2014-03-31

De ce câinii și pisicile nu mai sunt prieteni. Bună dimineața Soare!

Un cuplu avea un minunat inel de aur. Nu știau oamenii că inelul este unul fermecat și l-au vândut într-o zi, pentru foarte puțini bani. Din momentul în care au vândut inelul au început să căștige tot mai puțin, devenind din ce în ce mai săraci - atât de săraci încât nu mai aveau cu ce-și hrăni câinele și pisica.
Câinele, cu mirosul lui foarte dezvoltat, a reușit să afle locul unde era inelul și i-a propus pisicii să plece și să-l ia din scrinul unde era păstrat pentru ca stăpânii să aibă ce să le dea de mâncare.
Zis și făcut. Pisica a prins un șoarece și acesta a făcut o gaura în scrin și a scos inelul; pisica a luat inelul și împreună cu prietenul ei, câinele, au pornit spre casă.
Pisica, sărind de pe acoperiș pe acoperiș, din pom în pom a ajuns acasă mai repede decât câinele, care putea numai să alerge. Le-a dat inelul stăpânilor și aceștia i-au oferit o mulțime de bunătăți și mult au răsfățat-o. Când a ajuns și câinele, obosit, stăpânii nu l-au tratat cu aceeași atenție. Supărat, câinele n-a iertat egoismul de care a dat dovadă pisica și de atunci câinii și pisicile n-au mai fost niciodată prieteni.

Fotografia aceasta contrazice povestea. :)
dragoste intre un caine si patru pisici (intre care trei pui de pisica)
Text scris pentru Buna dimineata, Soare! jocul inițiat de Iulisa, la care găsiți tabelul pentru înscriere.

12 comentarii:

  1. Ce -mi plac aceste povestioare!Sunt si exceptii dupa cum se vede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna sunt exceptii. :)
      Am citit si inca mai citesc povesti... nemuritoare! Imi plac, deh! :)

      Ștergere
  2. Foarte faina povestea! In realitate desigur poate fi altfel dar ciudat este faptul ca daca cresc impreuna sunt foarte buni prieteni. :))
    Cand aveam pisoii si aveau doar cateva saptamani si in viata lor nu vazusera un caine, a venit cineva la noi cu un catel. Vreau sa spun ca ne-am distrat grozav de tare cum pisoi "scuipau" si faceau tare urat la bietul caine! Am ras atunci cu lacrimi! Asa sunt programati se pare, sa nu se sufere, dar noroc ca binele invinge raul! :))
    pupici Diana, zile cu soare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, cand cresc impreuna se impaca bine si se impaca bine si daca sunt alaturati dupa un timp, doar ca atunci trebuie sa intervina omul mai mult. Avem cateva cunostinte care au si caini si pisici. Chiar si prietena mea - al carei catelus il avem ingrija din cand in cand - a crescut cateva luni un pui de pisoi. Catelusa ei latra dupa toate pisicile (acum o face mai rar), dar pe micutul acela l-a suportat. Il urmarea cum alearga de nebun prin casa, intre altele.
      Imi imaginez buna voastra dispozitie asistand la astfel de scena! :)) Johnny, pisoiul nostru mai mic a fost alergat de 5 dulai si s-a ascuns pe roata unui autoturism... De acolo sasaia si scuipa dulaii innebuniti ca nu-l pot aajunge! Pisoiul era cat botul unui caine! Si acum radem de el, cum se credea leu! :))
      Prin educatie, e posibil cam orice.
      Multumesc, la fel! Pupici cu drag, Minnie!

      Ștergere
  3. Tare frumoasa povestea ! In copilarie am avut si caini si pisici;se mai intampla sa fie puiuti de catei si pisicuti, in acelasi timp. Era o joaca si veselie impreuna toata ziua, pana se tranteau obositi unii peste altii, fara discriminare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita, Natalia.
      Ce frumoase sunt aceste scene! :) Rar am fost martora la astfel de scene dar nu cred ca le voi uita vreodata! :)
      Zile fericite iti doresc!

      Ștergere
  4. duioasa poveste :)
    se mai intampla sa fie si prieteni daca cresc impreuna ...
    vezi, de aia imi plac mie povestile :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se imprietensc si cand nu cresc impreuna, dar omul are un rol determinant in astfel de cazuri.
      Stiu de ce iti plac povestile! :) Cred ca pentru acelasi motiv imi plac si mie. :)

      Ștergere
  5. ce poveste emotionanta! ... pacat ca în realitate, astfel de fapte se întâmpla de multe ori în viata bipezilor...
    te pup draga mea. Salutari fetelor :)
    PS: Fotografia este ABSOLUT delicioasa! wow! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am "gasit" fotografia cu pisioii si cateii la oameni m-am gandit si eu... O sa mor neintelegand de ce oamenii fac discriminari de tot felul... :)
      Pentru a posta fotografia am cautat o poveste care s-ar potrivi :)
      Pupici cu drag si de la dragele mele drage! :)

      Ștergere
  6. Foarte faina povestea! I
    Imi place cum scrii!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri, Iulisa.
      Ziua frumoasa sa iti fie!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.