2014-04-23

Maidanezul care m-a îngenuncheat

În a doua zi de Paști, după ce ne-am adunat de prin vizite și alte cele, trebuiau îndeplinite înadoririle: câinele scos la plimbare. Tocmai primisem o pereche de blugi super - în sensul că-mi plac foarte mult - așa că i-am îmbrăcat, m-am parfumat cu parfumul abia primit, am pus cățelușa în ham și - mândră nevoie mare - “hai tai” prin cartier.

Soare, cald, liniște - mai mult sau mai puțin - un timp perfect pentru o plimbare de ora șapte seara.
Cu doar câteva zile în urma, când o plimbam pe Miki, a apărut un maidanez cu blănița colorată la fel ca cea pe care o are Miki. S-a uitat la noi, s-a oprit din drumul lui și nu prea avea curaj să se apropie. Ținea coada între picioare, urechile plecate și mă privea temător, ca un cățel bătut… Ca toți câinii pe care i-am avut (ai noștri) și ca toți cei pe care îi avem, uneori, în custodie, Miki e vaccinată - cu analizele “la zi”, altfel spus - așa că i-am permis să se joace cu tânărul maidanez castrat. Câinele s-a îndreptat de spate, a ridicat coada și s-a jucat cu Miki. Și s-au tot zbenguit, spre deliciul meu și al trecătorilor - el fiind de aproape trei ori mai mare decât Miki. Fiind “în călduri”, Miki sărea și-i dădea coada pe la bot. Și de atunci se tot întâlnesc…
Mi s-a spus că am făcut o prostie permițând apropierea în perioada lor de împerechere dar mi-e milă să alung maidanezii… De acum știu cum e mai bine, cel puțin pentru mine!
Luni, Miki a început să scâncească și să privească în urmă, pe bulevard. Am înțeles imediat că iubitul e în zonă și am grăbit pasul către casă - eram îmbrăcată cu blugii noi și nu voiam să-i bag la spălat din prima zi. Dar ne-a ajuns din urma tânărul domn și… nu s-a mai dat dus, mai ales că Miki făcea piruete sub nasul lui, sărind ca un ied, cel puțin 15 cm înălțime… Când domnul s-a așezat peste ea, culcând-o la pământ, am tras de lesa să o eliberez și Miki a ieșit din ham, fiind gata să plece în lume cu iubirea de sezon. M-am repezit să o prind, apăsând-o pe asfalt. Câinele s-a strecurat între mine și Miki blocându-mi pasul. Din reflex, am îngenuncheat frumos lângă dulău - ajungând să mă sprijin bine de spinarea lui - și, aplecându-mă peste el, ținând palma pe Miki, mă străduiam să-i pun hamul… Râsul îmi diminua puterile! Ochelarii de soare atârnau pe vârful nasului, pletele acopereau dulăul care nu prea înțelegea ce i se întâmplă și, cred, păream a face mătănii la colțul blocului, aparent ferită de priviri indiscrete. Din vecinătate, în clădirea unde se întâlnesc regulat niște credincioși, se auzeau glasurile lor cântând Osana! Isus a înviat!

În fracțiuni de secundă - a durat mai mult să povestesc - am reușit să agăț hamul de Miki și să o iau în brațe. Am grăbit pasul spre casă, auzind în urmă gâfâitul dulăului conștiincios! Mă îneca râsul! Poate nu știți, dar atunci când râzi în timp ce faci efort te epuizezi! Am ajuns acasă frântă! Când nivelul adrenalinei a scăzut abia îmi mai puteam ridica brațele! N-am mai căzut de zeci de ani dar doi câini îndrăgostiți au reușit să-mi frângă verticalitatea! M-am ales cu două julituri perfect neînsemnate, la “încheietura” falangelor a două degete și cu… mândria șifonată - vorba vine! Poate m-o fi văzut careva făcând mătănii - dacă era la vreo fereastra din preajmă - dar eu n-am văzut pe nimeni! Și, iată, așa am devenit subiectul central al serii! Mă întreabă prietenii ce-mi mai face mândria. E bine, mulțumesc! Ce bine că n-a fost una dintre zilele ploioase! Nu de alta, dar ar fi trebuit să spăl nu doar blugii dar și geaca.

22 de comentarii:

  1. ce ti-e si cu dragostea asta :)))
    lasa ca te-ai descurcat maxim de bine :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai trecut prin astfel de perioada, dar de data aceasta e... fantastic! :)))
      Da... Am ingenuncheat langa caine - sa-l implor sa ne dea pace! :)) Si el, nimic! :)

      Ștergere
  2. La inceput am crezut ca te-a muscat,nu ca te-au tavalit cateii din jurul tau.Bine ca esti bine,mai inveti din greseli intotdeauna. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un singur caine m-a muscat... Dar niciodata nu-i tarziu pentru o a doua muscatura. :) Acel caine m-a muscat pentru ca am aparut in calea lui pe o alee ingusta si el fugea, disperat, de pietrele aruncate dupa el de niste... adulti. :(
      Am scapat si de data aceasta, cum s-ar spune. :))
      Multumesc.
      Zile fericite sa ai!

      Ștergere
  3. Buna, buna
    Dupa sarbatori trec in vizita pe la prieteni si vad ce mai pateste unul si altul...
    N-ai cum sa te pui in calea dragostei :)))) pana la urma
    Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anca
      Bine ai zis-o! Cine se baga intre indragostiti... o pateste! :))
      Multumesc.
      Zile fericite sa ai!

      Ștergere
  4. hahahahaha, ce peripetie! ai un fel de a prezenta situatia atât de hazliu, ca am ras cu lacrimi. Mi-am imaginat toata faza :))) Vai vai! si Micki ce mai face? mai "vorbeste" cu tine?! :)))
    te pup si pe tine si pe Micki, dar si pe Doamna Cotofana si puiul "cel mic" :)))
    Imbratisari de la cealalta Cotofana, care nu si-a mai dorit decât un ceai si direct in pat s-a aruncat. Azi ne-am sculat la ora 4:30 ca am fost plecate in Excursie în Fränkische-Schweiz. Am umblat cat ne-au tinut picioarele si acum o jumatate de ora am re-ajuns acasa (ora 20:30)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faza a fost haioasa, dar nu-mi gasesc eu cuvintele potrivite. :)) Ma pot imagina cum aratam, incurcata printre catei. Pentru cine m-o fi vazut... a fost un episod comic. :)) Inca ma mai amuz pe tema! Nu doar eu dar... ramane intre noi! ;)
      Da, Miki mai vorbeste cu mine! :)) Si Rex, maidanezu' in cauza, a inceput sa vorbeasca! Eu ii zis "stai" si el zice ceva de genu' niiiiniii... si vine dupa mine!
      Ohoo... Zice mama, cand i-am zis de excursie: "dar ce odihna buna dupa asa excursii". :)
      Azi, in teiul de sub balcon, tocmai am vazut o cotofana! :))
      Le-am pupacit pe cele doua! Multumiri!
      Imbratisari cu drag, de la noi pentru voi!

      Ștergere
  5. hahah.....super amuzant....ce sa faci,e sezonul:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) E sezonul, da! Cu dragostea nu ne putem pune! :))

      Ștergere
  6. Hristos a inviat, Diana! Multe bucurii si pace in suflet, tie si celor dragi.

    Foarte simpatica intamplarea. Bunicul meu avea o vorba, plina de umor: "dragostea nu-i interzisa"! Asa si cu "amorezii" cu codita. Daca "sentimentele" erau asa de puternice.... :-)
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat!
      Multumesc, la fel! Sanatate si multe-multe bucurii sa aveti si voi, iti doresc cu drag!

      Dragostea clar nu e interzisa :) dar e interzis sa ne "introducem" intre indragostiti. :)) Cine vrea sa impiedece manifestarile de dragoste... ingenuncheaza... :)) Inca mai traiesc acel moment penibil - inainte de a fi hazliu! :)))
      Zile fericite iti doresc!

      Ștergere
  7. ... şi când vă mai întâlniţi cu noul prieten, neapărat să-i duci ceva de mâncare. Sunt sigură că nu are un stăpân care să-l hrănească şi ştii vorba aceea: dragostea trece prin burtă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, primul lucru pe care l-am facut a fost sa il "imbunez" cu mancare. :) Nu s-a atins de mancare de luni pana joi... Azi a mancat ceva. Vecinii i-au pus un pres langa usa de intrare, i-au dus mancare... A cam slabit catelul... :) Cu aceasta ocazie am inteles ca in astfel de perioade masculii nu prea mananca. Culmea este ca acest catel e castrat!
      Mi-e tare drag catelul acesta, doar ca nu-l pot lua in casa. Am inteles ca e adoptat de cativa oameni din blocul vecin, care s-au bucurat sa auda ca e doar indragostit si nu l-au luat hingherii. Sper ca in cateva zile sa se linisteasca si sa mearga acasa la el... :) Sau sa se plimbe alaturi de noi dar s-o lase pe Miki in pace. Daca ea nu l-ar vrea el ar fi deja plecat, dar si ea scanceste dupa el... :) Dragoste mare, nu gluma!

      Ștergere
  8. :))))))) fir-ar el de dulau! A fost prins in jocul hormonilor si nu s-a mai gandit la restul. Lasa ca daca ar fi sa ne luam dupa gura si privirile celor rautaciosi nu am mai iesi din casa. Mie mi s-a parut funny ce ai povestit, bvo! Ai actionat super! :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Bine zis! El, dragutul, isi urmeaza instinctele! Si e... castrat! Ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca suntem mintiti cand ni se spune ca un caine castrat sau o catelusa sterilizata isi pierd instinctele (exista prea multe exceptii). Multe am mai aflat - in mod direct - cu aceasta ocazie.
      Iubesc cainii si nu ma tem de ei nici cand sunt in haite. Cred ca si ei ma iubesc pe mine dar... nu cand langa mine e una din specia lor, care-i doreste! :))) Atatea "aventuri" legate de caini am! Si multe sunt hazlii.

      Ștergere
  9. Macar ai profitat de ocazie pentru a face o rugaciune? :)))
    Mi-ai amintit de un sef pe care la-m avut candva. Crestea caini lupi, unii pensionati din politie, inteligenti si foarte frumosi. La o curte vecina, un nene avea o catelusa alba, nu mai inalta decat Miki a ta. De cate ori era in calduri, se strecura prin garduri, intra in custile lor imense si ii intarata pe lupi. Noi ne tavaleam pe jos de ras vazand eforturile cumplite si total inutile ale cainilor lupi de a incaleca pe mititica alba... :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No! :))) Am omis rugaciunea! Dar auzeam cantecul si mi-era de ajuns! :)))
      Aoleu! Deci mititica alba in cauza era dintre cele carora le plac... uniformele! :) Erau inteligenti cainii, nimic de zis, dar daca o prindeau pe o scara problema era pe jumatate rezolvata! :)) Mai greu ar fi fost pentru sarmana catelusa, la nastere - desi nu obligatoriu.
      Multumesc pentru povestirea intamplarii! :))

      Ștergere
  10. Se vede ca nu mi-am baut cafeaua...
    l-am avut :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar tot ai observat repede! :)
      Oricum, cei care trebuie sa stie stiu ca nu dai rateuri la gramatica.

      Ștergere
  11. Ce frumos ai povestit aici! Eu m-aș fi panicat cu totul, nu aș fi putut să gestionez situația.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Roxi!
      Oooo! Teama ca as putea pierde catelusa m-a facut sa uit de orice altceva - conta doar sa nu fuga. Din acest "motiv" cred ca si tu te-ai fi descurcat (si oricine se gandeste mai mult la caine si mai putin la "mandrie" in astfel de situatii). 😊

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.