sau distracției ca fiind un timp pierdut. “Relaxare” nu e un cuvânt obscen.
Trebuie să vă faceți timp pentru activități recreative.
Și cel mai important: să puneți aceste lucruri în practică.

Lasă grijile, începe să trăiești, Dale Carnegie, Editura Curtea Veche, 2008, traducător Adriana Ciorbaru

În grădină, de Samuel Mützner (13.12.1884, Bucuresti – 02.10.1959, Bucuresti)

 Săptămână minunată să aveți!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                      
Dacă doresti să participi, în fiecare luni, publică pe blogul tău, un articol (video, text, imagini) cu această temă și dacă vrei să-l împărtășești cu noi  înscrie articolul la "Bună dimineața Soare!" pe blogul Iulisei.
 

8 comentarii:

 1. O saptamana cu multe bucurii si realizari!
  ♡♥♡♥♡♥♡

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! La fel si voua!
   Nu stiu sa desenez inimioare dar sa stii ca am schitat cateva :)
   <3 <3 <3

   Ștergere
 2. Mult adevar in vorbele tale !
  Un inceput de săptămâna cât mai plăcut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! Saptamana frumoasa sa iti fie!

   Ștergere
 3. Asa este si exact asta fac insa tot am impresia ca ceva lipseste. De fapt lipseste si nu ma refer la nimic de natura sentimentala. Am alte probleme.
  O saptamana frumoasa sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Timpul liber lipseste. De fapt, poate ca ceva timp numai pentru tine, nu neaprat liber :) Acea perioada de liniste (si lene) cand te poti ocupa numai si numai de ceea ce vrei si sa uiti total de ceea ce trebuie!
   Sper sa rezolvi cu bine problemele - iti doresc sa rezolvi cu bine.
   Saptamana minunata sa iti fie!

   Ștergere