2014-05-05

Altcineva. Bună dimineata, Soare!

Un înțelept mergea liniștit pe stradă când dintr-o curte iese o femeie, se repede la el și începe să-l lovească și să strige în gura mare fel de fel. Mirat foarte, înțeleptul se apăra cum putea de ploaia de lovituri venite din partea necunoscutei. Brusc, femeia își dă seama că bărbatul pe care îl lovise nu e cine credea ea: soțul care plecase de acasă lăsând-o în voia sorții. De rușine și remușcare a izbucnit în lacrimi, încercând să justifice străinului comportamentul ei:
- Am crezut că sunteți soțul meu; nu am nimic cu dumneavoastra…
Bărbatul s-a ridicat din praf și și-a aranjat hainele zâmbind femeii și încercând să o consoleze:
- Nu se întâmplă asta mai tot timpul? Ne supără un prieten, o persoana iubită, un străin și descoperim mai apoi că, de fapt, niciodată nu am fost supărați cu adevărat pe acea persoană, ci am fost supărați pe cine am crezut atunci că este…

Text scris pentru Buna dimineata Soare! jocul inițiat de Iulisa, la care găsiți tabelul pentru înscriere.

18 comentarii:

  1. Adica ne inselam chiar atat de tare? Da, ar fi de preferat sa descoperim intotdeauna ca ne-am facut vinovati de o confuzie, in loc sa plangem afland ca persoana care ne era draga si-a aratat adevarata fata...
    Saptamana minunata sa ai, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine sa-si arate adevarata față cat mai curand... si ne dam seama ca ne certam nu cu persoana care stiam ca este, ci cu cea pe care o credem atunci ca este si care poate fi adevarata față a persoanei in cauza... Dar ar mai fi o varianta... Cand ma certam cu sora mea, de exemplu, in mod sigur nu ma certam cu cea pe care o iubesc foarte mult, ci cu "scorpia" pe care o credeam in acel moment ca este - dar stiam (stiu) foarte bine ca ea nu e "scorpie", dar asa o vedeam in acel moment - e valabil si invers. :)
      Multumesc, Vienela, la fel: minunat saptamana sa o petreci!

      Ștergere
  2. adevarat dar ne dam noi oare seama de asta la timp?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Diana!
    Ca de obiceei înteresant articolul tău draga mea!
    O săptămână cât mai frumoasă îți doresc!
    Pup și îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena!
      Multumesc pentru apreciere si pentru urare!
      Minunat saptamana iti doresc sa o petreci!
      Imbratisari cu drag!

      Ștergere
  4. Da ,corect!Oamenii vin si pleaca din viata noastra. Nu trebuie sa-i condamnam,trebuie sa vedem ce e cu noi.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca nu trebuie sa condamnam pe cineva ca pleaca - mai ales pe cei care ii iubim si care aleg sa plece; daca ii iubim le dam libertatea de a-si cauta rostul in alta parte si continuam sa-i iubim. Pentru ca nu iubim pentru a fi iubiti inapoi, ci pur si simplu iubim.
      Multumesc.
      Saptamana minunat sa o petreci!

      Ștergere
  5. Viata merge mai departe, e bine sa nu pastram ranchiuna, dar uneori e inevitabil. Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lungimea firului vietii depinde de noi in mai mica masura, dar avem rol principal in a-l toarce. :) Ranchiuna poate fi evitata, cum nu? E o chestiune de alegere.
      Multumesc.
      Saptamana minunat sa o petreci!

      Ștergere
  6. Aici trebuie sa recunosc ca ma simt :)))) .. asa sunt eu, ma supar si incep sa tip dar in 10 minute imi trece si ma simt de parca nici nu s-a intamplat. De multe ori regret ca mai scap porumbelul dar ... uneori mi-e greu sa fiu numai lapte si miere. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Nici nu trebuie sa fii lapte si miere! A spune ce gandesti e sanatos si pentru tine si pentru cei care asculta. Apoi... daca tot ne tine o suparare numai 10 minute mai bine nu ne mai suparam! :)

      Ștergere
  7. Cand persoana iubita ma supara si eu imi pierd firea , dar niciodata supararea nu tine mult.

    O săptămână cât mai frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu cei pe care ii iubim chiar ca certurile sunt, de fapt, furtuna in paharul cu apa (si aceasta chiar daca avem nesansa sa constatam ca nu mai suntem iubiti de o persoana sau alta).
      Multumesc.
      Saptamana minunat sa o petreci!

      Ștergere
  8. ”Supărați pe cine am crezut că este”... Excepțională idee ! Dacă ne-ar veni în minte când ne supărăm, multe conflicte nu s-ar mai naște.

    Zi frumoasă, Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am copiat povestea in "caietul" meu cu fel de fel gasisem un singur sens ideii, dar mai apoi am rasucit-o pe toate fețele... :) Iar acum, dupa ani si ani, cand ajung sa ma cert urat cu cineva stiu ca va urma "ruptura definitiva" mai apoi, asa ca de vreau sa pastrez o persoana in viata mea evit sa... raspund la eventuale provocari. :)
      Multumesc, Zina.
      Saptamana minunat sa o petreci!

      Ștergere
  9. cat ai vrea sa te abtii sau sa ierti frustrarea care este un sentiment apasator ne face sa fim uneori nesabuiti
    poate avem si astfel de iesiri. nu zic ca ar fi normale, dar poate totusi in firea omului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fi frustrat si a nu fi frustrat este o chestiune de alegere. E greu sa alegem din prima sa iertam, "sa trecem peste", dar nu imposibil...
      Sigur ca ne vine, uneori, sa dam de pamant cu cineva - la figurat! :))) - dar cand ne spunem "oful" norii se imprastie. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.