2016-05-23

O lume nebună. Un citat pe zi.

Se zice că lunea nici iarba nu creşte, nici la poliţie nu-i deschis… Unii îşi doresc o zi intermediară, foarte lungă, între duminică şi luni – mă număr printre ei.

La ce să mă gândesc într-o zi de luni, când toate par a fi cu susu-n jos? La o zisă a lui Akira Kurosawa (23.03.1910-05.09.1998), regizor, producător şi scenarist japonez, considerat unul dintre cei mai valoroşi artişti din Japonia, fiind printre numele mari ale cinematografiei universale:
 Într-o lume nebună numai nebunii sunt cu mintea întreagă.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Nu stiu cine e autorul desenului; l-am luat de aici: http://www.crazyworldu.com/2015/12/sad-reality-of-todays-crazy-world.html

17 comentarii:

  1. Interesant articolul !
    Mulțumesc frumos pentru truda la scrierea lui !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai vazusem poza si mi se paruse si atunci la fel de horror. Nu stiu, poate e exagerat spus, dar senzatia asta a fost. Interesant articolul tau despre ziua de luni. Cate obiceiuri! De multe ori ma intreb cum se ajunge la ele! Si nu numai legat de ziua de luni!
    O saptamana usoara si poate nu susul in jos...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poza chiar e horror; au fost consemnate cazurile unor martori la unele "situatii de pericol" si care martori, inainte de orice, au fotografiat sau filmat - abia apoi, unii, s-au "deranjat" sa dea o mana de ajutor sau sa cheme ajutoare...
      Am "colectionat" o multime de superstitii si obiceiuri si am aceeasi intrebare: cum s-o fi ajuns la ele? Unele au o logica, dar cele mai multe nu par a avea vreo logica. :)
      Multumesc, Suzana. S-ar putea ca eu sa stau invers si am impresia ca lumea e cu susu-n jos. :)
      Iti doresc, cu drag, o zi minunata!

      Ștergere
  3. Interesant articolul despre ziua de luni!
    Ah, pai si eu vreau ziua aia luuuunga luuunga intre duminica si luni :)) Eu de fapt duminica dimineata deja incep sa ma intristez ca iar s-a terminat weekend-ul. Desi in ultima vreme ziua cea mai rea este miercurea. Mi se face eterna si obositoare.
    Luni imediat trece, sa-ti fie cat mai usoara saptamana! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Duminica seara incepe sa miroasa a luni dimineata. :)
      :) Miercuri e, oarecum, la mijloc, si n-o putem "lega" de sfarsitul saptamanii, si ni se pare cea mai lunga, dar stim ca mai e putin si incepe weekend-ul. :)
      Multumesc, Evelyn. Iti doresc sa ai o zi cat mai frumoasa. Pupici!

      Ștergere
  4. Poate nu e adevarata povestea mea dar e legata de mister : Se da o adevarata lupta pe parcursul intregii saptamani si saptamana cu saptamanile se tot repeta : Povestea o stiti : Lunea D a facut cerul si pamantul : Duminica s-a odihnit : Care din ele va place mai cu adevarat ? : Marti a inceput razboiul dupa unele cronici care i se inchinau zeului Marte : Lunea e o femeie , soarele e un barbat , ce este cel mai mistic lucru pe lumea aceasta, decat femeia . Cam atat : Poate ca Miercurea ; Joia ;Vinerea ; Sambata s-au nascut Ciclopii ; Titanii ; si toate creaturile legendare ; pare ca au luat fiinta ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Legendele sunt frumoase chiar daca nu au macar un "sambure de adevar". :) Mie-mi plac.

      Ștergere
    2. Pai , pai cine nu si-ar dorii un asa raspuns ca cel de mai sus din partea ta , eu poate ca nu am vorbit tocmai sa raspund la subict , mai mult sa-l completez , tocmai ca legendele pot fi cele mai frumoase , exista sau nu titani ? , sau suntem noi oamenii mici frumosi si mici din viata noastra . Eu o sa-ti multumesc oricand ca imi raspunzi indiferent ce , Multumesc Diana ( ma bazez pe tine , tu care porti un asa nume frumos ) Laurentiu !

      Ștergere
  5. https://www.youtube.com/watch?v=ZaPGwvAis3U

    RăspundețiȘtergere
  6. imi fac griji , urate mai sunt amintirile (faptele ) cand nu sunt completate frumos : am scris si-mi cer si scuze ca as fi vrut sa arunc cu pietre in femeile de etnie roma de pe Champ Elisse . Ma gandem doar cum ar fi sa fiu atacat cu pietre de catre ele . Ma uitam inprejur daca sunt pietre sa pot riposta lafel . Multumesc pentru intelegere .

    RăspundețiȘtergere
  7. Defapt si mai clar , apoi ce ele s-au dovedit violente cu persoana cu care discutam in incinta unei guri de metrou , arucand cu sticle de plastic in dansa .... persoana ... ma asteptam la orice din acel moment , inclusiv sa devina violente si cu mine , mai ales pentru ca pentru acesta distractie a lor , nu era nevoie de multa intelepciune , ma asteptam prin faptele lor la obiecte din ce in ce mai lurde , mai grele ca greutate :P . Zile senine Dienutsa ! Albinuta !

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt nascut : la 03.48 dimineata . 1979 . Asta cade lunea . In 10 decemb :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu , o cautam , acum un an pe Diana dintr-un alt oras al lumii , decat Brasov , anul trecut ! si am ajuns pe situl tau . Sper ca nu te voi supara si nici mira :P . Dienutsa . Albinuta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Locul Trei la Eurovision a revenit Rusiei , pentru cei care nu sunt la curent in acest moment , iar premiul , locul intai a fost castigat de Ukraina ., va propun sa ascultati si sa vedeti efectele speciale ale videoclipului Rusiei din acest concurs in acest an 2016 https://www.youtube.com/watch?v=gHgxi57Um0w ... cantec destul de frumos ar fi fost si cel al Australiei ., pe care eu l-as fi pus pe locul 1 .. a fost ales pe locul Doi . Multumesc si multa incredere in melodicitatea celor ce le ve-ti asculta :) Laurentiu !

    RăspundețiȘtergere
  11. La vot sau cumulat celor doua criterii pentru invingatorul competitiei : Votul juriilor tuturor tarilor prticipante si al doilea criteriu , votul telespectatorilor , , in primul caz australia ar fi iesit pe primul loc , iar in al doilea Rusia a a avut cel mai votat cantec . Ukraina a avut puntaj cumulat si a ajuns astfel pe locul 1 ... castigand marele premiu .

    RăspundețiȘtergere
  12. Eram acasa cand eram impresionat de puterea sonorului televizorului : incepand cu minutul 7 ! . Puterea sinceritatii : aceasta putere a grupului : https://www.youtube.com/watch?v=ii-n_QSS0og Nu stiu cati oamneni pot fi inclusi in sinfonia a - 9 de Beethoven , in cororala , insa mai putini , iara acestia care au fost prezenti la festivitatea de deschidere a olimpiadei , au fost absolutisti . Mai avem de la Beethoven Concertul nr 5 pentru pian , :) absolutist si el , si scrisoare pentru Elize , absolutista si ea , ne stiind ce vrea sa spuna :) :P
    Nu stiu si ma scuz ; daca videoul prezentat ofera cea mai buna auditie :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.